سرهنگ قذافی: جنگی طولانی در پیش است


سرهنگ قذافی: جنگی طولانی در پیش است

سرهنگ قذافی گفت که جنگی طولانی در پیش است

معمر قذافی در پیامی صوتی که امروز پنج شنبه (۱ سپتامبر) از دو شبکه تلویزیونی پخش شد، از مردم لیبی خواست تا برای کسب آزادی با "استعمارگران و خائنان وابسته به آنها" وارد جنگ شوند.

آقای قذافی گفت که جنگی طولانی در پیش است و پیش بینی کرد نیروهای ناتو و "خائنان" در این جنگ شکست خواهند خورد.

او از مردم لیبی خواست تا "روستا به روستا و کوه به کوه با دشمنان بجنگند" و با تفنگ و گلوله به آنها حمله کنند.

سرهنگ قذافی که هنوز محل اختفایش مشخص نیست، مخالفان خود را "گروه‌های تبهکار خواند" و وعده پیروزی علیه آنها را به مخاطبانش داد.

او گفت دشمنان از وسایل ارتباط جمعی پیشرفته برای "برنامه های تبلیغاتی خود" استفاده می کنند و نقشه آنها بهره برداری از منابع لیبی است.

ضرب‌الاجل یک‌هفته‌ای

در تحولی دیگر یکی از اعضای ارشد شورای ملی انتقالی لیبی به بی‌بی‌سی گفت که به رهبران قبایل در شهر سرت یک هفته دیگر مهلت داده خواهد شد که این شهر را به صورت مسالمت‌آمیز تحویل شورا دهند.

 

شورای ملی انتقالی لیبی برنامه‌های خود برای آینده این کشور را در کنفرانس پاریس اعلام خواهد کرد

شهر سرت آخرین پایگاه عمده نیروهای وفادار به معمر قذافی است.

مخالفان آقای قذافی پیش تر تا روز شنبه به این نیروها مهلت داده بودند که خود را تسلیم کنند.

اما عضو ارشد شورای ملی انتقالی گفت که رهبران قبایل سرت، با وجود اینکه متوجه شده اند که مقاومت امکان پذیر نیست، هنوز نتوانسته اند نظامیان وفادار به قذافی را متقاعد کنند.

نشست پاریس

تا ساعتی دیگر نشست بین المللی "دوستان لیبی" برای بررسی آینده این کشور با میزبانی مشترک نیکلا سارکوزی، رئیس جمهور فرانسه و دیوید کامرون، نخست وزیر بریتانیا در پاریس آغاز می‌شود.

هیلاری کلینتون، وزیر خارجه آمریکا و نمایندگان چین و روسیه از دیگر شرکت‌کنندگان در این نشست هستند.

دولت روسیه روز پنج‌شنبه شورای ملی انتقالی لیبی را، که رهبری مخالفان معمر قذافی را برعهده دارد، به عنوان نماینده مشروع مردم لیبی به رسمیت شناخت.

این شورا قرار است در کنفرانس بین المللی پاریس، برنامه‌های خود را برای آینده این کشور اعلام کند. شورای انتقالی از کشورهای شرکت‌کننده خواهد خواست تا در زمینه تامین امنیت، بازسازی و آماده‌سازی لیبی برای انتقال دموکراتیک قدرت این کشور را یاری کنند.

جان لاین، خبرنگار بی‌بی‌سی در بنغازی می‌گوید با وجود کوتاه بودن این نشست و نمادین بودن آن، این کنفرانس فرصتی برای نشان دادن جایگاه و توانایی‌های شورای ملی انتقالی لیبی به کشورهای حامی آن خواهد بود.

در آستانه شروع این نشست، فرانسه اعلام کرده است که موافقت سازمان ملل متحد را برای آزاد کردن بیش از دو میلیارد دلار از دارایی‌های مسدود‌شده لیبی کسب کرده است. اتحادیه اروپا نیز تحریم‌های این اتحادیه علیه ۲۸ شرکت لیبیایی را لغو کرده است.

بان کی مون، دبیر کل سازمان ملل متحد به همراه نمایندگان حدود ۶۰ کشور در نشست "دوستان لیبی" در پاریس شرکت خواهند کرد.

این نشست درست همزمان با چهل و دومین سالگرد به قدرت رسیدن سرهنگ قذافی در پی کودتای نظامی علیه سلطان ادریس برگزار می‌شود.

