دستگیری متهم اختلاس سه میلیارد دلاری بانک صادرات ایران


دستگیری متهم اختلاس سه میلیارد دلاری بانک صادرات ایران

متهم اصلی اختلاس سه هزار میلیارد تومانی از بانک صادرات دستگیر شده است.

شمس الدین حسینی وزیر اقتصاد و سخنگوی اقتصادی دولت گفته که امیر منصور آریا متهم اصلی اختلاس سه میلیارد دلاری (سه هزار میلیارد تومانی) بانک صادرات ایران دستگیر شده است.

به گزارش خبرگزاری مهر، آقای حسینی گفته که "متهم اختلاس بزرگ دستگیر شده" ولی در عین حال تاکید کرده که "من در جریان جزئیات دستگیری افراد نیستم، ولی ظاهرا متهم اصلی پرونده اگر همین فرد باشد، دستگیر شده است."

همزمان غلامحسین محسنی اژه ای دادستان کل کشور که از سوی صادق لاریجانی رئیس قوه قضائیه مامور نظارت بر رسیدگی به این پرونده شده، در اهواز گفته که "تا امروز ۱۹ نفر در ارتباط با پرونده اختلاس سه هزار میلیارد تومانی از بانک صادرات دستگیر شده اند."

آقای اژه ای گفته که تعدادی از متهمان نیز ممنوع الخروج شده اند و برخی نیز که احتمال می رفت قصد فرار از پرداخت پول اختلاس شده را داشته باشند ممنوع المعامله شده اند و حساب های آنها نیز بلوکه شده است.

این سخنان درست بعد از جلسه غیر علنی مجلس مطرح شده که در آن وزیر اقتصاد، محمود بهمنی رئیس کل بانک مرکزی و مصطفی پورمحمدی رئیس سازمان بازرسی کل کشور حضور داشتند.

گزارشها نشان می دهد که نمایندگان مجلس از گزارشهای وزیر اقتصاد و رئیس کل بانک مرکزی قانع نشده اند.

 

مجلس ایران برای بررسی اختلاس بانک صادرات جلسه غیرعلنی تشکیل داد

حمید رضا کاتوزیان رئیس کمیسیون انرژی مجلس به خبرآنلاین گفت که در جلسه مجلس ابتدا رئیس کل بانک مرکزی گفته که این اختلاس "مسئله مهمی نیست و در همه جای دنیا اتفاق می افتد"

این اظهارات و سخنان وزیر اقتصادی باعث نارضایتی نمایندگان شده و به گفته آقای کاتوزیان نمایندگان این اظهارات غیرقابل توجیه دانستند.

به گفته آقای کاتوزیان، وزیر اقتصاد نیز "فرد اختلاس کننده را قهرمان صنعتی کشور خواند که در سالهای گذشته ده هزار اشتغال ایجاد کرده است و اکنون خطایی صورت گرفته ولی این فرد قهرمان است.

گزارش این جلسه منتشر نشده است، اما رئیس سازمان بازرسی در این نشست غیرعلنی "از ارتباطات و پشت پرده های اختلاس سه هزار میلیارد تومانی خبر داده و موجب انتقاد محمود بهمنی رئیس کل بانک مرکزی و شمس الدین حسینی وزیر اقتصاد شده است."

ظاهرا نمایندگان دولت نسبت به گزارش سازمان بازرسی کل کشور اعتراض داشته و خواسته اند تا به آنها وقت داده شود تا در باره این گزارش توضیح بدهند.

به گفته آقای کاتوزیان، رئیس سازمان بازرسی "زوایای ماجرا را به خوبی باز کردند که یکی از این زوایا توصیه نامه هایی بود که از طرف دولت و نهاد ریاست جمهوری به این اختلاس گر داده شده بود."

آقای پورمحمدی پیشتر، اختلاس سه هزار میلیارد تومانی در بانک صادرات را "بی سابقه ترین" پرونده فساد اقتصادی توصیف کرده بود و بنا به گفته حسین گروسی نماینده شهریار در مجلس، "کشف اولیه این اختلاس با سازمان بازرسی بوده است."

