آمریکا ایران را متهم کرده که در صدد ترور عادل الجبیر، سفیر عربستان سعودی در آمریکا بوده است
بی بی سی : دبیرکل سازمان ملل متحد گفته است که مدارک مربوط به ادعای مقامات رسمی آمریکا مبنی بر نقش ایران در طرح ترور سفیر عربستان سعودی در واشنگتن را به شورای امنیت سازمان ملل متحد ارجاع داده است.
خبرگزاری رویترز به نقل از بان کی مون، دبیرکل سازمان ملل متحد گزارش داده است که او نامه هایی را در ارتباط با این پرونده، از دولتهای آمریکا، ایران و عربستان سعودی دریافت کرده است.
آقای بان حاضر نشده است درباره این که آیا احتمالا ایران با تحریمهای بیشتری روبهرو خواهد شد یا نه، اظهار نظر کند.
اعلام ارسال اسناد به شورای امنیت پس از آن صورت گرفت که ایالات متحده آمریکا اسناد و شواهد خود درباره طرح ادعایی ترور سفیر عربستان سعودی در خاک آمریکا به سفارش نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را به اعضای شورای امنیت سازمان ملل داده و دبیر کل سازمان ملل هم بطور رسمی آن را دریافت کرده بود.
اسنادی که آمریکایی ها درباره طرح ادعایی ترور سفیر عربستان سعودی در واشنگتن ارائه کرده اند، نسخه کامل شکایتی است که چندی پیش نزد یک دادگاه آمریکایی ارائه شد و پرونده آن به جریان افتاد.
در نسخه شکایت یاد شده یک شهروند آمریکایی - ایرانی به نام منصور ارباب سیر به عنوان متهم اصلی و یک شهروند دیگر ایرانی به نام علی غلام شکوری که آمریکا ادعا می کند افسر ارشد نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی است به طراحی ترور عادل الجبیر، سفیر ریاض در واشنگتن متهم هستند.
در سند ارائه شده به شورای امنیت سازمان ملل متحد آمده است که منصور ارباب سیر، یک دلال ماشین های دست دوم، در صدد استخدام یک کارتل مواد مخدر مکزیکی، مشهور به کارتل زتا، برآمده تا سفیر عربستان در آمریکا را ترور کند.
در این سند آمده است که فرد طرف مذاکره با منصور ارباب سیر که در کارتل زتا عضو بوده در اصل یک مخبر اداره مبارزه با مواد مخدر آمریکاست که آقای سیر به وی نزدیک شده و در دو وعده و در مجموع مبلغ یکصد هزار دلار به عنوان پیش پرداخت عملیات ترور سفیر عربستان به مخبر آمریکایی پرداخت کرده است.
در سند آمریکا آمده است که مخبر اداره مبارزه با مواد مخدر آمریکا در گذشته مرتکب جرائمی شده و در ازای همکاری با سرویس های دولتی آمریکا علیه مواد مخدر، اتهاماتش نادیده گرفته شده است.
در سند ارائه شده به شورای امنیت سازمان ملل که بی بی سی فارسی نسخه ای از آن را در اختیار دارد آمده است که مخبر یاد شده با نام اختصاری CS-1 در چندین مورد اطلاعاتی به سرویس های دولتی آمریکایی داده بود که معتبر بوده و بابت آنها از دولت آمریکا هم پول گرفته است.
آمریکا ادعا می کند که احتمالا مقامات ارشد جمهوری اسلامی ایران در جریان این توطئه قرار داشته اند.
واکنش ایران
وزارت امور خارجه ایران در واکنش به ادعای آمریکا مبنی بر دست داشتن ایران در طرح ترور سفیر عربستان سعودی در آمریکا، اعلام کرده است که مسئولیت ایجاد تنش و مخدوش کردن امنیت بینالمللی ناشی از این ادعا، متوجه دولت آمریکا است.
در بیانیه وزارت امور خارجه ایران با اشاره به بازداشت یک شهروند ایرانیتبار آمریکا به نام منصور ارباب سیر، آمده است که فرد بازداشت شده، دستکم از حدود ۱۶سال قبل در آمریکا اقامت داشته و چنین فردی هیچ ارتباطی با نهادهای دولت جمهوری اسلامی ایران نداشته است.
در بیانیه وزارت امور خارجه ایران آمده است که بر اساس بدیهیات حقوقی، در صورت وجود هرگونه ادعا نسبت به دولت دیگر، دولت آمریکا باید حداقل اطلاعات فردی متهم یا متهمین را برای بررسی، اعلام نظر و درخواست همکاری، به کشور مورد نظر تسلیم میکرد، اما دولت آمریکا با وجود درخواست صریح ایران و برخلاف کنوانسیونهای شناختهشده بینالمللی، تاکنون هیچگونه اقدامی در این باره انجام نداده است.
آیت الله علی خامنه ای رهبر جمهوری اسلامی ایران در چندین نوبت به اتهام آمریکا در ارتباط با طرح ادعایی ترور سفیر عربستان سعودی واکنش هایی نشان داده و آن را بخشی از "پروژه های ایران هراسی" نامیده و گفته این اقدامات مانند موارد گذشته به شکست خواهد انجامید.
محمود احمدی نژاد رئیس جمهوری ایران هم روز گذشته گفت ایران نیازی به ترور ندارد. سردار سلامی، معاون جانشین فرماندهی کل سپاه پاسداران هم پیشتر این اتهامات را رد کرده بود.
|
|
|