روزنامه های امروز صبح تهران عنوان های اصلی خود را به سخنان مرتبط با افشای اختلاس بزرگ اختصاص داده اند بیشتر آن ها اطلاعات تازه دادستان کل کشور را منعکس کرده اند و برخی نیز از زبان رییس دولت نوشته اند "سکوت را بر منافع کشور ترجیح می دهم"، گزارش هائی درباره برخورد مستقیم اصولگرایان با احمدی نژاد به جای رحیم مشائی و خبرهائی از احتمال وزیر کار به دلیل ارائه آمار غیرقابل قبول از اشتغال و کاهش بیکاری، از جمله دیگر مطالب این روزنامه هاست.
جهان صنعت از زبان محمود احمدی نژاد نوشته "کسانی که ما را منحرف می دانند مقصرند"، فرهیختگان از قول همین مقام نوشته "سکوت را بر منافع کشور ترجیح می دهم" از سوی دیگر اعتماد سخن هاشمی رفسنجانی را با اهمیت دیده که گفته است "دروغ و تهمت اعتماد را از بین می برد".
شلیک به آمریکا و سقوط جهان سرمایه داری
کیهان از قول بشار اسد در صدر اخبار خود نوشته "به سوریه شلیک شود آمریکا در آتش غضب خواهد سوخت"، سیاست روز "موشکهای بالستیک ایران چالشی برای ناتو" را تیتر اول خود دیده و خراسان از "خرید بزرگ ترین کمپانی نفتی لیبی توسط انگلیس" خبر داده است.
کیهان در صفحه خبرهای داخلی خود از قولیک مقام بلندپایه عربی سخنی را به بشار اسد نسبت داده "ایران، سوریه و حزب الله در ۶ ساعت تمام متحدان آمریکا را نابود می کنند".
کیهان که این خبر را در عنوان اصلی صفحه اول خود نقل کرده نوشته یک مقام بلندپایه عربی ادعا کرد که جزئیاتی جدید از دیدار «احمد داوود اوغلو» وزیرخارجه ترکیه با «بشار اسد» رئیس جمهوری سوریه فاش کرده است که دو ماه پیش در دمشق برگزار شد.
منبع این خبر که در روزنامه های دیگر امروز هم نقل شده دو پایگاه اینترنتی النخیل عراق و نسیج سوریه است که نوشته اند: یک مسئول عربی تصریح کرد که بشار اسد با سخنان خود که در عین خونسردی بیان شد، هیئت ترکیه ای را غافلگیر کرد. اوغلو حامل پیامی از مجموعه توافق های عربستان سعودی، آمریکا و ترکیه بود مبنی بر اینکه ممکن است آنچه در لیبی روی داد و ناتو حمله کرد، برای سوریه نیز روی بدهد.
بنابر این گزارش، اما بشار اسد با خونسردی به اوغلو گفت: به نظر شما به عنوان یک دیپلمات، قدرتهای بین المللی که دشمنی شان با سوریه آشکار است، چرا تجربه خود در لیبی را در سوریه تکرار نمی کنند که داوود اوغلو پاسخی نمی دهد ولی اعلام می کند که «آیا اطلاعات و مطالبی هست که من به عنوان حامل پیام امت ترکیه از آن بی خبرم؟»
چند روزنامه دیگر امروز صبح تظاهرات اعتراض آمیز در وال استریت را با اهمیت دیده و درباره آن مقاله ها نوشته اند و روزنامه جمهوری اسلامی در سرمقاله خود نوشته تظاهرات اعتراض آمیزی که این روزها در خیابان "وال استریت" مرکز ثقل فعالیتهای تجاری - اقتصادی آمریکا صورت میگیرد، ابعاد وخامت شرایط اقتصادی آمریکا را به تصویر میکشد که فشار بر گرده محرومان و طبقات فرو دست در جامعه آمریکا، آنها را به ستوه آورده است.
به نوشته این مقاله مشابه این اعتراضات در سایر شهرهای آمریکا نیز به تناوب تکرار میشود و پراکندگی موج نارضایتیهای اجتماعی در سراسر آمریکا هم به نحوی در این قبیل نارضایتیها موقعیتهای تقریباً یکسانی دارند ولی اعتراض و فریاد را تقریباً بیهوده و بیاثر میدانند. این بدان معنی است که ابعاد رنج و سختی برای طبقات محروم، فقط با ارزیابی دامنه اعتراضات خیابانی، قابل تشخیص نیست.
