قطعنامه علیه سوریه وتو شد
این پیش نویس با وجود هشدار روسیه به رای گذاشته شد
روسیه و چین، دو عضو دائم شورای امنیت، به پیش نویس قطعنامه ای که خشونت ها در سوریه را محکوم و حکومت بشار اسد را تحریم می کند، رای مخالف دادند و از تصویب آن جلوگیری کردند.
این سند مورد حمایت آمریکا، بریتانیا و فرانسه، حدود ساعت شش و نیم عصر سه شنبه در نیویورک به رای گذاشته شد و نه عضو شورای امنیت به آن رای موافق دادند.
روسیه، یکی از پنج عضو دائم شورای امنیت، گفته بود که از پیش نویس تهیه شده توسط کشورهای غربی حمایت نمی کند.
با این وجود، آمریکا خواهان رای گیری درباره این پیش نویس شد.
ویکتوریا نولاند، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا گفت: "ما امیدواریم که امشب رای قوی و محکمی برای پیش نویس قطعنامه مطرح شده داشته باشیم."
پیش نویس مذکور برای "تحریم هدفمند" حکومت بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه، که به سرکوب و کشتار معترضان متهم بوده، ارائه شد.
خبرگزاری فرانسه گزارش می دهد که دولت کانادا تحریم هایش علیه سوریه را افزایش داده و صنایع نفت و گاز این کشور را نیز مشمول تحریم های خود کرده است.
گنادی گاتیولوف، معاون وزیر امور خارجه روسیه در مخالفت با پیش نویس قطعنامه مورد حمایت آمریکا گفت که در آن به مداخلات نظامی خارجی در سوریه اشاره ای نشده و همچنین گفته نشده که باید به حاکمیت ملی سوریه احترام گذاشته شود.
بشار اسد از سوی آمریکا و کشورهای اروپایی تحریم شده است
او همچنین گفت که مذاکره درباره موارد پیشنهادی روسیه به نتیجه ای نرسیده است.
در همین حال، فرانسه در واکنش به گزارش سازمان عفو بین الملل که در آن گفته بود حکومت سوریه فعالان مخالف را که در خارج از سوریه اقامت دارند، مورد آزارو اذیت قرار می دهد، هشدار داده که این کشور چنین چیزی را علیه مخالفان حکومت بشار اسد تحمل نخواهد کرد.
فرانسه این هشدار را پس از آن داد که رسانه ها در گزارش هایی اعلام کردند که گروهی از فعالان ضد دولتی سوریه در پاریس مورد اذیت و آزار قرار گرفتند.
سازمان عفو بین الملل به نقل از فعالان سوری مقیم خارج گفته است که کارکنان سفارتخانه های این کشور آنان را مرعوب و تهدید کرده اند.
مقامات سوریه به اقدامات تلافی جویانه علیه بستگان مخالفان حکومت در خارج متهم شده اند.
سازمان عفو بین الملل در گزارشی به وضعیت ۳۰ فعال در هشت کشور در اروپا ، شمال و جنوب آمریکا اشاره کرده که به طور منظم از سوی مقامات سفارت سوریه و افرادی که گفته می شود وابسته به سفارت هستند، مورد آزارو اذیت قرار گرفته اند.
در این گزارش همچنین آمده است بستگان این افراد که در داخل سوریه زندگی می کنند هم ظاهرا در معرض آزار و اذیت دولت سوریه قرار گرفته و در مواردی بازداشت شده و تحت شکنجه قرار گرفتند.
|
|