افزایش مشکلات تامین سوخت برای هواپیماهای مسافری ایران


افزایش مشکلات تامین سوخت برای هواپیماهای مسافری ایران

خودداری فرودگاه‌های اروپایی از فروش سوخت به هواپیماهای ایرانی به فرودگا‌ه‌های کشورهای آسیایی نیز گسترش پیدا کرده است. فردوگاه‌های بانکوک و کلکته نیز در روزهای اخیر از تحویل سوخت به هواپیماهای ایرانی خودداری کردند.

در فرودگاه کلکته در غرب هند بیش از ۳۰۰ مسافر بوئیینگ ۷۴۷ شرکت هواپیمایی ماهان روز دوشنبه ۲۸ شهریور، ۱۳ ساعت در داخل هواپیما در بلاتکلیفی بسر بردند، چرا که مسئولان فرودگاه از فروش سوخت به هواپیمای ایران خودداری می‌کرد.

این هواپیما روز دوشنبه ۲۸ شهریور از مقصد تایلند راهی تهران بود و چون فرودگاه بانکوک از فروش سوخت به هواپیمای ماهان خودداری کرده بود، ناگزیر بود در فرودگاه بین‌المللی کلکته برای سوخت‌گیری توقف کند.

به نوشته روزنامه هندوستان تایمز‎، تامین سوخت برای جت ماهان در فرودگاه کلکته نیز آسان نبود. زیرا شرکت‌های نفتی برای تهیه سوخت هواپیما با شرکت‌های هوایی قرارداد دارند. براساس این قرارداد، شرکت‌های هوایی باید دست‌کم سپرده‌ای معادل یک ماه مصرف سوخت به حساب شرکت نفتی طرف قرارداد واریز کنند.

به نوشته روزنامه هندوستان تایمز، شرکت ماهان بیش از ۴ میلیون یورو به شرکت نفت هند بدهکار است. به همین دلیل ‌نمایندگی این شرکت در فرودگاه کلکته حاضر به تحویل سوخت به شرکت ماهان نبود. یک سخنگوی شرکت نفت هند به "هندوستان تایمز" گفته است خودداری از تحویل سوخت اخطار به شرکت ماهان بود که تنها پس از پرداخت بدهی‌هایش می‌تواند بنزین دریافت کند.

بوئینگ ۷۴۷ شرکت ماهان سرانجام روز سه‌شنبه و پس از ۱۳ ساعت معطلی با دریافت سوخت به سوی تهران پرواز کرد. یک ایرباس ۳۲۰ شرکت ماهان نیز با ۱۷۶ سرنشین چنین سرنوشتی داشت. مسافران ایرباس تنها این شانس را پیدا کرده بودند که ساعات طولانی ِ معطلی را به جای داخل هواپیما در سالن ترانزیت فردوگاه بگذرانند.

"ایرنا" روز چهارشنبه ۳۰ شهریور نوشت: «دوهواپیمای شرکت هواپیمایی "ماهان ایر" به علت نداشتن سوخت مجبور به فرود اضطراری در فرودگاه بین‌المللی کلکته هند شدند. این دو هواپیما از شهر "پوکت" تایلند به مقصد تهران در حال حرکت بودند که به علت نداشتن سوخت کافی مجبور به فرود در فرودگاه بین‌المللی کلکته هند در مرکز ایالت بنگال غربی شدند.»

براساس گزارش رسانه‌های ایران، فرودگاه بانکوک - پایتخت کشور تایلند - از هفته گذشته سوخت‌رسانی به هواپیماهای شرکت ماهان را متوقف کرده است، به طوری‌که هواپیماهای این شرکت با دور کردن مسیر پروازی خود در فرودگاه کلکته هند فرود آمده و پس از سوخت‌گیری در این فرودگاه به ایران باز می‌گردند.

نتایج تحریم‌های بین‌المللی

در ماه‌های اخیر با افزایش تحریم‌های بین‌المللی علیه ایران، برخی از فرودگاه‌های کشورهای اروپایی همچون لندن، آمستردام، استکلهم، آلمان، وین و بلگراد نیز از سوخت‌رسانی به هواپیماهای ایرانی خودداری می‌کنند. برخی فرودگاه‌های کشورهای منطقه از جمله کویت نیز فروش سوخت به هواپیماهای ایران را متوقف کرده‌اند.

