دیوار نوشته های خوابگاه دختران

دیوار نوشته های خوابگاه دختران

ماه مهر؛ ماه درس و مدرسه دیگر تمام شد. مهرماه که می‌شود، همه رسانه‌ها، از تلویزیون و رادیو گرفته تا روزنامه و مجله، همه جا درباره دانش‌آموزان صحبت می‌کنند؛ اینکه لباسشان چگونه است و چگونه باشد بهتر است، اینکه کتاب‌ها چه تغییری کرده و معایب و محاسنش چیست، اینکه وضعیت مدارس چگونه است و…

 

اما انگار یادمان می‌رود گروه دیگری هم به جز دانش‌آموزان هستند که از ماه هفتم سال، شروع به درس خواندن می‌کنند و نیاز به توجه و رسیدگی دارند: «دانشجوها»؛ درس خواندن در دانشگاه هم ملزوماتی دارد که باید به آنها پرداخته شود. موضوعاتی مثل کتاب، استاد، کلاس و…

 

تفاوت مهمی که موضوعات دانش‌آموزی با دانشجویی دارد، «خوابگاه» است! دانش‌آموزان از خانه می‌روند مدرسه، و چند ساعت بعد به خانه برمی‌گردند. اما تعداد زیادی از دانشجوهای ما در شهری غیر از محل زندگی‌شان به دانشگاه می‌روند. محل اقامت این دانشجوها «خوابگاه» است. از خوابگاه به دانشگاه و از دانشگاه به خوابگاه در رفت و آمد هستند. حتی شاید بتوان گفت بیشتر از اینکه در دانشگاه باشند در خوابگاه هستند. آنجا خانه دومشان شده است. در خوابگاه استراحت می‌کنند، می‌خوابند، غذا می‌خورند، درس می‌خوانند و…

 

شرایط خوابگاه باید طوری باشد که نیازهای اصلی و اساسی دانشجوها را تامین کند و مهمتر اینکه ایمن باشد و خطری را متوجه دانشجو نکند. ایمن بودن فقط این نیست که سقف و در و دیوارش محکم باشد، بلکه علاوه بر استحکام، باید بهداشتی باشد تا بتواند سلامت دانشجوها را حفظ کند؛ هم سلامت بدن و هم سلامت روان.

 

برای حفظ سلامتی جسمی باید خوابگاه هم تمیز باشد و هم قابلیت شستشو داشته باشد. مواردی مثل تخت، کف‌پوش، دیوار، سقف، پنجره، پرده، میز و صندلی و غیره. به دو مورد هم باید بیشتر از همه توجه کرد: محل غذا پختن و غذا خوردن، توالت و حمام.

 

از نظر سلامت روانی هم شرایط داخلی و شرایط بیرونی خوابگاه باید طوری باشد که سلامت روحی و روانی دانشجوها نه تنها حفظ بلکه تقویت شود. جوان‌ها چند سال درس می‌خوانند و زحمت می‌کشند تا در دانشگاه قبول می‌شوند. بعد از این همه تلاش و کنار گذاشتن خیلی از تفریحات و علایقشان، روحیه دانشجو ضربه‌پذیر می‌شود و باید حمایت شود. به خصوص اگر مجبور باشد در شهر دیگری درس بخواند و چند سال در خوابگاه زندگی کند.

 

به خاطر روحیه لطیف و حساس دخترها، باید به دانشجوهای دختر توجه و رسیدگی بیشتری کرد. شاید اگر دانشجوی پسر چند سال در خوابگاهی باشد که زیبایی نداشته باشد یا خیلی تمیز نباشد، برایش مهم نباشد اما چون دخترها نکته‌بین‌تر هستند، روح و جسمشان در شرایط نامساعد، خیلی بیشتر در معرض خطر قرار می‌گیرد.

 

با توجه به اینکه خوابگاه‌های دانشجویی به خاطر پذیرفتن هر دانشجو مبلغی از دولت می‌گیرند تا به امور خوابگاه از جمله شرایط ظاهری رسیدگی کنند، در صورت عدم رسیدگی مسئولان خوابگاه، هیچ جای توجیهی باقی نمی‌ماند و آنها باید پاسخگو باشند!

