سازمان‌های بین الملل مدافع حقوق بشر بازداشت طرفداران احمدی نژاد را محکوم کردند

سازمان‌های بین الملل مدافع حقوق بشر بازداشت طرفداران احمدی نژاد را محکوم کردند

مدافعان حقوق بشر و آزادی بیان نحوه برخورد با جوانفکر و طرفداران او را محکوم کرده اند

دو سازمان بین المللی مدافع حقوق بشر و آزادی بیان از حکم تعطیل موقت روزنامه اعتماد و بازداشت تعدادی از روزنامه نگاران طرفدار رئیس جمهوری ایران به شدت انتقاد کرده اند.

دیده‌بان حقوق بشر، از سازمان های بین المللی مدافع حقوق بشر، و گزارشگران بدون مرز، از تشکل های مدافع آزادی بیان و استقلال رسانه ها در جهان، با صدور اطلاعیه های جداگانه ای، اقدام قوه قضاییه در بستن روزنامه اعتماد و بازداشت گروهی از کارکنان روزنامه ایران، متعلق به خبرگزاری دولتی جمهوری اسلامی را به شدت تقبیح کرده و آن را نشانه دیگری از فقدان آزادی های اساسی در جمهوری اسلامی دانسته اند.


روز شنبه این هفته، مقامات حکومتی ایران روزنامه اعتماد، از روزنامه های متمایل به جناح اصلاح طلب را به دلیل انتشار مصاحبه ای با علی اکبر جوانفکر، مدیرعامل خبرگزاری دولتی ایران - ایرنا - و مشاور محمود احمدی نژاد، رئیس جمهوری توقیف موقت کردند.

همچنین روز دوشنبه و در پی برگزاری کنفرانس خبری علی اکبر جوانفکر در محل روزنامه دولتی ایران، مامورانی برای جلب او به این محل مراجعه کردند که به گفته آقای جوانفکر، با ضرب و شتم کارمندان این روزنامه و بازداشت حدود سی تن از آنان همراه بود هر چند روز گذشته، دادستان تهران ضمن رد اظهارات آقای جوانفکر ، توسل به خشونت در این ماجرا را تکذیب کرد.

دیده‌‎بان حقوق بشر در اطلاعیه خود گفته است: "هجوم نیروهای امنیتی ایران به دفتر روزنامه دولتی 'ایران' در روز دوشنبه این هفته و اقدام به بازداشت مشاور رسانه ای محمود احمدی نژاد، رئیس جمهوری، نشانه واکنش شدید حکومت ایران نسبت به هرگونه دگراندیشی در این کشور است."

این اطلاعیه می افزاید که در تلاش برای بازداشت علی اکبر جوانفکر، مدیرعامل خبرگزاری دولتی جمهوری اسلامی که در یک نشست خبری شرکت کرده بود، مقامات حکومتی چهل تن از کارکنان روزنامه ایران را بازداشت کردند هر چند تا شامگاه همان روز، سی تن از این افراد آزاد شدند.

دیده‌بان حقوق بشر یادآور می شود که "روزنامه اصلاح طلب اعتماد هم به دستور قوه قضاییه به مدت دو ماه تعطیل شده است تنها به این دلیل که مصاحبه آقای جوانفکر شامل انتقاداتی از قوه قضاییه و مخالفان احمدی نژاد را منتشر کرده بود."

براساس این اطلاعیه، الیاس حضرتی، مدیر مسئول روزنامه اعتماد، تایید کرده است که این روزنامه به خاطر انتشار مطلبی در مورد میرحسین موسوی و مهدی کروبی، رهبران مخالف دولت که از ماه فوریه در حبس خانگی هستند، و مصاحبه با آقای جوانفکر بسته شده است.

جو استورک، معاون دیده‌بان حقوق بشر در امور خاورمیانه، گفته است که "تهاجم همزمان علیه مشاور رسانه ای رئیس جمهوری، روزنامه نگاران شاغل در یک روزنامه دولتی و یک روزنامه اصلاح طلب نشاندهنده سطح نابخردانه تحمل ناپذیری مقامات حکومت ایران در قبال آزادی رسانه ای است."

آقای استورک خواستار آزادی فوری تمامی بازداشت شدگان و لغو ممنوعیت انتشار روزنامه اعتماد شده است.

 سازمان‌های بین الملل مدافع حقوق بشر بازداشت طرفداران احمدی نژاد را محکوم کردند

اعتماد به خاطر انتشار دیدگاه یک مقام ارشد دولتی گرفتار تعطیل موقت شد

دیده‌بان حقوق بشر در این اطلاعیه، خلاصه ای از سابقه ماجرای جلب آقای جوانفکر را نیز ذکر کرده و یادآور شده است که روز ۲۰ نوامبر، دادگاه کیفری تهران این مقام دولتی را به جرم "انتشار مطالب مغایر ارزش های اسلامی" به یک سال حبس و سه سال محرومیت از فعالیت رسانه ای محکوم کرد.

این محکومیت به انتشار ویژه نامه روزنامه ایران در ماه اوت سال جاری ارتباط داشته است که در آن، این نظر بحث برانگیز مطرح شده بود که چادر سیاه زنانه، ریشه در اسلام ندارد.

