محسن رضایی: تغییر در نظام سیاسی، منجر به پویایی کشور می‌شود

محسن رضایی: تغییر در نظام سیاسی،

منجر به پویایی کشور می‌شود

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام از سخنان اخیر رهبر جمهوری اسلامی درباره ممکن‌بودن تغییر نظام سیاسی ایران استقبال کرده و آن را «سرآغازی برای تغییر در ساز و کار اداره کشور» بر شمرده است.

این فرمانده اسبق سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و نامزد اصول‌گرای انتخابات ریاست جمهوری خرداد ۸۸ گفته است: معتقدم تغییر و تحولات در سیستم اداره کشور می‌تواند به نشاط و پویایی کمک کند.
 
آیت‌الله علی خامنه‌ای دو هفته پیش در یک سخنرانی در کرمانشاه تاکید کرده بود که نظام سیاسی ایران فعلا ریاستی و بر محوریت رئیس جمهور است «که شیوه خوب و موثری است» اما «در آینده احتمالا دور می‌توان نظام ریاستی را به نظام پارلمانی تغییر داد».
 
رهبر جمهوری اسلامی گفته بود که اگر «در آینده احتمالا دور، احساس شود که نظام پارلمانی برای انتخاب مسئولان قوه مجریه بهتر است، هیچ اشکالی در تغییر ساز و کار فعلی وجود ندارد».
 
در سال‌های دولت محمود احمدی‌نژاد، او در پاسخ به انتقادهای مجلس شورای اسلامی بر ریاستی‌بودن نظام سیاسی ایران تاکید کرده بود.
 
سمت نخست‌ وزیری در سال ۱۳۶۸ و در بازنگری قانون اساسی از ساختار قدرت در جمهوری اسلامی حذف شد و نظام سیاسی ایران از پارلمانی به ریاستی تغییر کرد. آقای خامنه‌ای از جمله جدی‌ترین حامیان این تغییر بود.
 
محسن رضایی که در شش سال گذشته از منتقدان محمود احمدی‌نژاد و سیاست‌های او بوده است، پس از انتخابات سال ۸۸ نیز رسما به نتایج اعلام‌شده آن اعتراض کرد و درباره صحت آن تردید کرد. با این حال او پس از حمایت آیت‌الله علی خامنه‌ای از آقای احمدی‌نژاد و تاکید او بر صحت نتایج اعلام‌شده، اعتراض خود را پس گرفت.
 
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در این سخنان خود گفته است: با وجود جایگاه ولایت فقیه دیگر فرد دیگری در عرض رهبری نمی‌تواند نقش مدیریت در نظام را بر عهده بگیرد و به همین دلیل باید دولت با یک تیم تعیین شده مدیریت کشور را در حوزه‌های سیاست، اقتصاد و امنیت دنبال و پیگیری کند.
 
محسن رضایی در عین حال گفته است که باید از تجربه «نسل اول» جمهوری اسلامی در این زمینه استفاده شود.
 
از میان نسل اول جمهوری اسلامی که مورد اشاره آقای رضایی است، در حال حاضر دو تن از روسای جمهور سابق ایران، اکبر هاشمی رفسنجانی و محمد خاتمی، یکی از روسای مجلس پس از انقلاب، مهدی کروبی، و همین‌طور نخست وزیر هشت سال جنگ با عراق، میرحسین موسوی، از سوی گروهی از حامیان آقای خامنه‌ای به عنوان عوامل و سران «فتنه» خوانده می‌شوند.
 
علاوه بر این آقای موسوی و کروبی بیش از هشت ماه است که در حصر خانگی به سر می‌برند و برای دیگر چهره‌های حاضر در سال‌های نخست جمهوری اسلامی، شمار فراوانی از آنان با محدودیت مواجه‌اند یا در زندان به سر می‌برند.
 
شاید دیگر انتخابات ریاست جمهوری نباشد
 
دو روز پیش از این یک عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی حدس زده بود که بعید نیست تا سال ۹۲، تغییر نظام سیاسی به رفراندوم گذاشته شده و دیگر انتخابات ریاست‌جمهوری برگزار نشود.
 
محمد دهقان گفته بود که نظام سیاسی ایران، «نظامی پارلمانی، ریاستی و ذیل ولایت فقیه» است و در تغییر احتمالی ساختار سیاسی، بخش ریاستی حذف شده و بخش پارلمانی تقویت می‌شود.
 
این عضو هیئت رئیسه مجلس تاکید کرده بود که رهبر جمهوری اسلامی نه از «آینده خیلی دور»، بلکه از «‌آینده‌ای احتمالاً دور» سخن گفته است و بنابراین این گفته را «آینده احتمالاً نزدیک» هم می‌توان تعبیر کرد.
 
آیت‌الله خامنه‌ای در شرایطی بر تغییر احتمالی نظام ریاستی به پارلمانی تاکید کرده که در شش سال ریاست جمهوری محمود احمدی‌نژاد و به خصوص دو سال اخیر، مجلس ایران با دولت اختلاف‌نظرهای عمده داشته و اینکه رئیس جمهوری یا مجلس، کدام‌یک بر دیگری اولویت دارند، بحث‌برانگیز بوده است.
 
