روزنامه های امروز صبح، در اول هفته تهران، بعد از سه روز تعطیلی که برای اولین بار بعد از عید فطر اتفاق افتاد، در تیترهای اصلی خود هشدارها وتوصیه های رهبر جمهوری اسلامی را به دولت منعکس کرده اند و ضمن انتقاد از تصادفات فراوان در جاده ها که موجب کشته و مجروح شدن ۷۲۰ نفر شده است از ورشکستگی کارخانه های تولیدی و ناراحتی مردم از تورم و گرانی نوشته و در عین حال پاسخ های دولت به حملات رییس جمهور فرانسه و وزیر سعودی را با اهمیت دیده اند.
کشته در جاده ها و نگران تورم و گرانی
در پایان سه روز تعطیلاتی که به دنبال تصمیم مجلس برای دو روزه کردن تعطیلات عید فطر اتفاق افتاد در حالی که برخی از روزنامه ها دیر تر از حد معمول آماده شدند، ابتکار در گزارشی نوشته با پایان ماه رمضان و این چند روز تعطیل، شاهد افزایش چشمگیر سفرهای تابستانی بودیم که موجب ترافیک سنگین در جادههای بینشهری شد.
گزارشگر این روزنامه به گفته فرمانده پلیسراه کشور اشاره کرده که: از روز سهشنبه تا جمعه ۴۵۲ فقره تصادف فوتی و جرحی در جادههای کشور به وقوع پیوست که متأسفانه در این تصادفات ۷۲۰ نفر کشته و زخمی شدند.
ابتکار نوشته عدم توجه به جلو در دو روز اول تعطیلات [بیش از ۲۵درصد] و انحراف به چپ در روز پنجشنبه [ ۲۴درصد] مهمترین علت تصادفات در تعطیلات اخیر بوده است، تصادفاتی که در آن ۹۰ نفر کشته و ۶۳۰ نفر مجروح شدند.
بهمن کشاورز در مقاله ای در روزگار ابراز تاسف کرده که در شرایط ویژه بیشتر مواقع عکس العمل غریزی و فوری، بر مبنای برداشتهای فوری و کارشناسی نشده، بروز نشان داده می شود و به عنوان مثال به افزایش قتل هائی با چاقو و کارد اشاره کرده "که پیشنهاد شود قانونی تصویب کنند که مردم برای کارد و چاقوی آشپزخانه خود هم باید جواز بگیرند، یا به همین علت مدت رسیدگی به اینگونه پروندهها را محدود و بازپرس را به صدور قرار نهایی در مهلت معین و دادگاه را نیز به همین شکل به صدور رای مکلف کنند."
نویسنده حقوقدان در نکته بعدی شگفتانگیزتر را جائی دیده که مطبوعات به سیاهنمایی و بزرگنمایی مسایل متهم و طبق معمول، به «برخورد قاطع» تهدید شوند! آیا ادعای گویندگان اینگونه گفتهها واقعا این است که اوضاع امنیتی (منظور امنیت به معنی امنیت مردم عادی کوچه و بازار است نه امنیت کشور و حکومت) واقعا مطلوب است؟ و اگر کسی اخبار مربوط به قتلها و تجاوزها، سرقتها و زورگیریها و... را نقل کند «تبلیغ علیه نظام» کرده و باید با او قاطعانه برخورد شود؟ مگر مطبوعات نقش و وظیفهای جز خبررسانی درست و دقیق و به موقع دارند؟
مقاله روزگار در نهایت تاکید دارد توصیه اعمال شدت عمل در زندانها نسبت به متهمان خاص – و لابد بهکارگیری داغ و درفش نسبت به آنها – و اعدام فوری در ملاء عام و امثال اینها هم به اندازه مطالب پیشین غیرقابل توجیه و دفاع است. روانشناسی و جامعهشناسی کیفری و جرمشناسی و کیفرشناسی (علم اداره زندانها) دیری است تکلیف این موارد را روشن کرده است و چرخ را دوباره اختراع نباید کرد.اگر کسی جرمی مرتکب شده باید دستگیر شود و اگر تجری کرد در حد لازم برای اعمال قانون باید نسبت به او حکم کرد.
