ماشین‌شویی جوانهای شهر برای کمک به کودکان کار


ماشین‌شویی جوانهای شهر برای کمک به کودکان کار

خیابان ولیعصر، زیر پل پارک‌وی در عصر پنجشنبه تجربه نادری از سر گذراند. نظم موجود تغییر کرد. ۱۰۰ تا ۱۵۰ جوان با میانگین سنی ۲۰ سال با شیشه‌شور و دستمالهای یزدی، با لباسهایی مرتب به استقبال شیشه کثیف ماشین‌ها رفتند تا با مردمی از جنس خودشان درباره کودکان کار و خیابان حرف بزنند. پسران و دختران جوان دو ساعت در خیابان شیشه شستند، آدامس و فال فروختند و نتیجه دو ساعت تلاششان را به کودکانی بخشیدند که پارک‌وی برای آنها حکم محل کارشان را دارد.

روزنامه «روزگار» روز شنبه در گزارشی در این باره نوشت، جوانان شرکت‌کننده در این حرکت بین ۱۸ تا ۲۵ سال داشتند. آنها با مردمی که شیشه ماشینها را بالا می‌دادند یا بی‌اعتنا به روبهرو خیره می‌شدند توضیح می‌دادند چرا در خیابان هستند. هدف آنها اصلاح نگاه مردم نسبت به کودکان کار بود.

حرکت خودجوش این جوانان بدون هماهنگی با هیچ نهاد دولتی و غیردولتی یا فعالان حقوق کودک، شاید نشانه ثمربخشی بیش از یک دهه فعالیت و آگاهی‌بخشی NGOهای مدافع حقوق کودکان باشد و شاید نشانه‌ای از تکاپوی اجتماعی برای خلق جهانی بهتر برای کودکانی که کودکی حق آنان است.

عدم سازماندهی، شکل فراخوان و ناشناس بودن چهره‌ها و عدم اطلاع از یا مداخله فعالان حقوق کودک در این برنامه، بر خودجوش بودن این حرکت صحه می‌گذارد.

این حرکت در روز پنجشنبه بدون دخالت پلیس و در آرامش ادامه یافت. حرکتی که از ابتدا یاد شادی و آببازی جوانان را تکرار می‌کرد، امیدوار است که بعد از انعکاس خبری گرفتار نگاه‌های امنیتی نشود.

پیام این ۱۰۰ – ۱۵۰ جوان به بچه‌هایی که در خیابان کار می‌کنند این بود: ما شما را درک می‌کنیم و به شما احترام می‌گذاریم. کاری از دست ما برنمی‌آید اما اقلا دو ساعت کار شما را انجام می‌دهیم و با مشتریان شما حرف می‌زنیم تا شاید نگاهشان را نسبت به شما تغییر دهیم. ما رو در رو به مشتریان شما می‌گوییم شما هم انسان هستید و حق زندگی و کودکی دارید و این انتخاب شما نبوده که در خیابانها کار کنید. این اتفاق به همه ما برمیگردد و ما در قبال شما بچه‌ها مسوولیم.

آنها در پایان پولی را که در دو ساعت ماشین شوری و آدامس و فال فروشی بدست آورده بودند بین بچه‌هایی که در خیابان کار می‌کنند تقسیم کردند.

منبع: ایران امروز

 

 دوساعت شیشه‌پاک‌کنی بجای کودکان کار

دویچه وله : در روز پنج‌شنبه (۲۰ مرداد / ۱۱ اوت) گروهی از جوانان زیر پل پارک‌وی در تهران به حرکتی نمادین دست زدند. آنان به مدت دوساعت به شیشه‌پاک‌کنی پرداختند که به طور معمول برخی کودکان کار این منطقه به آن مشغولند.

دویچه وله در مورد انگیزه و هدف این حرکت مدنی، جایگاه آن در میان حرکت‌هایی از این دست و نیز واکنش‌ها به آن ‌با فرهاد مرادی، یکی از فعالان حقوق کودک در تهران، مصاحبه کرد که در این اکسیون شرکت داشت.

دویچه‏وله: آقای مرادی، شما از جوانانی هستید که در حمایت از کودکان کار و خیابان، به تازگی در اکسیونی در تهران شرکت کرده بودید. ممکن است در مورد این اکسیون و حرکت برای ما توضیحی بدهید؟

فرهاد مرادی: این حرکت از یک قرار فیس‏بوکی شروع شد و تعدادی از جوان‏ها قرار گذاشتیم که روز پنجشنبه، بیستم مردادماه، زیر پل پارک‏وی جمع بشویم و در حمایت از کودکان کار و خیابان، به شکل نمادین، شیشه‏های ماشین‏هایی را که پشت چراغ قرمز می‏ایستند پاک کنیم و در گفت‏وگویی که در این میان شکل می‏گیرد، هدف‏مان از این کار را مشخص کنیم. یعنی بگوییم که ما در حمایت از کودکان کار داریم این کار را می‏کنیم.
 
