تلاش های مهدوی‌کنی برای مجلس آینده

آیت الله محمدرضا مهدوی کنی، رئیس مجلس خبرگان در ایران که نقش ویژه ای در متحد کردن جناح محافظه کار برای انتخابات پیش روی مجلس ایران بر عهده دارد، گفت که اگر نقش روحانیان در مجلس موثر نباشد، آن مجلس اسلامی و انقلابی نیست.

                                             تلاش های مهدوی‌کنی برای مجلس آینده

آقای مهدوی کنی در عین حال خواهان وحدت در میان جناح محافظه کاری شده که هم اکنون بطور کلی قدرت و مناصب را در دست دارد و این وحدت را "وحدتی سیاسی" خوانده به این معنا که "در مسائل سیاسی وحدت کنیم و دور هم جمع شویم".

به گفته آقای مهدوی کنی، آیت‌الله خمینی بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران همواره طرفدار وحدت بود. وی افزوده حفظ وحدت یکی از شروط استمرار و بقای "انقلاب اسلامی" است.

رئیس مجلس خبرگان ایران تاکید کرده است که منظورش از وحدت، "مثل هم شدن نیست".

وی با استناد به دیدگاه های آیت الله خمینی، حضور قدرتمند روحانیون در مجلس و عرصه سیاسی ایران در فضای کنونی را لازم و ضروری دانسته است.

به گزارش خبرگزاری مهر، آقای مهدوی کنی در سخنانش که روز گذشته (پنجشنبه ۲۶ آبان) در "مدرسه عالی شهید مطهری" برگزار شد به گفته های برخی منتقدان هم پاسخ داده است که می گویند چطور است که فقط در این دوره روحانیت وارد عرصه سیاسی شده است.

'من رجل سیاسی ام'

آیت الله مهدوی کنی، رئیس مجلس خبرگان رهبری در ایران

"بنده از رجال سیاسی هستم و همواره در عرصه سیاسی حضور دارم حال شما دوست داشته باشید یا دوست نداشته باشید"

آقای مهدوی کنی در پاسخگویی به این پرسش خاطر نشان کرده که روحانیون همواره در صحنه سیاسی ایران پس از انقلاب ۱۳۵۷ حضور داشته اند. وی کارنامه سیاسی خودش را نمونه این حضور معرفی کرده و گفته "بنده از رجال سیاسی هستم و همواره در عرصه سیاسی حضور دارم، حال شما دوست داشته باشید یا دوست نداشته باشید".

به نظر می رسد که آیت الله مهدوی کنی که پس از سالها حاشیه نشینی و عدم حضور در سمت های سیاسی، به صحنه باز گشته و در سایه تحولات پس از انتخابات جنجالی ریاست جمهوری، جای اکبر هاشمی رفسنجانی را در کرسی ریاست مجلس خبرگان پر کرده است، اکنون خود را مواجه با پرسش هایی می بیند.

آیت الله مهدوی در حال حاضر سکان ایجاد وحدت در جناح اصولگرایان را در دست دارد و در حال ایفای نقش به عنوان رهبر یک جناح برای انتخابات پیش روی مجلس شورای اسلامی عمل می کند، موقعیتی که به گفته ناظران اگر هم با پست کلی ریاست مجلس خبرگان رهبری در تعارض یا تناقض نباشد، سطح وی را تا حد یک فعال سیاسی انتخاباتی پایین می آورد.

آیت الله مهدوی کنی

"توصیه دوستان علما و نیروهای حزب اللهی حفظ وحدت است البته باید خرده گلگی ها را کنار گذاشت، ضمن آنکه احساس کردم که رهبر معظم انقلاب نیز معتقدند که باید این خرده گیری ها را کنار گذاشت"

وی در توجیه این نحوه حضور در صحنه سیاسی ایران در سخنان دیروز خود گفت: "اگر شاهد فعالیت جامعه روحانیت مبارز (تشکلی که آقای مهدوی کنی راس آن محسوب می شود) و جامعه مدرسین حوزه علمیه قم (به ریاست محمد یزدی، رئیس پیشین قوه قضائیه) هستیم به خاطر احساس مسئولیت در عرصه سیاسی کشور است".

