آمریکا ایران را به انکار، فریب و طفره روی متهم کرد


آمریکا ایران را به انکار، فریب و طفره روی متهم کرد

ایران می گوید غنی سازی اورانیوم برای تامین سوخت نیروگاه اتمی بوشهر است

یک مقام ارشد آمریکایی می گوید انتقال فعالیتهای غنی سازی اورانیوم از نطنز به تاسیسات زیرزمینی فردو در قم، ایران را به تولید کلاهکهای هسته ای نزدیکتر می کند.

استیون چو، وزیر انرژی آمریکا، ایران را به دلیل آنچه مخالفت با بازدید بازرسان بین المللی از تاسیسات اتمی اش خواند، به "انکار، فریب و طفره روی" متهم کرد.

ایران در ماه اوت به بازرسان اجازه داد از دو مرکز اتمی اش پس از سالها بازدید کنند و آن را نشانه شفافیت کامل فعالیتهای هسته ای خود قلمداد کرد.

آقای چو این سخنان را در افتتاحیه همایش عمومی آژانس بین المللی انرژی اتمی مطرح می کرد.

او گفت: "ایران همچنان به الگوی دیرینه انکار، فریب و طفره روی ادامه می دهد. توسعه و انتقال دستگاه های غنی سازی به زیرزمین حرکت تحریک آمیز قابل ملاحظه ای است و ایران را به ظرفیت تولید اورانیوم مخصوص جنگ افزار اتمی نزدیکتر می کند."

وزیر انرژی آمریکا هشدار داد چنانچه ایران درباره غیرنظامی نبودن برنامه اتمی اش به جامعه بین الملل اطمینان ندهد، با "انزوای عمیق تر" در جهان روبرو خواهد شد.

در همین همایش، فریدون عباسی، رییس سازمان انرژی اتمی ایران، از آژانس بین المللی انرژی اتمی خواست پرونده اتمی کشورش را "مختومه" اعلام کند.

آژانس در سال ۲۰۰۶ پس از قانع نشدن از ماهیت واقعی برنامه اتمی ایران، آن را به شورای امنیت سازمان ملل، ارجاع داد که تاکنون به چهار دوره تحریمهای گسترده منجر شده است.

آقای عباسی در نطق خود که متنش را خبرگزاری فارس منتشر کرده، همچنین آژانس بین المللی انرژی اتمی را به "آپارتاید علمی" متهم کرد.

او گفت: "اخیراً به بهانه محدودیت­های ایجاد شده توسط شورای امنیت سازمان ملل متحد، آژانس از شرکت متخصصان ایرانی، در کارگاه­های آموزشی ایمنی هسته­ ای، جلوگیری می­ کند. این اقدام غیرحرفه­ ای، سلامتی تمام ملت­ها را ممکن است به خطر بیا ندازد."

در هفته های اخیر پس از آن که یوکیا آمانو، مدیر کل آژانس بین المللی انرژی اتمی، ایران را به فعالیت پنهانی برای ساخت کلاهک اتمی متهم کرد، روابط دو طرف تیره تر شده است. آقای آمانو گفته است اطلاعات مرتبط با ادعای خود را در اختیار شورای حکام آژانس می گذارد.

ایران همواره اصرار کرده که برنامه اتمی اش صرفا برای نیات صلح آمیز و غیرنظامی است. اما فشارهای غرب از یک سو و رویکرد سختگیرانه تر مدیرکل آژانس از سوی دیگر سبب شده بعضی از کشورهایی که تاکنون مخالف فشار بیشتر بر ایران بوده اند، تغییر نظر دهند.

جمعه گذشته برزیل اعلام کرد درباره صلح آمیز بودن برنامه اتمی ایران تردیدهایی پیدا کرده است.

تغییر لحن برزیل در حالی صورت می گیرد که دولت قبلی این کشور به رهبری لوییز ایناسیو لولا دا سیلوا، همواره از برنامه اتمی ایران حمایت می کرد و خود را دوست محمود احمدی نژاد می دانست.

sourena.de - آلمان - اشتوتگارت
کلمه جنایت رو جا انداخته یا نمیخواد از جنایتها حرفی بزنه!!!
دوشنبه 28 شهریور 1390

khosh bavar - ایران - یزد
مردم ایران هم آمریکا را به انکار، فریب و طفره روی متهم کرد ! یک بمب بندازید که ببینید واکنش این بیپدران چطوریه !؟ و مقصر را به گردن بمبهای احمق بندازید که مثلا عوض طالبان به ایران امد ! زیرا اگر ایران به ان چیزیکه خواهانش هستید, انجام دهد , شماها حقوق بشر و دمکراسی را فراموش خواهید کرد !
دوشنبه 28 شهریور 1390

sam_1355 - کویت - کویت
وقتی اسراییل 200 کلاهک هسته ای داره بس بنابرین ما هم حق اینو داریم که بمب هسته ای داشته باشیم جه با جمهوری جه بدون جمهوری
دوشنبه 28 شهریور 1390

morid - ایران - بوشهر
وقتی از یک سیاستمدار برجسته امریکایی میپرسند که دشمن واقعی ایلات متحده چه کشوری است با صراحت میگوید کشوری که از نظر های تک بخواهد به ما نزدیکتر شود.
سه‌شنبه 29 شهریور 1390

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.