شبهای رمضان در برلین
برنامههای متنوعی تحت عنوان "شبهای رمضان" در برلین اجرا میشوند. دو هنرمند ایرانی، سیما سماواتی و محمدرضا مرتضوی هم در این برنامهها شرکت دارند. آنها و برنامهگذاران معتقدند که برنامهها در راستای هدف خود موفق بودهاند.
رمضان در برلین
پس از لندن و توکیو و پاریس، اکنون پایتخت آلمان هم میزبان ثابت سلسله برنامههای "شبهای رمضان" شده است. در چهارمین دور "شبهای رمضان" که از سوم اوت آغاز شده و تا چهارم سپتامبر ادامه دارد، هنرمندانی از کشورهای گوناگون برنامه اجرا میکنند.
به گفتهی برنامهگذاران "شبهای رمضان"، ماه رمضان فرصتی ایجاد میکند تا با رقص، تئاتر، فیلم، موسیقی و جلسههای بحث و تبادل نظر، برلینیها را به یکدیگر نزدیکتر کرد. در وبسایت "شبهای رمضان" آمده است: «هنرمندان برجسته فرهنگهای کشورهای خودشان را عرضه میکنند. آنها در این شبها آثار برگرفته از سنتهای کهن و آثار تجربی مدرن خود را به نمایش میگذارند. در کنار جلسههای سخنرانی و تبادل نظر، نمایش ویدئو و فیلم و تئاتر، طیف گستردهای از موزیسینها، با دمبک ایرانی و نی و عود و گیتار برقی نیجریهای هنرنمایی میکنند.»
کنسرتهای محمدرضا مرتضوی، نوازندهی سازهای کوبهای و سیمین سماواتی، خوانندهی جاز از نقاط اوج این سلسله برنامهها بهشمار میروند. مرتضوی در شب ششم اوت (۱۵ مرداد) برنامه داشت و سماواتی در شامگاه ۲۴ اوت (۲ شهریور) به صحنه میرود.
پیوند تماشاچیان
محمد رضا مرتضوی در استودیوی دویچه وله
محمد رضا مرتضوی در پاسخ به این سوال که آیا از اجرا در "شبهای رمضان" راضی است، میگوید: «هم من و هم مخاطبان راضی بودیم. در طول کنسرت حس میکردم که آنها زمان و مکان را فراموش کردهاند و در دنیای ملودیها سیر میکنند. یکی از هدفهای من برای شرکت در این برنامه همین بود که تماشاچیان را وادار کنم، از خود کنده شوند، و احساس میکنم که تا حدودی موفق بودم».
محمد رضا مرتضوی در بارهی اهداف دیگرش برای شرکت در این سلسله برنامه توضیح میدهد: «من نه به خاطر رمضان، بلکه به خاطر هدفی که برنامهگزاران اعلام کرده بودند، یعنی پیوند فرهنگها، در این برنامه شرکت کردم. برای من مهم نیست که چه کسی از چه دین و چه فرهنگی در سالن حضور مییابد، مهم نیست که مخاطلب موسیقی من چه رنگ پوستی دارد، مهم این است که با آن رابطه برقرار کند. خوبی هنر آزاد در این است که نه مرز فرهنگی میشناسد، نه مرزهای مذهبی و جغرافیایی. چه چیزی بهتر از این که انسانها از طریق موسیقی به یکدیگر پیوند بخورند؟ به همین دلیل هم تقاضای شرکت در این برنامه را پذیرفتم.»
پیوند ادیان
سیمین سماواتی
سیمین سماواتی، خواننده و آهنگساز آلمانی ایرانیتبار هم برای "پیوند دادن" در این برنامهها حضور یافته است. او نه تنها به فکر پیوند شنوندگان از طریق موسیقی است، بلکه هنرمندان همراهش و نیز ترانههایی که اجرا میکند را هم در همین راستا انتخاب کرده است. چهار تن از نوازندگان همراه سماواتی در "ارکستر فیلهارمونی برلین" مینوازند و چهار تن دیگر آمریکایی، اسرائیلی، ترک و هندی هستند.