صادق زیباکلام در شرق نوشته در صورتی که اعتراضات و تظاهرات علیه والاستریت ادامه یابد، ظرف هفتههای آینده برخی رسانهها و چهرهها، پایکوبی و دستافشانی فراوانی به راه خواهند انداخت. آنها این اعتراضات را ناقوس مرگ سرمایهداری و استکبار تلقی خواهند کرد و حجتی بر درستی ایدهای که اقتصاد آزاد، سرمایهداری، مناسبات تجاری بینالملل و نظام اقتصاد مبتنی بر نظریات آدام اسمیت به پایان خود خواهد رسید.
این نویسنده استاد دانشگاه به طعنه شرح داده رسانهها و کسانی که این ماجرا را «قیام» یا «طغیان علیه سرمایهداری» و علیه «نظم جهانی که آمریکا ایجاد کرده» میدانند و آن را علامت ظهور آغاز پایان سرمایهداری و تمدن غرب میدانند کاملا حق دارند چون به هر حال در شهر ۱۰-۱۳ میلیون نفری نیویورک، دو هزار نفر عدد و رقم بسیار بزرگی است. واقعا حکایت از بروز بحرانی عمیق در غرب میکند.
به نوشته مقاله شرق اما افسوس که تاریخ سرمایهداری نشان داده که قابلیتش خیلی بیش از اینهاست و بحرانهایی را پشت سر گذارده که وضعیت امروز در مقایسه با آنها ذرهای جای نگرانی برایش به وجود نمیآورد. فقط ای کاش در بحرین، سوریه و بسیاری از کشورهای عربی دیگر هم با مخالفان و معترضانشان مثل رفتار حکومت آمریکا یا معترضان خیابان وال برخورد میکردند.
عذرخواهی چه شد
"گفتگوی سه ساعته اژه ای با اختلاسگران" تیتر اول شرق است، مردم سالاری همین گزارش را با عنوان "حمایت صاحبان قدرت از شرکت اختلاس کننده" آورده، روزنامه جمهوری اسلامی نوشته "جزئیات فساد عظیم از زبان دادستان کل کشور".
شرق در گزارشی نوشته ناظر ویژه قوهقضاییه در پرونده اختلاس بزرگ در برنامه گفتوگوی ویژه سیما ضمن تشریح جزییات کامل این پرونده، از مردم عذرخواهی کرد و گفت من به سهم خودم از مردم عذرخواهی میکنم که اگر وظیفهای داشتم، حداقل در همین دو سال و آن نظارتی که به عنوان دادستان کل و آن دفاعی که باید از حقوق عامه میکردم، نکردم. نخستین بار است که یک مقام رسمی در یک برنامه زنده تلویزیونی از مردم عذرخواهی میکند. اما به نظر میرسد با وقوع اختلاس بزرگ آهسته آهسته این واژه به ادبیات مسوولان راه پیدا میکند.
محسنیاژهای که سالهای نهچندان دور قضاوت پرونده اختلاس ۱۲۳میلیارد تومانی در دهه ۷۰ را برعهده داشت، اکنون نیز ناظر پروندهای شده است که باز هم واژه اختلاس «بیسابقه» را با خود یدک میکشد. با این تفاوت که اینبار مختلسان خوشاشتهاتر از قبل بودهاند و در چنین شرایطی است که به باور صاحبنظران مسوولیت اژهای در این پرونده سنگینتر است.
تهران امروز در سرمقاله خود پرسیده چرا عذرخواهی نمی کنند.
به نوشته افشین زمانی در این مقاله نهادینه شدن فرهنگ عذرخواهی از مردم در قبال اشتباهات و قصورات احتمالی کشورداری موضوعی است که این روزها با مسئله اختلاس ۳ هزار میلیارد تومانی گره خورده است چرا که بهرغم تایید رسمی چنین اختلاسی اما مقامات اجرایی کشور حتی در سطوح میانی هم حاضر به عذرخواهی نیستند. حتی بازتاب مثبت اولیه عذرخواهی مدیرعامل مستعفی بانک ملی که به همراه استعفا نامهاش بیان کرد، در پی افشای فرارش به کانادا به سرعت به ضد خود تبدیل شد و مدیرعامل مستعفی و فراری را بیش از بقیه متهمان و قصورکنندگان در تیر نگاه بدبینانه مردم قرار داد.
تهران امروز نوشته عذرخواهی کار چندان سختی نیست. کافی است لحظهای غرور بیجا را کنار بگذاریم و صمیمانه از اختلاس رخ داده عذرخواهی کنیم آنگاه بازتاب مثبت چنین عذرخواهیای در جامعه قابل رصد است.
