خیلی از ما با شنیده هایمان زندگی می کنیم و این موضوع به خصوص در موضوعات مربوط به پزشکی، شایع تر است. در این مطلب به باورهایی خواهیم پرداخت که به اشتباه در ذهن ما نقش بسته اند. باورهایی اشتباه درباره کاهش وزن :
مصرف گوشت قرمز، کاهش وزن را مشکل میکند؟
گوشت قرمز حاوی کلسترول و چربی فراوان است اما مواد مغذی و ضروری دیگری چون آهن، روی و پروتئین نیز دارد. مقدار کمی گوشت قرمز میتواند برای رفع این نیازها در برنامه غذایی گنجانده شود.
گیاهخواری به کاهش وزن کمک میکند؟
اغلب مشاهده شده کسانی که گیاهخواری میکنند، در مقایسه با دیگران بیشتر وزن کم میکنند. اما این روش کاملا مطمئنی نیست.
کرفس لا غر میکند
اغلب به اشتباه تصور میشود که خوراکیهایی مانند کرفس یا گریپ فروت به کاهش وزن کمک میکنند. درست است که برخی مواد غذایی موجب تقویت متابولیسم بدن میشوند اما به تنهایی نمیتوانند وزن شما را کم کنند.
ساندویچ نخور
قطعا باید از مصرف چیزبرگر، سیب زمینی سرخکرده و... پرهیز نمایید اما لازم نیست کلا قید آنها را بزنید. کاری که لازم است انجام بدهید این است که در انتخاب فست فودها مراقب باشید تا مقدار کالری دریافتی بدن خود را کنترل نمایید.
کربوهیدرات مصرف نکن
خوراکیهای حاوی کربوهیدرات نباید کاملا از برنامه غذایی حذف شوند. کربوهیدراتهای آماده معمولا حاوی مقادیر فراوان آرد سفید و قند هستند که باید از مصرف آنها پرهیز نمایید. اما کربوهیدراتهای دیگر مانند نان غلات، برنج قهوهای و حبوبات میتوانند در رژیم غذایی گنجانده شوند.اگر بعد از ساعت 8 شام بخورید چاق میشوید این ساعت غذا خوردن نیست که وزن شما را بالا میبرد بلکه مقدار کالری که در طول روز دریافت نموده و ورزشی که برای سوزاندن کالریها انجام داده اید مهم است.
وعدههای غذایی را کم کن
بدن برای عملکرد مناسب خود هر روز به مواد مغذی خاصی نیاز دارد. حذف هر وعده غذایی میتواند بدن را دچار کمبود کند و به جای کمک به کاهش وزن، تاثیر منفی بر بدن داشته باشد. گذشته از این، موجب میشود شما در وعده بعدی بیشتر غذا بخورید و کالری اضافه کنید که این اصلا خوب نیست.
آجیل نخور
درست است که مغزهای خوراکی سرشار از کالری هستند اما از چربی اشباع کمی برخوردارند. از آنجا که این مغزها حاوی فیبر و پروتئین فراوانی هستند، با گنجانده شدن به مقدار کم در برنامه غذایی میتوانند واقعا به شما سود برسانند.
باورهای درست در برنامه لاغری
باید تدریجا وزن کم کنیم
استمرار، کلید کاهش وزن نیست. وقتی سن شما بالاتر میرود، قابلیت متابولیسم بدن کاهش پیدا میکند. این تغییر در متابولیسم پس از چهل سالگی بسیار مشهود است و توانایی بدن در انجام این فرآیند به تدریج کم میشود. بنابراین برای هماهنگی با این تغییرات باید بیشتر ورزش کنید یا کمتر غذا بخورید. ورزش مستمر در طولانی مدت نمیتواند به کاهش وزن شما کمک کند.
کم بخور، همیشه بخور
تنقلات خوب نیستند چون مردم به جای مصرف میوه و سبزیجات تازه به سراغ ویفر، بیسکوییت و شیرینی میروند. تنقلات قطعا کمک میکنند کمتر غذا بخورید و در وعدههای غذایی پرخوری نکنید. متخصصان تغذیه میگویند 5 وعده غذایی سبک در روز بهتر از 2 وعده غذای سنگین است.