استقبال رئیس مجلس و هشدار رئیس مجمع
 
پیشنهاد تغییر نظام سیاسی تاکنون با استقبال شماری از نمایندگان مجلس روبه‌رو شده است. در همین رابطه، علی لاریجانی، رئیس مجلس، اظهارات رهبر جمهوری اسلامی درباره تغییر نظام سیاسی از ریاستی به پارلمانی را «ضد دیکتاتوری» و به معنای کاهش اختلاف نظر‌ها تعبیر کرد.
 
آقای لاریجانی اما سخنان آقای خامنه‌ای را به معنای احیای سمت نخست‌وزیری ندانست و گفت که به اعتقاد او تنها به این مساله اشاره داشت که رئیس‌جمهوری با رای مستقیم مردم انتخاب شود یا به‌وسیله نخبگانی مردم آن‌ها را انتخاب کرده‌اند.
 
تغییر نظام سیاسی ایران البته انتقادهایی را هم برانگیخته است. ازجمله اکبر هاشمی رفسنجانی، رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در این باره هشدار داد که پارلمانی‌شدن ساختار سیاسی کشور «بدون تغییر در قانون اساسی آن هم با سازوکار خود و تغییر در جمهوریت نظام»، بخش جمهوریت نظام را تضعیف خواهد کرد.
 
در همین حال پرویز فتاح، وزیر سابق نیرو در دولت نهم، در این باره گفته است: به عنوان یک وزیر سابق، معتقدم تغییر ساختار نظام ریاستی به پارلمانی به نفع دولتمردان است چرا که دیگر از حضور مداوم در مجلس و پاسخ‌دادن به نمایندگان و تهدید به استیضاح راحت می‌شوند.

Neda02 - کانادا - اتاوا
کنجکاوم ببینم جنس دستمالی که از دست این بی‌همه چیز نمی‌افته چیه. فکر کنم اگه برزنتی هم بود پوسیده بود تا حالا.
دوشنبه 9 آبان 1390

compatriot - کانادا - تورنتو
باز هم این بی ناموس دهانش را باز کرد! اخه پای منبر "سبزوار" نشستن نداره که!
دوشنبه 9 آبان 1390

bita tehrani - کانادا - ویکتوریا
ببخشید سردار شما نرخ جدیدتون چقدره?
دوشنبه 9 آبان 1390

bache shapoor - سوئد - یوسدال
32 ساله هر وقت من این مرتیکه لات رو میبینم یاد جمشید (گمرک)(شهر نو) می افتم. مرتیکه اگه یادت رفته چیکاره بودی ما یادمون نرفته.
دوشنبه 9 آبان 1390

massoudoslo - نروژ - اسلو
یعنی زمانی سردار و جنگجو بوده !! البته الان چون جنگ تمام شده و پیرتر و ترسو تر شده تفنگ را با دستمال عوض کرده. خیلی ساده حرفا و شخصیت و افکار این آدمها باور نکردنیه ، بسکه حرف نادرست و ضد ایرانی و ملی میزنند .
دوشنبه 9 آبان 1390

sourena.de - آلمان - اشتوتگارت
خرج عیاشی خانواده توی اروپا و امریکا بالا رفته و تغییر نظام سیاسی کشور باعث پویایی جیب اقایون میشه. از مدیریت جهانی مموتی چه خبر?!!!
دوشنبه 9 آبان 1390

amidjan - ایران - تهران
این چی میگهههههههههههههههههههههههه؟ یه ضرب المثل چینی میگه بخواب ..
دوشنبه 9 آبان 1390

a.ahooraei - المان - کلن
این مرتیکه ....تمام این چند سال دستمال دست گرفته و پشت سر قدرتمندهای وقت میدوه. میخواد بشه سلمان پارسی خیانتکار. 
دوشنبه 9 آبان 1390

ملاصدرا - ایران - شیراز
جناب اقای رضایی خر خودتی و هفت جدت.شما ها خوب فهمیدین که با این گندی که تو این انتخابات زدین مردم دیگه پای صندوق نمیان حالا میخواین با سیاست نیاز به حضور مردم را از بین ببرین وگرنه خوب میدونین نظام پارلمانی که اقا فرمودن برای وقتی خوبه که نمایندگان اولا واقعا منتخب مردم باشن و دوما واقعا پیگیر مطالبات مردم نه گوش به فرمان ارباب. در نظامی که نماینده مجلس بدون اجازه اقا حق آب خوردن هم نداره چهار روز دیگه که پارلمانی شد اقا حکم حکومتی میده که فلانی را بزارین رئیس جمهور تموم شد و رفت
سه‌شنبه 10 آبان 1390

freedom-is-not-free doom - استرالیا - ملبرن
Neda02 - کانادا - اتاوا . درود بر تو!! :)))
سه‌شنبه 10 آبان 1390

ARTEMIS-SW - فرانسه - پاریس
فروغ فرخزاد بانوی بی همتای شعر نو و زنی که در جامعه ی مردسالار اسلامی//غیر قابل مقایسه با بعد از عنقلاب// با شهامت از زبان یک زن شعر سرود جواب امثال تو مردک ابله و کل رژیم از چپ تا راست از اصولگرا تا اصلاح طلب را داد/////هیچ کس از جوی حقیری که به مردابی ختم می شود ...مرواریدی صید نخواهد کرد//
سه‌شنبه 10 آبان 1390

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.