سرمایه‌گذاری ۴۰ میلیارد دلاری ایران برای نیروگاه‌های اتمی جدید

سرمایه‌گذاری ۴۰ میلیارد دلاری ایران برای نیروگاه‌های اتمی جدید

دبیرکل سازمان ملل خواستار اثبات صلح‌آمیز بودن برنامه اتمی ایران از سوی این کشور شده است. همزمان، روسیه اعلام کرده است درخواست ایران برای ساخت نیروگاه‌های اتمی جدید را بررسی می‌کند. قرارداد پیشنهادی ۴۰ میلیارد دلار است.

سرمایه‌گذاری ۴۰ میلیارد دلاری ایران برای نیروگاه‌های اتمی جدید

مدیر سازمان انرژی اتمی روسیه از درخواست ایران برای ساخت نیروگاه‌های جدید اتمی ساخت روسیه در این کشور خبر می‌دهد. سرگئی کیریجنکو، پنج‌شنبه (۱۰ نوامبر/ ۱۹ آبان) در حاشیه جلسه دولت در مسکو به خبرنگاران گفت: «ما این درخواست را بررسی می‌کنیم.»

رسانه‌های روسیه در پوشش اخبار سخنان مدیر سازمان انرژی اتمی روسیه، از  پیشنهاد قراردادی بالغ بر ۴۰ میلیارد دلار برای ساخت نیروگاه‌های اتمی جدید در ایران یاد کرده‌اند. با توجه به سخنان سرگئی کیریجنکو، سازمان انرژی اتمی روسیه بررسی این قرارداد را آغاز کرده است.  

 

پافشاری ایران بر نیاز این کشور به تولید برق اتمی

سرمایه‌گذاری ۴۰ میلیارد دلاری ایران برای نیروگاه‌های اتمی جدید

ایران بر صلح‌آمیز بودن برنامه اتمی خود تأکید دارد

 

سخنان مدیر سازمان انرژی اتمی ایران تنها دو روز پس از انتشار گزارش تازه آژانس بین‌المللی انرژی اتمی مبنی بر تلاش ایران برای ساخت سلاح اتمی مطرح شده است.
 
در این گزارش به همکاری یک دانشمند اهل اتحاد شوروی سابق با برنامه اتمی ایران نیز اشاره شده است.
 
ایران در مقابل، تمامی اطلاعات مطرح شده در گزارش تازه آژانس‌بین‌المللی انرژی اتمی مبنی بر تلاش این کشور برای دستیابی به دانش ساخت کلاهک اتمی را رد می‌کند.
 
مقامات جمهوری اسلامی ضمن بی‌اساس خواندن مطالب مطرح شده در گزارش آژانس، بر صلح‌آمیز بودن برنامه اتمی‌ ایران تأکید می‌کنند.

ایران یک نیروگاه اتمی فعال دارد؛ نیروگاه بوشهر که شهریور ۱۳۹۰ درحالیکه ۴۰ سال از ارائه طرح ساخت آن می‌گذشت با کمک کارشناسان روس و با توان تولید هزار مگاوات برق به شبکه سراسری برق کشور متصل شد.

مقامات جمهوری اسلامی ایران همزمان با افتتاح این نیروگاه، نیاز به تولید ۱۹۰ هزار مگاوات دیگر، علاوه بر ظرفیت کنونی را مطرح کردند. مدیر سازمان انرژی اتمی روسیه نیز اعلام کرد که ساخت نیروگاه‌های جدید اتمی در ایران نباید مایه نگرانی جامعه جهانی باشد.

درخواست دبیرکل سازمان ملل از مقامات ایرانی

 اسرائیل بیش از پیش نگران اهداف نظامی برنامه اتمی ایران در پوشش یک برنامه صلح‌آمیز است. این کشور پس از انتشار گزارش آژانس اعلام کرد که برای جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح اتمی تمامی گزینه‌ها از جمله حمله نظامی به تأسیسات اتمی ایران مطرح است.

سرمایه‌گذاری ۴۰ میلیارد دلاری ایران برای نیروگاه‌های اتمی جدید

دبیرکل سازمان ملل، بان کی مون

 

در مقابل، بان کی‌مون، دبیرکل سازمان ملل، ضمن ابراز نگرانی عمیق خود از گزارش تازه آژانس، خواستار را‌ه‌حلی دیپلماتیمک برای پایان مناقشه اتمی با جمهوری اسلامی ایران شد.

به گزارش خبرگزاری رویترز، مارتین نیسیرکی، سخنگوی بان کی‌مون، پنج‌شنبه (۱۰ نوامبر/ ۱۹ آبان)  به خبرنگاران گفت: «دبیرکل سازمان ملل  بر این باور است که این مساله تنها از طریق گفت‌وگو  و نه راه ‌حل نظامی قابل حل است.»

مارتین نیسیرکی در ادامه تأکید کرد که دبیرکل سازمان ملل معتقد است: «بر عهده ایران است صلح‌آمیز بودن ماهیت برنامه هسته‌ای خود را ثابت کند.»

