اجلاس خبرگان رهبری با حضور دو مقام اطلاعاتی و نظامی ایران
در نشست این دوره مجلس خبرگان، اکبر هاشمی رفسنجانی برای اولین بار در جایگاه هیات رئیسه حضور نداشت
دهمین دوره نشست مجلس چهارم خبرگان رهبری در ایران به ریاست محمدرضا مهدوی کنی آغاز شده است.
طی دو روز اجلاس خبرگان رهبری، حیدر مصلحی، وزیر اطلاعات ایران درباره مسائل داخلی و ادامه حوادث پس از انتخابات ریاست جمهوری سال ۸۸ سخنرانی کرده برای روز دوم اجلاس هم قرار است، قاسم سلیمانی فرمانده سپاه قدس (شاخه عملیاتی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در خارج از کشور) درباره تحولات کشورهای منطقه به اعضای مجلس خبرگان گزارش دهد.
آقای بازرگان زمانی بعد از انقلاب به ما گفت شما روحانیون حالا بروید به مسجد که من به ایشان گفتم شما همان چهرهای بودید که در مسجد هدایت به ما میگفتید که اسلام فقط وضو و غسل نیست و حالا هم اگر به ما بگویند برویم ما دیگر ولکن معامله نیستیم و اگر بخواهند برویم ما کنار نمیرویم
خبرگزاری های ایران بخش هایی از سخنرانی آقای مصلحی را منتشر کرده اند که او درباره حضور مخالفان دولت در انتخابات پیش روی مجلس شورای اسلامی هشدار داده است.
آقای مصلحی به اعضای خبرگان گفته است که جریان انحرافی و جریان فتنه با ائتلاف در صدد به دست گرفتن کرسى ریاست جمهورى و کرسی هاى مجلس شوراى اسلامى است که این را "تنها راه تغییر نظام می داند و مدتى است که با روشهاى گوناگون، جذب مردم در حال شکل گیرى است."
جریان انحرافی عنوانی است که برخی از چهره های حکومتی از نزدیکان اسفندیار رحیم مشایی، رئیس دفتر محمود احمدی نژاد نام می برند و جریان فتنه نامی است که آیت الله علی خامنه ای و پیروان او مخالفان دولت به رهبری میرحسین موسوی و مهدی کروبی را به آن نام می خوانند.
وزیر اطلاعات ایران به نمایندگان مجلس خبرگان گفته است: "موضوع این ائتلاف، از پیچیده ترین مسائلى است که نظام با آنها روبروست."
نشست فعلی اعضای مجلس خبرگان، نخستین جلسه خبرگان است که بدون حضور اکبر هاشمی رفسنجانی در جایگاه هیات رئیسه برگزار می شود.
در پی همدلی آقای هاشمی رفسنجانی با برخی از چهره های منتقد دولت، زمستان سال گذشته شماری از سیاستمداران رقیب و گروه های سیاسی نزدیک به دولت، خواستار عزل او از ریاست مجلس خبرگان شده بودند.
آقای هاشمی رفسنجانی در سخنرانی های خود در مجلس خبرگان و دیگر مجامع رسمی، با یادآوری وقایع پس از انتخابات ریاست جمهوری، خواستار در پیش گرفتن سیاسی شده بود که وضعیت کشور را به "حالت عادی" بازگرداند.
خبرگزاری رسمی جمهوری اسلامی می گوید که موقعیت نشستن اکبر هاشمی رفسنجانی، عکاسی از او را دشوار کرده بود
با افزایش فشارها به اکبر هاشمی رفسنجانی برای ترک ریاست مجلس خبرگان، او در دور گذشته اجلاس که شش ماه پیش برگزار شد، آمادگی خود را برای کناره گیری از سمتش به نفع محمد رضا مهدوی کنی اعلام کرد و نامزد ریاست مجدد بر این نهاد نشد.
به این ترتیب، محمدرضا مهدوی کنی، سیاستمدار ۸۰ ساله ایران به عنوان تنها نامزد ریاست، از شش ماه پیش با رای نمایندگان، جانشین آقای هاشمی رفسنجانی شده است.
