روزنامه های صبح امروز تهران بر خلاف چند روز گذشته در مقالات خود سخنان یکدستی درباره اتهام دست داشتن ایران در عملیات تروریستی در آمریکا نوشته، با اشاره به همزمانی افشای این ماجرا با انتشار پیش رس گزارش جدید مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی و فاش شدن گزارش گزارشگر سازمان ملل درباره نقض حقوق بشر در ایران، از احتمال تدارک یک سناریو گسترده علیه ایران نوشته اند. در مسائل داخلی به جز گزارش هائی درباره ناتوانی اصولگرایان در رسیدن به تفاهم با هواداران دولت احمدی نژاد، مقالاتی درباره مشکلات اقتصادی مردم و تخلف های گسترده دولت، از جمله مطالب این روزنامه هاست.
اتهام تروریستی علیه ایران، یک سناریوی طراحی شده
"توطئه آمریکا نخواهد گرفت" در اعتماد، "تهمت های تروریستی اخیر آمریکا علیه ایران به انزوای بیشتر آن ها منجر خواهد شد" در خراسان، "سردمداران آمریکا از اکثریت ملت خود می ترسند" در رسالت، "ایران عقب نشینی نمی کند" در تهران امروز و "توطئه جدید غرب به انزوای بیشتر خودشان منتهی خواهد شد" در روزنامه جمهوری اسلامی انعکاس بخش هائی از سخنان آیت الله خامنه ای است.
در همین حال کیهان در تیتر اول خود با عنوان پیش بینی رهبر محقق شد نوشته "موج بیداری ملت ها به ۱۴۰۰ شهر جهان رسید" و جام جم هم از "افزایش تردیدهای جهانی علیه سناریو آمریکائی" خبر داده است.
روزنامه جمهوری اسلامی در سرمقاله خود به اتهام آمریکا به جمهوری اسلامی پرداخته و نوشته تاکنون انتشار اخبار مربوط به محتوای گزارشهای مدیر کل آژانس انرژی اتمی به شورای حکام یا قبل از ارائه به شورا، به رسانهها داده نمیشد، نه ۳۵ روز قبل از آن. اینکه اینبار فیگارو توانسته ۳۵ روز قبل از اجلاس شورای حکام از محتوای گزارش مدیرکل آژانس انرژی هستهای مطلع شود و خبر آنرا منتشر نماید، دلیل روشنی بر این واقعیت است که این ماجرا با طرح ساختگی ترور سفیر عربستان سعودی در آمریکا توسط ایران همسو است.
به نظر این روزنامه موضوع دیگر گزارش احمد شهید، گزارشگر سازمان ملل درباره حقوق بشر در ایران است که دیروز منتشر شد و اگر آن را به اتهامات علیه ایران اضافه کنیم، حلقههای توطئه آمریکا تکمیلتر میشود.
روزنامه جمهوری اسلامی در نهایت نوشته با توجه به این نکات به راحتی میتوان به این نتیجه رسید که آمریکا با همکاری اسرائیل درحال تدارک یک توطئه حساب شده علیه ایران است و ماجرای سفیر عربستان و فعالیتهای هستهای ایران را بهانه قرار داده است.
اتهام بی پایه
افشین زمانی هم در سرمقاله تهران امروز نوشته اگر مشهور است که آمریکا طی سه دهه اخیر دستهای چدنی با دستکش مخملی به سوی ایران دراز کرده تا در ظاهری نرم و فریبنده و باطنی سخت و کوبنده، اهداف منفی خود را پیش ببرد اما با وقایعی که اخیرا اتفاق افتاده است ظاهرا نیاز به پوشش دستکشهای مخملی دیده نمیشود و آمریکا آشکارا مشتهای چدنی خود را با طرح اتهاماتی که حتی برای خود آمریکاییها هم پذیرفتنی نیست، به سوی ایران نشانه رفته است.
این روزنامه مدعی شده مجموعه این فعل و انفعلات نشان میدهد که اتهام زنی بیپایه آمریکا به ایران بخشی از یک سناریوی شناخته شده برای افزایش فشارهای بیشتر در حوزههای سیاسی و اقتصادی به ایران استکه بیارتباط با اوضاع ناآرام آمریکا، اروپا و متحدان عربی آمریکا در منطقه نیست.
