جنجال در آمریکا بر سر داروهای مورد استفاده در اعدام
دادگاهی در سال ۲۰۰۲ جکسون را در رابطه با قتل عمد، تجاوز و اتهامات دیگر مجرم اعلام کرد
ایالت ویرجینیا اعلام کرده است حکم مردی که به جرم قتل و تجاوز جنسی به اعدام محکوم شده است را با تزریق مرگبار اجرا خواهد کرد.
جری جکسون قرار است پنجشنبه شب به خاطر قتل روت فیلیپس، ۸۸ ساله، اعدام شود.
شرکت لوندبک درباره آنچه که "استفاده ناراحت کننده" از این محصول توصیف می کند، ابراز مخالفت کرده است.
دارویی که قرار است از آن برای اعدام جکسون استفاده شود، پنتو باربیتال نام دارد و برای بیماران مبتلا به صرع حاد تجویز می شود. این دارو پیش از اعمال کنترل های شدید از سوی شرکت لوندبک، توسط مقام های اجرای احکام ایالت ویرجینیا تهیه شده است.
شرکت لوندبک درباره استفاده از محصولش در اجرای حکم اعدام به شدت اعتراض کرده، اما با استناد به نیازهای درمانی به این دارو، تولید آنرا متوقف نکرده است.
مشکلات در تهیه داروها
دادگاهی در سال ۲۰۰۲ جکسون را در رابطه با قتل عمد، تجاوز و اتهامات دیگر مجرم اعلام کرد.
او در سال ۲۰۰۲ در یک فقره قتل عمد، یک فقره تجاوز جنسی و اتهامات دیگر مرتبط با مرگ خانم فیلیپس به رای دادگاه مجرم شناخته و به اعدام محکوم شد.
به گفته دادستان ها، جکسون برای یک سرقت، از پنجره دستشوئی وارد منزل خانم فیلیپس شد، سپس در حین تجاوز، با بیدار شدن قربانی، او را به قتل رساند.
در آستانه اعدام جری جکسون، تولید کنندگان دارو، تلاش هایی را در سطح بین المللی برای جلوگیری از استفاده از محصولاتشان در اجرای احکام اعدام آغاز کرده اند.
این تلاش ها با انگیزه های اخلاقی، نظارتی و یا روابط عمومی به جریان افتاده است.
به گفته تحلیلگران، با نایاب شدن داروهای مورد استفاده در اعدام، برخی ایالت های آمریکا به آزمایش ترکیبات دیگری برای اعدام محکومان اقدام کرده اند. در قانون اساسی ایالات متحده آمریکا، مجازات های بی رحمانه و غیرمتعارف ممنوع اعلام شده است.
از مجموع ۵۰ ایالت، ۳۴ ایالت آمریکا هنوز احکام اعدام را اجرا می کنند، که بسیاری از آنها از جمله ویرجینیا ترکیبی از سه نوع داروی تزریقی را برای این منظور استفاده می کنند.
اگر همه مراحل طبق برنامه پیش برود، تزریق داروی اول محکوم را بی هوش می کند، داروی دوم او را فلج می کند و تزریق داروی سوم قلب را از تپش باز می دارد.
به گفته ریچارد دایتر، دبیر مرکز غیر دولتی اطلاع رسانی درباره احکام اعدام، داروی اول در این فرایند نقش بسیار مهمی دارد.
آقای دایتر می گوید: "داروی اول باید بیهوش کند، و اگر اثر نکند، آنوقت مراحل بعدی بسیار دردناک خواهند بود."
برای سالیان زیادی، این ایالت ها از دارویی به نام سودیوم تیوپنتال برای مرحله اول فرآیند اعدام استفاده می کردند، اما در سال ۲۰۱۰، تنها تولید کننده این دارو در ایالات متحده آمریکا تولید آنرا متوقف کرد.
برخی از ایالت ها برای تهیه این دارو سراغ شرکت بریتانیایی دریم فارما (Dream Pharma) رفتند اما در دسامبر سال ۲۰۱۰، صادرات این دارو از بریتانیا نیز ممنوع شد.
با نایاب شدن سودیوم تیوپنتال حالا این ایالت ها به داروی پنتو باربیتال متوسل شده اند.
از آغاز سال جاری میلادی تا کنون، ۲۳ نفر با استفاده از این دارو در ایالات متحده اعدام شده اند که اعتراض شدید شرکت سازنده را در پی داشته است.
لوندبک از ماه گذشته مقررات نظارتی شدیدی را بر توزیع این دارو به مرحله اجرا گذاشت تا از فروش آن به زندانها در ایالتهایی که حکم اعدام را اجرا می کنند، جلوگیری کند.
اگر دیوان عالی آمریکا مداخله نکند، جری جکسون پنجشنبه شب در زندان گرینزویل در ایالت ویرجینیا، با استفاده از ترکیب پنتوباربیتال و دو داروی دیگر اعدام خواهد شد.
|
|
|
|