درآمد حاصل از این کار هم به خود بچه‏ها تخصیص داده می‏شد و هدف این بود که جامعه بتواند به این موضوع فکر کند و دیالوگی بین ما و کسانی که آن‏جا در قالب عابران حضور دارند، در این زمینه شکل بگیرد.

شما خودتان از فعالان حقوق کودک در تهران هستید. این اولین بار است که چنین اکسیونی شکل می‏گیرد؟ آن‏هم به این شکل که در اینترنت سازماندهی بشود؟

وجه تمایز این حرکت با بقیه‏ی حرکت‏هایی که تا پیش از آن شکل گرفته بود، این بود که سازماندهی، قرار گذاشتن و حتی ایده‏ی آن، خارج از نهادهای فعال این حوزه شکل گرفت.

یعنی تا قبل از این،  طی ۱۱ سال گذشته که دوستان ما در قالب نهادهای مختلف، در حوزه‏ی کودکان کار و خیابان دارند کار می‏کنند، هربار که ما در خیابان حضور پیدا می‏کردیم و برنامه‏ای در خیابان، پارک‏ها و مکان‏های دیگر که معمولا محل تجمع مردم است، برگزار می‏کردیم، معمولاً یکی از نهادها پشتیبان آن بود و حرکت از جانب آن‏ها سازماندهی می‏شد.
منتها وجه تمایز این حرکت این بود که خود مردم، یعنی بخشی از جوان‏ها، در فیس‏بوک نسبت به این موضوع از خود حساسیت نشان دادند و بدون این‏که با هیچ نهاد، سازمان و یا ان‌جی‌اویی در ارتباط باشند، به‏صورت خودجوش این قرار را گذاشتند و حضور پیدا کردند.

این حرکت پدیده‏ی تازه‏ای را در امر فعالیت به نفع حقوق یک گروه از شهروندهای جامعه نشان می‏دهد. همین‏طور است؟

بله به‏طور قطع همین‏طوری است. چون فکر می‏کنم این خبر برای فعالان حقوق کودک خوشحال‌ کننده باشد که بعد از این همه سال فعالیت، بدون این‏که خودشان دخالتی داشته باشند، خود جامعه به‏صورت خود‏جوش، نسبت به این موضوع حساسیت نشان داده و سعی کرده با ایده‏های خلاق و توان سازماندهی‏ای که دارد، جامعه را نسبت به این موضوع حساس کند.

در واقع این حساس‏سازی خارج از فعالیت حرفه‏ای در این حوزه‏ انجام گرفته و این به‏نظر من، حرکتی خیلی نو است و خبر خیلی خوبی برای فعالان در این حوزه می‏تواند باشد که بعد از این همه سال، بالاخره بخشی از جامعه، به‏طور خودجوش، نسبت به این موضوع حساسیت نشان داده است و فکر می‏کنم این سرآغاز یک سری حرکت‏هایی باشد که از این به‏ بعد شاهد آن می‏توانیم باشیم.

واکنش‏ها به چه صورت بود؟ چه از سوی مردم و چه خود کودکانی که معمولاً به کار شیشه‏پاک‌کنی مشغول هستند؟

کسانی که آن‏جا حضور داشتند و ما شیشه‏هایی ماشین‏های‏شان را پاک می‏کردیم و با آن‏ها وارد بحث می‏شدیم، واکنش‏های متفاوتی از خود نشان می‏دادند. اکثریت از این حرکت استقبال کردند و خیلی با روی گشاده با ما برخورد می‏کردند و به شیوه‏های گوناگون،  به شکل کمک‏هایی که می‏کردند یا لبخندهایی که می‏زدند و به‏هرحال هم‏دلی که در آن فضا ایجاد می‏شد، از این حرکت حمایت می‏کردند.

برای کودکانی هم که سر چهارراه پارک‏وی کمک می‏کردند و معمولاً هم در آن‏جا حضور داشتند، آن روز اتفاق خیلی عجیبی بود. ابتدا فکر می‏کردند که ما رقبای آن‏ها هستیم و آمده‏ایم در آن‏جا کار کنیم و یک حالت تدافعی به‏خودشان گرفتند. اما وقتی ۲۰ دقیقه‏ای از کار شروع شد، ما توانستیم با چندتن از این بچه‏ها وارد صحبت بشویم، آن‏ها را به کناری بکشیم و هدف‏مان از این کار را برای آن‏ها توضیح بدهیم.

