لغو ملاقات با نسرین ستوده به دلیل امتناع از سر کردن چادر

لغو ملاقات با نسرین ستوده به دلیل امتناع از سر کردن چادر


نسرین ستوده تا به حال چندین بار به استفاده اجباری از پوشش چادر در ملاقات‌های هفتگی اعتراض کرده است.


دویچه وله : نسرین ستوده در نامه‌ای خطاب به فرزندان خود، دلیل امتناع از پوشیدن "چادر" را اجرای تمامیت قانون عنوان کرد. وکیل مدافع زندانیان سیاسی که خود زندانی است به دلیل عدم استفاده از "چادر" سه هفته از ملاقات کابینی محروم شده است.

نسرین ستوده که به دلیل عدم استفاده از چادر در زندان به مدت سه هفته از ملاقات کابینی محروم شده است در نامه‌ای خطاب به فرزندان خود، عدم استفاده از چادر را در راستای اجرای "تمامیت" قانون عنوان کرده است.

وکیل مدافع زندانیان سیاسی و عقیدتی که خود به دلیل دفاع از حقوق زندانیان به زندان افتاده است، در این نامه خطاب به "مهرواره" و "نیما" دو فرزند خردسالش نوشته است: «عزیزانم سال‌ها قبل قانونی تصویب شد که همه‌ی زنان ایرانی را ملزم به استفاده از حجاب شرعی نمود. زنانی که حجاب را قبول داشتند یا نداشتند، این حجاب را رعایت کردند، زیرا اگر رعایت نمی‌کردند طبق قانون مجازات می‌شدند، اما اکنون سخن مسئولان زندان آن است که چون شما اسیر مائید باید از حجابی مضاعف (یعنی چادر) استفاده کنید، در حالی‌که نه تنها قانون چنین شرطی را برای حجاب نگذاشته است بلکه حتی زندانیان سیاسی از استفاده از لباس فرم زندان معاف هستند.»

نسرین ستوده تا به حال چندین بار به استفاده اجباری از پوشش چادر در ملاقات‌های هفتگی اعتراض کرده است و پیش از این یک بار نیز ملاقات را در اعتراض به این اقدام مسئولان زندان ترک کرده بود.

در قوانین زندان‌ها ذکر نشده است که زنان زندانی در وقت ملاقات باید از پوشش چادر استفاده کنند و زندانیان سیاسی بر اساس قانون از داشتن لباس فرم نیز معاف هستند که سال‌هاست این قانون، به‌ویژه در بند زنان زندانی سیاسی نقض می‌شود.

نسرین ستوده در این نامه درباره دلیل امتناع از پوشیدن چادر خطاب به فرزندان خود نوشته است: « نمی‌خواستم خانواده‌ام و به ویژه کودکان خردسالم با مشاهده‌ی چادر اجباری برای مادرشان، که چادری نبوده است، بدانند تحت چه فشار روانی و تحقیرآمیزی زندگی می‌کنیم.»

تشدید فشارها بر نسرین ستوده در شرایطی صورت می‌گیرد که در اولین گزارش احمد شهید، گزارشگر ویژه‌ی حقوق بشر سازمان ملل متحد برای ایران، در بخش اشاره به سرکوب‌ها و فشارها به وکلای دادگستری، به پرونده‌ی نسرین ستوده به عنوان یکی از شدیدترین نمونه‌های نقض حقوق وکیل و برخوردهای خشن با او و خانوده‌اش تاکید شده بود.

نظر شیرین عبادی درباره "چادر" زنان زندانی

نسرین ستوده از ۱۳ شهریور ۸۹ در بازداشت به سر می‌برد و در دادگاه اولیه به اتهام «اقدام علیه امنیت ملی، تبانی و تبلیغ علیه نظام و عضویت در کانون مدافعان حقوق بشر» به تحمل ۱۱ سال حبس تعزیری، ۲۰ سال محرومیت از وکالت و ۲۰ سال ممنوعیت خروج از کشور و به اتهام تظاهر به بی‌حجابی به ۵۰ هزار تومان جریمه‌ی نقدی محکوم شد. وکیل وی عبدالفتاح سلطانی، بعد از ظهر شنبه، ۱۹ شهریورماه، در منزل خود بازداشت شد.

این حکم در دادگاه تجدید نظر به ۶ سال حبس تعزیری و۲۰ سال ممنوعیت از اشتغال و خروج از کشور کاهش یافت.

