مهمترین علل ابتلا به دیابت بارداری

مهمترین علل ابتلا به دیابت بارداری


رییس انجمن دیابت عنوان کرد: مبتلایان به دیابت بارداری پس از به دنیا آوردن فرزند خود ممکن است به طور کامل بهبود یابند و نیاز به تزریق انسولین و مصرف قرص هم نداشته باشند اما امکان دارد که نیمی از این افراد در آینده به دیابت نوع دو مبتلا شوند به همین دلیل آنان باید تا 20 سال تحت نظر پزشک باشند.

دکتر اسدالله رجب در گفت وگو با خبرنگار بهداشت و درمان ایسنا، افزود: دیابت دوران بارداری نوعی از دیابت است که مادر در دوران بارداری به آن مبتلا می‌شود بنابراین لازم است تمام مادران باردار به ویژه افراد در معرض خطر ابتلا به دیابت بین هفته‌های 24 تا 28 بارداری کنترل شوند.
 

رییس انجمن دیابت ایران درباره مادران در معرض خطر ابتلا به دیابت گفت: مادران دچار افزایش وزن، پرفشاری خون و چربی بالا از جمله افرادی هستند که در معرض خطر ابتلا به دیابت قرار دارند.


علاوه بر آن مادرانی که در گذشته دچار سقط‌های مکرر شده‌اند یا نوزادان بالای 4 کیلو به دنیا آوردند، یکی از والدین آنان به دیابت مبتلا بوده است، سن آنان بالای 25 سال است یا فعالیت جسمی کمی دارند در معرض خطر ابتلا به دیابت هستند.

 
وی با بیان اینکه دیابت بارداری در جهان و ایران رو به افزایش است، اظهار کرد: یکی از مهمترین علل ابتلا به این نوع از دیابت بالا رفتن سن ازدواج است.
 

در گذشته سن ازدواج 18 سالگی بود ولی در حال حاضر افراد پس از 25 سالگی ازدواج می‌کنند در این شرایط سن بارداری افزایش پیدا کرده است به گونه‌ای که در حال حاضر در ایران زنان به طور متوسط در 29 سالگی باردار می‌شوند.
 

رجب در ادامه گفت: در گذشته فعالیت زنان باردار بیشتر بود اما در حال حاضر فعالیت آنان کاهش یافته است. از سوی دیگر بسیاری از آنان دچار افزایش وزن می‌شوند و این عوامل احتمال ابتلا به دیابت بارداری را افزایش داده است.

 
وی به دیابتی‌هایی که باردار می‌شوند توصیه کرد: 6 ماه قبل از بارداری به پزشک مراجعه و قند خود را طی این مدت در حد طبیعی کنترل کنند. زنانی هم که ناخواسته باردار می‌شوند لازم است پس از اطلاع از بارداری خود فوری به پزشک مراجعه کنند.

 
رجب با بیان اینکه قند خون در دوران بارداری باید پایین‌تر از حد طبیعی کنترل شود، گفت: قند خون مطلوب برای همه افراد قبل از صرف غذا بین 90 تا 130 و دو ساعت بعد از خوردن غذا زیر 160 است ولی در تمام مدت در دوران بارداری، قند قبل از غذا باید زیر 90 و دو ساعت بعد از صرف غذا زیر 120 باشد.

وی با اشاره به آمار ابتلا به دیابت بارداری در جهان و ایران اظهار کرد: 8,3 درصد زنان باردار در جهان به این بیماری مبتلا می‌شوند.
 

بر اساس مطالعه‌ای که از سال 70 تا 86 در 17 استان ایران انجام شد،3,1 تا 8,9 درصد از زنان باردار به دیابت بارداری دچار شده بودند البته این آمار در جهان به علت افزایش آمار دیابت بالاتر رفته است.
 

رجب در پایان گفت: آزمایش از مادران مبتلا به دیابت بارداری باید حدود یک ماه بعد از وضع حمل انجام شود.مراحل بعدی انجام آزمایش، شش ماه و سپس یک سال بعد از زایمان است.
 

چانچه پس از این مدت بیمار مشکلی نداشته باشد، به او توصیه می‌شود سالی یک بار از نظر ابتلا به دیابت کنترل شود و اگر تا 20 سال مادر به دیابت مبتلا نشد اطمینان پیدا می‌کنیم که او دچار این بیماری نمی‌شود.
*Fanoos* - ایران - ایران
خوشبحال خودم که اصلا از بارداری خوشم نمیاد !
یکشنبه 15 آبان 1390

khosh bavar - ایران - یزد
من از بارداری خوشم میاد ولی نمیتونم بشم !
یکشنبه 15 آبان 1390

Royan - المان - بوخوم
فانوس جان بد بحالت میشه چون خوشت نمیاد ولی بلاخره سرت میاد, من دوران بارداری بچه دومم دیابت داشتم با کنترل و رژیم غذائی مسئله حل شد و خوبیش این بود که تنها 6 کیلو اضافه وزن پیدا کردم و بچه 3کیلو 800 گرم بود و بعد از فارغ شدن خیلی سریع به وزن سابقم برگشتم .
یکشنبه 15 آبان 1390

*Fanoos* - ایران - ایران
Royan - المان - بوخوم رویان جان آفرین حرفتو باور دارم . چون از زمان قدیم میگن هر چی بد آید به سر آید !!وای چه بد از اینکه گفتی دیابت حاملگی سر فرزند دومت گرفتی ناراحت شدم درکت میکنم خودم میدونم واقعا سخته ولی خداروشکر که مشکلت حل شد و به سلامتی فارغ شدی امیدوارم 2 تا فرزند شما نامدار باشن و موفق .
دوشنبه 16 آبان 1390

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.