کاترین اشتون: اتحادیه اروپا خواهان افزایش فشار بر ایران است

اترین اشتون، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا گفت این اتحادیه خواهان افزایش فشار بر ایران در رباطه با برنامه اتمی این کشور است.

به گزارش ریانووستی، اشتون روز سه‌شنبه ۱۵ نوامبر (۲۴ آبان ۱۳۹۰) پس از دیدار با "المار ممدیاروف"، وزیر امور خارجه آذربایجان گفت: "ما در انتظار برخورد محترمانه تهران نسبت به تعهدات خود در زمینه منع گسترش جنگ‌افزار کشتار جمعی هستیم اما معتقدیم باید در این مسأله بر ایران فشار وارد شود."کاترین اشتون: اتحادیه اروپا خواهان افزایش فشار بر ایران است

وی افزود: "اتحادیه اروپا در صورت ضرورت، تحریم‌های جدیدی را علیه ایران برقرار خواهد کرد."

اعضای اتحادیه اروپا در نشست چند روز پیش خود اعلام کردند تصمیم‌گیری درباره اعمال احریم‌های تازه علیه ایران را دو هفته به عقب انداخته‌اند.

با انتشار گزارش تازه آژانس بین‌المللی انرژی اتمی که ایران را به "وجود ابعاد نظامی" در برنامه اتمی‌اش متهم کرده است، اعضای اتحادیه اروپا می‌گویند تحریم‌های تازه‌ای را علیه ایران اعمال خواهند کرد. اما ایران موضوعات مطرح شده در گزارش آژانس را رد کرده و آن‌ها را "اتهاماتی بی‌اساس" می‌داند.

دو روز پیش نیز باراک اوباما، رئیس‌جمهوری آمریکا پس از دیدار با دیمیتری مدودف، همتای روسی‌اش که در حاشیه نشست سران سازمان همکاری‌های اقتصادی آسیا-اقیانوسیه (آپک) برگزار شد، گفت: "ما مسأله ایران را مورد بحث قرار دادیم، ما قصد خود برای تدوین پاسخ مشترک به موضع ایران را مورد تأکید قرار دادیم. تمام کارها را انجام خواهیم داد تا ایران تعهدات بین‌المللی خود را اجرا کند."

با این حال سرگی لاوروف، وزیر خارجه روسیه روز گذشته گفت تحریم‌ها علیه ایران "تأثیرگذار نیست."

به گفته وی روسیه معتقد است مسأله هسته‌ای ایران باید از راه دیپلماتیک و در چارچوب گروه ۱+۵ حل شود.

گروه ۱+۵ (آمریکا، روسیه، بریتانیا، فرانسه، چین به اضافه آلمان) از سال ۲۰۰۳ میلادی (۱۳۸۲) به همراه آژانس بین‌المللی انرژی اتمی خواهان آن است که ایران کارهای مربوط به غنی‌سازی اورانیوم را متوقف کند اما ایران این خواسته را نپذیرفته است.

تاکنون ایران و گروه ۱+۵ چند دور مذاکرات برگزار کرده‌اند اما این گفت‌وگوها بدون نتیجه مشخصی پایان یافته است.

با شکست گفت‌وگوهای هسته‌ای غرب با ایران و تصمیم جمهوری اسلامی برای غنی‌سازی اورانیوم، آژانس بین‌المللی انرژی اتمی پرونده ایران را در سال ۱۳۸۶ به شورای امنیت سازمان ملل فرستاد.

شورای امنیت سازمان ملل از سال ۲۰۰۶ تاکنون چهار بار ایران را تحریم کرده است. با این حال ایران می‌گوید با وجود این تحریم‌ها از برنامه اتمی خود عقب‌نشینی نمی‌کند.

+30
رأی دهید
-57

minajun - تهران  -  ایران
چقدر من از این زنیکه بدم میاد
‌چهارشنبه 25 آبان 1390 - 14:51
fdsa60 - تهران - ایران
بهتره بگیم کاترین زالو. زنیکه عوضی فقط بفکر چپاول و غارت کشورهای دیگه هست
‌پنجشنبه 26 آبان 1390 - 02:24
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.