روزنامه های صبح تهران؛ دوشنبه ۱۴ شهریور


روزنامه های صبح تهران؛ دوشنبه ۱۴ شهریور



روزنامه های صبح امروز تهران در صفحات اول خود از ارسال برق از نیروگاه هسته ای بوشهر در شبکه برق کشور خبر داده و در گزارش های خود از خشک شدن دریاچه ارومیه نوشته و از دولت انتقاد کرده اند. خبرهائی از گزارش انجام نشدن هفتاد در صد از مصوبات سفرهای استانی هیات دولت و مقالاتی درباره محتمل نبودن ایجاد دو و نیم میلیون شغل در یک ماه دارند.

خبرهای تازه از لندن

یک ماه بعد از دو روز آشوب لندن، سیاست روز در شماره امروز خود با چاپ عکس هائی از ناآرامی های ماه گذشته نوشته هنوز دامنه اعتراض‌ها و بازداشت‌های گسترده معترضان به قتل جوان سیاه پوست به دست پلیس در منطقه تاتنهام در شمال لندن ادامه دارد که مأموران پلیس انگلیس با معترضان این کشور که در لندن تظاهرات کرده بودند درگیر شده و ۶۰ معترض انگلیسی را دستگیر کرد.


سیاست روز ادعا کرده با اوج گیری اعتراض‌ها به سیاست‌های دولت و خشونت پلیس "ترزا می" وزیر کشور انگلیس اعلام کرده بود که برگزاری هرگونه راهپیمایی در منطقه "تاور هملتس" و چهار بخش دیگر در شرق لندن برای تمامی گروه‌ها به مدت یک ماه ممنوع است. علیرغم این هشدار وزیر کشور انگلیس، "لیگ دفاعی انگلیس" به دنبال ممنوعیت برگزاری تظاهرات به مدت یک ماه در ۶ منطقه انگلیس، تظاهراتی را در شرق لندن، پایتخت انگلیس برگزار کردند.

در صحنه جهانی

"نه شرقی نه غربی شعار یکپارچه مردم لیبی" در صدر اخبار کیهان آمده و شرق از "پاسخ سپاه به تهدید سارکوزی" نوشته است.

محمدابراهیم طاهریان در مقاله ای در اعتماد ضمن اشاره به شرایط منطقه نوشته روز جمعه نشست چهارجانبه‌یی با حضور سران کشورهای افغانستان، روسیه، پاکستان و تاجیکستان در شهر دوشنبه برقرار بود و براساس آنچه اعلام شد رئوس این اجلاس بحث و بررسی بر سر امنیت افغانستان، توسعه همکاری‌های اقتصادی و بویژه چگونگی هدفمند کردن مبارزه با جریان افراط و شبکه‌های تروریستی فعال در این کشور بوده است. مساله اصلی اما در این میان، غیبت تهران در میان حاضران این اجلاس است.

به نوشته این دیپلومات سابق: تهران در سال‌های اخیر و فارغ از دولتی که در آن بر سرکار بوده است بشدت علاقه‌مند به ثبات در دو کشور افغانستان و پاکستان بوده و در این زمینه گام‌های بلندی نیز برداشته است. اتفاقات اخیر یک دهه کابل نیز به خوبی نشان می‌دهد هر زمان که پای تهران وسط بوده و میدان‌داری کرده است، جهانیان شاهد دستیابی به نتایج مثبتی بوده‌اند. نگاهی به نتایج راهکارهای فرامنطقه‌یی به خوبی نشان می‌دهد که هیچ کدام از آنها نتوانسته‌اند دستاورد مثبتی برای کابل به همراه داشته باشند و حتی در موارد بی‌شماری به مه‌آلود کردن اوضاع نیز کمک کرده‌اند.

در انتهای مقاله اعتماد آمده به نظر می‌رسد غیبت ایران در اجلاسی که بر مدار امنیت و توسعه افغانستان بوده است بشدت سوال‌برانگیز است. به همین واسطه ضروری است که این پرسش به میان آید که به چه دلیل ایران به این اجلاس دعوت نشده یا اگر دعوتی از دستگاه دیپلماسی کشور در کار بوده است چرا هیاتی از کشورمان به این نشست اعزام نشده است. بدون تردید پاسخگویی به این پرسش‌ها در وهله کنونی و در ارتباط با افغانستان که جایگاه برجسته‌یی در فهرست دیپلماتیک کشور دارد وظیفه ضروری دستگاه خارجی کشور است.