ایران جانشین آمریکا در بحرین می شود
کیهان در سرمقاله خود ادعا کرده اتهام ترور به ایران در شرایطی انجام شده که - براساس اعترافات و اسناد- آمریکا و دو هم پیمان منطقهای اش، عربستان و اسرائیل در ۲۰ ماه گذشته موجی از ترور علیه شخصیت ها و کشورهای مقاومت به راه انداخته اند. ترورهای اجرا شده علیه عماد مغنیه، المبحوح، علی محمدی، شهریاری، عباسی، رضایی نژاد، ربانی، حسون و مهندالمعمار چهره های برجسته مقاومت در لبنان، فلسطین، ایران، افغانستان و عراق همه در یک طراحی دولتی و با هماهنگی صورت گرفته اند با این وصف چه جای آن وجود دارد که این کشورها در یک جنجال بزرگ تبلیغاتی، ایران را متهم می کنند که در صدد برآمده تا یک سفیر را از طریق یک گروه مافیایی به قتل برساند و دریک سفارتخانه بمب گذاری کند.
به نوشته این مقاله آمریکا، اروپا و عربستان احساس می کنند تحولات یمن و بحرین در آینده نزدیک به سقوط رژیم های موجود و روی کار آمدن نظام های مخالف آنان منجر می شود. آنان می دانند که این تحول در نهایت ایران مردم دوست را در شبه جزیره جایگزین آمریکا و رژیم دست نشانده سعودی در بحرین می کند و این اتفاقی است که براساس قرائن موجود در زمانی کمتر از ۵ سال اتفاق می افتد و این عامل به تنهایی ایران را قدرت اول در سطح آسیای جنوب غربی و شمالی آفریقا می کند.
سرمقاله کیهان در عین حال مدعی شده آمریکایی ها از مراسم حج امسال وحشت زیادی دارند چرا که سقوط رژیم های مبارک، بن علی و قذافی و قرار داشتن رژیم های یمن و بحرین در آستانه فروپاشی، روحیه جدید مبتنی بر اعمال فشار سنگین بر بقیه رژیم های وابسته به آمریکا در کشورهای اسلامی که هنوز با خشم فراگیر و موثر مردمی مواجه نشده اند، وضعیت خاصی را پدید آورده است.
نارضایتی بعد از عمل احمدی نژاد
ابتکار ابراز نارضایتی رییس دولت از شلاق خوردن یک جوان به اتهام به توهین به وی را "موشک جواب موشک" توصیف کرده و نوشته اظهار نارضایتی رئیسجمهور محترم از اجرای حکم، کاری پسندیده و تحسینبرانگیز است. اساساً هر حاکمی تحت هر نامی نباید از رنجور گشتن و آزار دیدن زیردستان خشنود گردد، بهویژه اگر از طبقه فرودستان جامعه باشد.
به نوشته این مقاله با همه اینها در کشوری هفتاد میلیون نفری، اشخاص با سلایق، نگاهها و آستانه تحمل متفاوتی زندگی میکنند و ممکن است بر همین اساس رفتارها و سخنان متفاوتی از آنان سر بزند، بهگونهای که برخی از این حرفها و کردارها دلخوریهایی را رقم بزنند. بارها شده برای حوادثی که منجر به قتل یا نقص عضو گشته، حکم قصاص صادر شده است و بزرگان مملکت توصیه به گذشت نمودهاند و تأکید شده که لذتی که در گذشت است، در قصاص نیست.
بر این اساس ابتکار نوشته بهتر بود نماینده حقوقی رئیسجمهور هم این موضوع را پیگیری میکرد تا کار به اجرای حکم نکشد و آنگاه اظهار نارضایتی نمایند. ای کاش رضایتمندی رئیسجمهور را از بخشودگی شخص توهینکننده شاهد بودیم نه نارضایتی بعد از عمل را.
