جنجال کمپانی بنتون: وقتی سیاستمداران بر لبان یکدیگر بوسه می‌زنند

 کارزار تبلیغاتی تازه شرکت تولیدکننده‌ پوشاک بنتون به عنوان "بدون تنفر" اعتراضات مختلفی را در جهان به دنبال داشته است. در تصاویر تبلیغاتی بنتون نه از مدل‌های همیشگی بلکه از سیاستمداران و شخصیت‌های سرشناس استفاده شده است.

 

بنتون اعلام کرده که با این سری از تبلیغات خود قصد بی‌احترامی به رهبران سیاسی را نداشته است

"بدون تنفر" (Unhate) نام کارزار تبلیغاتی جدید بنتون است که از اواسط ماه نوامبر پوسترهایش در شعبه‌های این فروشگاه پوشاک ایتالیایی و همچنین روی تابلوهای تبلیغاتی در سراسر جهان به چشم می‌خورد.

این بار به جای تصاویر مدل‌های دختر و پسر با لباس‌های رنگی که مشخصه بارز مارک "بنتون" به شمار می‌رود، این رهبران سیاسی و مذهبی جهان هستند که جای مدل‌ها را گرفته‌اند؛ رهبرانی که در دنیای "بدون تنفر" بنتون بر لبان یکدیگر بوسه‌می‌زنند و به این ترتیب نام این شرکت ایتالیایی را با "جنجال" پیوند می‌دهند.

البته جنجال ‌واژه‌ی ناآشنایی برای بنتون نیست و در گذشته هم این شرکت با کارزارهای تبلیغاتی همه را به جنب و جوش انداخته است؛ به ویژه که این بار کاخ سفید و واتیکان نیز نسبت به عکس‌های تبلیغات بنتون بی تفاوت نمانده‌اند.

جنجال بر سر چیست؟

در اواسط ماه نوامبر الساندرو بنتون، معاون اجرایی کمپانی بنتون در شهر پاریس از تصاویر تبلیغاتی جدید این شرکت که در چارچوب کارزاری به نام "بدون تنفر" تهیه شده بودند، پرده برداشت.

در این تصاویر مونتاژی، باراک اوباما (رییس‌جمهور آمریکا) همراه با هوگو چاوز (رییس‌جمهور ونزوئلا)، پاپ بندیکت شانزدهم به همراه احمد محمد احمد الطیب‌ (مفتی اعظم و رییس دانشگاه الازهر قاهره)، آنگلا مرکل (صدراعظم آلمان) با نیکولا سارکوزی (رییس‌جمهور فرانسه)، بنیامین نتانیاهو (نخست‌وزیر اسرائیل) و محمود عباس، ‌کیم جونگ ایل (رییس‌جمهور کره شمالی) و لی میونگ باک (رییس‌جمهور کره جنوبی) در حال بوسه زدن بر لبان یکدیگر دیده می‌شوند.

تصویری از باراک اوباما در حال بوسیدن هو جین تائو، رییس‌جمهور چین در تبلیغ بنتون

الساندور بنتون این تصاویر را "نمادین" خواند که به گفته وی "حاوی بارقه‌ای از امید و تحریک سازنده برای به تصویر کشیدن برخی از ذهنیت‌ها در این مورد است که چگونه سیاست، ایمان و ایده‌ها هر چند کاملا در تضاد با یکدیگر باشند‌، می‌توانند منجر به گفتگو و میانجی‌گری میان طرفین شوند."

شاید از میان این تصاویر بتوان تا حدی "امید" را درک کرد، اما هیچ تردیدی نیست که تبلیغ تازه بنتون به طور موفقی تحریک‌آمیز بوده است.

هر چند آقای بنتون در توضیحات خود خاطرنشان ساخت که این شرکت با این سری از تبلیغات خود قصد بی‌احترامی به رهبران سیاسی جهان را نداشته، با این همه سخنان وی برای شماری قانع‌کننده نبوده و به مخالفت با آن پرداختند.

