فشار دولت ایران به مجلس برای لغو استیضاح وزیر اقتصاد

فشار دولت ایران به مجلس برای لغو استیضاح وزیر اقتصاد

آقای حسینی از سوی نمایندگان به قصور در نظارت بر بانکها، گماردن افراد فاقد صلاحیت و مقاومت نکردن در مقابل فشار مقامهای اجرائی متهم شده است

یک عضو هیات رئیسه مجلس ایران می گوید استانداران، مسئولان بانکهای دولتی و معاونان پارلمانی وزرا به نمایندگان برای انصراف از استیضاح شمس الدین حسینی، وزیر اقتصاد و دارائی در ارتباط با اختلاس ۳ هزار میلیارد تومانی فشار می آورند.

خبرگزاری مهر به نقل از این نماینده مجلس که نخواسته نامش فاش شود، نوشته است: "استانداران، معاونان پارلمانی وزرا و مسئولان بانکها بسیج شده اند تا امضا کنندگان طرح استیضاح وزیر اقتصاد را به گونه ای وادار به پس گرفتن امضایشان کنند تا بررسی این طرح در صحن علنی مجلس شورای اسلامی منتفی شود."

قرار است جلسه رسیدگی به طرح استیضاح آقای حسینی سه شنبه این هفته در مجلس ایران برگزار شود.

بنا به گزارشها، این طرح استیضاح با ۲۸ امضاء در اول آبان از سوی هیات رئیسه مجلس اعلام وصول شد.

امضا کنندگان این طرح آقای حسینی را به کوتاهی در نظارت بر عملکرد بانکها و موسسات مالی، گماشتن افراد بی صلاحیت در مناصب مهم و مقاومت نکردن در مقابل اعمال نفوذ مقامهای اجرایی متهم کرده اند.

آقای حسینی پیش از این برای پاسخگویی در باره این اختلاس به مجلس رفته بود، اما نمایندگان مجلس می گویند که از توضیحات او قانع نشده و اکنون طرح استیضاحش را به جریان انداخته اند.

خبر اعمال فشار به نمایندگان برای انصراف از استیضاح وزیر اقتصاد، یک هفته پس از منتفی شدن طرح سوال مجلس از محمود احمدی نژاد، رئیس جمهوری ایران، منتشر می شود. طراحان سوال می گفتند که برخی نمایندگان از سوی هیات رئیسه مجلس برای پس گرفتن امضای خود زیر فشار قرار گرفته اند.

همچنین یازده نماینده از آقای احمدی نژاد بر سر ماجرای اختلاس بزرگ شکایت کرده بودند، ولی پس از توصیه آیت الله علی خامنه ای رهبر ایران، شکایت خود را پس گرفتند.

حالا نادر قاضی پور، نماینده مجلس که خبرگزاری مهر او را طراح طرح استیضاح آقای حسینی معرفی کرده، گفته است که شماری از نمایندگان آماده اند تا در صورت انصراف امضا کنندگان اولیه، امضای خود را به این طرح اضافه کنند.

آقای قاضی پور گفته است: "امضاهای طرح استیضاح وزیر اقتصاد از حد نصاب نمی افتد، زیرا شماری از نمایندگانی که خواستار استیضاح بودند، برای دور بودن از فشار دولت این طرح را امضا نکردند، اما به طراحان اعلام کرده اند که هر وقت احساس شود امکان دارد امضاها از حد نصاب بیافتد، حاضرند طرح را امضا کنند."

در همین حال، زهره الهیان، یکی دیگر از نمایندگان مجلس، ابراز اطمینان کرده است که طرح استیضاح آقای حسینی رای می آورد.

این نماینده تهران با اشاره به آنچه سلب اعتماد مردم از نظام بانکی ایران به دلیل این اختلاس خوانده، به خبرگزاری مهر گفته است: "نوع تخلف صورت گرفته در حدی است که به نظر بنده قابل چشم پوشی نیست و استیضاح وزیر حداقل کاری است که مجلس باید در جهت استیفای حقوق ملت انجام دهد."

خبر اختلاس ۳ هزار میلیارد تومانی در بانک صادرات، اوایل شهریور ماه از سوی قوه قضائیه مطرح شد، ولی بعد از آن مقامهای بانکهای مرکزی و صادرات اعلام کردند که خودشان این اختلاس را کشف کرده اند.

در نتیجه، مدیر عامل بانک ملی استعفا کرده و مدیران عامل بانکهای صادرات و سامان کنار گذاشته شده اند.

قرار است گزارش کمیسیون اصل ۹۰ مجلس از پرونده اختلاس بزرگ فردا یکشنبه در صحن علنی مجلس خوانده شود و رسانه های ایران احتمال داده اند این گزارش روی رای نمایندگان برای استیضاح آقای حسینی تاثیر قابل ملاحظه ای داشته باشد.

همزمان با استیضاح وزیر اقتصاد، نمایندگان مجلس ایران در حال بررسی طرح استیضاح مجید نامجو، وزیر نیرو هستند.

آقای نامجو در اسفند ماه پیش نیز استیضاح شد ولی دوباره رای اعتماد گرفت.

اتحاد ایرانیان - ایران - شیراز
مجلس پولکی از این بهتر نمی شود
شنبه 7 آبان 1390

assassin - ایران - ایران
خامنه ای رهبر نیست دیکتاتور است . به جای قذافی اون باید میمرد . بجای مبارک محمود باید زمین گیر میشد . دنیا برعکس شده
یکشنبه 8 آبان 1390

mansourehtaghavi - ترکیه - ازمیر
اینجا ایران.خانه عمه است.
یکشنبه 8 آبان 1390

کیارش 88 - کانادا - تورنتو
همه این بی پدر و مادره دستشون یه کاسه هست واسه غارت ایران وقتی انتری نژاد توی حرفش بر میگرده میکه منم از خیلی رده بالاها خبر از کارهاشون دارم و طرف مقابل هم همین حرفو در مورد دولت میگه فقط این مشخص میشه که همشون چه دولت چه مجلس و چه رهبری دارن مملکت رو میچاپن
یکشنبه 8 آبان 1390

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.