روزنامه های امروز صبح واکنش محمود احمدی نژاد به ماجرای اخلاس ۳ هزار میلیارد تومانی در بانک صادرات و بدنه دولت را با تیترهایی همچون "دولت من، پاکترین دولت تاریخ است" و یا "سکوت من طولانی نخواهد بود" در صدر اخبار خود قرار داده و در گزارش های مختلفی همچنان به ابعاد مختلف این موضوع پرداخته اند.
گزارش هایی درباره تکذیب خبر آزادی دو آمریکایی زندانی در ایران از سوی قوه قضاییه از جمله موضوعات مشترک صفحات نخست امروز است . همچنین روزنامه های امروز شکایت اسفندیار رحیم مشایی از مداحان و همچنین ۱۰ مقام قضایی و نظامی کشور را نیز برجسته کرده اند.
لطفا آمریکایی ها را یکی یکی آزاد کنید
جمهوری اسلامی در مقاله ای اعلام خبر آزادی دو شهروند آمریکایی زندانی در ایران و سپس تکذیب آن از سوی قوه قضاییه را دستمایه کرده و نوشته انتشار خبر آزادی قریب الوقوع این دو آمریکائی از زبان رئیسجمهور آنهم در آستانه سفر آقای احمدی نژاد به نیویورک برای شرکت در اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل، ذهنها را متوجه این نکته کرد که چنین اقدامی اکنون سالهاست که به یک رویه تبدیل شده و آقای احمدی نژاد هر سال قبل از سفر به آمریکا تلاش میکند یک آمریکائی یا یک ایرانی وابسته به آمریکا را که در زندانهای ایران بسر میبرد آزاد کند و این اقدام را در جریان سفر خود خرج نماید.
این روزنامه سپس به بررسی موارد مشابه پرداخته و نوشته در۳۰ مرداد سال ۱۳۸۶ هاله اسفندیاری که با اتهام جاسوسی برای آمریکا در بازداشت بسر میبرد با سپردن وثیقهای ۳۰۰ میلیون تومانی آزاد شد و به آمریکا رفت. در سال ۱۳۸۸ رکسانا صابری که وی نیز با اتهام جاسوسی در زندان بسر میبرد آزاد شد و به آمریکا رفت. در سال ۱۳۸۹ خانم سارا شورد، یکی از سه آمریکائی متهم به جاسوسی که در مرز ایران و عراق دستگیر شده بودند چند روز قبل از سفر آقای احمدی نژاد به نیویورک آزاد شد و به آمریکا رفت و در آنجا به همراه مادر خود با آقای احمدی نژاد دیدار و از وی تشکر کرد. و حالا در شهریور ۱۳۹۰ صحبت از آزادی دو آمریکائی دیگر هم پرونده با سارا شورد از زبان آقای احمدی نژاد به میان آمده است.
جمهوری اسلامی در ادامه این مقاله با اشاره به این که این آزادی ها با توجیه اقدام انسان دوستانه انجام شده است تاکید کرده قوه قضائیه برای این اقدام چه توجیهی دارد؟ و اصولاً چرا این اقدام هر سال در آستانه سفر رئیسجمهور به آمریکا صورت میگیرد؟ اینها سؤالهائی هستند که قوه قضائیه باید پاسخ آنها را به افکار عمومی بدهد.
این روزنامه در پایان مقاله اضافه کرده اگر به هر دلیل بنابر اینست که هر سال در چنین زمانی حس انسان دوستی ما گل کند و یک زندانی آمریکائی را آزاد کنیم، پیشنهاد میکنیم امسال یکی از این دو جاسوس آمریکائی آزاد شود تا سال دیگر در چنین زمانی در آستانه سفر رئیسجمهور به آمریکا دستمان خالی نباشد و آن آمریکائی دیگر را آزاد کنیم تا بتوانیم باز هم ژست انسان دوستانه بگیریم.
ترکیه و فراموشی سیاست حسن همجواری
قدس در سرمقاله امروزش به بررسی موضوع استقرار سپر موشکی ناتو در خاک ترکیه پرداخته و نوشته علتهای غیرآشکار ترکیه در موافقت با اقدامهایی نظیر موافقت با استقرار سپر موشکی ناتو در خاک خود و حرکت درمسیر تشکیل محور عربی- ترکی با دعوت از ارتشهای کشورهای حوزه خلیج فارس برای شرکت در مانور معروف «عقاب آناتولی» چیست؟ آیا دعوت از این ارتشها بدون موافقت ناتو به رهبری آمریکا صورت گرفته است؟
مهدی شکیبایی در ادامه افزوده ترکیه همواره به ایران به عنوان رقیب حقیقی برای رهبری خاورمیانه و خاور نزدیک توسط آنکارا است. دلیل آن نیز افزایش توانمندیهای نظامی، تکنولوژیک، اقتصادی و هسته ای ایران است. براین اساس، از آنجا که تأثیرگذاری ترکیه بر تواناییهای اسرائیل تقریباً غیرممکن است، بنابراین تنها راه صعود خود را در هدف قرار دادن ایران از چند محور تعریف می کند: یکی تضعیف همپیمانان منطقه ای تهران بویژه دمشق و همچنین همکاری با آمریکا و سعودی برای کاهش نفوذ ایران در عراق. دیگری همکاری با مثلث آمریکا، انگلیس و فرانسه در موضوع تحریمها و به اصطلاح مجازاتها علیه تهران. و در نهایت ایجاد فرصت برای واشنگتن و همپیمانانش جهت استقرار توانایی های نظامی شان در ترکیه.