در هفته‌های اخیر نمایندگان زن مجلس ایران در دیدار با صادق لاریجانی رئیس قوه قضائیه انتقادات خود از موارد "استفاده از چادر" را مطرح کرده‌ بودند.

لاله اسکندری نماینده مجلس شورای اسلامی، استفاده از چادر بر سر متهمان زن در دادگاه‌ها را "توهین به چادر" دانسته بود.

لاله اسکندری با بیان این‌که بسیاری از زنان مجرم پایبند به حجاب نیستند و به اجبار با چادر در دادگاه‌ها حاضر می شوند، این امر را "خدشه‌دار کردن حرمت چادر" دانسته و پیشنهاد داده است، «اگر سازمان زندان‌ها می خواهد متهمان زن در دادگاه‌ها با چادر حاضر شوند حداقل از ملحفه یا پارچه‌ای که نماد زندان دارد استفاده کند.»

در پایان این دیدار صادق لاریجانی از آمادگی قوه قضاییه برای رفع این مشکلات سخن گفته بود.

همان زمان شیرین عبادی، حقوقدان و برنده نوبل صلح در گفت‌و‌گو با دویچه وله استفاده زنان زندانی از "چادر" را توهین به زنانی دانست که معتقد به این پوشش نیستند.

Dara va sara - استرالیا - پرت
فقط خواستم بگم.. به این میگن یک انسان مبارز. براش فرقی نمیکنه کجا و در چه موقعیتی باشه. مبارزهشو ادامه میده..یک عده هنوز اندر خم یه کوچه اند ولو اینکه تو اروپا هم زندگی میکنن..یه عده زنم که هنور مشکل در نوع و نحوه کتک خوردن از شوهر طبق آیات قران را دارن. یه عده هم که انچنان محو غرور و اعتقادشون هستند که با اولین اعیراد از افکارشون زودی خشم برشون میداره. بنده تا آخر عمرم سر تعظیم دارم.
چهار‌شنبه 11 آبان 1390

مهران خان - ایران - تهران
دوستش دارم . توی این مدت ثابت کرده که یک انسان بزرگ و آزادی خواه واقعی هستش . نمونه ی یک زن ایرانی اصیل
چهار‌شنبه 11 آبان 1390

sepherdad - استرالیا - سیدنی
واقعا ادم عشق میکنه که اینهمه ازادی رو در زندانهای ایران میبینه!! اگه دلش نخواد چادر نمیپوشه! اگه دلش بخواد در مقابل دوربینهای جهانی با دستبند دست میاندازه دور گردن شوهرش! البته شاید برای بعضی جای سئوال باشه که چطور بعضی زندانیان حتی قبر هم ندارند یا حتی یک زن و شوهر در خیابان هم نمیتونند اینطور باشن که بعضی درهتل اوین هستند! به این یاوگویان! بگویید ای منافقان!:))) کشور ایران به یمن مبارزین چون گنجی و ستوده امروز یک جمهوری دمکراتیک فدارتیو پارلمانی مشروطه است!!! که حتی زندانیانش با رسانه ها مصاحبه میکنند و نحو پوششان را خودشان تعیین میکنند!? اقای که دم از نقض حقوق بشر میزنید! در کجای دیدید زندانی انقدر ازاد که خودش هر مدی دوست داشت بپوشد?:)))))).
چهار‌شنبه 11 آبان 1390

bnajafi2003 - سوئد - گوتنبرک
sepherdad - استرالیا - سیدنی. بابا جان خیلی پرتی. دوباره متن خبر را بخوان . به دلیل عدم استفاده از "چادر" سه هفته از ملاقات کابینی محروم شده .کجای این متن مربوط به نظر جنابعالی وازاد بودن زندانی برای انتخاب است?
چهار‌شنبه 11 آبان 1390

sepherdad - استرالیا - سیدنی
bnajafi2003 - سوئد - گوتنبرک. اون رو به طنز نوشتم! چون زندانی در همه جای دنیا مجبوره لباس زندان روبپوشه!. اما بعضی فکر میکنن اینکه چی بپوشیم مبارزه است!!!! من براشون ارزو موفقیت کردم:))).
پنج‌شنبه 12 آبان 1390

Sir.amir - انگلستان - منچستر
در ود بر شما اینست شیرزن ایرانی به امید ازادی و پیروزیت
جمعه 13 آبان 1390

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.