قدیمی‌ترین زن متهم به قتل بار دیگر محاکمه می‌شود

قدیمی‌ترین زن متهم به قتل بار دیگر محاکمه می‌شود

فاطمه مطیع , نفر سمت چپ

شرق: قدیمی‌ترین زن متهم به قتل ایران پس از 18 سال یک‌بار دیگر پای میز محاکمه می‌رود تا قاضی دادگاه درباره سرنوشت او تصمیم‌گیری کند. این زن تاکنون بارها محاکمه شده اما هنوز هیچ یک از احکامی که درباره وی صادر شده به قطعیت نرسیده است چراکه فاطمه مصرانه ادعا می‌کند بی‌گناه است و در کنار شواهدی که علیه وی وجود دارد مدارکی نیز به دست آمده که احتمال دخالت نداشتن او در قتل را قوت می‌بخشد.
فاطمه مطیع آخرین بار از سوی قاضی شعبه 105 دادگاه عمومی شهر ری به مرگ محکوم شد اما دیوان‌عالی کشور این حکم را نپذیرفت به همین سبب این زن که اکنون وارد دهه هفتم زندگی‌اش شده روز یکشنبه آینده باز هم پای میز محاکمه می‌رود.
وقوع قتل
ماموران پلیس تیر سال 72 جسد مردی به نام مجید را در‌حالی‌که پشت فرمان خودرواش در خیابانی در جنوب تهران رها شده بود، پیدا کردند و آن را به پزشکی قانونی فرستادند. متخصصان بعد از انجام آزمایش‌های لازم مرگ مجید را قتل تشخیص دادند و اعلام کردند او با زهری کشنده مسموم شده است. پس از آن بود که تحقیقات جنایی آغاز شد و ماموران فهمیدند مجید آخرین بار در مجلس ختم یکی از اقوام دورش شرکت کرده و از آنجا به خانه یکی از فامیل رفته است.
این‌گونه بود که زن و مرد صاحبخانه تحت بازجویی قرار گرفتند و فاطمه به قتل اقرار کرد. او گفت: بعد از کشاندن مجید به خانه‌اش در دوغ او سمی پودری‌شکل ریخت و وی را مسموم کرد و مجید در‌حالی‌که بدحال بود از خانه او خارج شد و ساعاتی بعد فوت شد.
این اعترافات سبب شد زن 43 ساله بازداشت شود. آن زمان تحقیقات صورت‌گرفته از وجود روابطی بین مقتول و متهم به قتل حکایت داشت.
محاکمه
 فاطمه وقتی به دادگاه رسید قتل را انکار کرد و گفت که از ماجرای مرگ مجید چیزی نمی‌داند. او ادعا کرد: «وقتی ماموران سراغ من و همسرم آمدند شوهرم از من خواست اعتراف کنم. او گفت که برایم رضایت می‌گیرد ولی این کار را نکرد و حالا می‌خواهم واقعیت را بگویم، من در این قتل بی‌گناه هستم.»
 دادگاه اظهارات فاطمه را قابل قبول ندانست و با توجه به اعترافات اولیه این زن، برای او حکم قصاص صادر کرد. در این بین اولیای دم مقتول نیز که فاطمه را گناهکار می‌دانستند حاضر به اعلام گذشت نشدند. زن میانسال در زندان روزهای سختی را سپری می‌کرد و امیدهایش را از دست داده بود که خبر رسید دیوان‌عالی کشور حکم قصاص وی را تایید نکرده است.
به این ترتیب فاطمه بار دیگر پای میز محاکمه رفت و این بار کار به مراسم قسامه کشید. در پایان این مراسم باز حکم مرگ برای زن میانسال صادر و این رای بار دیگر نقض شد. فاطمه در دور سوم محاکمات نیز بازنده بود و یک‌بار دیگر قاضی پرونده در رای خود نوشت متهم با توجه به شواهد و قراین موجود گناهکار است و به درخواست اولیای دم مقتول به قصاص محکوم می‌شود. این بار هم دیوان‌عالی کشور به رای صادره ایراداتی را وارد کرد و پرونده باز هم به مرحله اول بازگشت. فاطمه که در تمامی این محاکمه‌ها ادعای بی‌گناهی می‌کرد این بار انگشت اتهام را به سوی شوهر و برادر شوهرش گرفت و گفت روز حادثه آن دو با مجید در خانه تنها بودند.
