تهدید فرانسه و بریتانیا به تحریم‌های بیشتر، سکوت چین و روسیه

تهدید فرانسه و بریتانیا به تحریم‌های بیشتر، سکوت چین و روسیه

پرچم آژانس بین‌المللی انرژی اتمی درمقابل مقر اصلی آن در وین

انتشار گزارش جدید آژانس اتمی درباره برنامه هسته‌ای ایران، واکنش فرانسه، بریتانیا، چین و روسیه را برانگیخت.

در همین رابطه، وزیر امورخارجه فرانسه چهارشنبه، ۱۸ آبان گفت که اگر ایران همچنان از پاسخگویی به درخواست‌های جامعه بین‌الملل درباره ‌برنامه هسته‌ای‌ خود امتناع کند، فرانسه آماده اعمال «تحریم‌های بی‌سابقه» علیه این کشور است.
 
در گزارش جدید آژانس اتمی آمده که ایران تکنولوژی‌هایی را گسترش می‌دهد که برای ساخت سلاح‌های هسته‌ای استفاده می‌شود.
 
آلن ژوپه به رادیو فرانسه گفته است که گزارش آژانس نگرانی دولت فرانسه را عمیق‌تر کرده است.
 
به گفته او، گزارش آژانس درباره فعالیت‌های نظامی با انباشت اورانیوم غنی‌سازی شده و برنامه آزمایش موشک‌های بالستیک، شکی درباره اهداف ایران باقی نمی‌گذارد.
 
آلن ژوپه تاکید کرد که ایران هنوز در جست‌وجوی دستیابی به سلاح هسته‌ای است و جمهوری اسلامی هرگز به معنای واقعی کلمه، با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی برای کاهش تردیدها همکاری نکرده است.
 
وزیر امور خارجه فرانسه از جامعه بین‌الملل خواست که فشار بر ایران را افزایش دهند.
 
آژانس ببن‌المللی انرژی اتمی در گزارش تازه خود از وجود «نشانه‌های فعالیت‌های مرتبط با تولید سلاح اتمی» در ایران خبر داده است.
 
یوکیو آمانو، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی هسته‌ای در گزارش خود گفته است: ارزیابی دقیق و انتقادی اطلاعات گسترده‌ای در اختیار آژانس است و آژانس این اطلاعات را به طور کلی معتبر می‌داند.
 
طبق این گزارش، اطلاعات مورد اشاره از طریق ۳۵ کشور عضو آژانس، تحقیقات خود این سازمان، و همچنین اطلاعاتی که خود ایران ارائه داده، تامین شده است.
 
گزارش آژانس با واکنش شدید ایران و قدرت‌های جهانی روبه‌رو شده است. محمود احمدی‌نژاد، رئیس‌جمهوری ایران امروز آژانس بین‌المللی انرژی اتمی را متهم کرد که حیثیت خود را خرج دولت آمریکا کرده است.
 
مقامات آمریکایی اما از چند روز پیش از آن‌که گزارش آژانس رسما منتشر شود، موضع خود درباره آن را اعلام کردند. آمریکا معتقد است که جامعه جهانی باید تحریم‌ها علیه ایران را شدیدتر و شدیدتر کند.
 
در هفته گذشته، اخبار زیادی درباره حمله احتمالی اسراییل علیه تاسیسات هسته‌ای ایران منتشر شد. اما دیروز ایهود باراک، وزیر دفاع آمریکا گفت که این کشور فعلا قصد حمله به ایران را ندارد. او خواستار تحریم نفت و بانک مرکزی ایران شد.
 
بریتانیا تحریم‌ها را بررسی می‌کند، روسیه و چین سکوت کردند
 
بریتانیا نیز در واکنش به گزارش جدید آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تاکید کرده است که اعمال تحریم‌های بیشتر علیه ایران در زمینه مالی و انرژی را بررسی خواهد کرد.
 
ویلیام هیگ، وزیر امورخارجه بریتانیا در همین رابطه، امروز چهارشنبه گفت که اگر ایران مسیر خود را تغییر ندهد، بریتانیا تحریم‌‌های جدیدی را اعمال خواهد کرد.
 
او که در پارلمان بریتانیا صحبت می‌کرد، تاکید کرد که گزارش جدید آژانس، همه فرضیه‌ها درمورد برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای ایران را زیر سوال برده است.
 
با این حال او یادآور شد که بریتانیا همچنان خواهان راه‌حل گفت‌وگو است و بازهم دست دوستی را به سوی ایران دراز خواهد کرد.
 
اما وزارت امور خارجه روسیه در این مورد بیانیه‌ای منتشر کرد که در آن آمده است:‌ روسیه به شدت از اینکه گزارش آژانس به عامل افزایش تنش‌های موجود بر سر برنامه اتمی ایران تبدیل شده، مأیوس و سردرگم شده است.
 
در پی این گزارش، چین نیز از ایران خواسته است در قبال برنامه هسته‌ای‌ خود «انعطاف و صداقت» نشان دهد.
 
این درحالی است که محمود احمدی‌نژاد همین امروز تاکید کرد که ایران از راهی که در پیش گرفته سر سوزنی عقب‌نشینی نخواهد کرد.
 
هونگ لی، سخنگوی وزارت خارجه چین، گفته که این کشور به‌شدت با هرگونه توسل به زور علیه ایران برای پیشگیری از دستیابی آن به سلاح هسته‌ای، مخالف است.
 