آقای گروسی به خبرگزاری فارس گفته که "سازمان بازرسی یک سری اقدامات را به بانک مرکزی و بانک صادرات گزارش کرده و آنها در این زمینه اقدام کرده اند."

خبر مربوط به اختلاس در بانک صادرات، اوایل شهریور ماه از سوی قوه قضائیه مطرح شد ولی بعد از آن مقامات بانک مرکزی و بانک صادرات اعلام کردند که خودشان این اختلاس را کشف کرده اند.

چهار روز پیش محمود احمدی نژاد رئیس جمهور ایران کشف این اختلاس را به دولت نسبت داد و گفت که "خوشبختانه بانک مرکزی، وزارت اقتصاد و مسئولان اطلاعاتی دولت متوجه این موضوع شده و آن را شناسایی کردند و سر و صدایش را در نیاورند تا این افراد را شناسایی و اموالشان را ضبط کنند."

آقای احمدی نژاد حتی از این نیز فراتر رفت و گفت که "اصلا خود بنده به بانک مرکزی گفتم... یک گروهی به نام تاسیس بانک کارهای خلافی می‌کنند که ان شا‌ءالله با اصلاح سیستم بانکی بی‌عدالتی در اخذ وام ریشه‌کن و راه‌های سوء‌استفاده بسته خواهد شد."

این سخنان اختلاف نظر دولت و قوه قضائیه را آشکار کرد، به گونه ای که آقای پورمحمدی امروز در گفتگو با خانه ملت خبرگزاری وابسته به مجلس ایران گفت دولت از "موضع گیری عجولانه و جانبدارانه پرهیز" کند تا بتوان با این پرونده به طور کامل و جامع برخورد کرد.

آقای پورمحمدی گفت که "هر کسی دوست دارد بگوید در اقدام سالم سازی و مبارزه با فساد دست دارد. این ادعاها که مطرح می شوند، سقف و مانعی ندارد و هرکسی می تواند ادعا کند."

دامنه اختلافات بین دولت و قوه قضائیه

اظهارات مقامات رسمی دولتی نشان می دهد که اختلاف نظر بین دولت و قوه قضائیه عمیق تر از آن است که مقامات دولتی ساکت بنشینند.

محمدرضا رحیمی معاون اول رئیس جمهور امروز در باره پرونده اختلاس گفت که "هر که کشف کرده خدا به او خیر دهد، اما باید آخر آن را دید."

 

آقای محسنی اژه‌ای از سوی رئیس قوه قضائیه مسئول نظارت بر رسیدگی به پرونده اختلاس شده است.

آقای رحیمی که ریاست "ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی" را نیز بر عهده دارد، با اشاره به اختلاس بانک صادرات گفته که او و همکارانش تلاش می کنند بفهمند "در کجای ایران چه کسی چه میزان وام دریافت کرده است"، اما عده ای نمی گذارند که این کار انجام شود.

بنابر گزارش‌ها، فردی که صاحب چندین شرکت است از طریق تبانی با رئیس شعبه بانک صادرات در یک کارخانه فولاد در خوزستان، ال سی های (اسناد اعتباری) جعلی به مبالغ دهها میلیارد تومان می گرفته بدون آنکه وجه آنها را به بانک بپردازد.

بعد از آن وی این ال سی ها را به بانک های دولتی و خصوصی دیگر می برده و در آنجا با قیمتی پائین تر از قیمت رسمی ال سی می فروخته است.

احمد توکلی نماینده تهران گفته که "در همین اختلاس بزرگ فردی که در دهه ۸۰ با داشتن یک گاوداری به جایی می رسد که ۳۸ شرکت تاسیس کرده، ۳۸ کارخانه دارد و ۱۸ پروژه در حال اجرا نیز در اختیار گرفته است."