ابراهیم رها در ستون طنز اعتماد نوشته ما با ملتهب و التهاب اعلام مخالفت سرسختانه میکنیم. گفته شده عدهیی در مجلس از بعضی کارهای دولت ایراد میگیرند و به این شکل میخواهند مردم را ملتهب کنند. خدا مرگشون بده چه کارای زشتی میکنند! این همه دستاورد که دیگر رسما توی گوش و حلق و بینی ماست را نمیبینید و با ایراد گرفتن هی یک جورهایی ملتهب میکنید که چه؟
طنزنویس اعتماد پرسیده از التهاب خوشتان میآید، آدم شدیداللحن بکوبد بر دهان یاوهگویان تا التهابشان بزند بیرون. التهابدانتان آرام نمیشود اگر این کارها را نکنید... من خودم ملتهبم، ملتهبمها! راستی ای کسانی که از این کارها میکنید و دستی در التهابسازی دارید، خوبی؟ میدانی یا بگویم دوستت دارم.
شرکت در انتخابات فایده ای دارد؟
اعتماد تحت عنوان "در ارگانهای مسوول وحدت نظر وجود ندارد" مصاحبه خبرنگار خود را با احمد شیرزاد نماینده اصلاحطلب اصفهان در دوره ششم منعکس کرده که از وی پرسیده اخیرا آقای محمدرضا خاتمی اعلام کرده است که اصلاحطلبان با رویکرد جدید وارد انتخابات مجلس میشوند، چه پیشبینیای از این رویکرد دارید؟
آقای شیرزاد به نوشته اعتماد جواب داده باید صبر کنیم تا رویکرد جدید اعلام شود، اما پایههای اصلی این رویکرد اصلاحطلبان سخنان خاتمی است. نگاه همیشگی ما به صندوقهای رای مثبت است؛ یعنی اصل انتخابات را قبول داریم و معتقدیم مردم را باید به حضور دعوت کرد. لکن شرکت در انتخابات فقط نوشتن رای و انداختن به صندوق نیست و آنچه اهمیت زیادی دارد، توانایی تشکلهای سیاسی برای حضور در انتخابات است. لازمه این امر هم آزاد بودن رهبران این جریان، امکان انتقاد آزادانه از وضع کشور و معرفی کاندیداهای مورد نظر است، البته تصمیم شورای نگهبان هم نباید تا لحظه آخر در هالهیی از ابهام باقی بماند.
خبرنگار اعتماد پرسیده تصور میکنید این اصرارها نتیجهیی داشته باشد؟ و پاسخ شنیده: تاکنون این شروط محقق نشده است، البته انتخابات یکشبه و یکروزه نیست؛ فرض کنید همین امروز برخی مشکلات هم حل شد، این به آن معنا نیست که براحتی بتوانیم کاندیدا معرفی کنیم. البته رویکرد ما نسبت به حل مشکلات تغییر میکند؛ اما تا این لحظه هیچ کدام از مشکلات ایجاد شده از سال ۸۸ رفع نشده و هر روز چند خبر خوب و در مقابل آن، چند خبر بد میشنویم که نشان میدهد در ارگانهای مسوول برای برگزاری انتخابات آزاد یا بسته، همدلی و وحدت نظر وجود ندارد. پس وقتی آنها تکلیف خود را نمیدانند، شرایط برای ما هم روشن نمیشود.
ابتکار در ستون بازی با تیتر روزنامه ها نوشته:
- نماینده مجلس: محمدرضا باهنر، مسئول طرح سؤال از رئیسجمهور است [مواظب باشین سؤالارو بهش نرسونه]
- روانبخش: دیدار اعضای جبهه پایداری با مهدویکنی در راستای رفع ابهامات است [اگه انجام بشه]
- سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس: استیضاح وزیر نیرو تنها در حد پیشنهاد است [مثل بیشتر کارهای مجلس]
- نماینده اصولگرا: تهمت به اصولگرایان، خودزنی سیاسی است [اینهمه اصلاحطلب برای همین مواقع به درد میخورن دیگه.]
- مطهری: آیا ما حق یک سؤال از رئیسجمهور را نداریم؟! [نه دیگه، اونوقت جواب هم میخواین!]
