۱۰ واقعیت درمورد اسب‌ها که تابحال نشنیده‌اید


10 واقعیت درمورد اسب‌ها که تابحال نشنیده‌اید

کسانیکه اسب نگهداری می‌کنند معمولاً سعی می‌کنند نکات کاربردی و جالب درمورد نگهداری اسب از اینطرف و آنطرف جمع‌آوری کنند، آن را به خاطرشان بسپارند تا در آینده درموقع لزوم از آنها استفاده کنند. در زیر به چند واقعیت درمورد اسب‌ها اشاره می‌کنیم که ممکن است تابحال نشنیده باشید.

آیا می‌دانستید که....



1. می‌توانید بگویید که اسب به کجا نگاه می‌کند.

بیشتر مواقع گوش اسب‌ها به سمتی که به آن نگاه می‌کنند می‌چرخد. اگر گوش اسبی به سمت‌های مختلف می‌چرخد، این احتمال وجود دارد که به دو نقطه مختلف در عین حال نگاه می‌کنند.



2. نمی‌توانید دماغ اسب را ببندید.

اسب‌ها نمی‌توانند از دهان نفس بکشند، فقط می‌توانند از راه بینی تنفس کنند. پس اطمینان حاصل کنید که هیچوقت راه بینی اسبتان بسته نشود.



3. همه اسب‌ها یک روز تولد دارند.

اسب‌های اصیل علیرغم روز اصلی که به دنیا آمده‌اند، همه یک روز (اول ژوئیه)، (اول آگوست در استرالیا) تولد دارند. این یعنی اسبی که در روز کریسمس به دنیا آمده است، اولین تولد خود را یک هفته بعد در سال جدید جشن می‌گیرد.


4. یک طرف کوتاه‌تر از طرف دیگر است.

یک پا/سمت اسب‌ها هم مثل انسان‌ها کوتاه‌تر از سمت دیگر است. با توجه به سمتی که معمولاً به آن تکیه می‌زنند می‌توانید بگویید که کدام طرفشان کوتاه‌تر است.



5. اسب‌های عربی چند استخوان کوتاه کرده‌اند.


اسب‌های عربی پشت‌هایی کوتاه‌تر از بقیه نژادها دارند. دلیل آن این است که یک استخوان ستون‌فقرات، یک استخوان کمری و یک دنده کمتر از بقیه نژادها دارند.



6. بعضی نژادها از بقیه بردبارتر هستند.

نژاد ترک “Akhal-Teke” می‌تواند چندین روز بدون خوردن آب تحمل کند.



7. خوابیدن پرهزینه‌تر است.

اسب‌ها در موقع دراز کشیدن انرژی بیشتری نسبت به وقتی که ایستاده‌اند مصرف می‌کنند.



8. چین عاشق اسب است.

چین بیشتر از هر کشور دیگری اسب دارد. که البته با مقایسه با جمعیت انسانی آنها که بیشتر از هر کشور دیگری است، قابل‌قبول است.



9. مجسمه اسب‌ها هیچ رمز و رازی ندارند.


طرز قرارگیری پای اسب‌ها در مجسمه اسب‌سواران بزرگ هیچ اهمیت و ویژگی خاصی ندارد. مجسمه‌سازان هیچ قصد و نیت درونی از طراحی یک حالت خاص برای یک اسب در مجسمه در سر ندارند.



10. اسب‌بخار اسکاتلندی است.

واژه اسب‌بخار توسط یک مهندس اسکاتلندی به نام جیمز وات انتخاب شده است. او این واژه را در آزمایشات خود برای تعریف قدرت یک موتور استفاده می‌کرد و تعریف خود را بر مبنای قدرت اسب‌های بارکش  قرار داده است.

*Fanoos* - ایران - شهمیرزاد
جالب بود ..ولی چیزی در مورد سرعت اسب عنوان نکردند ...خیلی دوست دارم در مورد سرعت اسب بدونم ..
سه‌شنبه 8 شهریور 1390

nader46 - انگلیس - لندن
*-fanoos*-شهمیرزاد:اینکه میگن اسب حیوان نجیبیست،کاملا درست می‌باشد.من خودم عاشق اسب هستم،،فانوس عزیز،،اسبها بسته به نژادشون،،سرعت شون هم فرق می‌کنه،،اما معمولا به اندازهٔ یک خودرو معمولی می‌تونن سرعت بگیرن..واسه اطلاعات بیشتر و دقیق تر میتونی‌ به دانشنامه Wikipediaمراجعه کنی‌،شاد و موفق باشی‌ عزیز.
سه‌شنبه 8 شهریور 1390

*Fanoos* - ایران - شهمیرزاد
nader46 - انگلیس - لندن نادر جان از اطلاعات خوب شما سپاسگذارم خیلی خوب بود ..چشم حتما به دانشنامه مراجعه میکنم ..لطف کردید ..
سه‌شنبه 8 شهریور 1390

zebelkhan - آمریکا - لوس آنجلس
*Fanoos* - ایران - شهمیرزاد. دوست عزیز! اسبها در هنگام خرامیدن (راه پیمایی آرام Gaits) سرعتی معادل 6.4 کیلومتر یا 4 مایل در ساعت دارند. در هنگام یورتمه رفتن Trot یا Jog سرعتشان معادل 13 تا 19 کیلومتر یا 8.1 تا 12 مایل در ساعت است. در هنگام دویدن کامل یا حالت مسابقه ای Gallop بین 40 تا 45 کیلومتر یا 25 تا 30 مایل در ساعت است. سرعت اسبهای مسابقه ای در مسافتهای کوتاه تا 88 کیلومتر یا 55 مایل در ساعت هم میرسد. البیته سرعت 88 کیلومتر در ساعت رکورد جهانی سرعت یک اسب مسابقه ای است نه همه اسبها. نوع دویدن اسبها نیز از حالت یورتمه یا چهار ضرب Four Beat به حالت سرعتی یا دو ضرب Two beat تغییر میکند. برای دیدن نحوه دویدن اسبها به لینک زیر رجوع کنید:. https://en.wikipedia.org/wiki/Horse_gait#Gallop
چهار‌شنبه 9 شهریور 1390

kholidar - ایران - رشت
نگفتید چرا اسبها زودتر از انسانها متوجه خطرات و بلاهای طبیعی مانند زمین لرزه و سیل و طوفان میشوند
چهار‌شنبه 9 شهریور 1390

nader46 - انگلستان - لندن
*Fanoos* - ایران - شهمیرزاد :خواهش میکنم عزیزم.باتشکر از zebelkhan - آمریکا - لوس آنجلس :که همیشه cmهاش زیبا وپربار هستن.موفق باشید
چهار‌شنبه 9 شهریور 1390

*Fanoos* - ایران - شخمیرزاد
zebelkhan - آمریکا - لوس آنجلس زبل خان دوست عزیز بسیار ممنونم خیلی زیبا بود دانستنیهای خوبی رو در مورد سرعت اسب گفتید دست و پنجتون درد نکنه ..چقدر جالب بود .. از لینکی هم که بهم معرفی کردید سپاسگذارم ..شاد باشید
پنج‌شنبه 10 شهریور 1390

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.