محمد حسین روانبخش در ستون طنز مردم سالاری درباره فداکاری نوشته مدیر عامل بانک ملی هفته پیش فداکاری بزرگی کرد و در زمانی که هیچکس صندلی اش را ترک نمی کند مگر اینکه بمیرد یا برکنار شود، استعفا داد، وزیر اقتصاد هم این فداکاری را بلافاصله و در هواپیما تایید کرد ولی مدیر عامل مستعفی بانک ملی که در این روزها غلظت فداکاری خونش به شدت بالا رفته، فداکاری دیگری کرد و به کانادا رفت. بعد هم بنا به مثل "الاکرام بالاتمام" برنگشت تا در این روزگار وانفسا که در بالا توصیفش گذشت، اوج فداکاری را برای جهانیان به نمایش بگذارد.
به نوشته این روزنامه اما دریغ و افسوس که بعضی ها اصلا متوجه فلسفه وجودی این فداکاری های پی در پی و بی دریغ نیستند و دارند تیشه به ریشه آن می زنند! مثلا دیروز عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی با اشاره به شکایت نمایندگان از وزیر اقتصاد و رئیس کل بانک مرکزی و مسئول دفتر احمدی نژاد درباره اختلاس ۳ هزار میلیارد تومانی گفت: در صورتی که صحت شواهد و قرائن ما توسط کمیسیون اصل نود هم احراز شود در اولین قدم به وزیر اقتصاد توصیه می کنیم که استعفا دهد در غیر این صورت استیضاح وزیر اقتصاد به صورت جدی در دستور کار مجلس شورای اسلامی قرار خواهد گرفت.
طنز نویس مردم سالاری نوشته دیدید؟! این یعنی آن همه ایثار و فداکاری و از خودگذشتگی، کشک بوده است و به درد سابیدن در کانادا می خورد! از طرف دیگربر فرض محال، زبانم لال، رئیس بانک مرکزی و وزیر اقتصاد هم فداکارشدند و استعفا دادند، از کجا معلوم که باز هم قضیه بیشتر کش نیاید و فداکاری آنها هم هدر نشود؟! می دانید که می گویند این قصه سر دراز دارد! این گونه است که به نظر ما توصیه این نماینده به جایی نمی رسد!
آمار بیکاری کار دست وزیر کار داد
مهدی عباسی در سرمقاله مردم سالاری نوشته راستی آزمایی آمارهایی که دولت اعلا م می کند، همواره یکی از مطالبات کارشناسان و منتقدان برای بررسی صحت این آمارهاست. موضوعی که بارها مطرح شده و دولت نیز تاکنون شرایطی پدید نیاورده تا بتوان در این خصوص اظهارنظر دقیقی صورت داد. پس از آنکه در اواخر سال گذشته به یکباره دولت اعلام کرد که در سال ۸۹ بیش از یک میلیون و ششصد هزار شغل ایجاد کرده است، صدای منتقدان و حتی طرفداران دیروز دولت بلند شد که طبق شرایط اقتصادی کشور و بررسی شاخص های مختلف تحقق چنین آماری جای تردید بسیار دارد.
نویسنده توضیح داده ای کاش دولت اعلا م می کرد، این یک میلیون فرصت شغلی ایجاد شده در نیمه اول سال در چه عرصه ها و حوزه هایی بوده است و ۳۰ هزار میلیارد تومان اختصاص یافته شده برای این موضوع، در چه بخش هایی سرمایه گذاری شده است؟ و بعد هم این که این اشتغال زایی دولت چگونه صورت گرفته است و چگونه ممکن است در چند ماه، شغل پایدار ایجاد کرد؟ چرا که حداقل زمان لازم برای اجرای یک پروژه تولیدی ۱۲ ماه است. حال آن که کارخانجات بزرگ که بتوانند نیروی بیکار بیشتری جذب کنند، نیاز به حداقل صرف ۲ سال زمان برای ساخت و تولید دارند.
سخن دیگر سرمقاله مردم سالاری این است که بر فرض دولت در ۶ ماهه اول سال ۹۰ توانسته یک میلیون شغل ایجاد کند، جای سوال است با نظر به این که هرسال بیش از یک میلیون و پانصد هزار نفر به جمع بیکاران کشور اضافه می شود، چطور نرخ بیکاری نسبت به سال گذشته در همین زمان، ۲/۵درصد کاهش داشته است؟ چون در بهترین حالت، شغل ایجاد شده می تواند خنثی کننده افزایش نرخ بیکاری با نظر به ورود بیکاران به جامعه باشد. این ابهام وجود دارد که نرخ بیکاری امسال بدون محاسبه ورود متقاضیان جدید کار در کشور صورت گرفته باشد.
