مصاحبه اختصاصی پارازیت با هیلاری کلینتون

مصاحبه اختصاصی پارازیت با هیلاری کلینتون


جهت نمایش ویدئو در یوتوب اینجا کلیک کنید.

جهت دانلود ویدئو اینجا کلیک کنید.

https://www.youtube.com/watch?v=TAttg8olgpk

دانلود
mp4- 3gp

لینک دانلود مدیافایر

گفتگوی اختصاصی بخش فارسی صدای آمریکا با هیلاری کلینتون

هیلاری کلینتون وزیر امور خارجه آمریکا در مصاحبه ای با کامبیز حسینی از صدای آمریکا درمورد مسائل ایران و دیگر کشورهای خاورمیانه نظرات خود را ابراز داشت:
 
من سوالهای زیادی از طرف بینندگان برنامه مان دارم ولی سوال خودم را اول می پرسم و بعد میریم سراغ سوال های بینندگان؛ آیا شما باور دارید که جمهوری اسلامی یک دیکتاتوری است؟
 
کلینتون: بله؛ من باور دارم که جمهوری اسلامی یک رژیم دیکتاتوری است. و من فکر می کنم روندی فزاینده دردیکتاتوری شدن طی می کند و در واقع به نظر من داره به سمت یک دیکتاتوری نظامی پیش می ره. اخیرا شنیده ام که حتی ممکن است ریاست جمهوری منتخبی از این پس نباشد. این سبب تاسف من است برای این که ایرانیان مردمی با توان و غنای فرهنگی بسیار هستند که با حکومتی کوته فکر و سرکوبگر مواجهند که درتلاش است تا آنچه را که مردم ایران انجام می دهند کنترل کند.
 
آیا می تونم یک سوال دیگه از طرف خودم بپرسم بعد برم سراغ بینندگان؟ من عذر می خواهم از بینندگان. آقای اوباما تجربه لیبی را به دستور تهیه غذایی برای موفقیت تشبیه کردند؛ فکر می کنید کی درمورد سوریه یا جای دیگری چیزی با این دستورعمل پخته شود؟
 
کلینتون: به مواد اولیه نگاه کنید در لیبی. خیزشی مردمی که متهورانه بود که برخی ابتدا حتی اون را خیزشی نادانانه خواندند چون مردم با رهبری طرف بودند که اونها روموش و سگ می خواند و تهدید کرده بود که اونها را بکشه حتی اگر خانه به خانه باشه. این قیامی طبیعی بود. که از درون برخاسته بود و بعد ما شاهد درخواست کمک از درون لیبی بودیم. و همینطور تقاضای کمک از سوی اتحادیه عرب و به این ترتیب بود که سازمان ملل متوجه اهمیت به رسمیت شناختن این همه شد. در سوریه وضع فرق می کنه دست کم تاکنون این طور بوده. اونجا مردم خواهان کمک خارجی نیستند و خواستاردخالت نظامی هم نیستند. آنها واقعا خواستار آن نیستند که جمهوری اسلامی به دولت کشورشان کمک کند. بنابراین من فکر می کنم که پرزیدنت اوباما به خواست مردم لیبی برای آزاد شدن اشاره کرده همچنانکه مردم مصر و تونس این خواست را داشته اند. دربرخی کشورها مردم به کمک بیشتری نیاز داشته اند اما مهم آن است که این نوع خیزشها از درون برآمده.
 
