خامنه‌ای: انتخاب مستقیم رئیس‌جمهور شیوه‌ای مؤثر ولی قابل تغییر است

خامنه‌ای: انتخاب مستقیم رئیس‌جمهور

شیوه‌ای مؤثر ولی قابل تغییر است

آیت‌الله خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، که در ادامه دیدار خود از استان کرمانشاه در جمع دانشگاهیان این منطقه حاضر شده، گفته است که گرچه در شرایط فعلی انتخاب رئیس‌جمهور با رأی مستقیم مردم «شیوه خوب و مؤثری» است اما «در آینده احتمالاً دور» هیچ اشکالی در تغییر این ساز و کار به نظام پارلمانی وجود ندارد.
 
رهبر جمهوری اسلامی که از روز چهارشنبه در کرمانشاه به سر می‌برد، فرازی از سخنان خود در جمع دانشگاهیان این منطقه را به ضرورت تفکیک آرمان‌ها از سازوکار دستیابی به آنها اختصاص داد و در این میان به مواردی چون تبیین سیاست‌های اصل ۴۴ در زمینه خصوصی‌سازی و نیز حذف پست نخست‌وزیر از قوه مجریه اشاره کرد.
 
وی در این زمینه اشاره کرد که دستور آیت‌الله خمینی برای حذف پست نخست‌وزیری از ساختار قوه مجریه یکی از موارد تغییر ساز و کار و مهندسی کلی نظام برای تحقق آرمان‌ها بوده است.
 
آیت‌الله خامنه‌ای در ادامه افزود که «در شرایط فعلی، نظم سیاسی کشور ریاستی است و رئیس‌جمهور با رأی مستقیم مردم برگزیده می‌شود که شیوه خوب و مؤثری است اما اگر روز در آینده احتمالاً دور احساس شود که نظام پارلمانی برای انتخاب مسئولان قوه مجریه بهتر است، هیچ اشکالی در تغییر سازوکار فعلی وجود ندارد.»
 
سخنان آیت‌الله خامنه‌ای در مورد امکان‌پذیر بودن سازوکار تعیین رئیس قوه مجریه در ایران، چند هفته پس از آن مطرح می‌شود که در عرصه سیاسی ایران زمزمه‌هایی در مورد بررسی حذف پست ریاست جمهوری و جایگزینی آن با نخست‌وزیری مطرح شده بود.
 
در این زمینه حمیدرضا کاتوزیان، نماینده اصولگرای مجلس شورای اسلامی در روزهای پایانی شهریور ماه اعلام کرده بود که «اخیراً نظریه‌ای بین صاحب‌نظران سیاسی مطرح شده، مبنی بر اینکه با توجه به اینکه کشور ما از نعمت ولایت فقیه و رهبر انقلاب برخوردار است، نیازی به وجود رئیس‌جمهور در کشور نیست.»
 
آقای کاتوزیان در این زمینه به خبرگزاری ایلنا گفته بود که نظریه جایگزینی نخست‌وزیر به جای رئیس‌جمهور اکنون بین بعضی از نمایندگان مجلس که وجهه سیاسی بیشتری دارند، مطرح و مورد بررسی و صحبت است و افزوده بود که «کشور می‌تواند به عنوان عالیترین مقام اجرایی، نخست‌وزیری داشته باشد که توسط مجلس انتخاب شود.»
 
این نماینده اصولگرای مجلس افزوده بود که «این نظریه از این رو قابل تامل و توجه است که پاسخگویی قوه مجریه را در قبال نمایندگان ملت افزایش می‌دهد.»
 
با این حال مشخص نیست که اشاره آیت‌الله خامنه‌ای به قابل تغییر بودن نظام سیاسی کشور، اشاره‌ای به این گونه اظهار نظرهاست یا خیر.
 
پیش از پیروزی انقلاب اسلامی در بهمن ۵۷، رئیس دولت از سوی شاه معرفی و با رأی مجلس مشغول به کار می‌شد اما پس از انقلاب با تغییر نظام پادشاهی به جمهوری اسلامی، قانون اساس رئیس‌جمهور را به عنوان رئیس قوه مجریه و تنظیم کننده روابط قوا و نخست‌وزیر را به عنوان رئیس دولت به رسمیت شناخت.
 