در ادامه این بیانیه به نقل از کمیته حمایت از روزنامه نگاران آمده است که در ماه دسامبر سال ۲۰۱۰ ، یعنی حدود یک سال پیش، سی و چهار روزنامه نگار و وبلاگ نویس در زندان های ایران بودند، تنها طی سال ۲۰۱۱ بیش از شصت روزنامه نگار ایرانی ناگزیر از ترک کشورشان شدند و از زمان انتخابات بحث برانگیز دهمین دوره ریاست جمهوری در سال ۲۰۰۹ تا کنون، مقامات حکومتی دست کم چهل نشریه را تعطیل کرده اند.

دیده‌بان حقوق بشر افزوده است که دادگاه های جمهوری اسلامی روزنامه نگاران را به جرایمی مانند "تبلیغ علیه نظام" متهم می کنند که به وضوح نشانه مخالفت قوه قضاییه با اصل آزادی بیان است و متهمان نیز به مجازات های سنگینی مانند دوره های طولانی حبس، شلاق و محرومیت از فعالیت رسانه ای محکوم می شوند.

این سازمان مدافع حقوق بشر در پایان اعلام می دارد که "در میان کشورهای جهان، ایران دارای بدترین پرونده از لحاظ بازداشت و حبس روزنامه نگاران و وبلاگ نویسان است."

"قربانیان جنگ قدرت"

گزارشگران بدون مرز نیز در اطلاعیه ای با عنوان "روزنامه نگاران و رسانه ها قربانی جنگ قدرت در ایران می شوند" با اشاره به ماجرای بازداشت کارکنان روزنامه ایران، "حمله فیزیکی به روزنامه نگاران شاغل در خبرگزاری دولتی ایرنا و روزنامه دولتی ایران، بازداشت تعدادی از این روزنامه نگاران و تعطیلی روزنامه خصوصی اعتماد را که همگی طی سه روز گذشته روی داد" به شدت محکوم کرده است.

سازمان‌های بین الملل مدافع حقوق بشر بازداشت طرفداران احمدی نژاد را محکوم کردند

گزارشگران بدون مرز حوادث اخیر را حاصل جنگ قدرت بین احمدی نژاد و آیت الله خامنه ای و طرفداران او دانسته است

گزارشگران بدون مرز در این اطلاعیه به اعزام ماموران پلیس برای بازداشت علی اکبر جوانفکر و ماجرای محاکمه و محکومیت او اشاره می کند و می نویسد که "جوانفکر مشاور رسانه ای محمود احمدی نژاد، رئیس جمهوری است و آقای احمدی نژاد در حال حاضر در یک جنگ قدرت با آیت الله علی خامنه ای، رهبر جمهوری اسلامی، در گیر است."

در این اطلاعیه آمده است که "هجوم به دفتر روزنامه ایران به شیوه ای خشونت آمیز صورت گرفت و ماموران پلیس در کاربرد گاز اشک آور علیه کارکنان ایرنا که برای ابراز حمایت از جوانفکر در محل گرد آمده بودند تردیدی به خود راه ندادند."

گزارشگران بدون مرز به نقل از بیانیه خبرگزاری ایرنا در مورد این واقعه می نویسد که "مصیب نعیمی، مدیر روزنامه ایران، و تعدادی از روزنامه نگاران در جریان حمله نفرات پلیس زخمی و بازداشت شدند و اگرچه آقای نعیمی ساعاتی بعد آزاد شد، اما از وضعیت سایر روزنامه نگاران بازداشتی خبری در دست نیست."

به گفته گزارشگران بدون مرز، ماموران به علی اکبر جوانفکر هم دستبند زده و او را برای مدتی بازداشت کردند اما آقای جوانفکر بعد از مداخله مستقیم محمود احمدی نژاد، آزاد شد.

گزارشگران بدون مرز در ادامه این اطلاعیه، به حکم تعطیل روزنامه اعتماد پرداخته و می نویسد که "اعتماد در آخرین شماره خود مصاحبه ای با جوانفکر را چاپ کرد که در آن، وی به انتقاد شدید از برخی از طرفداران نزدیک آیت الله خامنه ای از جمله غلامحسین محسنی اژه ای، دادستان کل، حیدر مصلحی، وزیر اطلاعات و علی لاریجانی، رئیس مجلس پرداخته بود."

به گفته این سازمان مدافع آزادی رسانه ها، آقای جوانفکر در این مصاحبه، "ارعاب" بعضی از نزدیکان محمود احمدی نژاد را مورد انتقاد قرار داد و گفت "قوانین ایران حبس انفرادی را ممنوع کرده است."

مشاور رسانه ای رئیس جمهوری همچنین اظهار داشته بود که دولت آقای احمدی نژاد مسئول بدرفتاری با زندانیان نیست و بر وزارت اطلاعات هم نظارت و کنترلی ندارد.

گزارشگران بدون مرز گفته است که اینک "یکی از پابرجا ترین حامیان احمدی نژاد" به قهر قوه قضاییه گرفتار آمده و یادآور شده است که علی اکبر جوانفکر در دهه ۱۹۹۰ از کارمندان ارشد وزارت اطلاعات و عضو دفتر آیت الله خامنه ای بود.

