مجمع عمومی سازمان ملل نقض گسترده حقوق بشر در ایران را محکوم کرد
قطعنامه سالانه نقض محکومیت حقوق بشر در ایران با رکوردی جدید در آرای موافق، روز دوشنبه به تصویب رسید و در آن دست زدن به«خشونت و شکنجه، رفتار غیرانسانی و ناشایست» از سوی مقامات جمهوری اسلامی ایران، محکوم شده است.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، در نشست مجمع عمومی همچنین دو قطعنامه در محکوم کردن موارد نقض حقوق بشر در کره شمالی و برمه یا میانمار تصویب شد که این دو قطعنامه هم با بالاترین رای موافق همراه بود.
در جریان رای گیری قطعنامه محکوم کردن نقض حقوق بشر در ایران و از میان
۱۹۳ عضو حاضر، ۸۶ کشور رای موافق دادند که نسبت به سال گذشته شش رای بیشتر شده است. ۳۲ رای مخالف داده شد که هشت رای از سال قبل کمتر بود و ۵۹ عضو هم رای ممتنع دادند.
قطعنامه نقض حقوق بشر در ایران در حالی تصویب شد که چند روز پیش، مجمع عمومی سازمان ملل قطعنامه پیشنهادی عربستان در مورد «طرح ترور سفیر این کشور در آمریکا» را با اکثریت آرا به تصویب رسانده بود.
در آن قطعنامه از ایران خواسته شده تا «به تمامی تعهداتش تحت قانون بینالملل عمل کند» و «با کشورهایی که قصد به محاکمه کشیدن تمامی طراحان، حامیان، سازماندهندگان و تلاشکنندگان اجرای این طرح را دارند، همکاری کند.»
در قطعنامه ای که روز دوشنبه تصویب شد و پیش نویس آن از سوی کانادا تهیه و ارائه شده بود، از «شلاق زدن، قطع عضو، افزایش شدید مجازات اعدام به ویژه علیه اقلیت ها» انتقاد شده است. به گزارش رویترز، کارشناسان حوزه حقوق بشر می گویند در یک سال گذشته، وضعیت نقض حقوق بشر در ایران به مراتب وخیم تر شده است.
محمد جواد لاریجانی، مشاور بین الملل قوه قضاییه که به نمایندگی از ایران در این جلسه حضور داشت، در پیامی به کمیته حقوق بشر مجمع عمومی سازمان ملل، صدور و تصویب این قطعنامه و موارد مستند در آن را «بی پایه و اساس و همراه با غرض ورزی» دانست.
سوریه که به دلیل کشتارهای هشت ماه گذشته و نقض حقوق بشر به دلیل سرکوب خشونت بار معترضان زیر انتقادهای شدید قرار گرفته، تنها حامی جدی ایران در این جلسه بود.
محمد خزاعی، نماینده جمهوری اسلامی در سازمان ملل هم روز جمعه و در واکنش به تصویب قطعنامه محکومیت طرح ترور سفیر عربستان در واشینگتن، آمریکا را به «سناریوسازی علیه ایران» متهم کرده و از کشورهای منطقه خواسته بود «در دام توطئهها و نیرنگهای آمریکا نیفتند.»
ایالات متحده آمریکا، ایران را متهم کردهاست که دو شهروند آن قصد داشتهاند از طریق به خدمت گرفتن قاچاقچیان مکزیکی، سفیر عربستان در واشینگتن را ترور کنند. تهران این اتهام را به شدت رد کرده و آن را ساخته و پرداخته آمریکا دانستهاست.
قطعنامه محکومیت نقض حقوق بشر در کره شمالی هم با ۱۱۲ رای موافق، ۱۶ رای مخالف و ۵۵ رای ممتنع صادر شد. ۹۸ کشور هم به قطعنامه برمه یا میانمار، رای موافق دادند.