انتخابات آینده و نگرانی هایش
علیمحمد نمازی در مقاله ای در روزگار با اشاره به اهمیت انتحابات در جوامع دموکراتیک نوشته باید بپذیریم جو و فضای انتخاباتی در ایران به دلیل حاکم نبودن کارکرد حزبی بر انتخابات، نبود قانون جامع انتخابات، عهده دار بودن توامان امر اجرا و نظارت در حوزه انتخابات توسط حاکمیت و سیستم قدیمی برگزاری انتخابات و عدم استفاده از تکنولوژی و روشهای جدید عادی و طبیعی نیست.
به نوشته مقاله روزگار هم اکنون با اینکه فرصت کمی تا تاریخ برگزاری انتخابات باقی نمانده است، شرایط کاندیداتوری از لحاظ مدرک تحصیلی تغییر میکند، یکی از تشکلهای سیاسی کشور (اصلاح طلبان) از چگونگی فضای پیش روی خود اطلاع موثقی نداشته و لذا نمی تواند تصمیم قطعی خود را اتخاذ کند، خود اصولگرایان نیز با یکدیگر مشکل دارند و هیات داوری برای به انسجام رساندن آنان با مانع روبه رو شده است.
در همین حال مدیر روزنامه کیهان در یادداشتی با کسانی که معتقدند آزادی بخشی از زندانیان سیاسی ربطی به انتخابات دارد به مخالفت پرداخته و نوشته عفو و آزادی این عده از فریب خوردگان، اقدام آشتی جویانه نظام برای دلجویی از عاملان اصلی فتنه آمریکایی- اسرائیلی ۸۸ بوده است یا بخشش کسانی که به وطن فروشی و خیانت سران فتنه پی برده و با ابراز نفرت و انزجار از آنان، خواستار بازگشت به چرخه سالم و طبیعی زندگی و خدمت به نظام و مردم وطن خویش بوده اند؟
حسین شریعتمداری هر نوع نرمشی در برابر معترضان به تقلب در انتخابات ریاست جمهوری سال ۸۸ را رد کرده و آن اعتراض ها را نقشه دشمنان و کار ستون پنجم آن ها خوانده و نوشته متهمان آن حوادث مصداق بارز و بی چون و چرای «مفسد فی الارض» هستند.
در این یادداشت ادعا شده کیهان مدارکی در اختیار دارد که نشان می دهد سران جنبش اعتراضی خرداد ۸۸ دستورالعمل و فرمول دیکته شده خارجی ها بی کم و کاست دنبال کرده اند، تا آنجا که تمامی اقدامات آنها نظیر تشکیل کمیته صیانت از آراء، ادعای تقلب در انتخابات، دعوت به آشوب های خیابانی، پرهیز جدی از پذیرش راهکارهای قانونی و... مستقیما برگرفته از فرمول قبلا اعلام شده برنامه ریزان کودتاهای مخملی نظیر جین شارپ، ریچارد رورتی، جرج سوروس، مایکل لدین و... بوده است.
بازار متلاطم و تبلیغات به جای واقعیت
"هشدار دولت برای تلاطم بازار سکه" عنوان اصلی تهران امروزاست، دنیای اقتصاد از "خیز دوباره طلا در بازار جهانی" نوشته، "بازار جهانی ملتهب سرمایه های سرگردان" گزارش اصلی جهان صنعتاست و "ورود قوه قضاییه به اختلاس بانکی سه هزار میلیاردی" تیتر اصلی قدس است.
رضا زندی در مقاله اصلی شرق نوشته در یک بخش خبری در سیمای جمهوری اسلامی گفته شد «گازپروم، طعم تصمیم قاطع ایران را چشید.» در حالی که همان روز در مصاحبه مطبوعاتی مدیر عامل شرکت نفت تاکید شد که «قبلا شرایط را [با گازپروم] توافق کرده بودیم. منتها در آخرین مرحله علیرغم توافق نیامدند.» یا اینکه: «حتی وزیر وقت نفت نامه نوشت که پاسخ ندادند.» یا «قرارداد ظرف یک ماه آینده با داخلیها منعقد خواهد شد اما اولویت با روسهاست.»