بررسی تحریم‌های سخت‌تر باوجود مخالفت چین و روسیه

 کشورهای اروپایی و آمریکا نیز ضمن مخالفت با حمله نظامی به ایران، فشار دیپلماتیک از جمله تصویب تحریم‌های سخت‌تر علیه جمهوری اسلامی ایران را مطرح کردند.

خبرگزاری رویترز به نقل از یک دیپلمات اروپایی که نامش فاش نشده خبر داد که نتیجه تصمیم‌ اتحادیه اروپا  در برخورد با ایران، تا اول دسامبر، یعنی زمان دیدار وزرای خارجه این اتحادیه اعلام خواهد شد.

وزیردفاع اسراییل خواستار «تحریم‌های مرگبار علیه جمهوری اسلامی» برای نمونه تحریم بانک مرکزی ایران، برای مسدود کردن مسیر دریافت درآمدهای نفتی این کشور شده است. 

البته تصویب تحریم‌های بین‌المللی جدید علیه ایران بدون حمایت روسیه و چین، دو کشور دارای حق وتو در شورای امنیت سازمان ملل آسان نخواهد بود. سخنگوی وزرات خارجه چین روز پنج‌شنبه اعلام کرد: « تحریم‌ها نمی‌توانند راه‌‌حل مناقشه اتمی ایران باشند.» 

چین خواستار تلاش‌های دیپلماتیک برای بازگردادندن ایران بر سر میز مذاکره شده است. این کشور مهم‌ترین شریک تجاری ایران به شمار می‌رود.

+28
رأی دهید
-81

delmorde - یوتوبوری - سوئد
باز 40 سال دیگر طول خواهد کشید که روسیه نیروگاهها را انهم با یکدهم تولید برق وارد شبکه نماید با توجه به کسترش جمعیت و طلب نیروی برق بیشتر در صنعت و غیره بیک بازی و اتلاف هزینه شباهت دارد و چیزی دستگیرمان نمی شود. پس به جای مطرح کردن قرارداد برای ساخت نیروگاه علنا بفرمائید. ما می خواهیم بدولت روسیه باج بدهیم تا از حمله غرب به ایران جلوگیری کند. که انهم بعید بنظر میرسد این روسها مردانکی داشته باشند، همواره تاریخ ثابت کرده روسها مردمی نامرد و پست و بیشرف بوده و هستند. از موقعیتها نامردانه سوءاستفاده می کنند و به هیچ چیز پایبند نیستند. اگر قدرت داشتم دو دولت را مانندی که امریکائیها با ژاپن کردند، می کردم روسیه و انگلیس. بدون ارتش و موشک وسلاحهای پیشرفته.
جمعه 20 آبان 1390 - 13:53
bavar88 - آمستردام - هلند
با این تهدیدات خارجی‌ که به ایران می‌شه شدیدا موافق داشتن تشکیلات اتمی‌ هستم هر چند که ملت بزرگ ایران نیازی به داشتن بمب اتم برای مقابله به مثل با اینها ندارد ولی‌ داشتن آن برای جلوگیری از تهدید احتمالی‌ از همه چی‌ واجب تر است تا وقتی‌ که امنیت نباشه هیچ فرصت پیشرفت هم نخواهد بود...
جمعه 20 آبان 1390 - 14:38
amir-amir - تورنتو - كانادا
آن هم با روسیه که دیگر همه مى دانند چقدر گربه رقصانى مى کند و به انحا مختلف مردم ایران را سرکیسه کرده سردمداران احمق و نادان رژیم اسلامى مجددا طرح هاى غیر ضرورى را با هزینه هنگفت و چند برابر و از جیب ملت پیاده مى کنند که جز ضرر , تنش در سیاست خارجى و مقابله کردن ایران با غرب و خطر حمله نظامى هیچ منفعت دیگرى ندارد
جمعه 20 آبان 1390 - 15:36
differenta - استکهلم - سوئد
انرژی خورشیدی انرژی خورشیدی
جمعه 20 آبان 1390 - 16:26
toloo-khorshid - تهران - ایران
خزانه مملکت را یا علناً میدزدند و یا به مصارف بیخودی مثل انرژی هسته‌ای میرسانند، انرژی هسته‌ای چه کمکی‌ به شما نابخردان دارد جز خرابی‌ و ویرانی و استفاده شوم از آن و یا راهی‌ دیگر برای دزدیهای کلانتان. ژاپن با آن همه افتخاراتش در زمینه هسته‌ای با یک زمین لرزه چه بر سرش آمد.......!!! قبل از آن ممکن بود مردم ،البته نه عده زیادی، باور کنند که انرژی هسته‌ای راهی‌ مناسب برای تولید برق در کشور است، ولی‌ حالا چه؟؟؟ اگر این مبالغ نجومی را صرف نصب انرژی خورشیدی میکردید تا حال سراسر ایران حتا همسایگان نزدیک به آن دارای برق به روش تمیز و صحیح می‌بودند.
جمعه 20 آبان 1390 - 21:18
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.