بوشهر برق ساخت

"چراغ بوشهر روشن شد" تیتر اول تهران امروز است و ابتکار از "قبولی نیروگاه بوشهر در امتحان شهریور" نوشته.

حسام‌الدین کاوه در تهران امروز نوشته پس از سال‌ها تحریم، انتظار، ستیزه‌های دیپلماتیک و مذاکرات طولانی و کشدار، ایران موفق شد نیروگاه هسته‌ای بوشهر را وارد فاز عملیاتی کند. گرچه فعالیت نیروگاه بوشهر آزمایشی است و در ماه‌های پایانی سال با ظرفیت بالا نیروی برق هسته‌ای را روانه شبکه توزیع نیرو خواهد کرد.

به نوشته این مقاله ایران با چنگ و دندان و با مبارزه‌ای نفسگیر و لحظه به لحظه موفق شد حقوق حقه خود را برای جهانیان به اثبات برساند و از این پس ایران وارد جرگه کشورهایی می‌شود که بخشی از انرژی الکتریکی خود را از نیروگاه‌های هسته‌ای دریافت می‌کنند.

تهران امروز در نهایت اظهار عقیده کرده: راه‌اندازی نیروگاه بوشهر از یک‌سو و نصب سانتریفیوژهای نسل جدید IR۴ در مجتمع نطنز از سوی دیگر سرآغاز اقتدار هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران است. اقتدار هسته‌ای ایران آغاز شده است اما حد و حصری نخواهد داشت جز آنکه در راه صلح‌آمیز از آن بهره گرفته شود.

دو و نیم میلیون شغلی که محقق نمی شود

"وعده ای که امسال محقق نمی شود" عنوان اول جهان صنعت است، "دفن ۳۸۰ میلیارد تومان چای ایران" تیتر اصلی اعتماد است، دنیای اقتصاد از "شتاب صعودی ساخت‌و‌ساز" نوشته و مردم سالاری از "طلب ۴۵۵ میلیارد تومانی صادرکنندگان از دولت" خبر داده است.

مردم سالاری در سرمقاله خود با اشاره به اظهارات متناقض رییس جمهور و وزیر کار در مورد وعده دو و نیم میلیون اشتغال تازه نوشته صرفنظر از تفاوت مدت زمان مورد نیاز برای ایجاد ۲/۵ میلیون شغل در اظهارات آقایان احمدی نژاد و شیخ الا سلا می این نکته جالب توجه است که موعد مشخص شده توسط وزیر محترم تعاون، کار و رفاه اجتماعی زمانی به پایان می رسد که دولت یازدهم بر سر کار آمده و دیگر کسی از دولت دهم بر سر کار نیست تا در مورد عملی شدن یا عملی نشدن وعده ایجاد ۲/۵ میلیون شغل توضیح دهد. اما از همه اینها جالبتر اتفاقی است که دیروز در پایگاه اطلا ع رسانی دولت رخ داد.

نویسنده این مقاله در ضمن کشف کرده که پس از اظهارات آقای شیخ الاسلامی وزیر کار که انتقادهایی را برانگیخت، پایگاه اطلاع رسانی دولت ،همان خبر را به نقل از خبرگزاری ایرنا، ساعت ۳۸:۹ صبح روز یکشنبه ۱۳ شهریور دوباره مخابره کرد، با این تفاوت که در ابتدایش نوشت وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: به طور قطع طی دو سال آینده دو ونیم میلیون فرصت شغلی در کشور ایجاد خواهد شد، در خبر پایگاه اطلا ع رسانی دولت همین خبر به قید تا پایان سال جاری نقل شد در حقیقت به راحتی یک لیوان آب خوردن، وعده ایجاد ۲/۵ میلیون شغل بین یک سال و دو سال دستخوش تغییر می کند.

مردم سالاری نوشته اینجا دیگر سخن از عملی بودن یا عملی نبودن ایجاد ۲/۵ میلیون شغل طی یک سال یا دو سال نیست، بلکه هدف، ذکر این نکته است که چرا به این راحتی و یک شبه، اظهارات یک وزیر تا این حد توسط دو خبرگزاری و پایگاه خبری صددرصد دولتی تغییر می کند؟ اشکال از عملکرد نادرست رسانه های دولتی است، یا موضوع دیگری در میان است؟

مهدی حسین‌پور هم در سرمقاله جهان صنعت با استناد به گفته های رییس بانک مرکزی که تمام تلاش خود را به کار خواهیم بست تا ۵/۲ میلیون شغل وعده داده شده از سوی رییس‌جمهور را تامین اعتبار کنند نوشته این سخنان بهمنی در شرایطی مطرح می‌شود که چندی پیش ایشان عنوان کردند بانک‌ها دیگر توان تامین مالی کافی ندارند.