 

عکس‌هایی که در زیر می‌بینید از دیوارهای یکی از خوابگاه‌های دانشجویی دختران گرفته شده. دیوارنوشته‌های دانشجوها خیلی خوب می‌تواند شرایط روحی آنها را نشان دهد.

 

این خوابگاه که از دیوارنوشته‌هایش عکس گرفتم را سه سال متوالی از نظر شرایط بهداشت ظاهری و روانی زیر نظر گرفتم. «خوابگاه دانشجویی شهید انصاری» رشت، میزبان دانشجوهای دختری است که حداقل ۴ سال دور از شهر و دیار خودشان درس می‌خوانند. این خوابگاه متاسفانه مشکلات زیادی دارد و در سه سال اخیر کوچکترین تغییری در جهت برطرف کردن مشکلات موجود نداشته و مسئولان خوابگاه هیچ حرکتی برای اصلاح وضعیت نابهنجار آن انجام نداده‌اند.

 

موکت‌های این خوابگاه بسیار کثیف است. رنگ دیوارهایش کاملا تغییر کرده و زشت شده است. توری‌های پنجره‌هایش آنقدر کثیف شده که آن طرفش دیده نمی‌شود. کف آشپزخانه‌ها قابل شستشو نیست. تخت‌های آهنی‌اش رنگ و رفته است و تشک‌هایش پوسیده، قدیمی و بسیار کثیف است. با وجود پله‌های زیاد، آسانسور خراب است.

 

شهر رشت مثل همه شهرهایی که نزدیک دریا هستند، رطوبت بالایی دارد. اما در این خوابگاه هیچ جای مناسبی برای خشک کردن لباس‌های شسته شده وجود ندارد.

 

دختران دانشجو مادران فردا هستند. شرایط جسمی و روحی حساس آنها باید در نظر گرفته شود تا بتوانند مادران سالمی باشند و نسل سالمی پرورش بدهند. اما متاسفانه این خوابگاه مشکلات زیادی دارد که هم سلامت بدن و هم سلامت روان آنها را در خطر می‌اندازد.

 

روی دیوارهای همه اتاق‌ها دست‌نوشته‌هایی از دختران دانشجو دیده می‌شود؛ چه اتاق‌های ترم اولی‌ها و تازه‌واردها و چه دیوارهای ترم آخری‌ها. اما تفاوت در مفهوم دست‌نوشته ترم اولی‌ها با ترم آخری‌ها فاحش است. در دیوارنوشته‌های اتاق ترم اولی‌ها امید و ایمان موج می‌زند در حالی که در اتاق‌های ترم آخری‌ها، شعرها، نقاشی‌ها و جملات کوتاه همه و همه نشان‌دهنده یأس، افسردگی و کم شدن معنویت است.

 

جالب است که بعضی از دیوارنوشته‌های دختران ترم آخری نشان می‌داد آنها با پسر و حتی پسرهایی ارتباط پیدا کرده‌اند! با موبایلشان از طریق سایت meboo با آنها چت می‌کنند!

 

پدر و مادرها با هزار امید و آرزو و صرف هزینه‌های بالا دخترشان را آماده کنکور می‌کنند. بعد گل‌هایشان را به خوابگاه‌ها می‌سپارند، غافل از اینکه تعداد زیادی از آنها موقع فارغ‌التحصیلی پژمرده می‌شوند! آیا خانم یا آقایی که مسئول خوابگاه دانشجویی است، حاضر است دخترش را نه برای کل دوره، بلکه تنها برای چند روز در این خوابگاه بگذارد؟

Arian1 - ایران - ابادان
یک جمله در انجا کم بود و انهم مرگ بر جمهوری اسلامی ومرگ بر خامنه ایی است.
چهار‌شنبه 4 آبان 1390

khosh bavar - ایران - یزد
مشت نمونه خراوار است ! زیرا در این تاپیک خواندیم https://iranianuk.com/article.php?id=69149 که هشدار کارشناسان: جامعه ایران افسرده است و افسرده‌تر می‌شود ! و افسردگی ما باعث تداوم این سیستم میشود زیرا " جواب " سوالات امروزی ما را در کتابها و رساله های " دیروزی " نمیتوانند پیدا کنند !
چهار‌شنبه 4 آبان 1390

