علی لاریجانی: به شکایت نمایندگان از رئیس جمهور رسیدگی می‌شود


علی لاریجانی: به شکایت نمایندگان از رئیس جمهور رسیدگی می‌شود

اظهارات رئیس مجلس در مورد بررسی شکایت نمایندگان از رئیس جمهور، همزمان با سفر محمود احمدی نژاد به نیویورک منشتر می شود

علی لاریجانی، رئیس مجلس ایران گفت که گزارش شکایت نمایندگان از رئیس​جمهور "در دستور کار مجلس قرار خواهد گرفت".

به نوشته سایت خبرآنلاین، آقای لاریجانی در مصاحبه دوشنبه ۲۸ شهریور (۱۹ سپتامبر) با خبرنگاران رسانه ها، همچنین در مورد طرح سوال از رئیس جمهور اظهار داشت که نمایندگان امضا کننده این طرح "خودشان خواسته​اند که ما فعلا دست نگه داریم".

طرح سوال از رئیس جمهور، در تیرماه گذشته با امضای حدود ۱۰۰ نماینده تقدیم هیات رئیسه مجلس شد؛ هرچند بعدا برخی اعضای هیات رئیسه طرح آن را خلاف مصلحت دانستند.

طبق اصل ۸۸ قانون اساسی، در صورتی که دست کم یک چهارم نمایندگان مجلس سوالی را در مورد یکی از وظایف رئیس جمهور مطرح کنند، وی موظف است در مجلس حاضر شود و به سوال نمایندگان جواب دهد.

اشاره جداگانه رئیس مجلس در مورد در دستور کار قرار گرفتن شکایت نمایندگان از محمود احمدی نژاد، در حالی مطرح می شود که خبرگزاری فارس، در اواخر هفته پیش گزارش کرده بود که "گزارش کمیسیون اصل نود قانون اساسی درباره چهار مورد شکایت نمایندگان از رئیس جمهور" در هفته آینده (جاری) در مجلس ارائه خواهد شد.

در خرداد ماه گذشته، برخی رسانه ها از در دست بررسی بودن شکایت ۱۲ نفر از نمایندگان به هیات رئیسه مجلس در زمینه ۵۰ مورد "تخلف دولت" از قانون اساسی خبر داده بودند.

بر اساس آئین‌نامه داخلی قوه مقننه ایران، هرگاه حداقل ۱۰ نفر از نمایندگان یا هرکدام از کمیسیون‌های مجلس به هیات رئیسه در مورد "عدم رعایت شئونات و نقض یا استنکاف از اجرای قانون یا اجرای ناقص قانون توسط رئیس‌جمهوری یا وزیر یا مسئولان دستگاه‌های زیرمجموعه آنان" شکایت کنند، موضوع بلافاصله از طریق هیأت رئیسه جهت رسیدگی به کمیسیون‌ مرتبط ارجاع می‌شود.

طبق آیین نامه، کمیسیون باید حداکثر ظرف مدت ۱۰ روز به موضوع رسیدگی کند و در صورت وارد بودن، گزارش خود را از طریق هیأت رئیسه به مجلس ارائه کند و چنانچه نظر مجلس بر تأیید گزارش باشد، موضوع برای رسیدگی به قوه قضائیه و سایر مراجع ذی‏صلاح ارسال می‌شود تا خارج از نوبت و بدون تشریفات دادرسی مورد رسیدگی قرار بگیرد.

در صورتی که مجلس در مورد رئیس‌جمهوری یا هر یک از وزیران، سه نوبت رأی به وارد بودن گزارش بدهد، طرح استیضاح آنان در دستور کار مجلس قرار خواهد گرفت.

'نظریه پردازی دینی' در دولت

علی لاریجانی در بخش دیگری از مصاحبه امروز دوشنبه، در پاسخ به این سوال که "مجلس چقدر به توصیه رهبری دال بر همکاری با دولت، عمل کرده" گفت: "وقتی دولت از نظریه پردازی دینی تا کارهای اجرایی را در دستور کار خود دارد، طبیعی است که نمایندگان هم در مورد مسائل مختلف اظهار نظر کنند."

وی در عین حال تاکید کرد: " اینکه دولت با صراحت بگوید قانونی را اجرا نمی کند یا مجلس در راس قوا نیست که بر خلاف نظر رهبر فقید انقلاب است، کار درستی نیست. وقتی دولت این حرف​ها را می زند، ممکن است که برخی نمایندگان هم به آن پاسخ دهند."

