افزایش شمار پناهجویان در آلمان و وضعیت متقاضیان ایرانی


افزایش شمار پناهجویان در آلمان و وضعیت متقاضیان ایرانی

شمار متقاضیان پناهندگی در آلمان در ۸ ماهه نخست سال جاری میلادی آشکارا فزونی یافته است. پناهجویان ایرانی جزو بزرگترین گروه پناهجویان در آلمان هستند. ۵۰ درصد از متقاضیان ایرانی توانسته‌اند اجازه ماندن در آلمان را بگیرند.

ورودی اداره رسیدگی به امور پناهجویان در هورست در ایالت مکلنبورگ فورپومرن

به گزارش وزارت کشور آلمان، از ژانویه تا اوت سال جاری میلادی، ۲۸ هزار و ۲۷۹ درخواست جدید پناهندگی به اداره رسیدگی به امور مهاجران و پناهجویان داده شده است. این تعداد ۲ / ۲۳ درصد بیشتر از همین دوره زمانی در سال گذشته بوده است.

تنها در ماه اوت امسال ۴۰۲۷ نفر از آلمان درخواست پناهندگی کرده‌اند که نشانگر ۱ / ۱۷ درصد افزایش نسبت به تعداد پناهجویان آلمان در ماه ژوییه ۲۰۱۱ است. همچنین این آمار افزایشی ۲‌۳ درصدی را نسبت به ماه اوت سال ۲۰۱۰ نشان می‌دهد.

اداره رسیدگی به امور مهاجران و پناهجویان در ماه اوت به درخواست پناهندگی ۳۳۶۴ نفر رسیدگی کرده و از آن میان ۶۴۲ درخواست را پذیرفته است. افزون بر این، این اداره در مورد ۲۲۸ نفر حکم ممنوعیت بازگرداندن به میهن‌شان را صادر کرده، چون تشخیص داده که خطر اعدام و شکنجه این افراد را در وطن‌شان تهدید می‌کند. همچنین این اداره درخواست پناهندگی ۱۶۹۴ نفر از پناهجویان را رد کرده است.

در مجموع در فاصله زمانی ژانویه تا اوت ۲۰۱۱، تعداد ۴۸۴۰ نفر در آلمان حق پناهندگی گرفته‌اند. در ۱۸۰۰ مورد حکم ممنوعیت بازگرداندن به میهن خود صادر شده است. اما قضات آلمانی ۱۶ هزار و ۳۵۶ درخواست پناهندگی را رد کرده‌اند.

پناهجویان ایرانی

اکثر پناهجویان آلمان اهل افغانستان هستند. پس از آن، به ترتیب شهروندان عراقی، ایرانی و صرب بیشترین متقاضیان پناهندگی در آلمان را تشکیل می‌دهند. همچنین شمار پناهجویان سوری در آلمان در حال افزایش است.

کریستوف امیر لینگناو، وکیل ایرانی-آلمانی گروهی از پناهجویان ایرانی، به دویچه وله گفت، شمار پناهجویان ایرانی در آلمان در سه دهه اخیر همیشه زیاد بوده، اما پس از برگزاری دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ایران در خرداد ۱۳۸۸ بر شمار متقاضیان ایرانی حق پناهندگی به شکل چشمگیری افزوده شده است.

به گفته لینگناو که با کانون پناهندگان سیاسی ایران در برلین همکاری می‌کند، بیشتر پناهجویان ایرانی را جوانانی تشکیل می‌دهند که در فاصله سنی ۲۰ تا ۴۰ سال هستند. عده‌ای از آنان دارای همسر و فرزندند، اما ناچار بوده‌اند خانواده خود را در ایران بگذارند و به تنهایی فرار کنند، چون نتوانسته‌اند به راحتی راه فرار برای همه خانواده بیابند. آنان می‌کوشند در صورت گرفتن پاسخ مثبت به درخواست پناهندگی‌شان، خانواده‌هایشان را نیز به آلمان بیاورند.

حمید نوذری، رئیس کانون پناهندگان سیاسی ایران در برلین، می‌گوید که پناهجویان ایرانی از قشرهای تحصیل‌کرده و شهری هستند و به نسبت ۵۰-۵۰ از هر دو جنس زن و مرد. وی می‌افزاید، در ۸ ماه نخست سال جاری میلادی، ۲۰۰۰ ایرانی درخواست پناهندگی کرده‌اند و در نتیجه آمار پناهجویان ایرانی نسبت به ۸ ماه اول سال پیش، رشدی ۵۰ درصدی داشته است.

