افزایش تنبیه بدنی و سوء رفتار جنسی در مدارس اسلامی بریتانیا

افزایش تنبیه بدنی و سوء رفتار جنسی

در مدارس اسلامی بریتانیا

برخی از کودکان در مدارس اسلامی بریتانیا گزارش داده اند که قربانی تنبیه های شدید بدنی بوده اند

فرن آبرامز

خبرنگار بی بی سی

نتیجه یکی از تحقیقات بی بی سی حاکی از آن است که مدرسه های اسلامی در بریتانیا ظرف سه سال گذشته، در بیش از ۴۰۰ مورد با اتهامات تنبیه بدنی و سوء استفاده های جنسی از دانش آموزان روبرو شده اند.

این در حالی است که این اتهامات تنها در چند مورد محدود منجر به پیگیرد قانونی شده اند.

تنبیه بدنی، از هر نوعی، در کلیه مدارس بریتانیا ممنوع است.

نتایج منتشر شده در این تحقیق سبب شده است که اکنون درخواست هایی برای وضع قوانین نظارتی بر عملکرد این مدارس مطرح شود، مدارسی که روزانه بیش از ۲۵۰ هزار دانش آموز مسلمان برای فراگیری قرآن در آن ها تحصیل می کنند.

رییس هیات مشورتی مساجد و امامان جماعت در بریتانیا گفته است که این موضوع را با فوریت ویژه پیگیری خواهد کرد.

رهبران اسلامی بریتانیا می گویند معمولا خانواده های مسلمانی که فرزندانشان مورد آزار و اذیت جسمی قرار می گیرند، تحت فشار قرار می گیرند تا به دادگاه مراجعه نکنند و از طرح شکایت رسمی خودداری کنند.

یکی از دادستان های عالی بریتانیا به بی بی سی گفته است که احتمالا آمار ارائه شده توسط بی بی سی تنها نشانگر بخش کوچکی از واقعیت های موجود در مدارس اسلامی بریتانیاست.

فشار جامعه مسلمانان


رادیوی چهار بی بی سی در یکی از برنامه های خود نتیجه تحقیق از بیش از ۲۰۰ نفر از مقامات محلی در انگلستان، اسکاتلند و ولز، درباره تعداد شکایات های دریافتی در مورد سوء رفتارهای فیزیکی و جنسی از دانش آموزان در مدارس اسلامی بریتانیا را اعلام کرد.

از میان این افراد ۱۹۱ نفر موافقت کردند که اطلاعاتی را در این ارتباط در اختیار بی بی سی قرار دهند، که این اطلاعات حکایت از دریافت ۴۲۱ مورد شکایت برای سوء رفتار فیزیکی با دانش آموزان در مدارس اسلامی دارد.


محمد حنیف خان به جرم تجاوز و آزار و اذیت جنسی دانش آموزان در یک مدرسه اسلامی به شانزده سال حبس محکوم شد


تنها ۱۰ مورد از این پرونده ها به دادگاه ارجاع داده شد و بی بی سی در تحقیقات خود دریافت که فقط در دو مورد پیگیری این پرونده ها به صدور محکومیت برای متهمان منجر شدند.

شهرداری ها در بخش هایی از بریتانیا همچنین ۳۰ مورد اتهامات سوء استفاده جنسی در مدارس اسلامی را ظرف ۳ سال گذشته گزارش کرده اند که از این میان ۴ مورد در دادگاه رسیدگی شدند و تنها در یک مورد به محکومیت انجامید.

شخصی که در آن پرونده از سوی دادگاه مجرم شناخته شد محمد حنیف خان نام دارد. او یکی از امامان جماعت در شهر "استوک-آن-ترنت" بود که به جرم تجاوز جنسی به یک پسر ۱۲ ساله و تعرض جنسی به یک پسر ۱۵ ساله به ۱۶ سال زندان محکوم شد.

برخی از مقامات محلی می گویند بسیاری از خانواده های کودکانی که مورد آزار و اذیت قرار می گیرند، به دلیل فشارهایی که در جامعه مسلمانان وجود دارد، شکایت خود را پس می گیرند.

در پرونده ای که در منطقه لمبث در جنوب لندن تشکیل شد، ادعا شده بود که دو نفر از کارکنان یک مدرسه اسلامی، با کابل تلفن و مداد به دانش آموزان حمله کردند. اما چندی بعد، دانش آموزانی که قربانی این حمله بودند از طرح شکایت خود در دادگاه منصرف شدند.

در منطقه لنکشایر، پلیس اعلام کرده بود که دانش آموزان یکی از مدارس اسلامی که کوچک ترین آنها ۶ ساله است، گزارش دادند که در مدرسه با مشت به کمرشان کوبیده شده، سیلی و لگد خورده اند و موی سرشان کشیده شده است.

در بسیاری از موارد دانش آموزان گفته اند که با ترکه چوب و دیگر وسایل کتک خورده اند.

"هیچ توجیهی قابل پذیرش نیست"

به نظر می رسد تعداد موارد سوء رفتار این چنینی در حال افزایش است. در میان شهرداری هایی که آمار سوء رفتارها را به شکل سالانه اعلام می کنند، ۸۹ مورد اتهام سوء رفتار فیزیکی در سال ۲۰۰۹، ۱۷۸ مورد در سال ۲۰۱۰ و ۱۴۶ مورد تنها در ۹ ماه نخست امسال (۲۰۱۱) دیده می شود.

