ابراز آمادگی مجلس ایران برای بررسی گزارش احمد شهید

ابراز آمادگی مجلس ایران برای بررسی گزارش احمد شهید

نماینده مجلس ایران خواستار ارسال نسخه ای از گزارش احمدی شهید شده است

یک نماینده مجلس ایران خواستار ارسال گزارش احمد شهید گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل به مجلس این کشور شده و گفته است که کمیسون امنیت ملی مجلس ایران آمادگی بررسی آن را دارد.

حسین نقوی حسینی، سخنگوی کمیته حقوق بشر کمیسیون امنیت ملی مجلس ایران، در جمع خبرنگاران این موضوع را اعلام کرده است.

 آقای حسینی از احمد شهید خواسته است تا یک نسخه از گزارش تدوین شده‌اش را برای بررسی به مجلس ایران بفرستد.

گزارشگر ویژه سازمان ملل به تازگی اولین ارزیابی خود از وضعیت حقوق بشر در ایران را منتشر کرده و متن کامل گزارش او در اختیار عموم قرار گرفته است.


آقای حسینی گفته است که در صورت ارسال این گزارش به مجلس، مواردی را که احمد شهید در "گزارش‌ادعایی‌اش به عنوان نقض حقوق بشر در کشور قلمداد کرده" بررسی می‌شود.

شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد در فروردین ماه سال جاری خورشیدی به تعیین یک گزارشگر ویژه برای ایران رای داد و در ماه خرداد، احمد شهید، وزیر امور خارجه سابق مالدیو را به عنوان گزارشگر ویژه انتخاب کرد.

ایران به انتخاب گزارشگر ویژه حقوق بشر از سوی سازمان ملل واکنش منفی نشان داده و با درخواست احمد شهید برای بازدید از این کشور مخالفت کرده است.

اولین گزارش آقای شهید درباره وضعیت حقوق بشر در ایران به شش فصل تقسیم شده است.

نحوه رفتار با فعالان جامعه مدنی (وضعیت فعالان سیاسی روزنامه نگاران فعالان دانشجویی، هنرمندان، وکلا و فعالان محیط زیست)، آزادی اجتماعات، حقوق زنان، اقلیت های قومی و مذهبی، مجازات اعدام و حبس به دلیل ارتباط با نهادهای خارجی، سرفصل های گزارش آقای شهید را تشکیل می دهند.

این گزارش همچنین به وضعیت دو رهبر مخالفان دولت ایران که در بازداشت خانگی به سر می برند پرداخته و نوشته است که شرایط زندگی میرحسین موسوی و مهدی کروبی و همسرانشان "نگران کننده" است.

آقای شهید همچنین مرگ هدی صابر، از زندانیان سیاسی ایران در زندان و در پی اعتصاب غذا و عدم رسیدگی پزشکی را یکی از نمونه های بسیار نگران کننده خوانده و آن را از رفتارهای خودسرانه با زندانیان توصیف کرده است.

وی همچنین محروم کردن دانشجویان زندانی از دریافت خدمات درمانی را نمونه نقض حقوق ابتدایی آنان خوانده است.

گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل متحد در بخش هنرمندان گزارش خود از حکم شش سال حبس برای کارگردانان سرشناس سینمای ایران، جعفر پناهی و محمود رسول اف و حکم پنج سال زندان که در غیاب محسن نامجو برای این خواننده صادر شده، به عنوان نمونه های نقض حقوق بشر انتقاد کرده است.


احمد شهید وزیر امور خارجه پیشین مالدیو، گزارشگر ویژه سازمان ملل درباره وضعیت حقوق بشر در ایران است


این گزارش در بخش حامیان محیط زیست، به بازداشت دست کم ۶۰ نفر در پی اعتراضات مردم به خشک شدن دریاچه ارومیه اشاره می کند و از سرکوب حق اعتراض و آزادی بیان ابراز نگرانی می کند.

آقای شهید در بخش اقلیت های قومی و مذهبی، از "نقض گسترده" حقوق اساسی این بخش بزرگ از جامعه، توسط دولت ایران انتقاد کرده است.

گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد، از "افزایش چشمگیر اعدام ها در زندان های ایران" به شدت انتقاد کرده و بار دیگر با ابراز نگرانی از وضعیت زندانیان سیاسی، از مقام های جمهوری اسلامی خواسته است تا اجازه دهند به ایران سفر کند.

دولت و قوه قضائیه ایران هنوز واکنش رسمی به موارد مطرح شده در این گزارش نشان نداده اند اما مقام های این کشور همواره نقض حقوق بشر در ایران را رد می کنند و محمود احمدی نژاد، رئیس جمهور، ایران را "آزادترین کشور جهان" توصیف می کند.

romano - ایران - تهران
روسپی به کسی می‌گویند که تنش را در ازای پول برای لذت دنیای دیگران در اختیار آنها گذاشته و شخصیت خود را به پسترین رتبه تحقیر کشیده تا طرفش احساس قدرت و لذت بیشتر کند هرچند که این پول بخور و نمیری باشد(با پوزش از تمام زنان فقیر منظورم آنها نیست).
سه‌شنبه 26 مهر 1390

sourena.de - آلمان - اشتوتگارت
نیازی به بررسی نداره که!! اقای احمد شهید گوشه ای از جنایتهای حکومت رو بیان کرده که جزو افتخارات حکومت هم هست. مرگ بر خامنه ای و مزدورانش
سه‌شنبه 26 مهر 1390

bita tehrani - کانادا - ویکتوریا
البته بررسی یعنی تکذیب بی چون و چرا و متهم کردن صهیونیزم و امپریالیسم و اومانیسم و متریالیسم و نهیلیسم و سادیسم و ...........در دست داشتن در این گزارش!
چهار‌شنبه 27 مهر 1390

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.