ایران به خاطر برنامه‌ی اتمی پرمناقشه‌‌ی خود با تحریم‌های شدید بین‌المللی روبروست. تحریم‌های شورای امنیت سازمان ملل شامل بنزین و سوخت هواپیما نمی‌شود، اما کنگره ایالات متحده در تابستان ۲۰۱۰ در مصوبه‌ای، فروش فرآورده‌های نفتی تصفیه شده به ایران را تحریم کرد. این فراورده‌ها بنزین، گازوئیل و سوخت هواپیما را در برمی‌گیرد.

براساس مصوبه کنگره آمریکا که بلافاصله به امضای باراک اوباما رسید، هر شرکتی که از طریق فروش محصولات یاد شده به ایران، درآمدی معادل یک میلیون دلار یا بیشتر کسب کند، مشمول تحریم‌های آمریکا خواهد بود. این شرکت‌ها اجازه فعالیت در بخش‌های مالی، بانکی یا بازارهای سهام آمریکا نخواهند داشت.

پیامد مصوبه کنگره آمریکا این بوده که ایران در یک سال گذشته در تامین بنزین و سوخت هواپیما با دشواری‌های جدی مواجه شود. رفته‌رفته به تعداد فرودگاه‌هایی که از تحویل سوخت هواپیما به ایران خودداری می‌کنند افزوده می‌شود. فرودگاه بانکوک تازه‌ترین نمونه‌ی این فروگاه‌هاست.

این در حالی است که مقام‌های ارشد جمهوری اسلامی ایران پیوسته بر این ادعا پافشاری می‌کنند که تحریم‌های بین‌المللی هیچ تاثیری در زندگی اقتصادی و اجتماعی ایرانیان ندارد.

Reza-azad - آلمان - روستوک
اینو بزرگان راست میگن من خودم شاهدم.برای 5 ساعت زمان حرکت از همامبورگ به تهران مسیر هامبورگ اکراین رو در مدت 10 ساعت رفتیم خیلی کیف داد جای بزرگان خالی مخصوصا که خدمه خیلی عالی پذیرائی می فرمودند
پنج‌شنبه 31 شهریور 1390

sourena.de - آلمان - اشتوتگارت
اگه توی دنیا اصلا بهشون سوخت ندن خیلی بهتره. در اینصورت احتمال سقوط هم نیست و جون ایرانی ها بخطر نمیافته.
پنج‌شنبه 31 شهریور 1390

delmorde - سوئد - یوتوبوری
این که ربطی به تحریم نداشت حالا هرچه میشه متصل می کنند به تحریم عجب پست فطرتهائی هستن چه بهانه های احمقانه مثل اینکه ملت را مانند خود نفهم می پندارند. بی همه چیزها پولها را بکدام گوری صرف می کنید که بشرکت نفتی انقدر بدهکار شوید تا مسافران را سیزده ساعت الاف کنید اگر وقت شما پشیزی ارزش ندارد ولی مردم وقتشان با ارزش است.
پنج‌شنبه 31 شهریور 1390

porharfi - هلند - آرنم
خــاک بر سر سیاســـتمـداران ِ جهانی !که فکر کردند اینجوری از دماغ ِ مُــــلا ها. خون میاد!!..."""بیچــــاره مــَردُم که تا کـــِی باید تــاوان دهند؟؟..
پنج‌شنبه 31 شهریور 1390

porharfi - هلند - آرنم
آی که اون دُم ِ هواپیمای ایران چی خوشگله!!..هیچ هواپیمایی در گیتی اون دُم ِ خوشگلو نداره!
پنج‌شنبه 31 شهریور 1390

love-iran - ایران - مشهد
یاداوری میکنم حرف اقای اوباما و اروپایی ها ما با مردم ایران دوست هستیم و تمام حدف ما از تحریم دولت ایران هست و ما سعی میکنیم اگر اشتباهی تحریم بر روی مردم تاثیر میزاره اون ها رو بر طرف کنیم خب اینها حتما نمیدونن مردم با بنزین و هواپیما سر و کله دارن و تحریم کردن
پنج‌شنبه 31 شهریور 1390

shahab46 - المان - هانوفر
این ..های ..اگر می گویند که تحریم‌های بین‌المللی هیچ تاثیری در زندگی اقتصادی و اجتماعی منظور از این اقتصاد همان جیب خودشان واجتماع هم همان جمع .... اطرافشان اعم ازخانواده وهم سفر هاشان است
پنج‌شنبه 31 شهریور 1390

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.