نویسنده مقاله شرق پرسیده تنظیمکنندگان خبر پخش شده در سیمای جمهوری اسلامی چگونه از سخنان فوق، طعم تصمیم قاطع را چشیدهاند و تاکید کرده نفت ایران در شرایط سختی است. شرایط دشوار تدبیرهای پیچیده میخواهد. این درست که نباید معطل خارجیهایی ماند که به دلیل تحریم از نفت ایران میروند، این هم پذیرفته که باید به پیمانکاران داخلی پروبال رشد داد اما نباید فراموش کرد که بین شرکتهای نفتی خارجی با دولتهایشان میتوان تفاوت گذاشت.
مقاله شرق در نهایت تاکید کرده مگر تشکیل لابی نفتی شرکتهای آمریکایی در دوران جنگ تحمیلی را از یاد بردهایم؟ مگر حضور گازپروم در کنار توتال و پتروناس در فاز دو و سه پارس جنوبی تحریمها را نشکست؟ همزمان با رشد شرکتهای داخلی نباید با دست خودمان خارجیها را بیرون کنیم. شرایط سخت، تدبیرهای پیچیده میخواهد. هر شرکت نفتی خارجی یک فرصت برای تامین منافع و امنیت ملی ماست و این منافاتی با رعایت خطوط اصلی کشور و حمایت از پیمانکاران نفتی داخلی ندارد.
ناراحت از تورم و تقدیر از هنرمندان مردمی
"مردم از تورم و گرانی ناراحت اند" به نقل از آیت الله مکارم شیرازی تیتر اول آرمان و مردم سالاری است، روزگار از قول علم الهدی امام جمعه مشهد نوشته "انتشار خاتوم محاربه با امام زمان است"و ابتکار در گزارشی پرسیده "احمدی نژاد چگونه احمدی نژاد شد".
عکس و گزارش هائی از جشن سازندگان فیلم کوتاه در صفحه اول روزنامه های امروز است که از سخنان رخشان بنی اعتماد نوشته اند که ابراز امیدواری کرده مشکل همسر ناصرتقوائی برطرف شود. در این مراسم حاضران از خانم بنی اعتماد، جعفر پناهی و ناصرتقوائی استقبال و تقدیر کرده اند.
حملات خارجی و پاسخ های تهران
"چراغ سبز تهران به ریاض" گزارش اصلی شرق است و سیاست روز از "گنده گوئی های یک رییس جمهور بدنام" نوشته است.
آفرینش در سرمقاله خود سفر داود اغلو وزیر خارجه ترکیه به تهران را با وضعیت سوریه مرتبط دیده و نشانگر تاثیر و نفوذ ایران در این قضیه دانسته و نوشته همچنین بسیاری از محافل سیاسی، سفرچند ساعته امیر قطر به تهران را به منظور رساندن پیام غرب به ایران در مورد اوضاع سوریه قلمداد کردند و البته ایران هم در پاسخ خود به دو مقام ترک و قطری سوریه را خط قرمز خود دانسته و از حمله نظامی به این کشور هشدار داده است.
به نظر حمیدرضا عسگری در سرمقاله آفرینش پس از اینکه غرب در لیبی توانست با کمک انقلابیون حکومت قذافی را سرنگون کند این تفکر که با حمله نظامی به سوریه می توان رژیم بشار اسد را برکنار کرد قوت گرفت در حالی که با بروز انقلاب های مردمی در کشورهای منطقه به خصوص همسایگان اسرائیل همچون مصر، سوریه به عنوان سنگر مقاومت در مقابل اسرائیل از قدرت بیشتری برخوردار خواهد شد.
سروش فرهادیان در گزارشی در شرق نوشته در حالی که در روزهای تعطیلات عید فطر سیاست داخلی ایران شاهد تحولات چندانی نبود عرصه دیپلماسی روزهای پرکاری را گذراند. نیکلا سارکوزی و شاهزاده بننایف، دو چهرهای بودند که اظهاراتشان با واکنش جمهوری اسلامی مواجه شد. بننایف از هدف بودن عربستان برای ایران سخن گفت که با واکنش نرم تهران مواجه شد که نه تنها چنین نیست که ایران امنیت عربستان را امنیت خودش میداند. اما در مقابل، واکنش وزارت خارجه ایران به اظهارات رییسجمهور فرانسه از جنس دیگری بود.
