سانسور کتاب یک مامور سابق اف بی آی توسط سازمان سیا


سانسور کتاب یک مامور سابق اف بی آی توسط سازمان سیا

سازمان سیا می گوید بدلیل مسائل مربوط به امنیت ملی مجبور به حذف بخش هایی از این کتاب شده است

یک مامور سابق پلیس فدرال آمریکا که قصد دارد کتابی درباره حملات یازدهم سپتامبر منتشر کند، می گوید که سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا، سیا، بخش زیادی از آن را سانسور کرده است.

به نوشته روزنامه نیویورک تایمز، این مساله به مشاجره ای حقوقی بین این نویسنده و دستگاه جاسوسی آمریکا تبدیل شده است.

علی صوفان، نویسنده کتاب "بیرق های سیاه: داستان پشت پرده یازدهم سپتامبر و جنگ علیه القاعده"، تا سال ۲۰۰۵ به عنوان یک مامور پلیس فدرال آمریکا در تعدادی از پرونده های مهم ضد تروریستی – هم در داخل آمریکا و هم در خارج از آن کشور– مشارکت داشته است.

او در سال ۲۰۰۵ سازمان سیا را متهم کرد که اطلاعات مهمی را از پلیس فدرال آمریکا پنهان کرده است، اطلاعاتی که به گفته آقای صوفان، می توانست از وقوع حملات یازدهم سپتامبر سال ۲۰۰۱ پیش گیری کند.

آقای صوفان بعد از رسانه ای کردن این اتهام، از سمت خود در پلیس فدرال آمریکا استعفا داد.

به گزارش روزنامه نیویورک تایمز، آقای صوفان در کتابش که البته هنوز منتشر نشده، مدعی است که سازمان سیا قبل از حمله ها، اطلاعاتی درباره دو تن از هواپیماربایان که در سن دیگو زندگی می کردند در اختیار داشته، اما این اطلاعات را به پلیس فدرال آمریکا نداده و در نتیجه، یک موقعیت مهم برای پیشگیری از حملات یازدهم سپتامبر را از دست داده است.

به نوشته نیویورک تایمز، آقای صوفان در این کتاب همچنین یک روایت جامع و دست اول از سوق پیدا کردن سازمان سیا به شیوه های بی رحمانه بازجویی ارائه و استدلال می کند که استفاده از این شیوه ها در بازجویی از ابو زبیده، اولین متهم مهم این پرونده – بی مورد و غیر مفید بود.

اما آقای صوفان اولین فردی نیست که این اتهامات را به سازمان مرکزی اطلاعات آمریکا وارد کرده است.

به عنوان مثال ماجرای ارسال عکس پاسپورتی یکی از هواپیما ربایان به نام خالد المحضار، به سازمان مرکزی اطلاعات آمریکا، سیا، هم در گزارش کمیسیون تحقیق و هم در کتاب خاطرات جرج تنت، رئیس اسبق این سازمان روایت شده، اما در کتاب آقای صوفان سانسور شده است.

نیویورک تایمز می نویسد به همین دلیل است که وکیل آقای صوفان مدعی شده که سانسور گسترده کتاب موکلش به این خاطر است که سازمان سیا از محتوای آن خوشش نمی آید و سعی دارد با ممیزی، عملا از انتشار آن جلوگیری کند.

سخنگوی سازمان سیا این اتهام را رد کرده و گفته ممیزی صرفا ً بر مبنای طبقه بندی سرّی برخی اطلاعات مندرج در کتاب و اثر آن بر روی امنیت ملی آمریکا انجام شده است.

سیا استدلال می کند که بر اساس قانون، حتی اگر موضوعی در سطح عمومی منعکس شده باشد، بدان معنا نیست که از طبقه بندی سرّی رسما ً خارج شده است.

موسسه انتشاراتی نورتون تصمیم گرفته که کتاب را با تمام بخشهایی که توسط سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا سیاه شده و مطالعه آن مقدور نیست، به همین شکل منتشر کند.

به گفته دریک مک فیلی، مدیر عامل انتشارات نورتون، اگر وکلای آقای صوفان موفق شوند که با رای دادگاه، اقدام به رفع سانسور کنند، این انتشاراتی در تجدید چاپ، متن کامل را منتشر خواهد کرد.

Azadikhah - هلند - تکسل
سانسور همه جا وجود داره
شنبه 5 شهریور 1390

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.