اعتراض "مدل‌‌ها"

واتیکان در حرکتی اعتراضی خواستار حذف تصویر بوسه پاپ بر لبان احمد الطیب ‌شد و از اقدامات قانونی علیه کمپانی بنتون خبر داد. در بیانیه واتیکان آمده بود که این تبلیغ نه تنها به "شأن و منزلت پاپ خدشه وارد ساخته بلکه احساسات مؤمنان را نیز جریحه‌دار کرده است."

دانشگاه مصری الازهر نیز این تبلیغ را "غیرمسئولانه" خواند و آن را "برای ارزش‌های جهانشمول و آزادی بیان آنگونه که در اروپا قابل درک است" خطرناک دانست. از تصویر پاپ و رییس دانشگاه الازهر در تلبیغ تازه بنتون در حالی استفاده شد که روابط میان این دو پس از آنکه پاپ بندیکت شانزدهم با قربانیان حمله به کلیسای قبطی‌ها در اسکندریه اظهار همدردی کرد، رو به سردی گذاشت.

در همین حال کاخ سفید نیز در بیانیه‌ای اعتراض خود را به استفاده از تصویر باراک اوباما در تصاویر تبلیغاتی کارزار "بدون تنفر" اعلام کرد. اریک شولتز، سخنگوی کاخ سفید گفت: «کاخ سفید سیاست دیرینه‌ای را در زمینه‌ی سوءاستفاده از نام و شباهت‌های رییس‌جمهوری برای اهداف تجاری دارد." آقای شولتز در عین حال پاسخ روشنی به این امر نداد که آیا کاخ سفید مستقیما با بنتون در مورد این حل این مسئله تماس خواهد گرفت.

در نتیجه اعتراضات به این کارزار، بنتون اندکی پس از درخواست واتیکان‌تصویر پاپ را از روی وبسایت خود حذف کرد و اعلام داشت که تصاویر پاپ از تابلوهای تبلیغاتی این شرکت نیز حذف خواهد شد.

"تصاویر احساساتی و مبتدی"

کارزار "بدون تنفر" نخستین سری از تبلیغات "بنتون" به شمار نمی‌آید که واکنش‌‌های اعتراضی را در سراسر جهان برانگیخته است. پیش از این نیز شماری از تصاویر تبلیغی بنتون که اثر عکاس مشهور و با سابقه این شرکت‌، اولیویرو توسکانی بوده‌اند، رسوایی‌های را رقم زدند.

تبلیغات پیشین بنتون نیز جنجالی بوده‌اند. در یکی از این موارد از تصاویر محکومین به مرگ استفاده شد

در اواسط دهه‌ی ۱۹۸۰ میلادی این هنرمند ایتالیایی از بیماران مبتلا به ایدز برای تصاویر تبلیغاتی بنتون استفاده کرد. وی یک بار دیگر لباس آغشته به خون سربازی که در جنگ یوگسلاوی کشته شده بود را دستمایه کار تبلیغاتی دیگری برای بنتون ارائه داد. تی شرت و شلوار این سرباز از سوی پدر وی در اختیار الیویرو توسکانی گذاشته شده بود.

در آن زمان نیز در یکی دیگر از تبلیغات بنتون راهبه و کشیشی در حال بوسه زدن بر لبان یکدیگر به تصویر کشیده شدند.

با این همه آقای توسکانی نیز که از سال‌ها پیش همکاری خود را با بنتون قطع کرده، یکی دیگر از مخالفان کارزار تبلیغاتی "بدون تنفر" بوده است. وی این تصاویر را "احساساتی و محصولی از کلاس هنری مبتدی" لقب داده است.

با این همه تیزبینی طراحان این تبلیغ جنجالی در آن بوده است که بوسه سیاستمداران در دنیای "بدون تنفر" بنتون بر لبان یکدیگر سبب شده تا نام این شرکت ایتالیایی به همین خاطر بر لبان مردم هم جای خوش کند.