به نظر می رسد اظهارات آقای لاریجانی، اشاره ای به سخنان قبلی رئیس جمهور در مورد "در راس قوا نبودن مجلس"، یا تاکید وی بر "غیر قابل اجرا بودن" برخی از قوانین مصوب مجلس در گذشته باشد.

حضور اصلاح طلبان در انتخابات

رئیس مجلس هشتم در اظهار نظری راجع به "شروط اصلاح طلبان" برای شرکت در انتخابات گفت که با شرط گذاشتن برای انتخابات موافق نیست.

وی در پاسخ به این سوال که آیا "عفو و آزادی برخی زندانیان در ارتباط با شروط اصلاح طلبان بوده است یا نه" اظهار داشت: " قوه قضاییه دستور العمل خاص خودش را در این زمینه دارد و ربطی به شروط اصلاح طلبان نداشت."

این اظهارات در شرایطی عنوان می شود که پیشتر، محمد خاتمی رئیس جمهور سابق، برآورده شدن شروطی مانند آزادی انتخابات، مطبوعات، احزاب و زندانیان سیاسی را، از شرایط شرکت اصلاح طلبان در انتخابات آینده دانسته بود.

علی لاریجانی از سوی دیگر، با انتقاد از رویکرد برخی محافظه کاران در مقابل "جریان فتنه" تاکید کرد: "برخی دنبال تجارت سیاسی از قبل فتنه هستند و دوست دارند مدام از آن حرف بزنند و دل خودشان را خنک کنند."

هواداران رهبر جمهوری اسلامی، معترضان به انتخابات ریاست جمهوری ۱۳۸۸ را اعضای "جریان فتنه" می نامند.

رئیس قوه مقننه افزود: "این فتنه ظلم به نظام بود و باید با آن برخورد می​شد و روش درستی را به کار می​بستیم. کما اینکه رهبری هم به آنها فرصت بازگشت دادند. البته حواشی این مساله در کوی دانشگاه و کهریزک و کوی سبحان را هم نباید نادیده گرفت که دل رهبری را خون کرد."

اشاره آقای لاریجانی به وقایع هفته های بعد از انتخابات خرداد ۱۳۸۸ است که در جریان آن، خشونت های فراوانی در برخورد با معترضان خیابانی به کار گرفته شد.

در همین چهارچوب، عده ای از نیروهای پلیس و لباس شخصی، خوابگاه دانشگاه تهران و مجتمع مسکونی سبحان در تهران را هدف حمله قرار دادند و از سوی دیگر، چهار نفر از دستگیر شدگان اعتراضات خیابانی، بر اثر شکنجه در بازداشتگاه کهریزک جان باختند.

انتقاد از ارسال سلاح به سوریه

رئیس مجلس هشتم با اشاره به تحولات کشور سوریه و انتقادات ترکیه از سرکوب معترضان به دولت بشار اسد اظهار داشت: "انتظار از ترکیه این است که در قبال سوریه رفتار مسئولانه​ای داشته باشد."

علی لاریجانی با رد این دیدگاه که "در ایران موضع ضد و نقیضی درباره سوریه وجود دارد" گفت: "این ساده انگاری است که مساله سوریه را شبیه بحرین و یمن بدانیم."

وی تاکید کرد که مقام های ایرانی با مسئولین سوریه درباره "حقوق مردم" صحبت کرده اند و افزود: "در داخل این کشور اصلاحاتی آغاز شده است."

آقای لاریجانی با انتقاد از دخالت های "دخالت های نظامی و رسانه ای برخی کشورها در مسائل سوریه" گفت: "کشورهایی که بر آتش بنزین می فرستند و سلاح می فرستند کشورهایی هستند که برای رانندگی زنان در کشورشان منع دارند. آنها چگونه می توانند نگرانی مردم سوریه را داشته باشند و به دنبال دموکراسی باشند؟"

ظاهرا این انتقاد، اشاره ای به عربستان سعودی است که از جمله حامیان مخالفان دولت سوریه به شمار می رود و در آن، زنان طبق قانون حق رانندگی با اتومبیل را ندارند.

hamtarane - استرالیا - سیدنی
. علی لاریجانی: به شکایت نمایندگان از رئیس جمهور رسیدگی می‌شود. اما بعدا پرونده بایگانی میشود...فعلا میخواهیم روش را کم کنیم. آقای لاریجانی یک نصیحت هم از من بشنو..هیچوقت گربه را توی یک گوشه که راه فرار نداشته باشه، گیر نیانداز، وگرنه بر میگرده و حسابی از خجالتت در میاد.
سه‌شنبه 29 شهریور 1390

marius111 - رومانی - بو خارست
شکا یت مردم از ریس جمهور چی می شه
سه‌شنبه 29 شهریور 1390

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.