دلایل پناهجویان ایرانی برای پناهندگی

لینگناو می‌گوید، دلایلی که بسیاری از آنان عرضه می‌کنند سیاسی است؛ برای مثال اینکه حین انتخابات به نفع نیروهای اپوزیسیون دولت فعالیت داشته‌اند. برخی از آنان برای احزاب مختلف ضد رژیم ایران کار کرده‌اند. غیر از این، برخی پناهجویان به خاطر نبود آزادی مذهب فرار کرده‌اند؛ از جمله بهایی هستند یا دوست داشته‌اند دین‌شان را عوض کنند و مسیحی شوند. به گفته لینگناو، بسیاری از آنان در اوین یا کهریزک بوده‌اند و به سختی شکنجه شده‌اند.

حمید نوذری، رئیس کانون پناهندگان سیاسی ایران در برلین، به دویچه وله می‌گوید، چون هم اکنون در ایران فشارهای سیاسی و اجتماعی به اقشار گوناگون مردم وارد می‌آید، دلایلی که پناهجویان برای گرفتن حق پناهندگی به دست می‌دهند، هم بسیار گوناگون است و انواع فعالیت‌ها یا فشارهای سیاسی و اجتماعی را دربرمی‌گیرد.

نوذری می‌افزاید، ابعاد رو در رو قرار گرفتن مردم با نیروهای دولتی در ایران بسیار گسترده‌تر از هنجارهای کلاسیک و شناخته‌شده، مثل عضویت در احزاب یا کانون‌های اجتماعی، است. نوذری به عنوان نمونه از اکسیون سازماندهی‌شده‌ی‌ آب‌بازی در فیس‌بوک در پارک در ماه گذشته در تهران نام برد یا مقاومت برخی از مردم در برابر جمع کردن بشقاب ماهواره‌ها را که توانسته به پیگرد و آزار شرکت‌کنندگان در اکسیون یا مقاومت‌کنندگان در برابر نیروهای دولتی بیانجامد.

مشکل‌های پذیرش درخواست پناهندگی ایرانیان

حمید نوذری می‌گوید، در حال حاضر یکی از مشکلاتی که مدافعان حقوق پناهندگان در آلمان با آن روبرو هستند، قبولاندن این مسئله به دادگاه است که در ایران سرکوب ابعادی بسیار وسیع دارد و مواردی غیرکلاسیک را نیز دربرمی‌گیرد. وی می‌افزاید، اگر در گذشته تلاش این بود که نشان دهیم عضو بودن در کمپین یک میلیون امضا در ایران اغلب منجر به پیگرد و زندان می‌شود، اکنون می‌کوشیم ثابت کنیم که موارد سرکوب آزادی در حرکت و انتخاب سبک زندگی نیز زیستن در ایران را با خطر رویارویی با نیروهای دولت و آزار و شکنجه همراه می‌سازد و در نهایت می‌تواند منجر به تصمیم برای فرار از وطن شود.

راهروی اداره رسیدگی به امور پناهجویان در هامبورگ

کریستوف امیر لینگناو، وکیل گروهی از پناهجویان ایرانی، در مورد موانع قانونی پذیرش درخواست پناهجویان در آلمان چنین می‌گوید: «مهم‌ترین مشکل این است که طبق قوانین موجود وقتی یک متقاضی پناهندگی از وطن‌اش خارج شده و به کشور یا کشورهای دیگری سفر کرده یا حتی ویزای یکی از کشورهای اروپایی عضو قرارداد شنگن را گرفته بوده، و پس از آن در آلمان درخواست پناهندگی کرده، آلمان اساسا تصمیم می‌گیرد او را به کشوری که نخست به آن سفر کرده بازگرداند. دفاع از موکل در این موارد آسان نیست، چون راه‌ها بسته است.»

با وجود سدهای قانونی و مشکل‌هایی که بر سر راه پذیرش درخواست پناهندگی متقاضیان وجود دارد، به گفته حمید نوذری، حدود ۵۰ درصد از پناهجویان ایرانی توانسته‌اند با عرضه دلایل خود مبنی بر اینکه جانشان در صورت بازگشت به ایران در خطر است، اجازه ماندن در آلمان را بگیرند.

love-iran - ایران - مشهد
خاک تو سر هر چی فراری هست واقعا خجالت داره واسه یک زندگی بهتر ابروی خودشون کشور خودشون رو ببرن و اخر سر هم بهشون یا ویزا ندن یا به هزار کلک و دروغ بدن ولی شهروند درجه 3 باشن و برن اونجا دکمه اسانسور بزنن منظورم همه دوستان نیست اما خب خیلی ها اینطوری هستن دیگه یعنی 75 ملیون که تو ایران دارن زندگی میکنن دارن سرکوب میشن و نمیتونن زندگی سالمی داشته باشن خیلی معضرت میخوام اما ایران بیشتر از 1000 تا شهر داره غلط میکنی میری از دهات تو تهران که نتونی باهاش کنار بیای 80 درصد جمعیت کشور شده روستایی که جزوشون همین اخوند ها هم هستن من نمیخوام بگم روستایی ها خوبن یا بد اما خب مثل این میمونه یک پاکستانی بخواد بر لاس و گاس زندگی کنه جور در نمیاد دیگه
یکشنبه 3 مهر 1390