محاکمه چهارم به نفع فاطمه تمام و او از اتهام قتل تبرئه و با سپردن وثیقه آزاد شد اما این بار خانواده مقتول به رای صادره اعتراض کردند و دیوان‌عالی کشور بعد از بررسی پرونده حکم را نقض کرد. دور پنجم محاکمه‌ها از اسفند سال 87 شروع شد و فاطمه یک‌بار دیگر به زندان رفت. او این بار هم همان حرف‌های همیشگی‌اش را تکرار کرد اما برای چهارمین بار به قصاص محکوم شد و دیوان‌عالی کشور باز هم رای را ابرام نکرد. اکنون پرونده باز هم در اختیار دادگاه عمومی قرار گرفته و فاطمه در حالی روز یکشنبه پای میز محاکمه می‌رود که هنوز بر بی‌گناهی‌اش اصرار دارد.
فاطمه که اکنون به 61 سالگی رسیده در 18 سال گذشته روزهای سختی را سپری کرده به گونه‌ای که اکنون شرایط جسمی و روانی مساعدی ندارد. او در این مدت 20 بار اقدام به خودکشی کرده و دو بار در مرکز روان‌درمانی بستری شده است.
 دلیل طولانی شدن
عبدالصمد خرمشاهی، وکیل مدافع فاطمه دیروز به خبرنگار ما گفت: «از سال 85 وکالت این پرونده را برعهده گرفتم و در آن دادگاه حکم برائت مطیع صادر و او آزاد شد و نزدیک دو سال هم بیرون از زندان زندگی کرد اما مجددا اولیای دم اعتراض کردند و پرونده به دیوان‌عالی کشور ارجاع و برائت او نقض و در سال 87 مجددا محاکمه برگزار شد و دادگاه با استناد به شهادت شهود و علم قاضی رای بر قصاص صادر کرد. ما به این حکم اعتراض کردیم زیرا شهود مورد استناد اصلا در دادگاه حاضر نشده بودند به این ترتیب حکم مجددا در دیوان‌عالی کشور با این استدلال که شهود از شهادت خودشان برگشته‌اند و قاضی هم مستندات علم خودش را بیان نکرده است، نقض و مقرر شد شاهدان در جلسه دادگاه شهادت دهند.
 وی افزود: «برای جلسه یکشنبه شهود باید در دادگاه حاضر شوند اما مشکل آنجاست که دو نفر از شهود فوت شده‌اند؛ دو نفر دیگر از شهود عروس‌های فاطمه بودند که سال‌هاست متارکه کرده‌اند و حاضر نیستند در جلسه دادگاه حاضر شوند و از دو شاهد دیگر یکی فرزند خودش است که حال مساعدی ندارد و یکی از اهالی محل بود که اکنون او هم مجهول‌المکان است و دسترسی به وی مشکل است، بنابراین به نظر می‌رسد در جلسه یکشنبه باز هم مشکل پیدا کنیم.»
 خرمشاهی خاطرنشان کرد: «در این پرونده بارها حکم محکومیت و یک‌بار حکم تبرئه صادر شده و فاطمه 18 سال نه به‌عنوان محکوم بلکه به‌عنوان متهم در زندان است و حال مساعدی ندارد. نقص در تحقیقات و همچنین صدور آرای متزلزل که با قوانین موضوعه سازگاری نداشت و قابل نقض بود از دلایل طولانی‌شدن رسیدگی به این پرونده است. دادگاه باید از همان ابتدا دقت می‌کرد، اعترافات اولیه فاطمه مقرون به واقع نیست چون او مدعی شده بود مقتول را با مرگ موش مسموم کرده در‌حالی‌که پزشکی قانونی نظر داده علت مرگ یک سم نباتی مایع و زردرنگ است. در این بین فاطمه 18 سال از عمرش را در زندان گذرانده حال آنکه ما دلایلی به دادگاه ارایه کردیم که نشان می‌دهد اتهام نمی‌تواند متوجه موکلم باشد.»
 