دنیای وحشی - ایران - تهران
انصافا اولی جمله زیبایی است .و اکثر اعمال بدمان نیز از نبود ایمان و حیاست که سرچشمه می گیرد.
چهار‌شنبه 4 آبان 1390

lamasab - آلمان - هامبورگ
Arzan1 ایران آبادان. دمت گرم
چهار‌شنبه 4 آبان 1390

aghakian - ایران - تهران
خداییش دخترها فهمشون بیشتر از ما مردهاست.ماکه لنگ انداختیم.long
پنج‌شنبه 5 آبان 1390

Dara va sara - استرالیا - پرت
دنیای وحشی - ایران - تهران. من منظور جمله اول را نمیفهمم. میشه توضیح بدی ؟ منظور از حیا و ایمان به تنهای ترجمه کنی چیه و چگونه این دو مطلب باهم میتونن ربط داشته باشن ؟تشکر.
پنج‌شنبه 5 آبان 1390

پدرام-اهواز - ایران - اهواز
جمله سوم از همه جالب تر بود انشالله
پنج‌شنبه 5 آبان 1390

Coco - کانادا - تورنتو
دنیای وحشی - ایران - تهران -- دنیا بزرگتر از اونیه که شما تو ایران میبینی‌، من تو خارج از ایران میتون هزاران نفر چه زن چه مرد را به شما نشون بدم که به بوق هم ایمان ندران ولی‌ سرچشمه حیا صداقت و انسانیت هستن و صدها مومن به اصطلاح نماز خون و روزه گیر باید به پاشون بیفتن سعی‌ کن واسه اندیشه حیات مرز قائل نشی‌, این چیزایی که از بچگی‌ تو مغز ت کردن را روشون فکر کن ببین کدومش با عقلت جور در میاد اونو قبول کن بقیه آشغالا را بریز بیرون از تو سرت حیا به پوشیدن یه دامن بلند نیست.
پنج‌شنبه 5 آبان 1390

poriyaye_vali - قطر - دوحه
. دنیای وحشی - ایران - تهران..با شما موافقم...اگه حیا داشته باشیم ،به بیراهه نمیرویم
پنج‌شنبه 5 آبان 1390

kami22 - امریکا - سانفرانسیسکو
در عکس سوم آخرش یا خودش یا کسی نظرش را با یک کلمه "با" عوض کرده جالبه
پنج‌شنبه 5 آبان 1390

Neda-ye-Iran - انگلستان - لندن
من وقتی وضعیت خوابگاه های اینجا (انگلستان) رو با ایران مقایسه میکنم خیلی متاسف میشم. اینجا هر دانشجو یک اتاق داره ومعمولا حمام، دستشوی و آشپزخانه مشترک هست. البته اینجا هم مشکلات خودشو داره ولی در ایران ۴-۵ تا دختر رو میچپونن تو یه اتاق و محوطه های عمومی رو هیچکس تمیز نمیکنه. بوی تعفن خوابگاه رو بر میداره...واقعا کجاست اون فرهنگ غنی ما؟!
پنج‌شنبه 5 آبان 1390

roxana_110 - ایران - تهران
coco-کانادا-تورنتو. عزیزم اشتباه نکن من نمیدونم با این بحث کلیشه ای چیکار کنیم عزیزم منظور از ایمان که نماز و روزه نیست یا اصلا دین اسلام نیست ایمان به عشق یعنی اینکه حتی اگه کافر هم باشی وقتی که دلت رو میسپاری به معشوقت دیگه هیچ وقت اسم خیانت نیاری وقتی که یه تعهدی میدی پای تعهدت بایستی چه نماز میخونی چه نمیخونی
شنبه 7 آبان 1390

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.