در این مقاله آمده حتی اگر بانک‌ها برای تامین منابع وعده داده شده تا پایان سال‌جاری (‌که با توجه به کمبود مالی بعید به نظر می‌رسد) بتوانند ۵۸ هزار میلیارد ریال نقدینگی در اختیار اشتغالزایی قرار دهند، باز هم هدف ۵/۲ میلیون شغل محقق نخواهد شد.

آماده برای تشییع جنازه دریاچه

فضل الله یاری در سرمقاله ابتکار نوشته در عکس‌های هوایی ارسالی ماهواره‌ها از شمال‌غرب ایران، لکه‌ای نیلی‌رنگ دیده می‌شود که گویی حاصل شیطنتی کودکانه است که دواتی را روی زمین واژگون کرده است. این لکه نیلی که این روزها در حال خشک شدن و رنگ باختن است، همان است که روزگاری «چیچست» و امروزه به نام ارومیه خوانده می‌شود، همان‌که روزگاری نه‌چندان دور، رقص فلامینگوهای زیبایش به ما یادآور می‌شد که محیط‌زیست ما هنوز جایی برای زندگی و پرواز و آواز دارد.

به نوشته این روزنامه اما چندسالی بود که احوال این دریاچه خوب نبود تا امروز که جهانی به تماشای احتضارش نشسته است و ما ایرانیان نیز منتظریم تا جنازه‌اش را بر دوش بکشیم و شیون‌کنان و برسرزنان مقصران مرگش را به جهانیان معرفی کنیم.بدون تردید رفتارهای ما ایرانیان، اعم از دولت و ملت، آزمون بزرگی است که در منظر جهانیان از ما گرفته می‌شود و شوربختانه آنچه در پایان این آزمون پیش‌بینی می‌شود، نتیجه‌ای جز «رد شدن» ما نیست.

ابتکار نوشته آنچه در روزهای گذشته خود را بیش‌ازپیش نشان داده، اقداماتی است که به بهانه اعتراض به وضعیت کنونی دریاچه صورت می‌گیرداز یک طرف و نحوه برخورد مسئولان با این اعتراضات از طرف دیگراست. هر دو طرف هم موضوع را سیاسی می‌بینند و هم تلاش می‌کنند به این مشکل زیست‌محیطی رنگ سیاسی و حتی امنیتی بدهند.

سویچ هواپیما در جیب مشائی

روزگار در عنوان اول خود از قول رحیم مشائی نوشته "سویچ سفر دست من است"، سیاست روز خبر داده که " موضوع دریاچه ارومیه سیاسی نیست" و آرمان از زبان سردار رادان نوشته "آب بازی ممنوع".

محمد حسین روانبخش در ستون طنز مردم سالاری نوشته همه سوار هواپیما شده اند تا به تاجیکستان بروند اما فردی که برخی او را مسئول محترم جریان انحرافی می دانند سوار نشده است. دوستان و آشنایان و دلسوزان و خبرنگاران خودی نگران می شوند: مهندس جان، چرا سوار نمی شوی و به یارانت نمی پیوندی؟ جا نمانی مهندس جان . تاجیکستانی ها را از دیدارت محروم نکنی ؟هواپیما دارد می پرد.مسئول محترم جریان انحرافی با همان اعتماد به نفس همیشگی جواب می دهد: نترسید ، کجا بپرد؟سوئیچ هواپیما دست خودم است.

به نوشته این طنزنویس او که پس از غیبت ۱۱۳ روزه در مجامع عمومی و رسانه ها، هفته گذشته در کنار محمود احمدی نژاد دیده شد ، روز گذشته با او به تاجیکستان رفت تا دولت و دولتمردان در این سفربا دلگرمی هر چه تمامتر به وظایف خود برسند. داستان بالا را هم خبرنگار فارس آمده و برای مردم همیشه در صحنه تعریف کرده است! مملکت الحمدلله امن و امان است. نه گرانی هست، نه تورم ، نه پروژه های نیمه کاره و ده بار افتتاح شده ، نه وضع مسکن نابسامان است و نه نگرانی هایی بابت خشک شدن دریاچه ارومیه وجود دارد، نه بیکاری بیداد می کند.

