درخواست اخوان المسلمین برای دخالت نظامی ترکیه؛ ناظران اتحادیه عرب به سوریه می روند

محمد ریاض شقفه ناظر کل گروه اخوان المسلمین سوریه از گروه های اپوزیسیون این کشور اعلام کرد که مردم سوریه دخالت تظامی ترکیه در سوریه برای حمایت از غیر نظامیان این کشور را در مقابل سرکوب نیروهای نظامی می پذیرند.

                 درخواست اخوان المسلمین برای دخالت نظامی ترکیه؛ ناظران اتحادیه عرب به سوریه می روند 

بنا بر آخرین گزارش سازمان ملل متحد، شمار قربانیان سرکوب اعتراض ها در سوریه توسط نیروهای امنیتی از ۳۵۰۰ نفر تجاوز کرد. خواست معترضان سرنگونی نظام بشار اسد رئیس جمهور این کشور است.

به گزارش خبرگزاری رویترز شقفه در کنفرانسی خبری در استانبول ترکیه گفت جامعه جهانی باید بشار اسد را منزوی کند تا مردم برای سرنگونی او پس از بیش از ۴ دهه حکومت خانواده اسد تشویق شوند.

فعالیت گروه اخوان المسلمین در سوریه ممنوعیت است و اعضای این گروه به اعدام محکوم می شوند.

شقفه خاطرنشان کرد اگر نظام اسد سرکوب معترضان را متوقف نکند می توان دعوت به دخالت نظامی خارجی برای حمایت از غیرنظامیان کرد و در این خصوص ترکیه بهترین گزینه است. او افزود: «چنانچه جامعه بین المللی این نظام را منزوی کند، و سفرای خود را از دمشق فرا بخواند و سفرای نظام را اخراج کند، نظام خود را منزوی خواهد دید و در این صورت مردم سوریه راه را تا سرنگونی نظام ادامه خواهد داد.»

ناظر کل گروه اخوان المسلمین سوریه ادامه داد: «اما اگر جامعه بین المللی در این زمینه کم کاری کند، ترکیه به عنوان کشور همسایه باید بیش از دیگر کشورها برای حل این اوضاع جدی تر باشد. مردم دخالت ترکیه را می پذیرند اما دخالت غرب را نمی خواهند.»

دمشق خواستار تعدیل طرح اتحادیه عرب شد

نبیل العربی دبیر کل اتحادیه عرب گفت که دولت سوریه خواستار تعدیل در پروتکل اتحادیه عرب شد که بر مبنای آن قرار است ناظرانی به منظور زیر نظر گرفتن اوضاع به این کشور فرستاده شوند.

اتحادیه عرب در نشست چهارشنبه ۱۶ نوامبر وزرای امور خارجه اش ضرب الاجلی سه روزه به نظام سوریه برای موافقت با اجرای تعیین کرد. در این نشست اتحادیه عرب در چارچوب طرحی که پیشتر ارائه داده بود پروتکلی ارائه داد که برپایه آن گروهی ناظر متشکل از ۵۰۰ شخصیت حقوقی، نظامی و رسانه ای به سوریه فرستاده شوند.

دولت سوریه که ادعا می کند در حال مبارزه با گروه های مسلح تروریست است، پیتشر گفته بود حاضر به پذیرش گروه ناظرانی است که از سوی اتحادیه عرب تعیین می شود.

برپایه طرحی که پیشتر اتحادیه عرب ارائه داده بود و دمشق با اجرای آن موافقت کرده بود، دولت سوریه متعهد شد به حضور نیروهای مسلح دولتی در همه مناطق و سرکوب معترضان پایان دهند، تمام بازداشت شدگان حوادث اخیر را آزاد کند و به ناظران اتحادیه عرب و نمایندگان رسانه ها، اجازه رفت و آمد آزادانه به سوریه بدهد. در مقابل اتحادیه عرب میزبان جلسات گفت و گو میان دولت و اپوزیسون سوریه می شود.

دولت سوریه می گوید که بخش های عمده ای از طرح را اجرا کرده. معترضان و همچنین اتحادیه عرب می گویند که دمشق به توافقات خود پایبند نبوده و خشونت ها در سوریه ادامه یافته است.

العربی در بیانیه ای اعلام کرد که از ولید المعلم وزیر امور خارجه سوریه نامه ای دریافت کرده که در آن خواستار اعمال تعدیلاتی در پروتکل اتحادیه عرب شده است. او افزود که در خواست سوریه در دست بررسی است.

اتحادیه عرب در نشست شنبه ۱۱ نوامبر خود عضویت سوریه را در این اتحادیه به حال تعلیق در آورده بود.

