اختلاس سه هزارمیلیارد تومانی به تخلف یک هزار و ‌٧٣٠ میلیارد تومانی کاهش یافت


اختلاس سه هزارمیلیارد تومانی
به تخلف یک هزار و ‌٧٣٠ میلیارد تومانی کاهش یافت

محمد ابراهیم نکونام، رییس کمیسیون اصل ‌۹۰ مجلس

محمد ابراهیم نکونام، رییس کمیسیون اصل ‌۹۰ مجلس گفت که مبلغ اختلاس درست اعلام نشده و مبلغ آن سه هزار میلیارد تومان نیست، بلکه یک «تخلف مالی» انجام شده که رقم آن حدود یک هزار و ٧٣٠ میلیارد تومان است. رییس قوه قضاییه هم گفته است تخلف مالی، بزرگ بوده ولی این که رقم دقیق آن سه هزار میلیارد تومان باشد، هنوز مشخص نیست.

اظهارات این دو نفر در حالی بیان می شود که حیدرمصلحی، وزیر اطلاعات، پیشتر گفته بود: «سرمایه این مجموعه از آن چه به نام اختلاس مطرح است خیلی بالاتر است و در واقع خیلی بیشتر از سه هزار میلیارد تومان است.»

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران، ایسنا، رییس کمیسیون اصل ‌۹۰ مجلس شورای اسلامی که با دستور رییس مجلس مسوول رسیدگی به پرونده‌ اختلاس اخیر شده است، در یک نشست خبری، اقدامات این کمیسیون را در رابطه با پرونده‌ی اختلاس تشریح کرد و از مردم خواست تا به «گفته‌ها، شنیده‌ها و حتی مصاحبه‌های برخی افراد که در متن این قضیه نیستند، توجه نکنند.»

وی گفته است: «در تاریخ ‌۱۸/۱۰/۸۹ نامه‌ای از سوی کمیسیون اصل ‌۹۰ به بانک‌های مرکزی، ملی، صادرات و رفاه کارگران ارسال شد که برابر گزارش واصله، فردی به نام امیرمنصور آریا با تشکیل شرکت‌های زنجیره‌ای توانسته با شگردهای متفاوت، مبالغ هنگفتی از تسهیلات بانکی را به خود اختصاص داده و در زمان مناسب عودت نداده است. این نامه زمانی نوشته شد که مبلغ مورد اشاره ‌۷۰۰ تا ‌۹۰۰ میلیارد تومان تخمین زده می‌شد.»

آقای نکونام گفت: «تنها اسناد هزار و ۷۳۰ میلیارد تومان از اعتبارات اخذ شده ثبت نشده است و مردم نباید گمان کنند که همه این مبلغ از بین رفته است بلکه طبق بررسی‌های ما ۵۰۰ میلیارد تومان موجودی از محل‌های مختلف وجود دارد که قابل برگشت است.»

محمدابراهیم نکونام گفت: «در یکی از شعب فرعی بانک صادرات واقع در اهواز ـ کیش این شرکت مبادرت به گشایش اعتبار اسنادی یا همان ال سی برای شرکت گروه ملی صنعت فولاد ایران می‌کند که در آن برهه به صورت ظاهری، اسناد خرید کالا را در اختیار این بانک قرار می‌دهد،البته طبق بررسی‌های انجام شده در دستگاه قضایی، این‌که اسناد ارایه شده برای اختصاص این اعتبارات صوری بوده یا نه هنوز مشخص نشده است.»

وی افزود: «بانک کارگزار برای در اختیار قرار دادن این اعتبارات و اسناد، نسبت به تنظیم اعتبارات اسنادی ریالی از خلاءهای قانونی استفاده می‌کند؛ بدین شکل که به طور مثال با گشایش اعتبار ۱۰۰ میلیارد تومانی از بانک صادرات و ارایه‌ی ال سی به بانک دیگر حتی با سود ۲۰ یا ۲۴ درصد ۸۰ میلیارد تومان را به دست می‌آورد؛ به عبارت دیگر بانک دوم کارگزار از این میزان اعتبارات به فرد ۲۰ میلیارد تومان سود به دست می‌آورد که سودآوری تنظیم اعتبارات اسنادی باعث تشویق بانک کارگزار دوم برای ورود به این مقوله شده است.»

رییس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس گفت: «در این رابطه بانک صادرات، بانک ملی و سامان به عنوان بانک‌های کارگزار طرف قرارداد، خود را متعهد به بازگرداندن این میزان می‌دانند و در قالب این اعتبارات اسنادی، وثیقه و ضمانت گرفته‌اند، از این رو این پول قابل بازیابی و تسویه حساب است و تنها برای هزار و ۷۳۰ میلیارد تومان اعتبار اسنادی ثبت نشده است.»

آقای نکونام با تاکید به این‌که مبلغ سه هزار میلیارد تومان درست نیست، گفت: «برای هزار و ۷۳۰ میلیارد تومان اعتبار به صورت غیرمجاز ال سی صادر شده است که این میزان تخلف به شمار می‌رود.»

