راه‌حلی جدید برای درمان بیماری وزوز گوش


میلیون‌ها فرد در جهان مبتلا به بیماری تینیتوس هستند. افراد مبتلا به این بیماری یک صدای مجازی و وزوز را در گوش خود می‌شنوند. علل بروز این بیماری نامشخص است. حال گویا روش درمانی جدیدی می‌تواند این ناراحتی را تخفیف دهد.

 

 

شاید برای کسی که خود مبتلا به تینیتوس نیست، درک اینکه  بر بیماران مبتلا به این ناراحتی چه می‌گذرد سخت باشد. تینیتوس یا "وزوز گوش" بیماری شنیداری است که افراد مبتلا به آن همواره صدای غیرواقعی زنگ یا وزوز در گوش خود می‌شنوند که بسیار آزاردهنده است.

برخی بیماران تنها گاهی اوقات این اختلال را در گوش خود حس می‌‌کنند، اما در موارد وخیم‌تر این صداهای مزاحم به طور دائم بیماران را آزار می‌دهد. شب‌ها، هنگامی که محیط اطراف آرام‌تر است، این ناراحتی بیشتر حس می‌شود. حال دستگاهی جدید از شرکت فن‌آوری پزشکی ANM قرار است به بیماران تینیتوس کمک کند با این صدای اضافی در گوش مقابله کنند.

در عین حال باید توجه کرد که دو نوع تینیتوس وجود دارند که با هم تفاوت‌های بارزی دارند: عینی و ذهنی. نوع عینی علل فیزیکی دارند. به این ترتیب که تنگ شدن رگ‌های گوش منبع صدایی است که بیمار می‌شنود. این نوع تینیتوس متأسفانه حتی با دستگاه جدید قابل درمان نیست.

کلاوز مارتینی (Cluas Martini)، مدیر شرکت ANM می‌گوید: «ما تنها می‌توانیم تینیتوس ذهنی را درمان کنیم که به دلیل دریافت ناقص اعصاب گوش از پیام‌های صوتی‌ای است که در اطراف ما وجود دارند.» او اعتقاد دارد که این دریافت ناقص می‌تواند نشأت گرفته از دلائل مختلفی باشد.

دستگاه جدید برای درمان بیماری تینیتوس


 
به طور مثال شوک وارده بر اثر صدایی بیش از حد بلند، استرس و همینطور مصرف برخی داروها باعث می‌شود که گوش درونی دیگر قادر به فرستادن برخی فرکانس‌های صوتی به مغز نباشد. آن بخش مغز که مسئول دریافت فرکانس‌های فرستاده شده از طریق گوش درونی است، در برابر کمبود این فرکانس‌ها واکنشی ناقص نشان می‌دهد، به این صورت که مغز با فعالیتی شدید و دوام‌دار به نبود فرکانس‌ها پاسخ می‌دهد. بیمار این فعالیت را در قالب صدای وزوز با زنگ در گوش خود احساس می‌کند. به این ترتیب منشأ بروز این بیماری گوش نیست، بلکه در بخشی از مغز قرار دارد.

دستگاه جدید دقیقا در همین ناحیه مغز تأثیر می‌گذارد. این دستگاه از جعبه‌ی سیاه کوچکی به اندازه‌ی یک قوطی کبریت با چهار دکمه تشکیل شده است. هدفونی نیز به این دستگاه وصل می‌شود که در گوش فرکانس‌های درمان‌کننده را پخش می‌کند. البته این فرکانس‌ها در هر بیمار متفاوت هستند و متخصص گوش و حلق و بینی باید تشخیص دهد که برای هر فرد چه فرکانس‌هایی کمک خواهند کرد.

سپس بیمار باید این دستگاه را با خود به خانه ببرد و نوار ضبط شده با فرکانس‌های مناسب را برای چندین ساعت گوش کند. گوش دادن مکرر این صداها می‌تواند به مغز کمک کند تا فعالیت غلط ناشی از تینیتوس را فراموش کند و فرکانس‌های جدید را به خاطر بسپارد.

این دستگاه در پژوهشی در مورد ۶۳ بیمار مبتلا به تینیتوس بکار برده شده است. در این پژوهش در ۷۵ درصد از بیماران بهبود چشم‌گیری مشاهده شده است.

+172
رأی دهید
-26

mo.miyai - اسلو - نروژ
این عکسی‌ که هست طرف داره ناخوناشو نمایش میده یا دستگاه رو آخه ناخنش از دستگاه بیشتر به چشم میخوره?
‌پنجشنبه 3 آذر 1390 - 09:27
**elham** - اصفهان - ایران
خیلی‌ جالبه من یکی‌ از نزدیکانم دچار این بیماری شده و خیلی‌ عذاب میکش البته این بیماری رو وقتی از تو سربازی بوده دچارش می‌شه به علت صدا‌های تیراندازی و آلودگی صوتی وحشتناک .الان که این مطلبو خوندم خیلی‌ خوشحال شدم واقعا آفرین به این ابتکار ...چون این بیماری یعنی‌ این صدایی که تو گوش وحشتناکه بنده خدا میگه مس این می‌مونه که ۲۴ ساعت توی گوشت یه هم چین صدا تو گوشت باشه مثل وقتی برنامهٔ تلوزیون تمام می‌شه اون صدا
‌پنجشنبه 3 آذر 1390 - 09:41
mortimer - اصفهان - ایران
من همین الان که دارم این کامنت رو می نویسم گوش راستم در حال سوت کشیدنه.جالبه وقتی که عینکمو می ذارم وزوز گوشم بدتر می شه.گوش و چشم من بهم وصله.هه هه هه.
جمعه 4 آذر 1390 - 18:07
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.