نویسنده گزارش شرق در حالی از واکنش نرم وزارت خارجه ایران در برابر سعودی ها خبر داده که کیهان از این نرمش انتقاد کرده و آن را تامل آمیز دانسته و خواستار آن شده که به تندی و قاطعیت سخنان شاهزاده «نایف بنعبدالعزیز آلسعود» وزیر کشور عربستان سعودی و معاون دوم پادشاه آن کشور پاسخ داده شود.
در گزارش شرق آمده تیرگی روابط دو کشور از آنجا آغاز شد که عربستان برای سرکوب معترضان بحرینی که عمدتا از شیعیان بودند در قالب نیروهای شورای همکاری خلیجفارس تحت عنوان «سپر جزیره» به بحرین نیروی نظامی اعزام کرد. پس از آن تجمعاتی مقابل سفارت عربستان در تهران و کنسولگری این کشور در مشهد صورت گرفت که در یکی از این تجمعها چند کوکتل مولوتف به سمت سفارت پرتاب شد. پس از این، تنش کلامی میان دو کشور بالا گرفت.
راهکار برای صفحه حوادث روزنامه ها
پوریا عالمی در ستون طنز کاناپه در صفحه آخر اعتماد با اشاره به تصمیم برگزاری کنفرانس علمی برای تعیین چهارچوب حوادث در نیمه دولت سال نود، راهکارهائی برای مسائلی ارائه داده که در این کنفرانس مطرح می شود: از جمله تنظیم خبر به هر نحوی که نیروی انتظامی در آن مغلوب شود ممنوع است، تیر خوردن مامور نیروی انتظامی حتما باید ناجوانمردانه و از پشت باشد.
و خلاصه این که ممکن است در صحنهی جرم ماموران نیروی انتظامی کشته شوند، دزدها فرار کنند، و مردم عادی گروگان گرفته شوند یا کشته شوند وغیره. اما در تهیه و تنظیم گزارش باید در همان پاراگراف اول دزدها دستگیر شوند و تا انتهای پاراگراف دوم همدستان خود را لو دهند. در پاراگراف سوم مخفیگاه آنها توسط پلیس شناسایی و طی عملیاتی تکنیکی پاکسازی میشود. حتما حتما در انتهای مطلب مردم محل با همراه داشتن پلاکارد، گل و شیرینی از نیروی انتظامی به خاطر برقراری امنیت تشکر میکنند.
نویسنده ستون طنز اعتماد در حال یک نمونه هم از اخبار دروازه بانی شده مربوط به حوادث به کنفرانس ارائه داده است
تیتر: آمریکا مردی را تحریک کرد تا تجاوز کند
خبر: نیروهای خاک بر سری آمریکا با صرف میلیاردها دلار برای هوا کردن ماهواره مرد بیخبر از همهجای ایرانی را تحریک کردند تا فرزند خود را به قتل برساند.
متن گزارش: به گزارش خبرنگار ما بار دیگر مردی زحمتکش و خانوادهدوست با دیدن برنامههای مستهجن و مبتذل ماهوارههای جاسوسی مثل برنامهی "گزارش مبتذل آب و هوای سی ان ان و بی بی سی" در ابتدا فریب خورد و سپس تحریک شد تا هم تجاوز کند و هم قتل کند. در همین راستا ماموران خدوم نیروی انتظامی برای جلوگیری از چنین بیناموسیهایی با استفاده از هلکوپتر و تکاور، در عملیات ضربتی، دیشها و الانبیهای مضمحل و خودفروخته را در پشت بام منازل غافلگیر کرده و در اقدامی شجاعانه آنها را از بالای بام به کف خیابان پرت کردند. به گفتهی آگاهان این اقدام دلیرانه و به موقع نیروی انتظامی ۹۹ درصد از بزه را در سطح جامعه کاهش داد.
+0
رأی دهید
-0
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.