روز پنج شنبه ۲۴ شهریور صادق لاریجانی رئیس قوه قضائیه، غلامحسین محسنی اژه ای، دادستان کل این کشور را مامور نظارت بر رسیدگی به پرونده اختلاس بانک صادرات کرد و از وی خواست تا بر "رسیدگی سریع، قاطع و همه جانبه به پرونده و شناسایی و تحقیق از کلیه متهمین در هر رده و مقام" نظارت کند.

واحد مرکزی خبر وابسته به رادیو تلویزیون دولتی ایران گزارش داده که آقای اژه ای عصر روز گذشته (۲۶ شهریور) یعنی دو روز بعد از حکم رئیس قوه قضائیه به خوزستان رفته که این اختلاس در آنجا رخ داده است.

موضوعی اقتصادی برای فشار بر رقبای سیاسی

جزئیات پرونده اختلاس به درستی روشن نیست و رسانه ها می کوشند از طریق گفتگو با نمایندگان مجلس، مقامات قضایی و دولتی ابعاد این اختلاس را روشن تر کنند.

 

برخی رسانه های اصولگرا "جریان انحرافی" به رهبری اسفندیار رحیم مشائی رئیس دفتر رئیس جمهوری و حمید بقایی سرپرست نهاد ریاست جمهوری را پشت پرده این اختلاس دانسته اند.

برخی گزارش ها حکایت از آن دارد که بخشی از پول اختلاس شده از ایران خارج شده است.

محمدرضا خباز عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در باره این اختلاس به خبرگزاری کار ایران گفته که "گفته می شود مبلغی در حدود هزار تا دو هزار میلیارد تومان آن هم از کشور خارج شده است."

آقای خباز این اختلاس را "شوک آور و باور نکردنی" توصیف کرده وگفته "مسئولین دولت ادعا دارند که پاک ترین دولت های تاریخ هستند و من می خواهم این سوال را مطرح کنم که اگر با این اختلاسی که صورت گرفته این دولت پاک ترین دولت است، پس دولت ناپاک را چگونه باید شناخت؟"

آقای احمدی نژاد بعد از انتشار خبر اختلاس، برای چندمین بار دولت خود را "پاک‌ترین دولت تاریخ" خواند و گفت که کسانی "چند ماه است تلاش می‌کنند به دولت ضربه زده و دولت را بدون هیچ محدودیتی متهم می‌کنند."

پرونده اختلاس به موضوعی تازه در درگیری جناحی حکومتی در جمهوری اسلامی مبدل شده و رسانه های اصولگرای منتقد محمود احمدی نژاد، از آن برای حمله به اطرافیان او و به خصوص اسفندیار رحیم مشایی استفاده می کنند.

احمد توکلی نماینده تهران گفته که وقتی دولت فقط شعار می دهد و "خط قرمز برای همکاران خود قائل می شود تا قوه قضائیه به اتهامات آنها رسیدگی نکند، قطعا بدانید که افراد فاسد و زرنگ علامت گرفته و دست به این گونه جنایت های غیرقابل تصور می زند."

برخی رسانه های اصولگرا "جریان انحرافی" به رهبری اسفندیار رحیم مشائی رئیس دفتر رئیس جمهوری و حمید بقایی سرپرست نهاد ریاست جمهوری را پشت پرده این اختلاس معرفی کرده و آن را بخشی از یک توطئه سیاسی دانسته اند.

آقای احمدی نژاد در واکنش به کسانی که دستگاه های دولتی را به اختلاس متهم می کنند گفته که "ما باز هم سکوت می‌کنیم که به خاطر مقام رهبری است، البته این سکوت وحدت بخش طولانی مدت نخواهد بود".