+138
رأی دهید
-36

fanoos - ويبورگ - دانمارك
امیدوارم هر چه زود تر تکلیف این زن بی‌چاره معلوم بشه و آزاد بشه :(
‌سه شنبه 24 آبان 1390 - 02:04
leila leila - گوتنبرگ - سوئد
این بنده خدا که همشو تو زندان گذروند دیگه محاکمهٔ دوباره معنیش چیه؟.
‌سه شنبه 24 آبان 1390 - 02:05
Royan - بوخوم - آلمان
18 سال بیچاره تو زندان است بدون اینکه بتوانند ثابت کنند که قتل کرده , بعد هم که بی گناهی اش ثابت بشه بهش میگویند ببخشید حالا بیگناهی دیگه میتونی بری خونه.
‌سه شنبه 24 آبان 1390 - 02:17
parparbala - لندن - انگلیس
واقعا دلم بار این زن بی‌چاره سوخت. وقتی‌ بنیان یک کشور بر پوچی باشه، و قاضیها به غیر از قصاص هیچ چیز دیگه‌ای بلد نیستند، این امر مردم بدبخت ایران که به فنا میره، نتیجه آزمایشگاه نشان‌دهنده‌ی بی‌ گناهیه این شخص و دیوان عالیه کشور ۳ بر حکم اعدامه این بیچاره‌را رعد کرده، ولی‌ اون قضیه احمق دوباره حکم اعدام داده، آخه عوضی‌ مگه تو عدم نیستی‌ اشغال که با زندگی‌ مردم اینطوری بعضی‌ میکنی‌، ایییییییییییی خاک عالم تو سرت خمینی با این کشوری که درست کردی، ایطو اون روح خودت و جاد و آبادت خامنه‌ای با این مملکتی که درست کردین، امیدوارم که همون بالایی که سر قذافی اومد، ۱۰ برابر بدترش به سارتون بیاد.
‌سه شنبه 24 آبان 1390 - 03:27
bawafa1385 - هامبورگ - المان
ان مرد پست وبی شرف که این زن بدبخت را وادار کرد که بقتل اعتراف بکند پس چرا اثری از وجود نکبت بارش در این محاکمات نیست و از طرفی اگر این زن بیچاره با مقتول ارتباط داشته ان کمپانی شرف و ناموس پرستی که شوهرش باشد باید قبل از هر کسی مدعی این عمل یعنی ارتباط نا مشروع باشد. نمیدانم چرا دلیل اتهام ان اگر داشتن ارتباط بوده و ان ارتباط عامل این جنایت شده پس چرا مطلبی را بیان نمیکنند.دادگاههای ایران بهمه چیز شبیه است جز دادگاه . باور کنید
‌سه شنبه 24 آبان 1390 - 03:29
پرستو33 - تهران - ایران
فقط برای تست هست این نظر یا اینکه سالهاست سر میزنم به این سایت ولی امشب یهو هوس کردم عضو بشم.
‌سه شنبه 24 آبان 1390 - 03:38
delmorde - یوتوبوری - سوئد
پس با توجه به نظر پزشکی قانونی و ادعای اولیه فاطمه او بی گناه است چرا فرد بی گناهی را مدتی در زندان نگهمیدارید و زندگی او را نابود می کنید فاطمه باید برعلیه قاضی اول اعلام جرم کند.او میبایستی به نظر پزشکان توجه می کرد و اینکه فاطمه تحت فشار و فریب خانواده تن به اعتراف دروغ داده. عجب بی دادگاهائی داریم این دیگه چه نوع دادگستریست.
‌سه شنبه 24 آبان 1390 - 12:12
azadeh11 - آمستردام - هلند
holand-amsterdam. چه زندگی‌ سختی این زن داره، خدا بهت رحم کنه . امیدوارم که زود آزاد بشی‌.
‌سه شنبه 24 آبان 1390 - 08:44
porharfi - آرنم - هلند
.... 18 سال !..شوهرش که میخواسته برایش رضایت !بگیره ...چند تا زن. توی این 18 سال گرفته؟؟؟؟!!!
‌سه شنبه 24 آبان 1390 - 09:38
iraniaram - اسلو - نروژ
ای خدا چه مملکتی داریم ما.
‌سه شنبه 24 آبان 1390 - 14:29
lion,hd - نوکیا - فنلاند
اگه این بیچاره بیگناه بوده ...چرا هی‌ کش میدین این قضیه‌رو ،مملکت اگه صاحب داشت که تا الان یا اینو عدم میکردن ..یا حبس آباد،،این یه جور شکنجه روانیه ..
‌سه شنبه 24 آبان 1390 - 15:25
سید ابوالقاسم واعظ - اندونزی - جاکارتا
دیوان عالی کشور کاری به این کارها نداره. هر بار که پرونده را میگیره از طرفی که رای به ضررش بوده یک پولی میگیره و اونو بر میگردونه!
‌سه شنبه 24 آبان 1390 - 18:37
مهربانو - توکیو - ژاپن
ببینید دوستان عزیز دلیل این کشمکشا اینه که تا متهم کاملا اعتراف نکنه که واقعیت چی بود و با متحیقات اراده اگاهی همخونی پیدا نکنه به مدت طولانی متهم رو نگه میدارن تا تکلیف بطور شفاف و روشن همه چی روشن بشه و پرونده بسته بشه ../ مادر منم متاسفانه به قتل رسیده و الان متهم در زندان بسر میبره ولی جواب شفاف و قانع کننده نه تحویل اداره اگاهی میده نه تحویل ما که بتونه ما رو که ولی دم هستیم قانع کنه واسه همین متهم رو زیاد نگه میدارن تا بلکه خسته بشه و به کارای خود اعتراف کنه حالا چه با گناه یا چه بی گناه محسوب بشه .. ؟؟؟؟
‌چهارشنبه 25 آبان 1390 - 05:37
oranoos blue - کرج - ایران
اگه مجرمه باید به سزا عملش برسه ،اگرهم نیست بدبختو ولش کنن
‌چهارشنبه 25 آبان 1390 - 19:04
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.