Arian1 - ایران - ابادان
این هم یکی دیگر از افتخارات نظام ولایت فقیه ودین شیطانی شیعه که هموطنان ما باید از دست ظالمان وستمگران اسلامی به کشورهای دیگر فرار کنند.
یکشنبه 3 مهر 1390

feminism - انگلستان - لندن
برای هموطنانم که خود را به آب و آتش زده تا از جهنم ایران بگریزند، آرزوی موفقیت و کامیابی را دارم و امیدوارم که به آنچه که هدف و آرزویشان است ، دست یابند. در ضمن به من و دیگری هم ارتباطی ندارد که چرا آنها ترک وطن اشغالیشان را کرده اند ! الان است که مزدوران رژیم فاشیستی اسلامی چون افشین کُددار بیایند و شروع به روضه خوانی بکنند !! بس که ناهمواری از خلق زمانه دیده اند -- همچو سیمرغی وطن در قاف عزلت داده اند .
یکشنبه 3 مهر 1390

سید ابوالقاسم واعظ - جاکارتا - اندونزی
در میان این سی هزار نفر شاید صد نفر باشند که سابقه فعالیت سیاسی داشته باشند و بقیه همه تن پرور و بیکاره اند. کسانی که سظح توانایی و تحصیلاتشان اجازه کاری به جز کارگری را نمی دهد ولی پرتوقع تر از آنند که کارگری کنند.
یکشنبه 3 مهر 1390

Khashayarshah - ایران - تهران
من 4 سال قبل از اینکه انقلاب بشه به آلمان رفتم. وقتیکه حدود ساعت 10 صبح در تهران به سفارتخانه آلمان برای تقاضای ویزا رفته بودم. دربان سفارتخانه جلوی در سفارتخانه که باز بود, روی صندلی نشسته بود. من به او گفتم که میخواهم ویزا بگیرم. مرا به داخل راهنمائی کرد. وقتیکه به اطاق تقاضای ویزا رفتم, دیدم که تنها کسی هستم که برای تقاضای ویزا آمده ام. و وقتیکه به آلمان رفتم, ایرانیهائی را دیدم که تحصیلشان تمام شده بود و مقدمه برگشتشانرا به ایران را میدیدند. چه شد که بر عکس شد؟
یکشنبه 3 مهر 1390

فراوانی - انگلستان - منچستر
آقای لاو از مشهد آدمها آزادند که چطور زندگی کنند در ثانی مگر محمد شما از مکه فرار نکرد رفت مدینه گفتید حجرت کرده حالا که مردم بدبخت ایران از دست این آدم خورها در میرند باید خاک بر سر بشن خاک بر سر خودت من خودم یک فراری هستم که از دست رژیم به اروپا فرار کردم
یکشنبه 3 مهر 1390

*sahra* - ایران - ایران
از دوستان سایت خواهش می کنم در مورد کشور فرانسه و درصد پذیرش پناهجو در ان همچنین مزایا و یا دشواریهای زندگی کردن در ان اگر اطلا عاتی دارن کمکم کنید ممنون خواهم شد.
یکشنبه 3 مهر 1390

ژان-وال-ژان - آلمان - بن
love-iran - ایران - مشهد کلمه معذرت از اون کلماتی است که زیاد استفاده میشه ولی اگر کسی اونو غلط بنویسه معلوم که سواد اکابر هم نداره برو اوّل املا و انشاء یاد بگیر بعد بیا اینجا نظر بده، اگر تو ایران برای آدمهای بیسواد و بی فرهنگ اونقدر ارزش قائلند که رهبر و رئیس جمهور میشوند از بدبختی اون مردم و مملکتیه که خاک تو سرش شده.
یکشنبه 3 مهر 1390

love-iran - ایران - مشهد
ژان-وال-ژان - آلمان - بن. شما هم همچین با سواد نیستی قائلند نه عزیزم قائل اند
دوشنبه 4 مهر 1390

ژان-وال-ژان - آلمان - بن
love-iran - ایران - مشهد لابد هستند رو هست اند مینویسی، خوردند رو خورد اند مینویسی، رفتند رو هم رفت اند مینویسی برو ساندیست رو بخور و چاپلوسیت رو بکن.
چهار‌شنبه 6 مهر 1390

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.