سازمان‌های بین الملل مدافع حقوق بشر بازداشت طرفداران احمدی نژاد را محکوم کردند

با وجود حوادث روزهای اخیر، روزنامه ایران همچنان به کار خود ادامه می دهد

اطلاعیه گزارشگران بدون مرز سپس به حکم تعطیلی روزنامه اعتماد پرداخته و می نویسد که این دومین بار طی بیست ماه گذشته است که انتشار این روزنامه متوقف می شود زیرا در روز ۱ مارس سال ۲۰۱۰ (اسفند ماه ۱۳۸۸) اعتماد به دستور هیات نظارت بر مطبوعات وزارت ارشاد تعطیل موقت شد و تا روز ۱۹ ژوئن سال جاری (خردادماه ۱۳۹۰) اجازه انتشار مجدد نیافت.

مدیر مسئول این روزنامه الیاس حضرتی، نماینده سابق مجلس و از اعضای سابق سپاه پاسداران است اما این روزنامه به جناح اصلاح طلب جمهوری اسلامی گرایش دارد.

گزارشگران بدون مرز در مورد حکم تعطیل اعتماد نوشته است: "جرم این روزنامه این است که اظهارنظر یکی از مشاوران رئیس جمهوری ایران، یعنی یک مقام رسمی دولتی در انتقاد از دیگر اعضای حکومت را منعکس کرده و به همین دلیل هم نظام قضایی حکومت، این روزنامه را به نشر اکاذیب متهم و از ادامه کار محروم ساخته است."

این اطلاعیه می افزاید: "اگرچه این رئیس خبرگزاری دولتی است که حکومت و مقامات سابق آن را به کاربرد شکنجه متهم می کند اما یک روزنامه اصلاح طلب باید مجازات شود زیرا روزنامه های مستقل قربانیان واقعی جنگ قدرت در رده رهبری حکومت ایران هستند."

دیده بان حقوق بشر و گزارشگران بدون مرز از جمله سازمان های بین المللی مدافع حقوق بشر و آزادی بیان هستند که پیش از این بارها آنچه را که نقض حقوق بشر و نادیده گرفتن آزادی رسانه ها در ایران می خوانند مورد انتقاد شدید قرار داده اند.

از جمله در جریان تظاهرات اعتراضی علیه نتیجه بحث برانگیز دهمین دوره ریاست جمهوری و انتخاب مجدد محمود احمدی نژاد، این سازمان ها همراه با شمار دیگری از نهادهای مدافع حقوق بشر در جهان، ضمن انعکاس اخبار مربوط به برخورد نیروهای دولتی با تظاهرکنندگان و بازداشت، محاکمه و محکومیت منتقدان دولت و محدودیت های رسانه ای، این اقدامات را محکوم می کردند.

در مقابل، مقامات جمهوری اسلامی ضمن انتقاد شدید از نهادهای بین المللی مدافع حقوق و آزادی بشر و مغرضانه خواندن نظرات آنها، اکثر این نهادها را زیر نفوذ مخالفان و دشمنان جمهوری اسلامی دانسته و گاه حتی ابراز حمایت آنها از افراد را نشانه وابستگی چنین افرادی به بیگانگان و مجرم بودن آنان قلمداد کرده اند.

+40
رأی دهید
-119

omide por jalal - لس‌انجلس - آمریکا
اینها فرزندان پاک میهن، توسط همین دارو دستهٔ جوانفکر تو خیابانهای پایتخت کتک میخوردند؟ این آزادی نزدیک به مطلق ایران است! احمدی نوش جونت!
‌چهارشنبه 2 آذر 1390 - 09:25
omide por jalal - لس‌انجلس - آمریکا
اینها فرزندان پاک میهن، توسط همین دارو دستهٔ جوانفکر تو خیابانهای پایتخت کتک میخوردند؟ این آزادی نزدیک به مطلق ایران است! احمدی نوش جونت!
‌چهارشنبه 2 آذر 1390 - 09:31
a.ahooraei - اهواز - ایران
حالا مونده که یکی یکی تقاص پس بدن. تمام خلفا شیوه و روند حکومتیشون همین بوده, اول می آوردند و استفاده میکردند و بعد هم یک ایراد میگرفتند و خودش و خانوادش را نابود میکردن. خلفای عثمانی و شاه های ترک هم همین روال را داشتند.
‌چهارشنبه 2 آذر 1390 - 13:33
Alborzi - کرج - ایران
باید سازمانهای حمایت از حیوانات این عمل را محکوم میکردند !
‌چهارشنبه 2 آذر 1390 - 13:49
sobhanjan - ابوظبی - امارات
ای حرامیان بخورید و بیاشمید اما زیاده روی برای خودتون زیاد کنید داغون کنید همدیگر را من که دارم حال میکنم هنوز کمه له کنید بکشید تیکه تیکه کنید خودتونو دارم عــــــــــــــــــــــــــــــــشق میکنم
‌چهارشنبه 2 آذر 1390 - 19:39
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.