وی افزود: «با پی‌گیری‌های انجام شده توسط بانک صادرات و بانک ملی از این مبلغ هزار و ۷۳۰ میلیارد تومان که اعتبارات اسنادی ثبت نشده است، هزار و ۱۶۰ میلیارد تومان برای بانک ملی، ۳۴۳ میلیارد تومان برای بانک سامان، ۷۰ میلیارد تومان توسط بانک سپه و مبالغ دیگر توسط بانک پارسیان و رفاه، ال سی بدون ثبت صادر شده و این میزان از این بانک‌ها خارج شده است.»

صادق لاریجانی، رییس قوه قضاییه هم درباره این مسئله گفت: «سؤال ما این است که این سه هزار میلیاردی که در رسانه آمده کدامیک از این رسانه‌ها تحقیق کرده‌اند و به نتیجه رسیده‌اند و حتی خود را محق دانسته‌اند که افرادی را محکوم کنند در حالی که قوه قضاییه هنوز تحقیقاتش کامل نشده و حکمی نیز صادر نکرده است. اگر از بنده هم به عنوان مسئول دستگاه قضایی بپرسید آیا سه هزار میلیارد، اختلاس هست؛ بنده می‌گویم نمی‌دانم و تنها می‌توانم در این برهه بگویم که ما می‌دانیم جریان بزرگ تخلف مالی رخ داده است چون اسنادش هست، اما اینکه سه هزار میلیارد ریال اختلاس بوده یا نبوده، باید مراحل تحقیقات و رسیدگی انجام شود و بعد اعلام کنیم.»

به گزارش خبرگزاری فارس، رییس قوه قضاییه گفت: « فضاسازی‌های نادرست و یا اظهارنظرهایی در خصوص اینکه چه کسی این ماجرا کشف کرده و یا تلاش عده‌ای برای دور کردن و تبرئه خود از این ماجرا درست نیست، چه لزومی دارد پشت صفحه تلویزیون و در یک مصاحبه مطبوعاتی خودشان را تبرئه کنند. اگر بناست کسی تبرئه شود، در تحقیقات قضایی تبرئه می‌شود و اینگونه کارها تنها موجب مشوش شدن اذهان خواهد شد.»

در همین زمینه، رییس کیسیون اصل نود مجلس درپاسخ به پرسشی درخصوص توصیه‌نامه و یا سفارش‌نامه‌ای در رابطه با متهم گفته است: «تا کنون به کمیسیون اصل ۹۰ اسنادی مبنی بر سفارش یا توصیه‌نامه‌ی گروهی یا فردی در این رابطه ارایه نشده است، قطعا اگر سندی مربوط به دولت به ما ارایه شود آن را اعلام می‌کنیم و وظیفه‌ خود را در مورد استیضاح انجام می‌دهیم.»

احمد توکلی، نماینده اصولگرای مجلس شورای اسلامی از جدی ترین منتقدان دولت درباره اختلاس سه هزار میلیارد تومانی است و چندی پیش هم به دولت محمود احمدی‌نژاد هشدار داد که اگر توان اداره کشور را ندارد استعفا دهد.

پرونده اختلاس یاد شده در جلسه غیرعلنی مجلس هم بررسی شده که یکی از حاضران در این جلسه، مصطفی پور محمدی، رئیس سازمان بازرسی کل کشور بوده است.

آقای پور محمدی بنا بر گزارش خبرگزاری‌ها، در این نشست غیرعلنی تصریح کرده است که اسفندیار رحیم‌مشایی، رئیس دفتر محمود احمدی‌نژاد،‌ از عملکرد اختلاس‌گران در سه بانک «تات، گردشگری و آریا» حمایت می‌کرده است.

رسانه‌های ایران به تازگی سندی را منتشر کردند که در آن اسفندیار رحیم مشایی، خواستار تسهیل روند واگذاری بخش عمده‌‌ای از سهام فولاد خوزستان به امیر منصور امیر خسروی، متهم اصلی پرونده اختلاس شده بود.

در واکنش به انتشار این سند، رحیم مشایی با قانونی خواندن اقدام خود اعلام کرد که وی توصیه محمود احمدی‌نژاد را ابلاغ کرده است.
ali158 - روسیه - مسکو
خووووووووب پس باقیشم عفو رهبری میخوره و تمام اب هم از اب تکان تکان تکانم نمیخوره ...چقدر عالیه ,کشورمون نمونه هست!!!!!!!!!!!!!!!
پنج‌شنبه 31 شهریور 1390

khorramdin babak - فرانکفورت - فرانکفورت
بسیجی ها دیدید. نگفتم همه چیز ماست مالی میشود. دوزدی را دو قسمت کردند. سهم احمدی و باندش دوزدی است. سهم ولایت وقیح و باندش حلال اسلامی.
پنج‌شنبه 31 شهریور 1390

mahdi1988 - اتریش - وین
دفعه ی بعد خواستی دروغ بگی با وزیر اطلاعات و بقیه ی اراذل و اوباش هماهنگ کن که ضایع نشه!!
پنج‌شنبه 31 شهریور 1390