sharafYabi - انگولا - بیمبه
وقتی که وزیر اقتصاد, شاه/ملا دزد سه میلیارد دلاری را قهرمان صنعتی کشور معرفی کند که ده هزار شغل ایجاد کرده, یعنی سی هزار دلار دزدی بابت هر شاغل. من هم وقتی ایران بودم پنج نفر را شاغل کردم, صدوپنجاه هزار دلار به من بدهکارید.
یکشنبه 27 شهریور 1390

gharibe UAE - امارات - ابوظبی
مبلغی نبوده که ..صداشو زیاد کردن این پول که یه ایرانی خورده از این بیشتر سوریه و فلسطین میخوره کسی خم به ابرو نمیاره حا لا اینقدر پول برا چی میخوان؟ وقت برا مصرفش نیست که
یکشنبه 27 شهریور 1390

mnm - کره - اینچان
خر تو خر که میگن .یعنی این .متاسفم
یکشنبه 27 شهریور 1390

oghab - فنلاند - هلسینکی
اگر شخصی برای داشتن یک کیلو تریاک و 20 گرم هروئین اعدام میشه . پس افرادی که در این اختلاس هستند . تا 20نسل بعدشان باید اعدام شوند . اگر حکومت احمدی نژاد عادل است .در غیر اینصورت بزودی نظام فرومی پاشد . صبر مردم تمام شده . هیچ کجای دنیا به اندازه ایران اینچنین دزدی در راسا حکومت نیست .
یکشنبه 27 شهریور 1390

h.k - دانمارک - اودا
خط فکری ایشان به من نزدیکتراست!!!!!ایت الله خامنه ای..درست فرمودید.نه اینکه نزدیک بلکه یکیست.!!!! 1کشوری که صاحب نداشته باشدهمین است.بچه های شمال خوزستان راهرگزنمیخواستیدببینید.اغلی که مدرسه است.چطور??احمدینژادپوسیده دفاع هم میکند.مقصرهمان ضحاک قرن اخیراست.وگرنه .....
یکشنبه 27 شهریور 1390

piade - ایران - تهران
بجز دزد سر گردنه رفسنجانی و نوادگان کثیفش کار کی میتونه باشه!
دوشنبه 28 شهریور 1390

firozi - عراق - بغداد
شخصی با یک گاوداری شروع میکنه و بعد گاوداری با حوزه علمیه قرارداد صدور طلبه تا مرجع عالیقدر میکنه و بعد هم از رانت های حوزه استفاده میکنه تا حوزه صنعتی بسازه و بعد ال سی و 3000 میلیارد و دولت پاک و رهبر مستضعفان کهکشان راه شیری و قوه غذاییه و قضاییه و اسی مشا و امت اسگل وسیب زمینی که اصلا دردشون نمیاد
دوشنبه 28 شهریور 1390

Azadikhah - هلند - تکسل
اطلاعات جالبی در مورد اختلاس 3000میلیارد تومانی:امیر منصور خسروی در سال 72 در سربازی بوده است.وی سال 84 و 85 با برادرانش یک گاوداری داشته و این گاوداری را از امکانات طرح‌های زود بازده که توسط رئیس جمهور طراحی شده بود، تأسیس کرد که نخستین بار طعم این پول‌ها به این صورت زیر دندان وی مزه کرد و این تخلف بزرگ و فساد اقتصادی از آنجا آغاز شد. بنابراین این فرد در سال 85 توانسته یک وام طرح زود بازده را بگیرد و البته در همان سال نیز یک شرکت خانوادگی به ثبت می‌رساند لذا از آنجا که راه‌ها را یاد گرفته و عواملی نیز در بانک‌ها دارد و طبیعتا پشت‌اش نیز از این جهت گرم است، در سال 89 تقاضای تأسیس بانک می‌کند که بانک از مهر تا دی ماه سال 89 فشار می‌آورد که باید سهم مؤسسین را پرداخت کنید.فردی که اختلاس نجومی را انجام داده است، در سال 85 با 20 میلیارد تومان شرکتی را به ثبت رساند ولی اکنون وی 38 کارخانه دارد که عمدتاً کارخانه‌های فولاد هستند و 18 پروژه نیز در حال اجرا دارد.
دوشنبه 28 شهریور 1390

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.