ویکی لیکس: احمدی نژاد از اینکه اوباما بجای او به رهبر ایران نامه نوشته شدیداً ناراحت شد


ویکی لیکس: احمدی نژاد از اینکه اوباما بجای او
به رهبر ایران نامه نوشته شدیداً ناراحت شد

بعداز گذشت 15 سال از افشای مذاکرات محمدجواد لاریجانی با نیک براون، دیپلمات انگلیسی که در آن به اختلافات میان حکومت و تقاضا برای حمایت غرب از یک جناح ایران اشاره شده بود، سایت ویکی لیکس جزئیات مذاکره ادعایی 20 ماه قبل میان اسفندیار رحیم مشایی و پوستل، سفیر اتریش در تهران را افشا کرد.

به گزارش خبرنگار «آینده»، در این سند ادعا شده است: در این دیدار که به تقاضای مشایی در دفتر رییس جمهور انجام شده است، مشایی با انتقال اختلافات مسئولان ایرانی در موضوع هسته ای به غرب، از مشاوران رهبری با عنوان اشکال تراشان یاد کرده و از نارضایتی شدید احمدی نژاد از اوباما، برای بی پاسخ گذاشتن تبریک وی و در عوض نامه نگاری با رهبر انقلاب خبر داده است.

ویکی لیکس:

گفتگوهای ۱ فوریه ۲۰۱۰، پوستل با رحیم مشائی، رئیس دفتر احمدی نژاد، به تقاضای او و در دفتر او، انجام گرفته اند. این دو گفتگوهای خود را با گفتگو بر سرمسئله اتم آغاز کردند. پوستل از مشائی پرسید: شما وعده داده بودید که در ماه سپتامبر، نماینده ایران به ژنو می آید و رفتاری سازنده خواهد داشت. پس چرا در گفتگوهای ۱ اکتبر در ژنو، او این رفتار را نداشت؟ مشائی توضیح داد که به دو دلیل رفتار ایران تغییر کرد:


پوستل در حال دیدار با یکی از وزرای دولت دهم


بتازگی قادر به متقاعد کردن «اشکال تراش ها» در دولت ایران شده است به این که اکنون زمان خوبی برای رفتن به جلو با دادن پیشنهاد به آژانس بین المللی انرژی اتمی است. این اشکال تراشان منفی باف بر این نظر بودند که ایران آن اندازه اورانیوم غنی شده ندارد که ۱۲۰۰ کیلوی آن را بر طبق پیشنهاد، به غرب تحویل دهند. کار بدتر از بد می شود اگر طرفهای مقابل به تعهد خود عمل نکنند. پیشنهاد هنوز هم ارزش آنرا دارد که مورد موافقت قرار گیرد. هرگاه احزاب دیگر با موافقت خود با این توافقنامه، دنبال کردن آنرا میسر کنند. از همه مهمتر، اگر تبادل موفقیت آمیز بود، پذیرش بین المللی حق ایران برای غنی سازی می شد. پوستل گفت از مشایی پرسیده است این اشکال تراشان چه کسانی هستند؟ غرب باید بداند که این کسان کیانند.

مشایی گفت: اگرچه علی اکبر ولایتی، در مورد سیاست خارجی، قبلا بیشترین نفوذ را در دفتر مقام معظم رهبری داشته است، اما اینک کمال خرازی، وزیر خارجه پیشین بر او سر شده است. او کسی است که مقام معظم رهبری را از پذیرفتن پیشنهاد کشورهای ۵ +۱ و آژانس بین المللی انرژی اتمی، منصرف کرده است. دیگر مخالفان با نفوذ که با معامله مخالف بودند، عبارتند از دبیران پیشین شورای عالی امنیت ملی، حسن روحانی و علی لاریجانی که اینک مشاوران مقام معظم رهبری در مورد پرونده هسته ای هستند.

در این جا، گزارش دهنده توضیح می دهد که پوستل، تا پایان سال ۲۰۰۹، سفیر اتریش در ایران بوده و با زبان فارسی آشنا است و ارتباطهای بهتری از دیگر دیپلماتهای غرب با حکومت ایران داشته است. بخصوص در ایام پیش از انتخابات، مشائی خواسته است از طریق پوستل پیام بدهد که حکومت تغییر سیاسی در باره پیشنهاد ۶ کشور و آژانس داده است. بسا ایران، و بطور خاص، احمدی نژاد خواسته است با استفاده از این مجرا، نسبت به فرجامی که مسئله اتمی می تواند پیدا کند، تردید و ابهام بوجود بیاورد و زمان وضع مجازاتها و یا هراقدام دیگری برضد ایران را به اندازه کافی به تأخیر بیاندازد. تا در نزاع بر سر قدرت، در خود ایران، موقعیت بهتری بدست آورد.

مشائی مدعی شد که ایران هنوز به گفتگو با امریکا علاقمند است. هیأت نمایندگی ایران برای گفتگوهای اول اکتبر به ژنو آمد زیرا به گفتگو با امریکا علاقمند است. بخصوص به گفتگوهای دوجانبه با امریکا علاقمند است.

او گفت ایران از گفتگوها با روسیه و فرانسه احساس حرمان می کند و ترجیح می دهد بطور مستقیم با امریکا گفتگو کند. او خاطر نشان کرد که انگلستان چندین بار در گفتگوهای ایران با کشورهای ۵ +۱ اشکال تراشی کرده است. احمدی نژاد علاقه خود را به گفتگوی دوجانبه با امریکا، با ارسال نامه تبریک انتخاب شدن به ریاست جمهوری، به پرزیدنت اوباما، نشان داد. او دلخور شد وقتی پاسخی دریافت نکرد. او «درمضیقه» دید وقتی پرزیدنت اوباما تصمیم گرفت، به جای آنکه به نامه او پاسخ دهد، با رهبر ایران مکاتبه کند و نامه ای به رهبر معظم آیت الله خامنه ای نوشت.

مشائی گفت: این کار اوباما اثری بسیار منفی بر احمدی نژاد نهاد. زیرا او «مردی بسیار مغرور » است. بعد از انتخابات ماه ژوئن و انتخاب شدنش با «اکثریت بزرگ»، موقعیت او بسیار مستحکم است. در مقابل، مقامات ایران بر این باور هستند که پرزیدنت اوباما در موقعیت ضعیف تری است. چرا که در مورد ایران نتوانسته است پیروزی بدست آورد. اینست که حکومت او نیازمند برداشتن قدمهای دیگری است.

گفتنی است سال گذشته نیز رسانه های مختلف اخباری درباره مذاکرات مشایی و پوستل منتشر کردند که هیچ کدام تکذیب نشد.

Khashayarshah - ایران - تهران
توله سگ رو هیچکس آدم حساب نمیکنه.
جمعه 8 مهر 1390

shahab46 - المان - هانوفر
اب یخ بریزه
دوشنبه 11 مهر 1390

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.