سیمین سماواتی در مصاحبه با دویچه وله تاکید میکند: «هر فرهنگ و ملیتی جنبههای خوب و بد دارد. من هدفم نشان دادن جنبههای خوب آنهاست.» به همین دلیل او برای این برنامهقطعههای ویژهای ساخته است: «آیه الشمس قرآن، سرودی از تورات و شعری فارسی را با موسیقی جاز اجرا میکنیم و این برای من خیلی جالب است».
برنامهگزاران هم از تلاشهای خود برای "پیوند فرهنگها" و اجرای رقص و موسیقی و تئاتر و فیلم تحت عنوان "رمضان" ابراز خوشنودی میکنند. میشائیل فون پتریکوفسکی (Michael von Petrykowski) میگوید: «تمام برنامهها مورد استقبال قرار گرفتهاند. بلیطهای بعضی از برنامهها از چند روز پیش تمام شد. هم مردم و هم هنرمندان راضی هستند و این به ما دلگرمی میدهد که به این کار ادامه بدهیم.»
پتریکوفسکی در پایان گفتوگو با دویچه وله تاکید میکند که با وجود موفقیت نسبی "شبهای رمضان"، به احتمال زیاد بودجهی آنها در سال آینده قطع خواهد شد. بخش زیادی از بودجهی امسال را "نهاد فرهنگی پایتخت" و وزارت امور خارجهی آلمان تامین کردهاند.
esfahan_20 - ایران - اصفهان
|
تبلیق فرهنگ عرب و دین تازی.خاک بر سر اونهایکه فرهنگ ایرانی خودشان را فراموش کردن یا نمیدانن.....شبهای رمضان در برلین مسخره هست |
جمعه 4 شهریور 1390 |
|
khosh bavar - ایران - یزد
|
برای سیمین سماواتی، واقعا متاسفم، زیرا ایشان فراموش کرده که اسلام ناب محمدی ایرانی و اسلام وهابی با موزیک و خوانندگان زن مشکل دارد و ایشان رفته از قرآن شعر خوانده که چی را میخواهد به ما ثابت کند ؟! و از طرفی طبق رساله ملا نخاله, زن اجازه ندارد, بدون حجاب قران بخواند و ایشان امده با ان سر و وضع لختش ( از دید انها ) قران میخواند و ان هم نه در مسجد بلکه در رستوران ?! زکی سیمین . |
جمعه 4 شهریور 1390 |
|
a.ahooraei - المان - کلن
|
اینها اگر اندازه یک کلاغ عقل تو سرشون بود ، توی این مجالسی که ریشه ها و پایداری حکومت ملاها را مستحکم میکنه، شرکت نمی کردند. خاک بر سر روشنفکری که اعتقاد به این اراذل و این آیین و مسلک ها دارد. اینها توی دیسکوتک ها و کنسرت ها هم میان و خودشون هم نمیدونند چیکاره اند و کجا وایستادن. |
شنبه 5 شهریور 1390 |
|
feminism - انگلستان - لندن
|
خانم سماواتی فرهنگ پخش کن, جای محمّد در محفل و شب نالۀ شما بسیار خالی بود تا از تو بخواهد که آیۀ 222 سورۀ بقرۀ تازینامه اش را با ساز و سوز هر چه بیشتر برایش تلاوت فرمائی و آگاه شوی که در این آیۀ آمده است که تو بعنوان کشتزار مردان هستی و هر کجا که آنها اراده کنند میتوانند به کشتزار خود (تو) آمده و آن را آبیاری کرده و از سرسبزیش لذت ببرند !!! ایکاش سر سوزن آگاهی داشتی و میدانستی که تبلیغ چه نکبتی را میکنی و از چه سخن میگوئی ! |
شنبه 5 شهریور 1390 |
|