آیا فکر می کنید مردم ایران نیاز به کمک دارند در این مورد؟
 
کلینتون: من از سال دوهزار و نه به خاطر دارم که جنبش سبز گفت که کمک ما را نمی خواهد و به کسانی که ما با آنها ارتباط برقرار کرده بودیم گفتند که نمی خواهند کمکی از ما بگیرند و ما به این خواسته احترام گذاشتیم. ما درپی درگیری با رژیم ایران  نیستیم بلکه خواهان حمایت از مردم ایرانیم. ما از خارج از ایران سعی می کنیم پشتیبانی خود را از مردم نشان دهیم و این را که به خواستها و آرمانها ی آنها احترام می گذاریم. و از راه تلاش برای از میان بردن پرده الکترونیکی که حکومت ایران ایجاد کرده می خواهیم به آنها کمک کنیم و همینطور از راه تبادل د انشجو. من چند ماه پیش اعلام کردم که ما تسهیلاتی برای صدور روادید در نظر گرفته ایم. ما در حال راه اندازی سفارتخانه ای مجازی در تهران هستیم که تارنمایی دارد که مردم می توانند به آن مراجعه کنند و اطلاعات بگیرند. ما همچنین اطلاعاتی بیشتر دراختیار دانشجویان قرار می دهیم. بنابراین هدف من از صحبت امروزم با شما این است که با روشنی کامل به مردم ایران و به ویژه به جمعیت بزرگ جوانان آن کشور بگویم که ما با شما سردعوا نداریم. ما می خواهیم از آرمانهای شما حمایت کنیم . برای ما سبب خرسندی بسیار خواهد بود اگر همین فردا رژیم تهران تصمیم به تغییر رویه بگیرد و از خود بپرسد چرا این همه استعداد و توانایی را که آینده آن کشور است سرکوب می کند . بنابراین ما در پی کمک به مردم ایران هستیم متناسب با آنچه از ما خواسته می شود. 
 
علی از مشهد در مورد تحریم ها سوال کرده، یک گروه باور دارند تحریم ها فشار بر مردم می آورد مثل تحریم قطعات هواپیما. مردم در این مورد سوال زیاد دارند. گروهی بر این باورند که فقط تحریم نفت و بانک مرکزی میتواند تغییری در رفتار ایران به وجود بیاورد. نظر شما چیست؟

کلینتون: من میدانم که مسئله تحریمها گاهی می تواند بحث انگیز شود چون تحریم نوعی دیپلماسی منسجم است. و به معنای درگیری نیست. هیچ کس در دولت ما خواهان درگیری نیست و بخاطر داشته باشید که شدیدترین تحریمها از سوی سازمان ملل در قبال ایران اعمال شده، زمانی که روشن شد که ایران قصد دستیابی به سلاح هسته ای دارد وبه وضوح  فعالیتهایی را در این راستا دنبال می کند. و درپی به دست آمدن این شواهد جامعه بین المللی وحتی شرکای سیاسی ایران به این نتیجه رسیدند که ایران باید تحت تحریم باشد چراکه رسیدن آن کشور به سلاح هسته ای بی ثباتی ایجاد می کند. کوشش ما آن است که تحریمها به نحوی اعمال شوند که برای مردم زجر آور نباشند . همانطور که پرزیدنت اوباما گفته است  ما دوسیاست موازی را اعمال می کنیم.که یک سوی آن دیپلماسی  است. ما برای گفتگو تلاش کرده ایم. به وضوح بسیار گفته ایم که برای ایران حق دستیابی به نیروی صلح آمیز هسته ای قائلیم اما نه به سلاح هسته ای. برای ارتباط و مذاکره کوشیده ایم و تا کنون موفق نشده ایم. و به تحریم روی آورده ایم تا شرایطی را ایجاد کنیم تا  رژیم ایران به ارتباط و مذاکره ترغیب شود.
 
فاطمه از تهران می پرسد چه تحریم های جدیدی را باید انتظار داشته باشیم؟
 
کلینتون: به برخی ازشکلهای تحریم از قبیل تحریم بانک مرکزی اشاره کردی. از طرف دیگر ما رویه ای آزارنده را شاهد هستیم که دخالت روبه فزونی سپاه پاسداران در بطن جامعه است. و سپاه قدس که در پی نقش و نفوذ بیشتر در بدنه اقتصاد جامعه ایران است . این یکی از دلایلی  است که من از رژیم ایران به عنوان دیکتاتوری نام بردم که به سوی نظامی شدن پیش می رود. بنابراین ما به اشکال گونه گون تحریم نگاه می کنیم. اما ما همچنان از رژیم دعوت می کنیم به مذاکره . اخیرا پرزیدنت احمدی نژاد ابراز تمایل کرده بود به گفتگو با سران کشورهای عضو گروه پنج به علاوه یک که شامل اعضای دائم شورای امنیت می شود به اضافه آلمان. خانم کتی اشتون به این ابراز تمایل تهران پاسخ داد اما ما هنوز جوابی از رژیم نشنیده ایم. 