- رسایی: منتقدان به دولت «حسادت» میورزند [بهخصوص به آمار اشتغال و نرخ رشد اقتصادی و از این قبیل حسادت میکنند]
- عضو فراکسیون اصولگرایان: مجلس سلاحی جز گریه در برابر رئیسجمهور ندارد [اونرو هم گذاشتیم برای روز مبادا.]
جامعه آیا درگیر بحران است؟
"قاسمی از مدیران برنامه خواست" گزارش اصلی جهان صنعت است، "ناگفته های آقای تحقیق و تفحص" عنوان اول روزنامه شرق است و مردم سالاری از زبان آیت الله جوادی آملی نوشته "انباشتگی پرونده های قضایی نشانه ناکارآمدی قانون است".
"اخلاص سیاسی آری، سیاست اخلاقی" نه عنوان مصاحبه اصغر زارع با عباس عبدی است که آرمان آن را تیتر اول خود قرار داده .
در این مصاحبه از عبدی پرسیده شده اصولا مراد از بحران چیست چه زمانی می توان از وجود یک بحران در یک سیستم اجتماعی گفت وی جواب داده گرچه تعریف جامع و مانعی برای این مورد وجود ندارد اما می توان گفت که به طور خلاصه بحران در تعریف جامعه شناسانه آن وقتی است که یک سیستم اجتماعی دچار نابسامانی شود که به صورت درونزا یا از طریق عادی قادر به ترمیم و اصلاح خود نباشد.
مصاحبه گر آرمان پرسیده برخی معتقدند ما با بحران اخلاقی روبه هستیم آیا شما موافقید و عبدی پاسخ داده به نظر من چنین بحریانی تا حدودی وجود دارد و فقط هم به حوزه اخلاق محدود نیست و در برخی از حوزه های دیگر هم هست.
سئوال بعدی این است که نقش اوضاع اقتصادی و معیشتی مردم در این مورد چقدر است، مصاحبه شونده با اشاره به جنگ هشت ساله گفته بد بودن اوضاع معیشتی به تنهائی موجب بحران نمی شود ولی این علل موجب عقب گرد اقتصادی هم شده است و در نتیجه چنین بحرانی تشدید را تشدید کرده است.
عادت ما به تعارف
محمد حسین روانبخش در ستون طنز مردم سالاری نوشته یکی از مهمترین خصوصیات ما ایرانیها این است که برای هر کس و ناکسی تعارف تکه پاره می کنیم. مثلا ممکن است که همسایه مان، کسی باشد که یک عمر ما را آزار داده باشد و از ما سو» استفاده کرده باشد و خیرش هم به ما نرسیده باشد، اما وقتی او را در کوچه وخیابان میبینیم از دور دولا و راست می شویم و هزار جور قسمش می دهیم که جان مادرش شام تشریف بیاورد در خدمتش باشیم ! یا فرض کنید از فروشگاهی که صاحبش آشنایمان بوده جنسی را خریده ایم که ده پانزده برابر قیمت واقعی اش برایمان تمام شده ولی باز هم هر وقت او را میبینیم بابت کاری که با ما کرده از او تشکر می کنیم و به او وعده می دهیم که باز هم برای خرید خدمتش می رسیم !
نویسنده با این مقدمه به گفته های سخنگوی وزارت خارجه پرداخته که گفته بود نیروگاه اتمی بوشهر می تواند به عنوان الگویی برای همکاری های آینده میان روسیه و ایران محسوب شود!
به نوشته مردم سالاری مقامات روسیه حتما با شنیدن این حرف که در گفتگو با یک خبرگزاری روسی بیان شده ، شاخ روی سرشان سبز شده و بعد از سالها همکاری مستمر و شیرین، حالا مطمئنا می دانند که ایرانی ها ذاتا تعارفی هستند بخصوص اگر مهمان پرست هم باشند ولی راستش را بخواهید ما خودمان هم شک داریم که نکند جناب سخنگو تعارف نکرده و واقعیت را گفته است! راستش گاهی ما ایرانی ها دیگر شورش را درمیآوریم!
+0
رأی دهید
-0
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.