قدس از قول داریوش قنبری نوشته آمارهایی که در خصوص نرخ بیکاری اعلام شده است، با آنچه از سوی بانک مرکزی نیز اعلام میشود مغایر است، وقتی هم دلیل این مغایرت را میپرسیم میگویند که تعاریف فرق میکند.
این نماینده مجلس با تاکید بر اینکه آمارهایی که اعلام میشود سیاسی است، گفته اکنون نرخ واقعی بیکاری به ۳۰ درصد میرسد، در آمارهایی که محاسبه میشود سربازان جزو جمعیت شاغل و دانشجویان نیز جزو جمعیت فعال محاسبه نمیشوند از این رو وقتی آماری ارائه میشود چون تعبیر متفاوت وجود دارد آمار صحیحی نیز به دست نمیآید.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه مسئولین حاضر نیستند نرخ رشد واقعی بیکاری را بگویند، اشاره کرده به همین دلایل مصمم هستیم که وزیر را استیضاح کنیم.
پوریا عالمی در ستون کاناپه اعتماد یک مصاحبه فرضی با عبدالرضا شیخالسلامی وزیر کار ترتیب داده که گفته است "برخی بیکار نیستند بلکه حال کار کردن ندارند".
ما - خب با یک همچین نگاه کارشناسی پیچیدهای که شما داری، بگو ببینم توی این مدتی که وزیر بودی، چرا کاری برای کار مردم نکردی؟ چرا کاری نکردی؟ اصلا چی کار کردی؟ هان؟»
وزیر کار - نه اینکه نتوانم وا. یا نخواهم وا. نه. راستش واقعیت این است که بیکار نیستم بلکه حال کار کردن ندارم و توانایی انجام کار ندارم. دولت نمیتواند با دستور شغل ایجاد کند و نمیتواند میلیون میلیون کارمند استخدام کند.»
ما - پس ایجاد آن ۱.۶ میلیون شغل و ۲.۵ شغل که آقای احمدینژاد دستور داده بود چی؟»
وزیر کار از این پهلو به آن پهلو شد و گفت: «دولت به دنبال آن است تا بسترهای توسعه اشتغال را فراهم کند.»
ما - اصلا راضی به بسترسازی توسط دولت نبودیم.
آنجلینا جولی در تهران، اسپیلبرگ رقیب سلحشور
اعتماد در خبر کوتاهی نوشته مذاکره با مدیر برنامههای آنجلینا جولی آغاز شده تا در صورت موافقت این هنرمند و وزارت ارشاد، آنجلینا جولی به ایران سفر کرده و در یک فیلم ایرانی بازی کند.
به گزارش این روزنامه علی سرتیپی (تهیهکننده سینما) با اعلام این خبر توضیح داد: درحال مذاکره با مدیر برنامههای آنجلینا جولی هستیم تا در صورت انجام توافقات نهایی با این هنرمند و همچنین هماهنگی با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و تایید این وزارتخانه، آنجلینا جولی به ایران سفر کند و در یک فیلم ایرانی حضور پیدا کند.
این تهیه کننده به نوشته اعتماد در پاسخ به این سوال که آیا وزارت ارشاد با بازی «آنجلینا جولی» در فیلمی ایرانی موافقت خواهد کرد یا خیر، توضیح داد: «ما بنا داریم در ابتدا موافقت «آنجلینا جولی» را برای بازی در این فیلم بگیریم و بعد از آن، وارد مذاکره با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی میشویم.
خبر دیگر همین روزنامه واکنش فرج الله سلحشور، فیلمساز حزب الهی درباره خبر ساخت فیلم حضرت موسی توسط اسپیلبرگ است که گفته نمیدانم چقدر این خبر صحت دارد. اما این یک شیوه تقابل است. غرب به دنبال بهرهبرداری از داستان حضرت موسی برای خود است، اما ما قصص قرآن را برای دنیا میخواهیم.
به نوشته اعتماد سلحشور توضیح داد وقتی یک کار ویژه در حال ساخته شدن است، اگر این سوژه به ضرر یک ابرقدرت و جریانی باشد، سعی میکنند با ساختن یک فیلم دیگر، زهر آن را کمتر کنند، که این تبدیل به شیوه و شگردی شده است.
+0
رأی دهید
-0
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.