آقای هونگ گفته که چین همواره بر لزوم حل مسئله هسته‌ای ایران از طریق گفت‌وگو و همکاری تاکید کرده است.
 
سخنگوی وزارت امور خارجه چین در نشست خبری روزانه خود همچنین تلویحا اشاره کرده است که کشورش عجله‌ای برای ارجاع این مسئله به شورای امنیت ندارد.
 
چین در عین حال درباره اعمال تحریم‌های بیشتر موضعی نگرفته است.
 
چین و روسیه که در شورای امنیت سازمان ملل از حق وتو برخوردارند، بزرگ‌ترین حامی ایران هستند و بارها ناخشنودی خود را از اتخاذ تحریم‌های یک‌جانبه علیه ایران از سوی آمریکا و اتحادیه اروپا ابراز کرده‌اند.

+102
رأی دهید
-12

1k adame sadegh - تورنتو - كانادا
باید آنقدر به این رژیم فشار بیاورند تا حتا نتواند نفت را بفروشد. این احمق چین و روسیه دارن خوب ملت ایران را سر کیسه میکنند به خاطر همین حمایت میکنند از این جلادان . مرگ بر روسیه و چین.
‌پنجشنبه 19 آبان 1390 - 03:00
bache shapoor - يوسدال - سوئد
چین و روسیه شکر قهوه‌ای میل فرمودند. بیشرفهای باجگیر
‌پنجشنبه 19 آبان 1390 - 04:33
vahid.sharifi - ونكوور - كانادا
چین و روسیه هر دو کشوری خائن هستند که نظام دیکتاتوری و آخوندی ایران را پایا‌نده و جاوید میخواهند چراکه هیچ نظام دموکرات و مردمی به این ۲ کشور باج نخواهد داد! اینها از صدقه سری ایران از خاک سیاه به نفت سیاه رسیدند!!!
‌پنجشنبه 19 آبان 1390 - 04:35
bache shapoor - يوسدال - سوئد
با اینکه از طرح جدید ایران آوک خوشم آمد ولی دو سوال برام پیش آمده، یکی‌ اینکه چرا تعداد نوشتن حروف کم شده و چرا وقتی‌ یک نظر به دو یا سه بخش نوشته می‌شه پشت سر هم درج نمی‌شه و قروقاتی نمایش داده می‌شه و دوم اینکه راهنمایی‌ کنید که اگر بخواهیم کلمه‌ای به انگلیسی‌ بخواهیم بنویسیم چه جوری می‌شه نوشت؟
‌پنجشنبه 19 آبان 1390 - 04:50
habibollah - تهران - ايران
ای بابااین فرانسه وانگلیس وآلمان هم همش فک میزنن.بعبارتی زربیخودمیزنن. راستی سایت قشنگ شده تبریک میگم به مسئولین وبیننده های عزیز.فقط یه خورده سمت چپ شلوغه.منظورم قسمت آگهی هاست.بنظرمن یه خورده عرض آگهی هاکم ترباشه بهتره.به هرحال صلاح مملکت خویش راخسروان داند.موفق باشید.
‌پنجشنبه 19 آبان 1390 - 05:12
greentree - تهران - ایران
البته ان تحریمها شامل انتقال پول به بانک‌های انگلیس یا فرانسه نمیشه چون ۵۰۰ نفر از خانواده‌های سپاه و آخوند‌های درباری فقط در انگلیس درس میخونن ،البته هیچ کدوم اینها درس بخون نیستند فقط در انگلیس میرند از دانشگاههای غیره حضوری مدرک میگیرند و همون مدرک رو هم میخرند بد میاند ایران که بشند نماینده ولی‌ وقیح یا نماینده مجلس که ایران رو غارت کنند تمامی‌ ان‌ها رو سازمان‌های مخفی‌ انگلیس میدونند
‌پنجشنبه 19 آبان 1390 - 09:12
xalid - تهران - ایران
بله اگر رژیم جمهوری دیکتاتوری نباشد روسیه از کی باج بقا بگیرد، یا چین اشغالهای تولید خودرا به کدام کشور بهتر از ایران قالب کند
‌پنجشنبه 19 آبان 1390 - 10:43
م ر - تهران - ايران
آخه چین و روسیه هم بیشتر بفکر منافع خودشان هستن تا بخواهند بفکر ملت ایران باشند اگر جنگی در ایران صورت بگیرد در درجه اول چین و روسیه ضربه مهلکی میخورند که دیگه صادرات داغونشون به ایران قطع میشه تازه اگه بخواهند تحریم ها را از نفت و انرژی صادر کنند بازم به نفع غرب و شرق است چرا که با فروش نفت به صورت غیر مستقیم بیشترین ضرر را ایران میکنند همین حالا هم که با فروش مواد پتروشیمیائی که بصورت غیر مستقیم به ایتالیا صورت میگیرد و جالب اینجاست که هزینه تولید و مواد اولیه اش از فروش این مواد به خارج خیلی گرانتر است . دلمون خوشه که با تمام این تحریمها بازم صادرات داریم نفت میدیم پشم حیوان وارد میکنیم نفت میدیم بعلت تحریم تمام بدهی ها کشورها از جمله هندوستان باید بصورت روپیه در همان جا خرج شود واقعا متاسفم از این همه مدیریت جهانی که احمدی نژاد داره و بر خود هم می بالد.
‌پنجشنبه 19 آبان 1390 - 10:48
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.