اتحادیه عرب در ضرب الاجل سه روزه خود هشدار داده است چنانچه دولت سوریه با پروتکل ارسالی موافقت نکند، تحریم هایی اقتصادی و سیاسی علیه آن اعمال خواهد شد.

هشدار ترکیه و فرانسه از جنگ داخلی در سوریه

از سوی دیگر آلن ژوپه وزیر امور خارجه فرانسه جمعه گفت با هر گونه دخالت یک جانبه خارجی در سوریه مخالف است و چنین اقدامی باید از راه سازمان ملل متحد صورت گیرد. او همچنین هشدار داد که چنانچه سوریه گرفتار جنگ داخلی شود، منطقه شاهد فاجعه انسانی خواهد بود.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، آلن ژوپه در کنفرانس خبری مشترک خود در آنکارا با احمد داوود اغلو وزیر امور خارجه ترکیه نسبت به پایبندی دولت سوریه به طرح اتحادیه عرب ابراز تشکیک کرد. او تاکید کرد که فرانسه آماده همکاری با اپوزیسیون سوریه است.

چهارشنبه گذشته فرانسه سفیر خود را از دمشق فراخواند و اعلام کرد از اپوزیسیون پشتیبانی خواهد کرد.

در این کنفرانس خبری داوود میز نسبت به خطر بروز جنگ داخلی در سوریه هشدار داد.

وزیر امور خارجه ترکیه با اشاره به شدت یافتن درگیری های ارتش آزاد سوریه و نیروهای نظامی این کشور در روزهای اخیر گفت: هم اکنون اکثر مردم سوریه مورد حمله نیروهای امنیتی این کشور قرار دارند .

ارتش آزاد سوریه نام گروهی است که جدا شدگان از ارتش این کشور تشکیل داده و اعلام کرده اند وظیفه حمایت از تظاهرات مسالمت آمیز را در برابر سرکوب نیروهای نظامی بر عهده دارند.

۲۱ کشته در جمعه اخراج سفرا

دیده بان حقوق بشر سوریه اعلام کرد که در تظاهرات «جمعه اخراج سفرا» در این کشور، دستکم ۲۱ نفر از جمله یک کودک در توسط نیروهای امنیتی کشته شدند.

در این روز معترضان سوری در شعارهای خود از کشورهای جهان خواستند سفرای نظام سوریه را اخراج کرده و با این نظام قطع رابطه کنند.

شورای عمومی انقلاب سوریه هم در بیانیه ای اعلام کرد که ۸ تن از کشته شدگان از حمص بودند که یکی از آن ها استاد دانشگاه است و همچنین پنج نفر در حما، چهار نفر در استان شمالی ادلب، سه نفر در دیرالزور و یک نفر در حلب کشته شدند.

به گفته منابع معترضان ارتش و نیروهای امنیتی سوریه بامداد جمعه به حماه یورش برده و اقدام به دستگیری ده ها تن در این شهر کردند. این شهر از پنجشنبه در محاصره تانک ها و خودروهای زرهی ارتش قرار داد و جنگنده ها بر فراز آن به پرواز در می آیند.

شورای عمومی انقلاب سوریه ارتش را متهم کرد که قلعه تاریخی شهر حماه را به پایگاه نظامی تبدیل و نیروهای خود را در آن مستقر کرده است.

در شهرک یبرود واقع در حومه دمشق نیروهای امنیتی به سمت تظاهر کنندگان آتش گشودند که در جریان آن ده ها نفر زخمی شدند. معترضان در اعتراض به دستگیری یک زن در تظاهرات روز پنجشنبه در این شهرک، یک پاسگاه پلیس را به آتش کشیدند.

شهر حرستا واقع در حومه دمشق نیز شاهد یورش نیروهای امنیتی و دستگیری ده ها نفر بود.

در شهر حمص افرادی مسلح از یک خودرو به سمت محمد فرحان ابو الخیر یکی از اساتید دانشگاه این شهر آتش گشوده و او را کشتند. ابوالخیر از دو سال پیش مدرس حقوق در دانشگاه حمص است و از شخصیت های منتقد نظام به شمار می آید.

به گفته منابع معترضان، روز جمعه در ۲۰۰ منطقه سوریه تظاهرات اعتراض آمیز برگزار شد.

+139
رأی دهید
-14

ARTEMIS-SW - .پاريس - فرانسه
عجیب اینکه در هر حرکت آزادی خواهانه بلافاصله احزاب کوفتی اسلامی مثل قارچ سبز میشوند اخوان المسلمین!!!!!!در ابتدا موش مرده بازی ---سپس میشوند مجری احکام اسلام و خون!!!! این بی‌ مغزها از سرنوشت خونین ایران پند نگرفته اند!
شنبه 28 آبان 1390 - 07:41
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.