کامران از لندن پرسیده دولت آقای اوباما چه کارهایی برای مقابله با نقض حقوق بشر در ایران داره انجام میده الان؟

کلینتون: ما به فعالیتهای متعددی دست زده ایم. در این باره سخن می گوییم و درپی کسانی هستیم که شواهدی درباب پایمال شدن حقوقشان موجود است. در این حال ما می خواهیم آنانی را که عوامل تضییع حقوق بشر هستند شناسایی کنیم و آنها را محدود کنیم و مانع سفرشان به خارج از کشور شویم. ما حمایت بسیاری از دگراندیشان در خارج از ایران می کنیم و تلاش می کنیم با داخل کشور در ارتباط باشیم تا موارد نقض حقوق بشررا دردستور جلسه مان قراردهیم. ما تلاش می کنیم یادآور شویم که کوروش کبیر یکی از نخستین کسانی بود که در طول تاریخ بشری اعلامیه حقوق بشر را نوشت و این که این رهبر ایرانی با رژیم کنونی تفاوت فاحشی دارد . ما همچنین درتلاش برای فراهم آوردن و دراختیار قراردادن تجهیزات و امکاناتی برای مخدوش کردن پرده الکترونیکی هستیم تا امکان آزادی بیان وجود داشته باشد و امکان ارتباط و امکان آنکه شهروندان ایرانی بتوانند از مواردی  بگویند که حقوق خودشان پایمال شده ، آنچه به طور مرتب در ایران اتفاق می افتد.

شما در مورد این پرده الکترونیکی صحبت کنید، دقیقا چه کاری داره انجام میشه برای پایین آوردن این پرده؟ آیا طرح مشخصی هست؟
 
کلینتون: من فکر می کنم باید از این جا شروع کنم که رژیم ایران در تلاش است تا راههای ارتباطی را – چه از طریق اینترنت باشد و چه راههای سنتی تر آن چون تلفن و تلفن همراه – مسدود کند و راههایی را نیز به کار گرفته اند تا کسانی را که ابراز عقیده می کنند تعقیب کنند ومعیارشان برای مخالفت با رژیم  در مواردی شگفتی انگیز است. آنچه ما می کنیم آن است که انواعی خاص از تجهیزات ، آموزش و فن آوری را دراختیار می گذاریم. تا آنکه آنها هم از راه مجازی و هم عادی قادر باشند به این که این محدودیتها را مخدوش کنند. فکر کنم بیش از این نتوانم توضیح دهم.

کریم از بیرجند پرسیده بسیاری از مردم در ایران در مورد قضیه ترور سفیر عربستان ابهام دارند. آیا اطلاعات جدیدی هست که شما با ما امروز بخواهید درمیان بگذارید؟