مردم سالاری نوشته نه ناامنی و درگیری و اعتیاد و فحشا وجود دارد، نه پولهای نفت ایران را کشورهای دیگر نمی دهند و نه کسی به حرفهای کارشناس افغانی در تلویزیون ایران که نیمه کاره قطع شد توجه دارد. خوب در این وضعیت بهترین کار این است که برای مردم جوک های گفته شده توسط مسئول محترم جریان انحرافی داخل دولت را تعریف کنیم تا نشاطی هم برای مردم در حال خوشی کشور ایجاد شود.

ورود بوئینگ MDبه کشور ممنوع

موسی منعم در گزارش اصلی جهان صنعت نوشته قرار است ورود بوئینگ MD به ایرلاین‌های کشور ممنوع شود و اضافه کرده بوئینگ‌های MD تاکنون سانحه‌ای نداشته و طبیعتا این هواپیماها قربانی نیز نگرفته‌اند‌ از این رو تصمیم به برخورد با این پرنده‌ها کمی عجیب است چون حسب تجربه برای خروج قاتلی مثل توپولف هم ۴۲۲ انسان قربانی شدند تا آن تصمیم گرفته شد.از دیگر سو پس از ورود لااقل ۲۳ هواپیما از این جنس به نظر برای اتخاذ چنین تصمیمی کمی دیر شده است!

به نوشته این گزارش توپولف‌های قاتل که برای حذفشان از ناوگان هوایی کشور ۴۲۲ نفر از هموطنانمان قربانی شدند امروز دیگر نیستندو جایگزینان آنها هم ظاهرا قرار است از خط خارج شوند. از حدود سال‌های ۱۳۸۲ و ۱۳۸۳ هجری شمسی تصمیم بر آن شد که بوئینگ‌های MD همراه با توپولف وارد کشور شده و به تدریج جایگزین توپولف‌ها شوند. که حالا به سرنوشت توپولف ها دچار شده اند.

به نوشته گزارش جهان صنعت آنچه از آمارهای موجود بر می‌آید این است که لا‌اقل ۲۳ فروند از این جایگزینان بوئینگ MD بودند! اگر‌چه در ایران یافتن آمار، آن هم آمار ظرفیت ناوگان هوایی کشور کار زیاد آسانی نیست‌ چرا که لا‌اقل پنج خط هوائی در کشور، مجموعا ۲۳ فروند بوئینگ MD در اختیار دارند، حال باید سوال کرد آیا ایرلاین‌هایی که این ۲۳ فروند هواپیمای- در ایران- جدید را به جای هواپیماهای قاتل خود به خدمت گرفتند، آیا به این سادگی می‌توانند اینها را هم تغییر دهند.

راهکارهای طنز

پوریا عالمی در ستون کاناپه اعتماد برای حل مشکل دریاچه‌ی ارومیه راهکارهائی ارائه داده:

- دریاچه‌ی ارومیه به دریای خزر منتقل شود تا خیال کنیم سهم ما از خزر بیشتر شده است.

- دریاچه‌ی خزر به دریاچه‌ی نمک قم منتقل شود، بعد آب نمک تولیدی را طی مراسم باشکوهی قرقره کنیم.

- دریاچه‌ی ارومیه سهمیه‌بندی شود و مثل طرح صد در صد موفق پرداخت نقدی یارانه‌ها، به افراد مجرد یک تشت آب و به افراد متاهل یک لگن آب دریاچه‌ی ارومیه داده شود.

- مردم یادشان باشد آب دریاچه‌ی ارومیه را با آب‌های دیگرشان قاطی نکنند.

- مردم می‌توانند این آب را در کوزه مهر سرمایه‌گذاری کنند و بعد از دو سال که گذاشتند در کوزه، آبش را بخورند.

- مردم می‌توانند با این آب دسته‌گلی را که دولت کاشته آب بدهند.

- مردم دقت کنند تحت تاثیر ماهواره‌ها قرار نگیرند و این آب را به آسیاب دشمن نریزند.

- جوانان بپرهیزند که تحت تاثیر سایت ضاله‌ی فیس‌بوک بروند در پارک و این آب را به سر و روی هم بپاشند و بنیان کشور را سست کنند.

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.