انفجار در پالایشگاه شازند و دکل حفاری در میدان بی‌بی حکیمه

انفجار در پالایشگاه شازند و دکل حفاری در میدان بی‌بی حکیمه

انفجار در نفت‌شهر، خرداد ۸۹

منابع خبری از ایران گزارش کرده‌اند که وقوع دو حادثه نفتی در پالایشگاه نفت شازند و دکل حفاری بی‌بی‌ حکمیه، یک کشته و سه زخمی به جای گذاشته است. مدیر پالایشگاه شازند گفته که چنین حوادثی «طبیعی» است.

یکی از این دو حادثه، انفجار و آتش‌سوزی در دکل «۴۳ فتح» شرکت ملی حفاری ایران بود که بامداد روز جمعه ششم آبان ماه منجر به کشته شدن یک نفر شد و سه نفر نیز در این حادثه زخمی شدند.

خبرگزاری مهر در گزارشی درباره چگونگی وقوع این حادثه نوشته است: کارکنان دکل «۴۳ فتح» شرکت ملی حفاری، مشغول حفاری انحرافی در میدان نفتی بی‌بی حکیمه بودند که ناگهان با حجم زیادی از گاز محبوس شده ناشناخته در لایه‌های مخزن مواجه می‌شوند.

پس از مشاهده این وضعیت و آتش سوزی در محل فوران چاه، یکی از کارکنانی که روی این دکل مشغول به کار بوده، با «از خودگذشتگی» و با بستن برخی از شیرهای سرچاهی مانع توسعه حادثه و فوران گاز در سطح منطقه حفاری که در میدان نفتی بی‌بی حکیمیه قرار دار، می‌شود.

میدان نفتی بی‌بی حکیمه که در سال ۱۳۴۱ کشف و در همان سال به تولید رسید، در ۲۱۰ کیلومتری جنوب شرقی اهواز و در جنوب میدان نفتی گچساران قرار دارد.

دقایقی پیش از انتشار این خبر، خبرگزاری‌های ایران از یک آتش‌سوزی دیگر در فاز دوم طرح توسعه پالایشگاه نفت امام خمینی شازند خبر دادند و اعلام کردند که دلایل این حادثه و تلفات احتمالی آن هنوز مشخص نیست.

اما ساعاتی بعد از انتشار این اخبار، مدیر عامل پالایشگاه امام خمینی شازند در گفت‌وگو با خبرگزاری مهر اعلام کرد که آتش‌سوزی در این پالایشگاه به طور کامل مهار شده و این حادثه خسارت مالی یا جانی در پی نداشته است.

مجید رجبی، درباره چگونگی این حادثه توضیح داد: این حادثه در واحد ۳۳ فاز دوم پالایشگاه نفت شازند روی داده و دلیل آن نیز جمع شدن مواد هیدروکربوری و گاز در مسیر خروجی این واحد بوده است.

به گفته این مقام مسئول هم اکنون نزدیک به ۵ تا ۶ هزار نفر در این پروژه مشغول به کار بوده و هیچ گونه مشکلی برای ادامه فعالیت در فاز دوم طرح توسعه پالایشگاه نفت شازند وجود ندارد.

آقای رجبی تاکید کرد که وقوع اینگونه حوادث در طرح‌های توسعه، پدیده‌ای طبیعی است.

در ماه‌های گذشته چندین حادثه نفتی دیگر از جمله در خط لوله نفتی تهران - تبریز،
خط لوله انتقال نفت قلعه‌نار به تاسیسات نفتی اهواز و دو حادثه نیز در پالایشگاه نفت تهران روی داده است.

vudvudak - امریکا - لس آنجلس
آقای رجبی تاکید کرد که وقوع اینگونه حوادث در طرح‌های توسعه، پدیده‌ای طبیعی است (خوب اگه طبیعی نشد سزارین میکنیم !!! )
جمعه 6 آبان 1390

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.