+238
رأی دهید
-96

IRANI AZAD-1361 - اصفهان - ایران
به شدت حالم بد شد چقدر چندش آوره بوسه هاشون
‌پنجشنبه 3 آذر 1390 - 10:37
leila leila - گوتنبرگ - سوئد
تهوع آور بود .. اییییییییی
‌پنجشنبه 3 آذر 1390 - 10:47
miss dorna - دبی - امارات متحده عربی
چه کثیف
‌پنجشنبه 3 آذر 1390 - 10:56
romano - تهران - ایران
برای نسان نشد وجود نداره همشون ممکنه غیر اون دوتا آخوند!
‌پنجشنبه 3 آذر 1390 - 11:01
hamed-irooni - سیستان - ایران
ای بابا تو عکس های بدون تنفر هم عکس احمدی نیست عکس رفیق تپلش هست ولی اون نیست.
‌پنجشنبه 3 آذر 1390 - 10:44
mhroo - کاردیف - انگلستان
حالا چرا لب همو میبوسن ؟؟؟؟یه جوری هست کارشون بابا صورت همو بوس کنید آخه ؛))
‌پنجشنبه 3 آذر 1390 - 10:52
panizl - تهران - ایران
اگه بوسه روی گونه بود شاید یه موفقیت بزرگ بود براشون. اما این واقعا زیبا نیست
‌پنجشنبه 3 آذر 1390 - 11:40
mirzadeh i eshghi - دوسلدورف - دوسلدورف
بوسه‌‌های تهوع آور از انسانهایی تهوع آور.البته چاوز یک استثناست.
‌پنجشنبه 3 آذر 1390 - 11:46
anti sandis - كنت - انگليس
چندش آور
‌پنجشنبه 3 آذر 1390 - 13:01
poriyaye_vali - دوحه - قطر
بعد میگن چرا بارون نمیاد..!!!
‌پنجشنبه 3 آذر 1390 - 13:02
yazeinab - تهران - ایران
هیچ کس بوسه به لب های احمدی نژاد نزد از بس که این مرتیکه میمون بی ریخته...با حال بود
‌پنجشنبه 3 آذر 1390 - 13:31
feminism - لندن - انگلستان
دوستانِ گرامی و ارجمند توجه بفرمائید که این تصاویر همه مونتاژ و بازسازی شده است ! آیا واقعا شما فکر میکنید که این تصاویر واقعی و حقیقیست ?!!!!!!؟ یعنی پاپ بندیکت شانزدهم که در حال بوسیدن شیخ الازهر بالاترین مقام مذهبی مسلمانان سنی‌ در عکس میبینید واقعیست !!!! خیــــر عزیزان اینها افتضاحاتیست که شرکت تبلیغاتی پوشاک بنتون به بار آورده و حتی واتیکان گفته است که وکلایش در ایتالیا و دیگر نقاط جهان می خواهند، اقدامات قانونی را برای متوقف کردن استفاده از این تصویر آغاز کنند. کمی بیندیشید .
‌پنجشنبه 3 آذر 1390 - 14:42
mnbbi - کیف - اکراین
فک کن اگه تو ایران یکی‌ همچین تبلیغی میکرد . .
‌پنجشنبه 3 آذر 1390 - 15:07
piki82 - تورین - ایتالیا
فکرش برای تبلیغ خیلی خوب بوده !! :)
‌پنجشنبه 3 آذر 1390 - 16:03
porharfi - آرنم - هلند
لب لب من لب لب تو ..بـده لبتو!!!///حالشو ببر !تا وقتی ملت احمق با رای خود. ما را انتخاب میکنند!تا ما در سفر ها و زندگی حال کنیم . اون احمق ها در فشـار زندگی لــــِه شوند!///..بـــِده لبتــــو!!
‌پنجشنبه 3 آذر 1390 - 16:48
Norway-104 - اسلو - نروژ
feminism-لندن -انگلستان. دورود بر شما،،،،حالا این مردم با این عقل دمکراسی هم میخواهند!!
‌پنجشنبه 3 آذر 1390 - 17:47
Nur_ir - هامبورگ - المان
mirzadeh i eshghi - دوسلدورف - دوسلدورف. بوسه‌‌های تهوع آور از انسانهایی تهوع آور.البته چاوز یک استثناست. من عین کامنت شمارا در اینچا قراردادم . واقعا همه بوسه ها تهوع اور است به. استثنای هوگو چاورز دیکتاتور وباج بگیر از ایران ?