کلینتون: من درک می کنم که این برای مردم جای پرسش داشته باشد. چون این طرحی شوک آور بود. حتی برای ما که آن را برملا کردیم شوک آور بود. اما ما شواهدی بسیار قوی داریم که برخی از آنها دردسترس عموم هم هست. ما اظهارات متهم ایرانی – آمریکایی را که اعتراف کرده داریم که با اطلاعاتی که دردست داشتیم خوانایی دارد. همچنین اظهارات عصو کارتل مواد مخدر مکزیک راداریم که قرار بوده عامل طرح ترور باشد. ما از ارتباطاتی که برای این منظور برقرار شده مستنداتی د اریم و همچنین مبلغی را که به عنوان پیش پرداخت برای این طرح ترور حواله شده که یکصد هزار دلار است. بنابراین اطلاعات بسیاری داریم که قوی است و مجموعا یک پرونده جنایی قوی را می سازد. البته ما نگران هستیم چرا که نمی خواهیم سفیر هیچ کشوری در خاک ما هدف  ترور قرار گیرد. اما مسئله دیگر آن است که ایران با این طرح ترورناقض موازین کنوانسیونی بین المللی است که علیه جرائم است و خود آن کشور امضا کننده آن بوده. ما خواهان  آن هستیم که ایران به واکاوی این مسئله بپردازد و با سازمان ملل متحد در این زمینه همکاری کند و شخص دوم این توطئه را که عضو سپاه قدس است تحویل دهد. من همچنین می خواهم به مردم یادآوری کنم که این نخستین بار نیست که ایران دست به اقدامی این چنین زده . شمایی که داخل ایران زندگی می کنید از قابلیتها و عملکرد امنیتی حکومت ایران مطلعید واز این که رفتارهایی ازاین دست در خارج از خاک آن کشور پیشتر هم دیده شده.  از این رو این نباید مایه شگفتی بسیار باشد و به هرحال مستندات هم قوی هستند.

سوال آخر من درمورد سازمان مجاهدین است. از طرف افشین از کردستان عراق میشه یک توضیحی درمورد وضعیت کنونی این سازمان به ما بدید؟
 
کلینتون: ارزیابی عملکرد این سازمان درجریان است. مطمئنم که افشین می داند که اتحادیه اروپا ارزیابی از گروههایی دارد که در فهرست تروریستی قراردارند. اتحادیه اروپا به این نتیجه رسید که این گروه را از فهرست گروهها یا افراد تروریست خارج کند چون ادله وشواهد تازه ای دردست نبود. ما در ایالات متحده همچنان مشغول بررسی مستندات هستیم.

خانم وزیر خارجه ممنون که به برنامه آمدید امروز، خیلی زود گذشت این رسم برنامه ما است که در پایان برنامه ما به مهمان برنامه وقت می دیم تا مستقیما با بینندگان ما صحبت کنه، اون دوربین شما است. شما می توانید با بینندگان و مخاطبان برنامه در ایران صحبت کنید.
 
کلینتون: من می خواهم از همه شما تشکر کنم که مخاطب این گفتگو بودید و هزاران پرسش مطرح کردید. دلم می خواهد که بازهم مصاحبه هایی این چنین انجام دهم  چرا که می خواهم گفتگویی مستمر با مردم ایران داشته باشم. ما قویا باورداریم که ایران مستعد آینده ای درخشان است ومردم ایران  درطول تاریخ ثابت کرده اند که مردمی فوق العاده اندو از این روست که ما می خواهیم قابلیتهای این مردم را رها کنیم . ما خواهان آن هستیم که رژیم شما خود را تغییر دهد . ما خواهان آن هستیم که دولت کشورشما بیش و پیش از هر چیز حامی حقوق انسانی و آرمانهای خود شما باشد.ما تمایل بسیاری به بهبود روابط داریم و فاصله گرفتن از گذشته. طی پنجاه سال اخیر اتفاقاتی افتاده که می دانیم برای هر دوسو پشیمانی هایی به بار آورده است. اما ما می خواهیم رابطه ای تازه را شکل دهیم. پرزیدنت اوباما به این امر متعهد بوده و تا کنون پاسخ مثبتی نگرفته پس ما به رغم نبود روابط رسمی دیپلماتیک اقدامی کرده ایم که هم اکنون آن را اعلام می کنم . سفارتخانه ای مجازی در تهران می گشاییم که تارنمای آن تا پایان امسال فعال خواهد شد. ما شما را – به  ویژه شما جوانان را – تشویق می کنیم به این که به ایالات متحده بیایید و ادامه تحصیل دهید. ما مشتاق تبادل مردمی بیشتر هستیم و به تلاش خود ادامه می دهیم  برای توسعه روابط میان مردم آمریکا و مردم ایران که به نظر من برای سده بیست و یکم اهمیت دارد.