Reza-azad - آلمان - روستوک
اگه کسی فهمید چی شد به منم بگه من که نفهمیدم
پنج‌شنبه 31 شهریور 1390

آلپ ارسلان - دانمارک - کپنهاگ
بقیه شیرینی بوده و هزینهٔ مسافرتهای مشای با خانم احمدی نژاد. آلپ ارسلان کپنهاگ دانمارک .
پنج‌شنبه 31 شهریور 1390

ساعت 12 - ایران - تهران
اختلاس این خرده پول ها را بی خیال ،انعقاد عهد ترکمنچای و گلستانی دیگری اینبار بدست رهبر ایران::::افشای کشف منابع عظیم نفت و گاز در ایران و امضای قرارداد ننگین با چین و روسیه به دستور رهبری : https://www.greencorrespondents.com/2011/07/blog-post_17.html
پنج‌شنبه 31 شهریور 1390

sia_sefid - ایران - تهران
چقدر زود 1 هزار و 250 میلیاردش تقسیم شد!! .. 2 هفته بیشتر طول نکشیدا
پنج‌شنبه 31 شهریور 1390

Khashayarshah - ایران - تهران
واقعیتش اینه که دارن این پول رو بین خودشون تفسیم میکنند. 18 میلیارد دلار ترکیه چی شد؟
پنج‌شنبه 31 شهریور 1390

ساعت 12 - ایران - تهران
دو روز دیگه میگویند این اختلاس 2500 تومن بیشتر نبوده و مابقیش ساخته و پرداخته جاسوسان موساد و عیساده.
پنج‌شنبه 31 شهریور 1390

شیر بیشه مازندران - ایران - ایران
داره دروغ میگه و با افکاره عمومی بازی میکنه.از قیافه اش دروغ و ریا میباره و وای به حال ما که این متقلب رییس کمیسیون که نه رییس کلکسیون اصل 90 مجلس هست و صد افسوس که هیچ یک از تحصیلکرده ها هیچ جایی در هیچ یک از امور کلیدی ندارند.
پنج‌شنبه 31 شهریور 1390

bita tehrani - کانادا - ویکتوریا
از اول گفتن تخفیف بده,مشتری بشیم دیگه....این دستاورد شگفت انگیز معجزه هزاره سوم را به امت همیشه در صحنه و اقا تهنیت گفته و انشااااالله همیشه شاهد چنین پیشرفتهایی باشیم.به کوری چشم دشمن....راستی هفته اختلاس مقدس را خدمت سایبری ها تبریک میگم!
پنج‌شنبه 31 شهریور 1390

sourena.de - آلمان - اشتوتگارت
چه 1 میلیون و چه 1000 میلیارد فرقی نداره که!!! به مردم ایران که چیزی نمیرسه، فقط فقر و اعدام سهم مردمه. یه مملکتی برباد رفت حالا باید بفکر میلیاردش باشیم؟!!!
پنج‌شنبه 31 شهریور 1390

ملاصدرا - ایران - شیراز
از قول ما به رئیس کمیسیون اصل نود بگین ما ملت دیگه به هیچی توجه نمیکنیم.نه به مصاحبه های شما؛نه به منبر رفتن های شما؛نه به دین و مذهب شما.دیگه کلا حس توجه کردنمون از دست رفته.
پنج‌شنبه 31 شهریور 1390

Royan - آلمان - آلمان
خوردن یه لیوان آب هم روش ملت جرئت داره صداش در بیاد اینها فهمیدن دیگه . کرک و پر ملت ریخته, هر کاری دلشون میخواد میکنند آنقدر از این پولها خوردن که ما نفهمیدیم حالا این یکی صداش در آمده
پنج‌شنبه 31 شهریور 1390

edwin alenpooya - ایران - گلپایگان
از قدیم گفتند: تا نباشد چیزکی مردم نگوید چیزها. اول که موضوع اختلاس و امثال اینها لو میرود همه مسئولین غافل از اینکه پیگیری موضوع گریبانگیر خودشان هم می گردد در مقابل آن قد علم میکنند و خواستار محاکمه و.. افراد خاطی می شوند. اما وقتی کار به ریشه اختلاسها رسید، کم کم رقم آن افت می کند، افراد به بیگانه وابسته می شوند، اصل موضوع را یک توطئه علیه مسئولین نظام می انگارند وخلاصه... تا آخرش هم مانند هزاران موردهای بلاتکلیف مانده در بایگانی اسناد محرمانه نظام بایکوت می شود. مثل: خروج میلیارها دلار از طریق خاک ترکیه که با ضبط آن توسط دولت ترکیه همه سکوت اختیار کردند- خروج شمشهای طلا و جلوه دادن آن مبنی بر اینکه شمش آهن بوده و.. ضمنا این نکونام خودش شاه دزده و باید اینطوری لاپوشی کنه تا پای خودش وسط کشیده نشه. مرگ بر دیکتاتور.
یکشنبه 3 مهر 1390

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.