شباهت‌ها و تفاوت‌های بازارهای روز در ایران و آلمان

شباهت‌ها و تفاوت‌های بازارهای روز در ایران و آلمان

بازار از نخستین تشکل‌های اجتماعی بشر است که برای خرید، فروش و تامین نیازهای اقتصادی به وجود آمده است.

بازارهای روز از قدیم در ایران دارای اهمیت خاصی بین مردم بوده و اغلب هر بازاری به نام یک روز هفته نامگذاری شده است.

در شهرهای آلمان بسته با قراری که فروشندگان با شهرداری آن شهر گذاشته‌اند یک یا چند روز در هفته یک بازار محلی در آن شهر برگزار می‌شود.

در گذشته‌های نه چندان دور در این بازارها علاوه بر خرید و فروش اجناس مورد نیاز، تازه‌ترین اخبار، اطلاعات و شایعات نیز رد و بدل می‌شدند.

در بعضی از شهرهای آلمان، سالن‌هائی برای بازارهای روز ایجاد شدند تا فروشندگان بتوانند بدور از تغییر و تحولات جوی محصولات خود را ارائه کنند.

در بازارهای روز ایران، علاوه بر فروشندگانی که از این راه امرار معاش می‌کنند، روستائیان نیز به ارائه محصولات خود می‌پردازند

بسیاری از مزرعه‌داران در اطراف شهرهای آلمان محصولات خود را مستقیما در مزرعه عرضه می‌کنند که با استقبال مردم نیز روبرو شده است.

بخش اعظم محصولات ارائه شده در بازارهای روز در شهرهای ایران، تولیدات فصلی هستند.

در بازارهای روز آلمان، علاوه بر محصولات فصلی، محصولات غیر بومی هم ارائه می‌شوند.

«چانه زدن» در بازارهای روز آلمان مرسوم نیست. مقایسه قیمت‌ها وظیفه خریدار است. فروشنده موظف به قیمت‌زدن روی کالاهاست و درصورتی که کالایی را حراج یا قیمت آن را پائین آورده باشد‌، با نصب اعلانات سعی در جلب توجه مشتریان می‌کند.

در آلمان پدیده دستفروشی در مراکز عمومی همچون مترو مجاز نیست. درصورت مشاهده چنین موردی از سوی مأموران کنترل شهری جریمه‌های سنگینی برای فرد خاطی مقرر می‌گردد و مردم نیز همواره با دیده‌ تردید به صحت منبع کالا نگاه می‌کنند.

در بازارهای روز آلمان فراورده‌های گوشتی نیز عرضه می‌شوند و همواره کنترل دقیقی نیز روی استانداردهای بهداشتی فروش این محصولات صورت می‌گیرد.

منبع : دویچه وله

سید ابوالقاسم واعظ - جاکارتا - اندونزی
هر رو زیباست و قدم زدن در هر دوشان مایه شادی.
دوشنبه 16 آبان 1390

delmorde - سوئد - یوتوبوری
در بازارهای روز آلمان فراورده‌های گوشتی نیز عرضه می‌شوند و همواره کنترل دقیقی نیز روی استانداردهای بهداشتی فروش این محصولات صورت می‌گیرد. ی کاش ما هم مسولان و ماموران دلسوزی در امور بهداشت موادغذائی داشتیم ولی واقعا برای کشورم متاسفم. مردم ما از این نظر هم درفقرند. بازرسانی اکثرا رشوه بگیر و خائن داریم اینهم درد و رنج و بیماری اجتماعیست که دودش تو چشم مردم عای میره درصورتی که اگر دولتی مردمی بود این افراد خاطی را بشدت تنبیه می کرد.
دوشنبه 16 آبان 1390

avasar - اتریش - وین
جالب توی وین هم بازارهایی داریم که شبیه بازارهای ایران ولی یک تفاوت میان ایران واتریش هست که توی ایران قیمت های دست فروشان از مغازه ها وفروشگاه ها ارزون تر ولی اینجا برعکس دست فروش ها گرون تر
دوشنبه 16 آبان 1390

klopatra7 - آلمان - دوسلدورف
ولی بازارهایی که ترکها هم توش بساط میزارن بهتره آلمانیها از قیمت سوپرمارکت هم گرونتر میدن
دوشنبه 16 آبان 1390