به نوشته مقاله نویس قدس تمامی سیستمهای الکترونیکی و راداری ناتو تحت نظارت سازمانهای اطلاعاتی آمریکاست و به تبع آن تحت رهگیری سازمانهای اطلاعاتی اسرائیل فعالیت می کنند و معنای این رفتار آن است که ترکیه در این معامله تنها به ایستگاهی برای جاسوسی و تجسس سازمانهای اطلاعاتی غربی و اسرائیلی تبدیل خواهد شد...معنای این رفتار ترکیه هرگز کمک به سیاست حسن همسایگی و همجواری و یا تلاش آنها برای رهبریت منطقه توسط آنکارا نخواهد بود، بلکه این کشور به پایگاهی تبدیل خواهد شد که از طریق آن آمریکا و اسرائیل در پوشش پیمان ناتو مستقیماً علیه سوریه و پس از آن روسیه، ایران و سایر کشورهای منطقه جاسوسی الکترونیکی خواهند کرد. خواه ترکیه موافقت کند یا مخالفت.
لطفا این بار سکوت را بشکنید
جهان صنعت طی مقاله ای واکنش روز گذشته محمود احمدی نژاد به ماجرای اختلاس ۳ هزار میلیارد تومانی را مورد توجه قرار داده و نوشته خبر اختلاس سه میلیاردی با توجه به شرایط اقتصادی کشور به خودی خود تعجببرانگیز است اما زمانی که رییسجمهور در جمع مردم قرار میگیرد و رسما میگوید سکوتش در اینباره مدتدار نخواهد بود و اگر از سوی وی تاکنون توضیحی داده نشده به خاطر مقام معظم رهبری بوده است، شگفتی به وجود آمده چند برابر میشود.
مژگان فرجی اضافه کرده که در ابتدا باید گفت مقام معظم رهبری همواره از شفافسازی حمایت کردند و بارها گفتهاند کارهای خوب و بد هر دو باید عنوان شود و درست نیست که فقط یک بعد را برجسته کرد بنابراین بد نیست رییس دولت به این موضوع توجه کند که این بار اتفاقا باید به خاطر مقام معظم رهبری واکنش نشان میداد نه اینکه سکوت کند.
نویسنده مقاله همچنین خاطرنشان کرده رییسجمهور حتما میداند که سکوت در چنین پروندههایی جز افزایش ابهام و شایعه نتیجه دیگری در بر ندارد بنابراین جا داشت به صحنه میآمد و برای مردم توضیح میداد که به کدام دلیل در دولت وی اختلاسی در این حجم و اندازه صورت گرفته است.البته در این چند خط قصد آن وجود ندارد تا متهمی پیدا شود اما شکی نیز وجود ندارد که احمدینژاد به عنوان بالاترین مقام اجرایی کشور مسوولترین فرد در این رابطه به حساب میآید بنابراین آقای رییسجمهور لطفا این بار سکوت خود را بشکنید.
برای فتح کدام سنگر مانده اید؟
اعتماد در یادداشتی خطاب به محمود بهمنی سه ساله شدن ریاست وی بر بانک مرکزی را مورد بررسی قرار داده و نوشته اگر خاطرتان باشد، دوم مهرماه سال ۱۳۸۷ رسما به عنوان رییس کل بانک مرکزی منصوب شدید...حال، بد نیست در روزهایی که تا تولد رییس کلی شما باقی مانده است، مرور کنید که در این سه سال در حیطه مسوولیت و وظایف رییس کل بانک مرکزی چه گذشته است.
علی حق در این نوشتار سپس به برخی از موارد که ماحصل دوره ریاست آقای بهمنی بر بانک مرکزی است پرداخته و افزوده شاخص کالاها و خدمات مصرفی از ۱۸۵.۷ در شهریور ۸۷ به ۲۶۸.۲ در مردادماه سال ۹۰ رسیده است. یعنی طی ۳ سال تورم (کاهش قدرت خرید) ۴۴درصدی بر مردم تحمیل شده است. دلار ۹۶۲ تومانی در این ۳ سال تا ۱۲۴۵ تومان صعود کرده که نشان از افت ۲۹درصدی ارزش ریال دارد. حجم نقدینگی با رشد ۸۰ درصدی از حدود ۱۷۰ هزارمیلیارد تومان به ۳۰۵ هزارمیلیارد تومان بالغ شده است. مطالبات معوق بانکها از ۴۱ هزارمیلیارد تومان تا رکورد ۴۸ هزارمیلیاردتومان صعود کرده است و... بزرگترین اختلاس تاریخ ایران به میزان ۳ هزارمیلیارد تومان.