‌پنجشنبه 3 آذر 1390 - 17:39
Norway-104 - اسلو - نروژ
feminism-لندن -انگلستان. دورود بر شما،،،،حالا این مردم با این عقل دمکراسی هم میخواهند!!
‌پنجشنبه 3 آذر 1390 - 17:46
Timo-Austria - لینز - اتریشلینزل أریش
ولى با این عکسها کمپانیش معروفیت زیادى تو دنیا بدست آورده
‌پنجشنبه 3 آذر 1390 - 17:51
sebil - خراسان-خراسان - ایران
چقدر انسانی.دمشون گرم
‌پنجشنبه 3 آذر 1390 - 17:58
**elham** - اصفهان - ایران
اوباما که انگار داره یه زانو میبوسه اینقدر تو حس رفته.... اصلا خوشم نیومد
‌پنجشنبه 3 آذر 1390 - 18:41
doctorpc - تهران - ایران
حالتون بهم نخوره از لب گرفتن رهبران سیاسی . 1- لذت ببرید از ایده تبلیغات و دیده شدن این تبلیغ توسط هر قشری . 2- ببینید چقدر آزادی دارند برای تبلیغات !. 3- همین عکسها باعث جنجال و تبلیغات مجانی برای این برند میشه در تمام روزنامه ها و جراید و سایتها.
‌پنجشنبه 3 آذر 1390 - 22:23
feminism - لندن - انگلستان
Norway-104 / سپاسگزارم هموطن خوبم . برای من تعجب آور این بود که حتی در متن هم به این مطلب اشاره شده ولی متاسفانه برخی از کاربران بدون مطالعۀ متن و بدتر از آن بدون لحظه ای اندیشیدن نظرات خود را درج میکنند !! سعدی نیکنام میگوید : " اندیشه کردن که چه گویم به از پشیمانی خوردن که چرا گفتم " . و متاسفانه گاه آدمیان بدون اندکی اندیشه و فکر کردن آنچه را که میبینند، میپذیرند و بر اساس آن نظر میدهند !! شاد باشید.
‌پنجشنبه 3 آذر 1390 - 22:51
mounes - ادليد - استراليا
چه باهاللللللل
جمعه 4 آذر 1390 - 05:37
green apple - لارستان - ایران
سیاست تبلیغاتی ببین به کیده !؟
جمعه 4 آذر 1390 - 08:44
MIRZADEH I ESHGHI - دوسلدورف - دوسلدورف
نور ایر.من نمیدونم چرا تو و امثال تو فکر می‌کنن سیاست‌های جهانی‌ فیلم قیصره و دنیا زیر گذر حج مهدی.هر کی‌ هم که با ایران پیمان همکاری سیاسی -اقتصادی یا نظامی داشته باشه باج گیره!البته اگه همپیمان اروپا یا آمریکا و انگلیس باشه ایرادی نداره.تو و امثال تو کوچکترین اطلاعی از ونزوئلا داشته باشید میدونید که این کشور دارای منابع غنی و عظیم طبیعی خصوصأ نفته.فقر موجود در ونزوئلا نتیجه سیاست‌های استعمارگران و سرمایه دارنه.شکر خدا روح چه گوارا و بولیوار در وجود سیاست مدرانی نظیر چاوز و لولا و مورالز حلول کرده و جلوی سرمایه دار‌ها ایستادن و دارن خرخره شون رو فشار میدان.
جمعه 4 آذر 1390 - 13:33
بهروز كياني - تهران - ایران
خیلی هم باحاله! بامزه س! فمینیسم تو خیلی مطالعه داری نه؟ خوش بحالت! چون خارج نشینی؟ اونقت فکر می کنی مثلا ماها نرفتیم تاحالا خارج؟ یا مطالعه نداریم، فقط تو و دار و دست ات داری؟. حالم به هم می خوره از آدمایی که خودشونو به حق می دونن!
شنبه 5 آذر 1390 - 04:40
مهرتابان - تهران - ايران
میرزاده جان فقر موجود در ونزوئلا نتیجه سیاست استعمارگرانه؟! پس این چاوز چه خاصیتی برای ملتش داره یا روح چه گوارا و بلیوار چه نقشی در بهتر شدن وضعیت مملکتشون داشته؟!؟!،هموطن عزیزم این شعار های عوام فریبانه و ترساندن ملتها از سرمایه داری منو یاد کتاب قلعه حیوانات میندازه ازت خواهش میکنم حتما از اینترنت دانلود کن و بخون.شاد باشی***