sunami - ژاپن - فوکوشیما
.. اره خب ظرف 50 سال گذشته به 50 کشور حمله کردید! چرا سوال "کامویز" رو کامل جواب نمیدی? اثر تحریم روی هواپیماها. خوب رگ خواب ایرونیها رو بلدید! تا چیزی میشه حرف کوروش کبیر رو مزنید!!! .. خودتتتتتتتتتی
پنج‌شنبه 5 آبان 1390

sadeghsa - ایران - تهران
واقعا براتون متاسفم . آدم های وطن فروش پست ببینین چطوری دست و پاشون رو گم کردن و خودشون رو فروختن بدبخت ها آمریکا معلوم حال دلش برای ایرانی ها می سوزه ؟؟؟ چقدر شما احمقید .
پنج‌شنبه 5 آبان 1390

Sir.amir - انگلستان - منچستر
این عوضی چرا نپرسید شما اگه بدنبال دموکراسی بودید چرا 32سال پیش وقتی شاه از ایران رفت همان هفته اول این تازی ها چقدر مردم بیگناه را بدون وکیل و دادگاه علنی کشتن اون موقع اوکی بودن چون دیگر کسی نبود نفت را با کالاهای خودشان معامله کنه و انها نفت را مجانی و کالاهای خودشان را چند برابر کردن و فروختن کی بود که این ملاها را ساپورت مالی میکرد وانها را به قدرت رساند سال 79 هم که بدنبال تفاله های این نظام یعنی همین موسوی و گنجی و کدیور و سازگارا و کروبی تمامی خائنها بودید ننگ بر شما
پنج‌شنبه 5 آبان 1390

parsmana - قبرس - لارناکا
از این مصاحبه اصلا خوشم نیامد. خانم کلینتون یا نمیدونه یا خودشو زده به نفهمی مردم ایران در طول مبارزاتشان مخصوصا این اواخر جنبش سبز وقتی با کشتار حکومتی مواجه شد دست یاری به جامعه جهانی دراز کرد ولی متاسفانه هیج کمکی مشاهده نشد فقط یک سری حرفهای کلیشه ای .کما اینکه الان مردم سوریه خواهان کمک جهانی هستند در حالی که خانم کلینتون صحبت از تغییر رفتار حکومتها میکنند خانم کلینتون بهتره بجای کشایش سفارت مجازی از رفتار دولتتان خجالت بکشید مردم امروز تمام رفتار شما را می سنجند .دروغ و ریا بس است دیکر .کس نخارد بشت من جز ناخن انکشت من
پنج‌شنبه 5 آبان 1390

bavaffa - اذربیجان - باکو
فقط مرگ بر هر چه ضد بشر وضد زندگی. در ضمن مردم انقدر خ... نیستند شماررو باور کنند .
پنج‌شنبه 5 آبان 1390

kigan - سوئد - استکهلم
کسی میدونه این مصاحبه بعد از مصاحبه با BBC بوده یا قبلش. معلوم نیست چه خوابی برا ایران دیدن با سفارتخانه مجازی.
جمعه 6 آبان 1390

arad iran - ایران - تهران
دست شما ها برای ملت ایران وا شده . نسل امروز ایران نه گول امریکا و نه انگلیس و نه روسیه که سالهاست با سیاستهای کثیفتون خون ملت ایران رو تو شیشه کردین را نمیخوره. خدا مدونه باز چه خوابی برای ایران عزیز ما دیدن که را به راه دارن مصاحبه میکنن با ایرانیها.
جمعه 6 آبان 1390

arad iran - ایران - تهران
بچه های دبستانی ایران هم حرفاتون را باور نمیکنند. خدا میدونه باز چه خوابی برامون دیدن که را به را دارن با شبک های فارسی مصاحبه می کنند.
جمعه 6 آبان 1390