Dara va sara - استرالیا - پرت
عکس اولی. کدو. تابحال کسی تو ایران کدو پخته و یا خورده ؟من فکر میکنم برای غذا مصرف نمیشه.
دوشنبه 16 آبان 1390

bawafa1385 - المان - هامبورگ
اگر یک اظهار نظر اصولی و منطقی و مقایسه ای در رابطه با ایجاد بازار روز ایران و المان که مردم مصرف کنندگان ان هستند بیان کنم مطمئن هستم انسانهای منطقی هیچوقت رگ گردن خودشان را کلفت نمیکنند و با اظهارت غیر منطقی پاسخ ادم را نمیدهند . و اما یک عده افراد منفی غیر منطقی در مقابل اظهارات فورا ادم را متهم بفرنگی شدن .ویا از فرهنگ دور افتادن متهم میکنند که البته اظهار ات انها هم محترم است . من هم مانند بسیاری از شما ها قضاوت را بعهده خودتان میگذارم زیرا یک عکس خود بهترین و گویا ترین دلیل هر مطلب میباشد. نظم . انظبات.احترام برای شغل و حرفه خود و همچنین مشتری که پادشاه فروشنده کالا است
دوشنبه 16 آبان 1390

nuririka - برزیل - سان پائولو
عشق است بازارهای خودمون که هر چی بخوای پیدا میکنی .
دوشنبه 16 آبان 1390

felora - ایران - تهران
با اینکه بازار های ایران به تمیزی و مرتبی المانیها نیست ولی لطف و صفای خودشو داره و چقدر توریست های کشور های دیگه رو جذب خودش میکنه / به نظر من همین تفاوت هاست که جاذبه های توریستی رو به وجود میاره واگه قرار باشه همه جای دنیا مثل هم باشه یکنواختی کسل کننده ای به وجود میاد. ولی ای کاش بهتر ازاین باشیم!
دوشنبه 16 آبان 1390

khosrow60 - سوئد - سوئد
متاسفانه یک اشتباه بزرگ دارید انچه در المان میبینید از یخچالهای فریزری به بازار امده درصورتیکه در ایران توی این تصاویر تازه بدست مردم میرسد.
دوشنبه 16 آبان 1390

آشی - انگلیس - لندن
دلیلی نمی بینم که ایران را با آلمان مقایسه کنید. ایران در آسیا و آلمان در اروپا قرار گرفته. آالمانیها هم بدبختی و فلاکت خودشونو دارند.
دوشنبه 16 آبان 1390

a.ahooraei - المان - کلن
آشی/ آلمان چه فلاکت و بدبختی خاصی داره که ما هم جل و پلاسمون رو جمع کنیم و بیایم انگلیس! آلمان کشوری هست که توی جنگ دوم جهانی تقریباً تمام شهرهاش با خاک یکسان شد و ١٨سال بعد در ١٩٦٣ از ایتالیا و ترکیه و یوگسلاوی نیروی کارگری وارد میکرد و تمام این افراد در کشور متبوع خودشون اول تحت آزمایش های سلامتی قرار میگرفتند و بعد به آلمان فرستاده می شدند. آلمانی ها را نمیتونی با هیچ ملیتی جز ژاپنی ها که مثل اینها آدمهای فعال و با انظبات و دیسیپلین هستند، مقایسه کنید.شما اگه ٣ تا ایرانی را بذارید سر کار، یکی نگهبانی و دو تای دیگه میخوابن تا رئیس برسه و نگهبان بیدارشون کنه. اما یک آلمانی را تنها بذار و با دوربین مدار بسته نگاه کن یک لحظه بیشتر از وقت استراحتش استفاده نمیکنه، البته این صد در صد نیست اما میتونم بگم ٨٠ در صد اینجوری هستند.
دوشنبه 16 آبان 1390

mehran_pahlavichi - ایران - بندرپهلوی(انزلی)
Dara va sara - استرالیا - پرت عزیز...اومدی ایران،یه سری به شمال به خصوص گیلان بزن تا ببینی چه کدویی برات درست می کنند.اغلب به عنوان به خوراکیه گرم توو عصر ها که دوره هم جمع میشن می پزن و نوش جوون می کنند.
سه‌شنبه 17 آبان 1390

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.