هشدار آمریکا به ایران: مدت ها در منطقه می مانیم

هشدار آمریکا به ایران: مدت ها در منطقه می مانیم

مقام های آمریکایی از طرح خروج نیروها از عراق دفاع کرده اند

لئون پانه تا، وزیر دفاع ایالات متحده، بار دیگر اخطار داده است که ایران نباید پس از خروج نیروهای آمریکایی از عراق در امور این کشور دخالت کند.

او در پایان سفری سه روزه به ژاپن و دیدار با نیروهای آمریکایی در آنجا اظهار نظر می کرد، گفت: "پیام آمریکا برای ایران و هر کشور دیگری که ممکن است طرح هایی برای آنجا داشته باشد این است که حضور نظامی آمریکا برای مدت های طولانی در منطقه ادامه خواهد یافت."

وزیر دفاع ایالات متحده گفت که هدف آمریکا کمک به عراقی ها به گونه ای بود که بتوانند خود کنترل امور کشور و مسئولیت های امنیتی را به عهده گیرند.

با خروج ۳۹ هزار نظامی باقی مانده آمریکایی تا پایان دسامبر از عراق، به نظر می رسد یکی از بزرگترین نگرانی های دولت آمریکا گسترش نفوذ ایران در این کشور باشد.

از زمان اعلام خبر خروج نیروهای آمریکایی توسط باراک اوباما، رئیس جمهور این کشور، هشدارها علیه ایران بالا گرفته است.

هیلاری کلینتون وزیر امور خارجه آمریکا، روز یکشنبه در مصاحبه با شبکه ان بی سی آمریکا گفته بود: "هیچ کس نباید در مورد عزم و تعهد آمریکا به کمک به حمایت از دموکراسی عراق دچار سوءمحاسبه شود."

وی افزود: "ما بهای سنگینی برای دادن شانس دموکراسی به عراقی ها پرداخته ایم. من امیدوارم که ایران یا هیچ کس دیگر در این مورد محاسبه اشتباه انجام ندهد."

انتقاد جمهوری خواهان

بخشی از این هشدارها در واکنش به انتقادهای داخلی در آمریکا داده می شود.

بسیاری از جمهوری خواهان می گویند که نیروهای آمریکایی نباید در این مقطع از عراق خارج می شدند.

هرمان کین، از نامزدهای مرحله مقدماتی انتخابات ریاست جمهوری در حزب جمهوری خواه، یکی از این منتقدان است.

به گزارش شبکه سی بی اس، او در روزهای اخیر در اشاره به سخنان خانم کلینتون گفته است: "وزیر خارجه خانم کلینتون انگشتش را برای ایران تکان می دهد و می گوید جرات دارید پس از رفتن ما وارد عراق شوید. انگار اگر انگشتمان را برای ایران تکان دهیم به ما گوش می کنند."

ایران از خروج نیروهای آمریکایی از عراق استقبال کرده است

دولت ایران، که اتهام دخالت در امور داخلی عراق را رد می کند، به خبر خروج نیروهای آمریکا واکنش مثبتی نشان داده است.

محمود احمدی نژاد، رئیس جمهوری ایران، پس از اظهارات روز جمعه آقای اوباما آن را خبر خوبی خواند.

آقای احمدی نژاد گفت که خوب بود این حادثه هفت یا هشت سال قبل رخ می داد تا هم عراقی ها و هم نظامیان آمریکایی کمتری کشته شوند.

او پیش بینی کرد که روابط تهران و بغداد پس از آن دچار تحول شود. اما او در مورد چگونگی این تحول چیزی نگفت.

منصور فرهنگ، استاد علوم سیاسی دانشگاه بنینگتون در ایالت ورمانت، در مصاحبه ای به بی بی سی فارسی گفت بعید می داند که آمریکا نگرانی امنیتی از بابت دخالت ایران در عراق داشته باشد.

او گفت: "نگرانی و اعتراضات آمریکا بیشتر به نظر من برای تشدید تقابل و فشار بین المللی و انزوای ایران است تا نگرانی امنیتی."

به باور آقای فرهنگ، آمریکا از لحاظ سیاسی، دیپلماتیک و تبلیغاتی باید نگران افزایش نفوذ ایران باشد اما عراق سعی خواهد کرد استقلالش را حفظ کند.

او می گوید: "هر دولت شیعه ای که در عراق سر کار بیاید مهم ترین متحد خود در منطقه را ایران می داند، اما این الزاما به این معنی نیست که ایران بتواند سیاست های عراق را دیکته کند، چه از نظر داخلی و چه از نظر خارجی."

بسیاری از تحلیلگران می گویند که هدف ایران سر کار نگاه داشتن ائتلافی از شیعیان در عراق است.

منصور فرهنگ معتقد است: "به نظر من ایران علاقه مند به ثبات در عراق تا زمانی است که شیعیان سر کار باشند بنابراین ایران هیچ اقدامی نخواهد کرد که ثبات سیاسی عراق خللی ببیند زیرا به هیچ وجه به نفع این کشور نیست."

روزنامه نیویورک تایمز اخیرا در گزارشی نوشت که ایران علیرغم تلاش هایش شاید دیگر نفوذ اولیه پس از سقوط حکومت صدام را نداشته باشد.

براساس آن گزارش اقتصاد لغزنده ایران و بی اعتمادی نسبت به ایرانی ها در عراق، از موانع گسترش نفوذ این کشور بوده است.

آمریکا به زودی عراق را ترک خواهد کرد و باید دید اوضاع امنیتی چگونه پیش خواهد رفت.

فاصله میان امنیت و ناامنی در این کشور ناچیز است و همسایگان عراق اکنون شاید فقط باید امیدوار باشند این کشور به سوی بی ثباتی نرود.

MIRZADEH I ESHGHI - دوسلدورف - دوسلدورف
حمله وکشتار واشغالگریهاتون نترسوندمون ومانع پیشبرد منافعمون توو منطقه نشد.تووعراق ولبنان وافغانستان دولتهای مشترک المنافع ما سر کار اومدن. این کرکری هاتون بعداز خروج اتحاد جماهیر وارتون قهقه برانگیز وکودک ترسونه.شوروی هم بعداز خروج از افغانستان به "خیال خام خودش "با نجیب واحزاب پرچم وخلق "مدتها در منطقه ماند"!!!!!!!
پنج‌شنبه 5 آبان 1390

cat boy - ژاپن - توکیو
فرشته مرگ بالای سره همه نیروهایی خارجی حاضر در منطقه در گردشه. دو راه بیشتر ندارید. our way or highway
پنج‌شنبه 5 آبان 1390

golly47 - المان - فوکشتاد
این امریکائی ها فکر میکنند مالک همه کشور ها هستند طوری حرف میزنند که در روی کره زمین فقط انها هستند دیگر کشورها در مقابل انها هیچ هستند
پنج‌شنبه 5 آبان 1390

danial nabi - سوئد - استکهلم
گور بابابی هر چی امریکائیه اینقدر تو عراق و افغانستان و لیبی بمانید تا هر روز شاهد مرگ سربازان انگلتان باشیم . هر چه این زالوها کشته شوند اینده روشنی در انتظار دیگر ملل خواهد بود.
پنج‌شنبه 5 آبان 1390

afshin7174 - ایران - تهران
لئون پانه تا بابا جان گریه نکن ایشالا جاش خوب میشه لوووووول
پنج‌شنبه 5 آبان 1390

garfield - ایران - تهران
ساندیس خورا زیاد زور نزنین نوبت شما هم میرسه :))
شنبه 7 آبان 1390

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.