در این روند، رئیس جمهور با رأی مستقیم مردم انتخاب می‌شد و معرفی نخست‌وزیر به مجلس را برعهده داشت و این نخست‌وزیر بود که باید وزیران کابینه را انتخاب و برای اخذ رأی اعتماد به مجلس معرفی می‌کرد.
 
با این حال پس از تصمیم آیت‌الله خمینی به تشکیل شورای بازنگری قانون اساسی، این شورا پست نخست‌وزیری را از ساختار اجرایی کشور حذف و رئیس جمهور را به عنوان رئیس دولت به رسمیت شناخت.
 
اما دوگانگی در اداره امور اجرایی کشور با حذف پست نخست‌وزیری پایان نگرفت چراکه قانون اساسی جدید اختیارات رهبر را نیز گسترش داد. موضوعی که به ویژه در شش ماه گذشته و در پی اختلاف نظر میان رهبر و رئیس‌جمهور ایران در مورد تغییر وزیر اطلاعات به چشم خورد.
 
با این حال آیت‌الله خامنه‌ای در سخنان روز یکشنبه خود بر این نکته نیز تأکید کرده است که مسئولان قوای سه‌گانه گرچه ممکن است تصمیماتی بگیرند که رهبر با آنها مخالف باشد اما با اختیارات کامل و قانونی، وظایف خود را انجام می‌دهند، و «رهبری نه حق دارد، نه می‌تواند و نه قادر است که در این مسائل دخالت کند مگر در جایی که سیاستی به کج شدن راه انقلاب منجر شود.»
 
وی در عین حال تصریح کرده است که اگر شرایط لازم برای رهبری از بین برود، «رهبری حتی اگر کسی او را عزل نکرده باشد، خود به خود عزل می‌شود.»

khosh bavar - ایران - یزد
این چرتها و پرتها چیه که داریم خودمون را گول میزنیم ! جمهوری اسلامی دیگه چه معجونیه ?! انگار اب و روغن را از طریق نامیزه یا امولسیون به همدیگر بچسبانیم ! و از همه " مسخره تر " صلاحیت ریاست جمهوری هم از طریق 6 تا شپشو از قبل تعیین میشود که اگر کسی بعنوان ریس جمهور انتخاب شد, باز هم حرف و تصمیم گیری بدست رهبر یکدست است و فرمان انگلاب اسلامی را یکدستی هدایت میکند و و و !
یکشنبه 24 مهر 1390

Neda02 - کانادا - اتاوا
خامنه‌ای، حمیدرضا کاتوزیان و سایر ارازل و اوباش طبق معمول شکر زیادی خوردن.
یکشنبه 24 مهر 1390

Azadikhah - هلند - تکسل
دیکتاتوری به تمام معنی، برای انجام چنین کاری حتی با توجه به قانون اساسی عقب افتاده و ارتجاعی ج.ا نیاز به یک رفراندوم عمومی استاصلا ریاست جمهوری هیچگاه در ایران معنایی نداشت تا حالا هم بنا بر مصلحت تقیه می کردند وگرنه وقتی یک ولی فقیهی وجود دارد که از یک سلطان مطلقه هم پایش رو فراتر گذاشته و به قول خودشان بر جان و مال و ناموس مردم هم تسلط دارد, دیگر به یک مقام فرمایشی و بله قربانگوی زیردست چه احتیاجی است؟البته چیز جدیدی نیست.کروبی بنده خدا پارسال گفته بود جمهوری اسلامی سقوط کرده.
یکشنبه 24 مهر 1390