آقای مهدوی کنی در سخنان خود دیدگاه آیت الله خامنه ای را همسو با نگاه خود معرفی کرده و می گوید "توصیه دوستان، علما و نیروهای حزب اللهی حفظ وحدت است، البته باید خرده گلگی ها را کنار گذاشت، ضمن آنکه احساس کردم که رهبر معظم انقلاب نیز معتقدند که باید این خرده گیری ها را کنار گذاشت".

وی به طور تلویحی تاکید کرده که با بیان این حرف نخواسته از طرف رهبری حرف بزند یا "چیزی را به رهبری نسبت دهد" ولی احساس می‌‌کند که "آیت الله خامنه ای از خرده گیری ها خوشحال نیستند".

وجود دیدگاه هایی که در جناح اصولگرا با نحوه عملکرد محمدرضا مهدوی کنی همخوان نیست به خاطر آن است که برخی از بازیگران جناح اصولگرا، مانند جبهه پایداری احساس می کنند که سهم لازم به آنها داده نمی شود.

نیاز به تخصص های متنوع در مجلس

محمدرضا مهدوی کنی در سخنان خود اشاره ای هم به لزوم تنوع در توانایی های نمایندگان مجلس آینده کرده و افزوده: "معتقدم باید افراد مختلف با تخصص های مختلف وارد مجلس شوند چرا که این مجلس است که بر عملکرد دستگاهها بخصوص دولت نظارت می کند و قوانین مختلف را تصویب می کند".

رهبری و جناح محافظه کار به انتخابات پیش روی مجلس با حساسیت بیشتری نگاه می کنند چرا که کار آنها با دولت های محمود احمدی نژاد که در ابتدا بشدت از سوی آیت الله خامنه ای حمایت می شد، در ماه های اخیر به سمت رویارویی و اختلاف نظرهای علنی کشیده شد.

در چنین فضایی، اصولگرایان و محافظه کاران با بسیج تمام شخصیت ها و نیروهایش بدنبال آن است که هم از پیشروی اصلاح طلبان و جناح محمود احمدی نژاد و اسفندیار رحیم مشایی، رییس دفتر ریاست جمهوری، جلوگیری کنند و هم در مقابل جهان خارج حفظ آبرو کرده باشد، امری که چالش های زیادی را بر سر راه جمهوری اسلامی ایران قرار داده است.

به گزارش خبرگزاری فارس، آقای مهدوی کنی گفته است که باید انتخابی خوب و جامع صورت گیرد تا دشمن نتواند از ایراد گیری ها میان جناح های سیاسی سوء استفاده کند، چرا که از نظر وی خرده گیری ها و جدا شدن ها منجر به ارائه لیست های جداگانه انتخاباتی در جبهه اصولگرایی خواهد شد.

+92
رأی دهید
-28

gol andam - زوريخ - سويس
فسیل پشت فسیل ،،،،میخوان کشورو ببلعن عقب افتاد ه‌های ،،،مرده خور،،،حرام زده،،،،جونه سگ دارن
شنبه 28 آبان 1390 - 11:44
shayan mir - کوآلالامپور - مالزی
به نظر من آقای کنی دیگه باید فکر رفتن باشه.یکی نیست بگه مرد ناحسابی صدای کلنگ گورت داره میاد قدرت سیاسی برا کجاته.برواستغفار کن ار این همه رذلی و پستی.مردم دیگه واسه امثال تو تره ام خرد نمیکنند اونوقت میاد پیام میده.
شنبه 28 آبان 1390 - 13:43
greentree - تهران - ایران
مهدوی کنی بد از مرگ امیدوارم تمامی‌ این اوباش‌های اسلامی با تو در یک جا باشند و دیگه مردمی نباشد که تو به آنها ظلم کنی‌
شنبه 28 آبان 1390 - 16:24
Mehrdad.M - استکهلم - سوئد
دعوا فقط در فقط سر لحاف ملاست والا غیر .....فقط قدرت طلبی و کسب ثروت بیشتر.....ذره‌ای به فکر مردم نبودند و نخواهند بود....از اجاق اینها نه تنها نونی گرم نشده همون نون سرد رو هم از مردم گرفتن......از ماست که بر ماست.امیدوارم نسل بعدی دیگه به این آخوند جماعت اعتماد نکنه
شنبه 28 آبان 1390 - 19:34
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.