نویسنده در پایان نوشته با وجود چنین کارنامهیی، آقای بهمنی برای فتح کدام سنگر در مقام خود باقی ماندهاید؟ حال که قصدی برای استعفا ندارید، چگونه از مدیرعامل بانک صادرات میتوان انتظاری جز مطالبه پاداش از شما داشت؟ مگر شما که رییس مقام ناظر بازار پول هستید، راه بهتری جز فرافکنی گزیدهاید؟ آقای رییس کل! حداقل دوم مهرماه امسال پیش از آنکه سه شمع روی کیک تولدتان را فوت کنید، آرزوی دیگری برای خود کنید. البته منظور، خود رییس کلیتان است.
فرق تقسیم یارانه و تقسیم شام
حمد حسین روانبخش در سرمقاله مردم سالاری اصرار رییس دولت بر امکان افزایش سه برابری یارانه نقدی را برجسته کرده و نوشته تقسیم یارانه نقدی بین ۷۰میلیون جمعیت کشور با تقسیم شام در مجلس عروسی یا عزا خیلی فرق می کند... برای افزایش وضعیت یارانه نقدی باید به روشنی معلوم شود که از کدام منبع و با کدام معیار قرار است این تغییر صورت پذیرد. آیا اصلا چنین چیزی امکان تحقق دارد، آن هم در شرایطی که اعلام می شود برای پرداخت همین یارانه فعلی دولت از منابعی استفاده کرده که نباید می کرده؟
نویسنده این مقاله در ادامه پرسیده پیامدهای اقتصادی و اجتماعی افزایش یارانه نقدی چیست و برفرض تحقق چنین شعارهایی مردم واقعا منتفع می شوند یا با افزایش تورم، طبقات فرو دست اقتصادی بیش از پیش فقیر می شوند؟... آیا توقع اینکه دولت براساس قانون باید رفتار کند و قانون چنین وضعیتی را نمی پذیرد، ناراحتی است؟ آیا انتخاباتی که رقابت در آن بین دوستان دیروز و امروز احمدی نژاد است و بقیه چندان راهی در آن ندارند آن قدر حیثیتی شده که باید به خاطر آن این طور شعار داد
سرمقاله نویس مردم سالاری از انتخاباتی شدن هدفمندی یارانه ها انتقاد کرده و افزوده داستان یارانه ها به حق موضوعی ملی است و می تواند سرنوشت چندین نسل را تغییر دهد. پایین آوردن این موضوع در حد دعواهای جناحی و چنین توصیفاتی از مخالفتها با شعارگرایی دولت در آستانه انتخابات و سواستفاده از هدفمندی یارانه ها به نفع یک جریان و گروه، به قیمت بدتر کردن وضعیت اجرای این قانون، چیزی نیست که به راحتی بتوان از آن گذشت و درباره اش ناراحتی نکرد.
پیشنهاد وزارت اختلاس و دارایی
پوریا عالمی در ستون طنز اعتماد درباره ماجرای اختلاس ۳ هزار میلیارد تومانی نوشته دیدید هر چیزی یک سقفی دارد. اختلاس فوق فوقش ۲۹۹۹ میلیارد تومان. ۳۰۰۰ میلیارد تومان دیگر شوخی است. دوم اینکه، ما تا همین الان خیال میکردیم قضیه ۳۰۰ میلیارد تومان هفت، هشت، ده سال پیش شهرداری است که مجلس قرار بود دربارهاش تحقیق کند، اما براش کار پیش آمد و وقت نکرد. البته ما که با علمالاعداد و علوم خفیه و غیبیه آشنایی مفصل نداریم. اهل فن و دیگر جنگیرهای غیردولتی و مستقل، لطف کنند و بگویند جریان این عدد ۳ و ۳۰۰ و ۳۰۰۰ چیست؟ خطر که ندارد؟
طنزنویس اعتماد ادامه داده که خلاف هم میکنید درست خلاف کنید. برای خودتان میگویم، اگر آفتابهدزدی و جیببری کنید با توسری و به حالت قپانی صدا و سیمای آقای ضرغامی نشانتان میدهد. ولی اگر به جای آفتابهدزدی و قتل و غارت اختلاس ۳۰۰۰ میلیارد تومانی کنید، برای عملکرد قویتان برایتان سخنگو انتخاب میکنند.
نویسنده در پایان نوشتارش آورده با توجه به اینکه هر چند وقت یک بار خبر یک اختلاس قلنبه میشنویم، و با توجه به اینکه هر روز اختلاس درشتتر از دیروز، به نظرمان حالا که برای اختلاس سخنگو انتخاب کردهاند، یک وزارتخانه اختلاس و دارایی هم راه بیندازند که یک سر و سامانی پیدا کند این قضیه.
+0
رأی دهید
-0
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.