وزیر دفاع آمریکا: حمله به ایران به اقتصاد جهان آسیب میرساند
لئون پانهتا، وزیر دفاع آمریکا در آستانه دیدار با اهود باراک، همتای اسراییلی خود گفت حمله نظامی به ایران "به اقتصاد جهانی آسیب میرساند."
به گزارش رویترز، پانهتا که برای شرکت دریک نشست درباره مسایل امنیتی در کانادا به سر میبرد، گفت: "در صورت حمله به ایران چنان پیامد های اقتصادی به بار خواهد آمد که میتواند نه فقط بر اقصاد ما بلکه بر تمام اقتصاد جهانی اثر بگذارد."
انتظار میرود وزیر دفاع آمریکا در دیدار با همتای اسراییلی خود، "نگرانیهایش" را از حمله نظامی به ایران با وی در میان بگذارد.
مقامات اسراییلی در چند هفته گذشته از احتمال حمله این کشور به تأسیسات اتمی ایران سخن گفتهاند.
وزیر دفاع آمریکا چند روز پیش از "تحریمهای سختگیرانه و فشارهای اقتصادی و دیپلماتیک"بهعنوان راههایی نام برده بود که باید برای تغییر رفتار ایران همچنان به کار گرفته شود.
وی گفته بود: "این کار (حمله به ایران) ممکن است مانع فعالیتهای اتمی ایران نشود بلکه میتواند در اوضاع منطقه و در وضع نیروهای مسلح آمریکا به طور جدی تأثیر بگذرد."
آلن ژوپه، وزیر خارجه فرانسه نیز هفته گذشته هشدار داد حمله نظامی به ایران، جهان را به "چرخه غیرقابل مهار" میکشاند.
به گفته وزیر خارجه فرانسه "مداخله نظامی برای مقابله با برنامههای هستهای ایران، بدترین اقدام و بدترین گزینه خواهد بود."
آلن ژوپه پیشنهاد کرد تحریمها علیه ایران افزایش پیدا کند تا از "مداخله نظامی که پیامدهای جبرانناپذیری دارد" جلوگیری شود.
اتحادیه اروپا اعلام کرده است در نشست دو هفته دیگر خود درباره افزایش تحریمها علیه ایران تصمیمگیری میکند. کاترین اشتون، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نیز گفته است این اتحادیه خواهان افزایش فشار بر ایران در رابطه با برنامه اتمی این کشور است.
گروه ۱+۵ (آمریکا، روسیه، بریتانیا، فرانسه، چین به اضافه آلمان) از سال ۲۰۰۳ میلادی (۱۳۸۲) به همراه آژانس بینالمللی انرژی اتمی خواهان آن است که ایران کارهای مربوط به غنیسازی اورانیوم را متوقف کند اما ایران این خواسته را نپذیرفته است.
با شکست گفتوگوهای هستهای غرب با ایران و تصمیم جمهوری اسلامی برای غنیسازی اورانیوم، آژانس بینالمللی انرژی اتمی پرونده ایران را در سال ۱۳۸۶ به شورای امنیت سازمان ملل فرستاد.
شورای امنیت سازمان ملل از سال ۲۰۰۶ تاکنون چهار بار ایران را تحریم کرده است. با این حال ایران میگوید با وجود این تحریمها از برنامه اتمی خود عقبنشینی نمیکند.
با انتشار گزارش تازه آژانس بینالمللی انرژی اتمی که ایران را به "وجود ابعاد نظامی" در برنامه اتمیاش متهم کرده است، شورای حکام روز جمعه ۱۸ نوامبر (۲۷ آبان ۱۳۹۰) در قطعنامهای نسبت به برنامه هستهای ایران ابراز "نگرانی عمیق و فزاینده" کرد.
شورای حکام در این قطعنامه از ایران خواسته است تا "سریعتر" به قطعنامههای شورای امنیت سازمان ملل عمل کند. قطعنامههای شورای امنیت از ایران میخواهد غنیسازی اورانیوم را به حال تعلیق درآورد اما ایران میگوید غنیسازی اورانیوم را "حق" خود میداند و از آن کوتاه نمیآید.
علیاصغر سلطانیه، نماینده ایران در آژانس پیش از تصویب این قطعنامه گفته بود ایران این قطعنامه را "نامتوازن، غیرحرفهای، غیرقانونی و سیاسی" میداند.
سلطانیه پس از تصویب قطعنامه شورای حکام اعلام کرد جمهوری اسلامی "حتی برای ثانیهای" غنیسازی اورانیوم را متوقف نخواهد کرد.