شنبه 5 آذر 1390 - 07:13
feminism - لندن - انگلستان
بهروز کیانی / حاجی بهروز تند نرو ، مطمئنآ تو نیز (اونقد) آنقدر توانایی این رو داشتی که به خارج از تهران سفری داشته باشی ! از غرش و خشمت آشکارست ! حالا که چی اومدی صغری کبری میبافی ، دار و دسته یعنی چه !!! یک تست بده ، که حال بهم خوردگی داری !!! مگر کِسی با تو صحبت کرد که خود را وسط انداخته و مطرح میکنی !!! خامووووووش باش.
شنبه 5 آذر 1390 - 12:51
MIRZADEH I ESHGHI - دوسلدورف - دوسلدورف
مهر تابان.بحث ما اینجا در واقع درباره باج و باج گیری بود.اما دوست ندارم سؤالت رو بی‌ جواب بذارم.جو‌ابم اینه که فقر در آمریکایی جنوبی در عرض ۷-۸-۱۰ سال به وجود نیومده که در عرض ۷-۸-۱۰ سال هم بر طرف بشه.خصوصأ تو کشورهای غنی‌ای مثل برزیل و ونزویلا.یک شخصی‌ مثل چاوز برای مبارزه با بی‌ عدالتی اجتماعی با مونوپول‌ها و سر مایه دارانی دست به گریبانه که ریشه تاریخی‌ دارن و پشتشون به حمایت آمریکا و سرمایه دارن بزرگ گرمه.
شنبه 5 آذر 1390 - 12:53
MIRZADEH I ESHGHI - دوسلدورف - دوسلدورف
ممنون از معرفی‌ کتاب قلعه حیوانات.این کتاب و متنش رو هر کودک دبستانی میشناسه.در رد فرضیه جناب جرج ارول عرض کنم که این جناب این کتاب رو یا برای بچه‌ها نوشته یا برای ملل جهان سومی و تحت استعمار و استثمار که برای حق و حقوق خودشون هیچ اقدامی نکنن و به این اصل معتقد باشن که هر کی‌ بیاد وضع همینه و آدمیزاد و خوک‌ها یک جور حکومت می‌کنن.گاندی‌ها و ماندلا‌ها هم انقلاب کردن و زبونم لال نه خوک شدن و نه‌ خوکی حکومت کردن.جورج ارول پیامش اینه که ملت‌ها با سرنوشت وتو سری خوردنشون کنار بیان.همین و بس
شنبه 5 آذر 1390 - 13:03
مهرتابان - تهران - ایران
میرزاده عزیز ممنون از پاسخت ولی گاندی و ماندلا برای رهایی از سلطه خارجیها به ملتهاشون تکیه کردن نه اینکه برای رهایی از استعمار به آغوش نا امن سوسیالیست و مارکسیسم یا اسلام یا هر ایدئولوژی دیگه پناه ببرن،پیام جرج ارول به نظر من اینه که با سیاست در های بسته و با سیستم نا آگاه نگه داشتن ملتها هر انقلاب ایدئولوژیک متعصبی محکوم به فنا میشه و دولتمردان هم در اینگونه سیستمها چون از اعتماد ملت نا آگاهشون سوءاستفاده میکنن به صورت زیرزمینی و بعدها آشکارا عملا زندگی شیرین سرمایه داری رو فرا راه خودشون و نورچشمیهاشون قرار میدن و فقط مردمن که باید به قوانین برابری پایبند باشن،نمونش همین جناب چاوز عوام فریب که هر روز فربه تر میشه و برای درمانش به همون کشورهای به قول خودش سرمایه داری سفر میکنه ! با احترام به شما باید بگم بنده نخواستم تا اطلاعاتم رو به رخ بکشم و هدفم از معرفی کتاب شاید مرور با دقتتر اون بوده امیدوارم روزی بیاد که در کنار هم ایران رو آباد کنیم .
یکشنبه 6 آذر 1390 - 06:20
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.