نیروهای وابسته به شورای ملی انتقالی با وجود در اختیار گرفتن کنترل طرابلس، پایتخت لیبی، هنوز موفق به دستگیری معمر قذافی نشده‌اند. چهارشنبه شب، سیف الاسلام، پسر آقای قذافی قول نبرد و مقاومت بیشتر در برابر مخالفان پدرش را داد.

برآورده کردن نیازهای اساسی

مهم‌ترین نیازهای لیبی در حال حاضر تامین سوخت، برق و آب در شهرهای بزرگ و همین‌طور رفع کمبود مواد غذایی و فراهم کردن حقوق کارمندان است.

دولت آمریکا اعلام کرده است که اعتبار شورای ملی انتقالی لیبی پیش از هر چیز به رسیدگی به چنین نیازهایی بستگی دارد.

روز چهارشنبه، دولت بریتانیا ۲۸۰ میلیون دینار لیبی (معادل ۲۳۰ میلیون دلار) را که به صورت اسکناس در بریتانیا چاپ شده بود، به لیبی فرستاد.

دولت چین که سرمایه‌گذاری‌های گسترده‌ای در زمان حکومت معمر در لیبی انجام داده و از منتقدان حملات هوایی ناتو علیه حکومت قذافی است، گفته که یکی از معاونان وزرایش را به اجلاس پاریس خواهد فرستاد.

چین هنوز شورای ملی انتقالی لیبی را به رسمیت نشناخته، اما سخنگوی وزیر خارجه چین در سخنانی "جایگاه و نقش اساسی" این شورا را پذیرفته است.

الجزایر که به دلیل پناه دادن به همسر و سه فرزند سرهنگ قذافی مورد انتقاد شدید شورای ملی انتقالی قرار گرفته، روز پنج شنبه اعلام آمادگی کرده تا در صورت تشکیل دولت توسط این شورا، آن را به رسمیت بشناسد. الجزایر همچنین گفته است که موضوع پناه دادن به سرهنگ قذافی تا کنون برای این کشور مطرح نبوده است.

شورای انتقالی لیبی؛ دیپلماسی و اقتصاد

  • کشورهایی که هنوز شورای ملی انتقالی لیبی را به رسمیت نشناخته‌اند: الجزایر، برزیل، چین، هند، ایران، کنیا، پاکستان، عربستان سعودی، آفریقای جنوبی، ونزوئلا، زیمبابوه
  • دارایی‌های آزادشده لیبی: آمریکا: ۱/۵ میلیارد دلار، بریتانیا: ۱/۵ میلیارد دینار لیبی از اسکناس‌های چاپ‌شده در بریتانیا، فرانسه: ۲/۱۶ میلیارد دلار
  • دارایی‌های همچنان مسدود: کانادا: ۲/۴ میلیارد دلار، فرانسه: ۱۱ میلیارد دلار، آلمان: ۷ میلیارد دلار، ایتالیا: ۸ میلیارد دلار، بریتانیا: ۱۹ میلیارد دلار، آمریکا: ۳۴ میلیارد دلار
baran828 - ایران - تهران
دیوانه !
پنج‌شنبه 10 شهریور 1390

zartusht67 - المان - فرانکفورت
ارواح عمه ات صدام هم از این زرها زیاد میزد
پنج‌شنبه 10 شهریور 1390

romano - ایران - تهران
فرمانده موشها
پنج‌شنبه 10 شهریور 1390

Khashayarshah - ایران - تهران
هر دیکتاتوری در قبول کردن واقعیت, مشکل بزرگی دارد.
پنج‌شنبه 10 شهریور 1390

habibollah - ایران - تهران
مطمئن باشیدکه ایشون روهم مثل صدام ازچاه مستراح میکشن بیرون.
جمعه 11 شهریور 1390

taftan - المان - بن
به رفقائ که بدون اطلاع از اینکه این اقا که بود اونو محکوم میکنند.این اشتباه را هم ملت ما سال 57کرد که چوب اونو نسل هائ زیادئ هنوز باید بخورند.من هچوقت از سلطنت خوشم نیامده ولی اگه وضع کنونی را کشور را با انوقت مقایسه کنم میبینم که نسل ما چه خیانتی به خود و به ایران کرد.باور کنید چوب اینکار را هم مردم لیبی میخورند.اگر کسی حوسله داره تاریخ لیبی قبل از قذافی را مرور کنه میبینه که این فرد چه خدمتی به کشور و مردمش کرد.
جمعه 11 شهریور 1390

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.