setroos - اکراین - کیف
حد اقل ۲ تا سوال بدرد بخور می‌پرسیدی...مثلا اسم کرم صورتش چیه؟؟؟کاش میشد به جای رسیدگی به مردم ما یه ذره به شوهر خودش برسه،خانواده خیلی‌ مهمه،...ایشون لطف دارن،ولی‌ مردم ما راضی‌ نیستن به خاطره ما اینطوری خانوادش از هم بپاشه،از بی‌ توجهی‌ بیل کلینتون با یکی‌ دیگه رابطه برقرار کرده بود،....ما هم انتظار از کسی‌ نداریم،ایشون فعلا به استعدادهای جوانان افغانستان و عراق برسن،بخیل که نیستیم که،...دوستت دارم هیلاری.ماچ...(اه اه اه،حالم به هم خورد)
جمعه 6 آبان 1390

farhad352 - ایران - تهران
sadeghsa - ایران - تهران . خوبه کمی از دل سوزی و خدمات ملا ها برای ایران بگی تا مردم بدونند که تو ساندیس خور و پاچه خوار و یا مزدور ملا های دزد و بیشرف نیستی!. البته هیچ کشوری ، کمک بلا عوض ده دیگر کشور ها نخواهد نمود بعضی ها مثل ابلهی نژاد با بخشیدن میلیون ها دلار فقط به همراهی زبانی هم خوشحالند و بعضی ها هم توقعاتشان بیشتر از یک همراهی خشک و خالیست؟
جمعه 6 آبان 1390

raha1984 - المان - هامبورگ
هرچی اتیش و بدبختی هستش ازگور همین امریکای خراب بشه الهی بلند میشه !!
جمعه 6 آبان 1390

golden remix - سوئد - استکهلم
تف تو گور شماها که کله شما ودیکتاتورها تو یک اخور است.جمهوری اسلامی ایران اگر پشتش به شما گرم نبود این همه بی پروا نمیشد.انها میدونن که ماندن و رفتنشان دست شماهاست نه مردم. مردم در هر انقلابی سیاهی لشگر هستند
جمعه 6 آبان 1390

nokte sanj - بلژیک - بروکسل
من نمیدونم چرا هیچکس به این نکته اشاره نمی‌کنه که سال ۵۸ اولین کشوری که جمهوری اسلامی را بد از رفراندوم ۱۲ بهمن رسمیت شناخت آمریکا بود.
جمعه 6 آبان 1390

dkdk - دانمارک - اسلیس
کثافتها چرا به شعور مردم ایران توهین میکنید.تمام سئوالها از قبل نوشته شده بود و تنها یک سئوال از کلینتون پرسیده نشد که گذر زمان ثابت کرده امریکا هرگز کنار ملت ایران نبوده.1 هنگام حمله عراق به ایران حامی صدام شدند تا جوانان ایرانی را قتل عام کنند.2 هواپیمای مسافربری بامسافران بیگناه از جمله کودک زن و مرد را کشتند.وووو.....به هر حال از کامنتهای کاربران معلوم هست که این بیشرفها شناخته شده اند .
شنبه 7 آبان 1390

zagros_finland - فنلاند - هلسینکی
بوی ساندیس میاد ..................
شنبه 7 آبان 1390

a.ahooraei - المان - کلن
فقط هر که بخواد حرفهای اینا را باور بکنه و یا بامید این باشه که غرب واسش تصمیم بگیره، یک احمق و وطن فروش توخالی بیشتر نمیتونه باشه. ما اگه خودمون پا نشیم و بسازیم. هیچ غریبه ای که منافع خودش را میخواد نمیتونه به ما کمکی بکنه. یکعده نشستن و منتظرند که جای پاچه خور ها و چاپلوسهای آخوندها را پر کنند و یک دیکتاتور و دزد جدید را بیارن و در کنارش بخورند و ثروت کشور را به یغما ببرند.
شنبه 7 آبان 1390

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.