حضور آقای هاشمی رفسنجانی در اجلاس خبرگان در حالی است که او دیگر از اعضای هیات رئیسه محسوب نمی شود و به همین دلیل در کنار دیگر نمایندگان نشست.
برخی از رسانه های ایران از جمله خبرگزاری رسمی جمهوری اسلامی(ایرنا) ، می گوید پیشتر احتمال داده شده بود که او در نشست امروز خبرگان شرکت نکند.
خبرگزاری رسمی جمهور اسلامی می گوید حضور آقای هاشمی رفسنجانی در ردیف جلویی صحن مجلس، در زاویه مخالف دوربین عکاسان بوده است که این موضوع باعث شده تا گروهی از خبرنگاران برای عکاسی از او مجبور به تغییر محل مشخص استقرارشان شوند.
پایگاه خبری خبرآنلاین نزدیک به علی لاریجانی، رئیس مجلس ایران می گوید در حالی که اعضای هیات رئیسه در جایگاه آماده آغاز اجلاس بودند، آقای مهدوی کنی پس از ورود اکبر هاشمی رفسنجانی رسمیت جلسه را اعلام کرد.
آقای مهدوی کنی، در سخنان خود در جلسه افتتاحیه مجلس خبرگان، از رهبری ۲۲ ساله آیت الله علی خامنه ای، تمجید کرده و گفته است که شیوه رهبری او ایران را در میان کشورهای اسلامی "الگو" کرده است.
او به موضوع انتخابات مجلس نهم هم اشاره کرد و خواهان ائتلاف اصولگرایان برای به دست گرفتن اکثریت کرسی های مجلس شد.
برخی از نمایندگان مجلس خبرگان به دلیل کهولت سنی با کمک دیگران وارد صحن مجلس شدند. محمد یزدی نایب رئیس اول مجلس هم به علت بیماری در مجلس حضور نداشت
رئیس مجلس خبرگان گفته است: "ائتلاف این نیست که هرچه شما بگویید ما قبول کنیم یا هرچه ما بگویم شما بپذیرید. مثل مجلس باید نظر جمع را محترم بدانیم و همه انقلابیون این نصیحت را بپذیرند که با هم کار کنیم و اگر با هم باشیم موفقتر خواهیم بود."
آقای مهدوی کنی در جلسه امروز خاطره ای هم از مهدی بازرگان، نخست وزیر دولت موقت تعریف کرده است.
"آقای بازرگان زمانی بعد از انقلاب به ما گفت شما روحانیون حالا بروید به مسجد که من به ایشان گفتم شما همان چهرهای بودید که در مسجد هدایت به ما میگفتید که اسلام فقط وضو و غسل نیست و حالا هم اگر به ما بگویند برویم ما دیگر ولکن معامله نیستیم و اگر بخواهند برویم ما کنار نمیرویم."
آقای مهدوی کنی گفته است: "حضور روحانیون در سیاست از برنامه های آیت الله خمینی بنیانگذار جمهوری اسلامی بوده که باید تا آخر باقی بماند."
خبرگزاری ایران می گویند پس از پایان سخنرانی رئیس مجلس خبرگان، قربانعلی دری نجف آبادی از اعضای هیات رئیسه مجلس از خبرنگاران خواسته است تا صحن مجلس را ترک و خبرها را از طریق دبیرخانه مجلس دنبال کنند.
اولین سخنران پیش از دستور مجلس خبرگان ابوالقاسم خزعلی بود که با چهارپایه مخصوص (واکر) پشت تریبون قرار گرفت.
رسانه های ایران می گویند که او به تازگی از بیمارستان مرخص شده و خود را به اجلاس خبرگان رسانده است.
محمدرضا مهدوی کنی، در سخنرانی افتتاحیه گفته بود: "در این اجلاس برخی از دوستان از جمله آیتالله یزدی بر اثر بیماری شرکت ندارند."
محمد یزدی، نایب رئیس اول مجلس خبرگان است که با غیبت او محمود هاشمی شاهرودی بر کرسی او قرار گرفت.
نشست مجلس خبرگان رهبری هر شش ماه یکبار برگزار می شود.
|
|
|
|