محمد شهید رضا، رییس هیات مشورتی مساجد و امامان جماعت در بریتانیا"من مطمئن نیستم که چنین برخوردهایی تا چه اندازه در مدارس اسلامی فراگیر هستند، اما ما وظیفه داریم کسانی را که مسئولیت اداره مساجد را برعهده دارند متوجه کنیم که ما در جامعه ای متمدن زندگی می کنیم و این نوع برخورد به هیچ وجه قابل قبول نیست"
محمد شهید رضا، رییس هیات مشورتی مساجد و امامان جماعت در بریتانیا می گوید این آمارها را برای بررسی فورا در دستور کار قرار می دهد.

آقای شهید رضا ریاست نهادی را برعهده دارد که توسط خود مسلمانان برای بهبود استانداردها در مساجد تشکیل شده است.

او در مورد آماری که در نتیجه تحقیق بی بی سی اعلام شده می گوید: "این آمار بسیار بسیار هشدار دهنده و بهت آور است. هیچ توجیهی برای چنین تنبیه هایی در مدارس و مساجد ما وجود ندارد".

وی می افزاید: "من مطمئن نیستم که چنین برخوردهایی تا چه اندازه در مدارس اسلامی فراگیر هستند، اما ما وظیفه داریم کسانی را که مسئولیت اداره مساجد را برعهده دارند متوجه کنیم که ما در جامعه ای متمدن زندگی می کنیم و این نوع برخورد به هیچ وجه قابل قبول نیست".

آقای شهید رضا گفت مایل است این موضوع با نظارت نهادهای وابسته به مسلمانان بررسی شود، اما اکنون درخواست هایی برای اقدام فوری دولت در این مورد مطرح شده است.

دکتر غیاث الدین صدیقی، بنیانگذار یکی از موسسات تحقیقی اسلامی در بریتانیا می گوید تعداد زیادی از سازمان هایی که تحت هیچ گونه نظارت دولتی نیستند اقدام به راه اندازی مدارسی در سراسر بریتانیا کرده اند که اکثر آنها در داخل مساجد تشکیل می شوند.

اما به گفته او کلاس های برخی از این مدارس اسلامی در گاراژها، میخانه های که مورد استفاده قرار نمی گیرند و یا در خانه های شخصی مردم تشکیل می شوند.

"تنبیه معقول"


ناظر افضل، دادستان شمال غرب بریتانیا در این مورد می گوید: "ما در واقع با چنین برخوردی زندگی جوانان را تباه می کنیم. باید نوعی از سیستم نظارتی وجود داشته باشد تا اطمینان حاصل شود که در این مدارس تنها تدریس و آموزش در جریان است، نه اذیت و آزار بدنی و جنسی".

این مقام ارشد قضایی می گوید به اعتقاد او آمار ارائه شده توسط بی بی سی بسیار کمتر از واقعیت است.


آماری که بی بی سی در مورد شمار اتهامات آزار و اذیت فیزیکی در مدارس اسلامی برتانیا ارائه کرده به اعتقاد برخی ناظران بسیار کمتر از واقعیت های موجود است


آقای افضل می گوید: "باید کاری کنیم که مردم اعتماد لازم را برای طرح شکایت هایشان داشته باشند".

تنبیه بدنی در بعد مذهبی، تا زمانی که از حد "تنبیه معقول" خارج نشود قابل قبول است.

یک گزارش دولتی که نتایج آن سال گذشته میلادی در بریتانیا منتشر شد، به طور مشخص پیشنهاد ممنوعیت هرگونه تنبیه بدنی در مدارس اسلامی را مطرح کرده بود.

این گزارش سال گذشته اندکی پیش از برگزاری انتخابات سراسری توسط حزب کارگر پذیرفته شده بود، اما تا به امروز از سوی دولت به اجرا در نیامده است.

سر راجر سینگلتون نویسنده این گزارش می گوید آمار ارائه شده توسط بی بی سی نگران کننده است و باید تحقیقات بیشتری در این مورد انجام شود.

آقای سینگلتون در این مورد می گوید: "این آمار نشان می دهد که ما تنها با چند مورد استثنایی مواجه نیستیم. بنابراین برای من جالب است بدانم چرا این اتهامات به موارد بیشتری از محکومیت منجر نشده اند".

تیم لوتن، وزیر امور کودکان بریتانیا حاضر به گفتگو با بی بی سی نشد. اما در بیانیه ای که از سوی بخش آموزش این وزارتخانه منتشر شده آمده است که آقای لوتن با نویسنده گزارش سال پیش دیدار داشته و سرگرم بررسی پیشنهادات طرح شده در این گزارش است.

در بخشی از این بیانیه آمده است: "دولت از تنبیه بدنی در مدارس و دیگر محیط هایی که کودکان در آن حضور دارند حمایت نمی کند".

در حدود دو و نیم میلیون نفر از مردم بریتانیا را مسلمانان تشکیل می دهند. بیش از نیمی از این افراد زیر ۲۵ سال سن دارند. بنابراین شمار مدارس اسلامی در این کشور که دانش آموزان در هفته ۱۰ ساعت را برای یادگیری قرآن به زبان عربی در آن حاضر می شوند به سرعت در حال افزایش است.

Coco - کانادا - تورنتو
چشمشون کور هرچی سره شون بیاد حقشونه، یکی‌ نیست بگه تو که مدرسه اسلامی میخوای بری تو بریتانیا چه غلطی میکنی‌...همه اروپارا به گند کشیدن، درود برا سارکوزی که تو دهان یه مشت از اینها زد.
چهار‌شنبه 27 مهر 1390

سیروس کمال - امارات - دبى
هر جا که دین خرافاتى" اسلام " پا بگذاره ، بهتر از این هم نمیشه ..
چهار‌شنبه 27 مهر 1390

Matilda71 - سوئد - سوئد
Coco - کانادا - تورنتو کاملا با حرفتون موافقم دوست عزیز
چهار‌شنبه 27 مهر 1390

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.