a.ahooraei - المان - کلن
من بیش از ٢٠ ساله که میگم، این رژیم همون خلیفه گری هست که اجداد اینها مانند علی و حسین و دیگری دنبالش بودند و بطریقی بدست خاندان عمویشان عباسیان افتاد . چرا که ابومسلم خیانتکار که بدست همون جیره دهاش که بر مسند قدرت نشاند ،کشته شد ، بعد از پیشنهاد به امام سجادشون که از ترس امویان پیشنهاد ابومسلم را قبول نکرد "و امین پذیرفت" . این از پادشاهی هم بدتره و آخر هم یکی مثل هلاکوخان باید بیاد و نسل اینها را برداره، چونکه ما همیشه کشورمون مملو از دو رو ها و خیانتکارهای جیره بگیر بوده که سنگ اجنبی به سینه زدند، آخوندها واسشون خودی و جزو خلق شدن و سیاستمدارهای اصیل و کشوردوست ایرانی، براشون وطن فروش و غربزده و خیانتکار بحساب میایند. لعنت به انسان نفهم و احمق و یکدنده. 
یکشنبه 24 مهر 1390

مهرداد2538 - ایران - تهران
مفهوم کلمهء "نظام پارلمانی" را هم فهمیدیم. حکایت می کنند که یک روز یک نفر ادعا کرد که من اسهال را با طب سوزنی درمان می کنم. گفتند: چه جوری؟ گفت: اول چایی پر رنگ می دهیم مریض بخورد, اگر خوب نشد سنجد می دهیم, اگر خوب نشد قرص اسهال می دهیم, اگر خوب نشد با سوزن درب مقعدش را می دوزیم. اینو میگن طب سوزنی. حالا شده حکایت معنی کلمهء نظام پارلمانی از دیدگاه خامنه ای.
یکشنبه 24 مهر 1390

vudvudak - امریکا - لس آنجلس
نشستن فکر کردن نکنه دوره بعدی انتخابات کسی نیاد تو خیابونا رای بده، از الان دارن تنور رو داغ میکنن که اگه لازم شد مردم رای ندن و نیان خیابون :)
یکشنبه 24 مهر 1390

a.ahooraei - المان - کلن
یک مشت گدای تازی از راه رسیدند،،،، در میهن جانانهء ما خانه گزیدند،،،، با روضه و با روزه در این باغ پر از گل ،،،،،چون گاو دویدند و چریدند و خزیدند،،،،،،،، با چوب و چماق و قمه و دشنه و چاقو،،،،،،، سرها بشکستند و شکمها بدریدند ،،،،،،،، گفتند که این منطق اسلام عزیز است،،،،،، اینان که سیه کارتر از شمر و یزیدند ،،،،، آنگاه به صحن چمن دانش و فرهنگ،،،،،، هر جمعه چنان گلهء بزغاله چریدند!،،،،،،،،،، در میهن ما (منطق اسلام) چماق است. ،،،،،،،،،، اکنون همگی پیرو این دین جدیدند..
یکشنبه 24 مهر 1390

azadi - ایران - کرج
خط اخر را خوب اومد البته عمل که نمی کنه ولی همین که حرفش را زده کلی پیشرفت به حساب م ی اید
یکشنبه 24 مهر 1390

Artosh - ایران - تهران
این مشایی چه لرزه ای به تن اهل بیت و صاحب بیت انداخته..! حکومت روز به روز خودی تر و کوچکتر میشود و این نوید سقوط را میدهد. دیکتاتور به پایان خیلی نزدیک شدی. سلام یادت نره.
یکشنبه 24 مهر 1390

winnie1987 - یوکی - بیرمنگهام
a.ahooraei - المان - کلن دم شما گرم.
دوشنبه 25 مهر 1390

MNS - امریکا - مورگن هیل
a.ahooraei - المان - کلن واقعا که عالی گفتی / یه چند فقط دیگه که نظام بی رئیس جمهور اسلامی جا افتاد آغا تقاضای تاج میکنه که بعدش به مجتبی برسه الان هم دوره افتاده تو شهرها التماس دعا داره.
دوشنبه 25 مهر 1390

امیراردلان - ایران - تهران
درود بر شرفت a.ahooraei - المان - کلن بسیار سنجیده و زیبا فرمودید بدرود
دوشنبه 25 مهر 1390

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.