ابراز نگرانی یک نهاد حقوق بشری از اجبار کروبی به اعتراف تلویزیونی
کمپین بینالمللی حقوق بشر در ایران میگوید مقامهای امنیتی، مهدی کروبی از رهبران مخالف دولت را تحت فشار سنگین قرار دادهاند تا او را وادار به «اعتراف تلویزیونی» کنند.
کمپین بینالمللی حقوق بشر این خبر را امروز ششم شهریور ماه به نقل از «یک منبع موثق و آگاه» که نامی از آن نبرده، در وبسایت خود منتشر کرده و این «اقدامهای فراقانونی و غیرانسانی» را محکوم کرده است.
حصر خانگی و قطع کامل ارتباطات میرحسین موسوی، زهرا رهنورد، مهدی و فاطمه کروبی از ۲۵ بهمن سال گذشته آغاز شد که از مردم خواستند در حمایت از حرکتهای اعتراضی در منطقه خاورمیانه، راهپیمایی کنند.
روز گذشته همسر آقای کروبی گفت که «مهدی کروبی از اول ماه رمضان به آپارتمانی بسیار کوچک برده شده و همراه ماموران امنیتی در آن واحد آپارتمانی مستقر است».
این کمپین آیتالله علی خامنهای را «راسا مسئول سلامتی مهدی کروبی و میرحسین موسوی» دانسته و با ابراز نگرانی شدید از وضعیت جسمی و روحی آنها، خواستار آزادی فوری و بدون قید و شرطشان شده است.
در این گزارش آمده است که آقای کروبی در « ۴۲ روز گذشته» در انزوای مطلق بوده و افردای موسوم به «کارشناس» که همان «کارشناسان ورزیده نیروهای امنیتی» هستند، ذهن و روان او را تخریب و برای مصاحبه تلویزیونی آماده میکنند.
هادی قائمی، سخنگوی بینالمللی حقوق بشر در ایران میگوید که جمهوری اسلامی با «اعتراف تلویزیونی» میخواهد «مقاصد سیاسی» خود را پیش ببرد و در نقض حقوق قضایی، قوه قضائیه و صادق آملی لاریجانی، ریاست آن «مشارکت عامدانه و جدی» دارند.
اعتراف تلویزیونی اقدامی است که جمهوری اسلامی در سالهای گذشته، به ویژه پس از رویدادهای انتخابات ریاستجمهوری دوره دهم در مورد کسانی که آنها را به اقدام علیه نظام، امنیت ملی، انقلاب مخملی و جاسوسی متهم کرده، به کار برده است.
بیشترین اعترافهای تلویزیونی در چهار دور از محاکمه بازداشت شدگان رویدادهای پس از انتخابات از نخبگان، فعالان سیاسی و روزنامه نگاران بازداشت شده، با آشکار کردن هویت آنها گرفته شد.
رهبر جمهوری اسلامی در خطبههای نماز عید فطر ۲۹ شهریور ماه سال ۸۸، اعتراف این متهمان در دادگاه و در مقابل دوربینهای تلویزیونی را «شرعا» و «عرفا» و دارای «حجیت» دانست.
این در حالی است که بر اساس تبصره یک ماده ۱۸۸ قانون آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب، رسانهها تنها مجازند بدون ذکر نام یا مشخصاتی که هویت افراد یا متهمان را افشا میکند، گزارش دادگاههای علنی را منتشر کنند و تخلف از آن در حکم افترا است.
علی جمالی، متهم به ترور استاد فیزیک دانشگاه تهران، دو شهروند آلمانی که به اتهام «جاسوسی» بازداشت شدند، هاله اسفندیاری و رامین جهانبگلو دو پژوهشگر ایرانی متهم به انقلاب مخملی از جمله کسانی هستند که در تلویزیون جمهوری اسلامی اعتراف کردهاند.
ژان فرانسوا ژولیار، دبیرکل سازمان گزارشگران بدون مرز در آبان ماه سال گذشته، پس از اعترافهای تلویزیونی دو شهروند آلمانی که برای مصاحبه با سکینه آشتیانی، زن محکوم به سنگسار به ایران آمده بودند، این اقدام ایران را تبلیغی «ریاکارانه» نامید.
|
|
|
|