احتمال انتشار جزئیات تازه ای از برنامه اتمی " نظامی ایران از سوی آژانس

احتمال انتشار جزئیات تازه ای از

برنامه اتمی – نظامی ایران از سوی آژانس

علی اصغر سلطانیه (چپ)، نماینده ایران در آژانس، در حال گفت و گو با دیپلمات های غربی.

خبرگزاری رویترز به نقل از دیپلمات های غربی در آژانس بین المللی انرژی اتمی گزارش داده که انتظار می رود آژانس در نشست ماه آینده خود جزئیات بیشتری از دلایل نگرانی های خود درباره برنامه احتمالی نظامی- هسته ای ایران منتشر کند.
 
آژانس بین المللی انرژی اتمی قرار است در اوایل ماه آینده میلادی- آبان ماه- گزارش تازه ای از برنامه هسته ای تهران ارائه کند که در صورت انتشار جزئیات دیگری از فعالیت های احتمالا نظامی- هسته ای، فشار بر تهران افزایش خواهد یافت و قدرت های غربی را به این نتیجه خواهد رساند تا تحریم ها را علیه جمهوری اسلامی را شدت بخشند.
 
ایالات متحده آمریکا و متحدان غربی آن از یوکیو آمانو، مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی، خواسته اند تا با صراحت اعلام کند آیا او به این نتیجه رسیده است که ابعاد نظامی در فعالیت های هسته ای ایران وجود دارد یا نه و آیا چنین برنامه ای همچنان از سوی تهران دنبال می شود.
 
خبرگزاری رویترز در گزارش خود نوشته است: باید منتظر ماند و دید که آیا برآیند این گزارش به اندازه ای متقاعد کننده خواهد بود که ۳۵ کشور عضو شورای حاکم را در نشست روزهای ۱۷ و ۱۸ نوامبر وادار کند تا گزارش تخلف ایران را به شورای امنیت سازمان ملل بفرستند.
 
یک دیپلمات غربی در آژانس که نامش فاش نشده است، به این خبرگزاری گفته است: «بسیاری از کشورها از آمانو خواسته اند تا بهترین ارزیابی اش را از جنبه های احتمالا نظامی برنامه هسته ای ایران ارائه کند.»
 
وی افزود: «با این حال هنوز دشوار است که گفت آیا آمانو چنین ارزیابی ای را خواهد داشت و قضاوت در این زمینه زود است که آیا چنین گزارشی می تواند مبنایی برای ارجاع پرونده ایران به شورای امنیت همانند سال ۲۰۰۶ باشد.»
 
هفته گذشته، آقای آمانو در جریان سفر خود به اندونزی، بار دیگر جمهوری اسلامی ایران را متهم کرد که برای راستی آزمایی فعالیت های هسته ای خود با آژانس همکاری نمی کند.
 
وی از ایران خواست تا «گام های رو به جلو» را برای انجام کامل تعهدات بین المللی خود و ایجاد اطمینان درباره ماهیت صلح آمیز فعالیت های هسته ای اش بردارد.
 
شورای حکام که به دو جناح تقسیم شده است در ماه ژوئن تصمیم گرفت تا پرونده سوریه، متحد نزدیک ایران، را به دلیل کارشکنی در مسیر تحقیقات پیرامون یک پایگاه مشکوک به فعالیت اتمی این کشور را به شورای امنیت بفرستد. این پایگاه در سال ۲۰۰۷ از سوی اسرائیل بمباران شد.
 
چین و روسیه از مخالفان تحریم های بیشتر بر ایران هستند و وزیر امور خارجه روسیه نیز برای حل و فصل برنامه اتمی تهران طرح «گام به گام» را ارائه کرده است که بر اساس آن به هر اندازه ایران با آژانس همکاری کند به همان میزان از شدت تحریم ها علیه این کشور کاسته خواهد شد.
 
علی واعظ زاده، کارشناس ایرانی در موسسه پژوهشی انجمن دانشمندان آمریکایی می گوید: «روسیه و چین در وضعیتی نیستند که بدون داشتن دلایل کافی فشارهای بیشتری را بر ایران تحمیل کنند.»
 
جمهوری اسلامی ایران هر گونه تلاش برای تولید سلاح هسته ای را رد کرده و می گوید که فعالیت های اتمی اش اهداف صلح آمیز دارد. اما به گفته منابع غربی، تهران به مدت دو دهه برنامه هسته ای خود را مخفی نگه داشته بود و برای دسترسی بازرسان آژانس به تاسیسات اتمی اش محدودیت های زیادی قائل شده است.
 
ایران همچنین از توقف غنی سازی اورانیوم که خواست شورای امنیت سازمان ملل است خودداری کرده و به همین دلیل، با چهار دور قطعنامه های تحریمی سازمان ملل روبرو شده است.

morid - ایران - بوشهر
خوب حالا وقتشه که این عروسک کوکی ژاپنی روشن بشه وهر جی که ارباب امریکا گفت فقط علیه کشور عزیزمان ایران بلغور کند و حتی نوکرانه بگوید بمباران اتمی هیروشیما هم کار ایرانی هاست و 200 کلاهک هسته ای هم اونا به اسراییل داده اند.ولی خدا کشتی انجا که خواهد برد _ اگر ناخدا جامه بر تن درد. افتاد؟
چهار‌شنبه 20 مهر 1390

love-iran - ایران - چابهار
من اگه جای دولت خاک تو سر ایران بودم بودم مثل کره شمالی حالا که هر کار دوست دارن میکنن بدون مدرک و تحریم میکنن و فشار به مردم میارن با شجاعت اعلام میکردم ما از اژانس جدا میشیم و به زودی بمب هم میسازیم تا حداقل بدونیم واسه چی تحریم هستیم و یک سودی داشته باشه نه اینکه هیچ کار نکنیم اخر اش هم اینطوری باشه
چهار‌شنبه 20 مهر 1390

Azadikhah - هلند - تکسل
اینها چندین ساله این حرفا رو می‌زنن کو عملش.دست قدرتهای بزرگ و این حکومت نامرد در یک کاسه هست
چهار‌شنبه 20 مهر 1390

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.