شاید به نظر برسد ورزش نکردن و به خورد و خواب بسنده کردن، ناشی از نوعی تنبلی باشد؛ اما محققان دانشگاه مکمستر دریافتهاند این تنبلی به کمبود ژنهایی مربوط میشود.
به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، این دانشمندان، کشف جالب خود را در زمان مطالعه بر روی موشهای سالم و با پرورش خاص بدست آوردند که برخی از آنها فاقد دو ژن خاص در ماهیچههای خود برای ورزش برخوردار بودند.
این ژنها به کنترل پروتئین فعال کننده AMP پروتئین کیناز (AMPK) میپردازند. این آنزیم در زمام ورزش و تحرک فعال میشود.
به گفته این محققان، موشها عاشق دویدن هستند. درحالیکه موشهای عادی میتوانند تا چند صد متر بدوند، موشهای فاقد این ژنها در ماهیچههای خود تنها میتوانند مسیرهای کوتاه را طی کنند.
دانشمندان دریافتند که موشهای فاقد آنزیم AMPK از سطوح پایینتر میتوکندری و عدم قابلیت برای بدست آوردن گلوکوز در ماهیچهها در زمان تحرک برخوردارند.
هزاران دانشمند در سراسر دنیا در حال کار بر روی آنزیم AMPK بوده؛ اما محققان دانشگاه مکمستر اولین تیمی هستند که نقش اساسی آن را در تحرک و ورزش آشکار کردهاند.
نتایج پژوهش این تیم در مجموعه مقالات آکادمی ملی علوم منتشر شده است.
به گفته دانشمندان، این یافتهها میتواند به افرادی که دارای مشکل در تحرک هستند، مانند افراد چاق، آسمی و افراد ویلچردار کمک کند. عدم توانایی این افراد برای تحرک ممکن است به مشکلات دیگری مانند دیابت و بیماری قلبی منجر شود.
+0
رأی دهید
-0
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.