به بچه‏ها گفتیم که شما می‏توانید امروز همراه ما بیایید و ما با هم این کار را انجام بدهیم، درآمدی را هم که ما از این قضیه به‏دست می‏آوریم، در میان شما تقسیم می‏کنیم. یعنی مثلاً من که در آن‏جا حضور داشتم و شیشه پاک می‏کردم، بالطبع عابرانی که آن‏جا بودند، کمک می‏کردند. ما این پول را بین بچه‏ها تقسیم کردیم.

بعد از این‏، بچه‏ها واکنش مثبتی نسبت به این موضوع داشتند و خیلی خوشحال شدند از این‏که عده‏ای به آن‏جا آمده‏اند، به فکر آن‏ها هستند و سعی می‏کنند چند ساعتی را که هستند، با دغدغه‏ها و مسائلی که آن‏ها دست به‏گریبان‏اش هستند، شریک بشوند.
در کل، واکنش دو گروهی که نام بردید، عموماً واکنش مثبتی بود. البته کسانی هم بودند که وقتی به آن‏ها می‏گفتیم ما در حمایت از کودکان داریم شیشه‏ی ماشین‏شان را پاک می‏کنیم، با بی‏تفاوتی کامل یا با حالتی بدبینانه نگاه می‏کردند که به‏هرحال در کارهای اجتماعی، امری طبیعی است. ولی کلیت قضیه این بود که مردم نسبت به این حرکت، واکنش مثبتی از خودشان نشان دادند.

از طرف مأموران انتظامی برخوردی دیدید؟

نه! ما هیچ برخوردی از طرف نیروهای امنیتی و انتظامی نداشتیم. دقیقاً در همان ساعتی که قرار گذاشته بودیم، یعنی ساعت هشت و نیم شب، همه آمدند. با امنیت کامل، بدون این‏که به ما تذکری داده شود، چند ساعتی آن‏جا بودیم و بعد هم بدون هیچ درگیری یا تذکری از سوی افراد امنیتی و پلیس، کار خاتمه پیدا کرد.

فکر می‏کنید با چنین اکسیون‏هایی به چه چیزی می‏رسید و تا چه حد با آن برای ادامه‏ی کارتان در دفاع از حقوق کودکان امیدوار می‏شوید؟

ما از همان ابتدای کار هم روی این موضوع تاکید داشتیم که اگر قرار است حقوق کودکی در ایران تحقق پیدا کند، مستلزم آن است که یک جنبش اجتماعی آگاهانه حول این موضوع شکل بگیرد. یعنی به عنوان مثال، دغدغه‏ی این‏که ما با کودکان چگونه باید رفتار کنیم، چه وظایفی نسبت به کودکان داریم و یا اصلاً رسالت‏مان در قبال این قشر از جامعه که نزدیک به ۳۰درصد از جمعیت کشور ما را تشکیل می‏دهند، چیست.

طبیعی است که بخشی از این فعالیت حالت لوکس و خیلی سانتیمانتال دارد و امکان دارد عده‏ی مشخصی از فعالان زیر سقف نهادهای مربوطه یا خانه‏های‏شان به این موضوع فکر کنند و  ارتباط با مردم، به شکل زنده، از طرف فعالین حقوق کودک، خیلی وقت‏ها متأسفانه قطع است.

منتها اگر قرار باشد که این اتفاق بیفتد، یعنی این جنبش اجتماعی آگاهانه شکل بگیرد و مردم نسبت به این موضوع حساسیت نشان بدهند، گام اول این است که این موضوع تبدیل به بخشی از زندگی روزمره‏ی آن‏ها بشود. یعنی هرکدام از ما به عنوان شهروندهای جامعه، در زندگی روزمره‏مان این دغدغه را داشته باشیم که با کودکی که می‏خواهد در پشت چراغ قرمز به ما فالی بفروشد، شیشه‏‏مان را پاک کند و… چگونه باید برخورد کنیم و رسالت ما در مقابل این موضوع و در شکل عام‏تر آن، در مقابل کودکان چیست.

من فکر می‏کنم این‏که ما توی خیابان بتوانیم حضور پیدا کنیم، گام اول شکل‏گیری ارتباط زنده با خود مردم است و لمس این‏که مردم اصلاً نسبت به این موضوع چه واکنشی نشان می‏دهند، نظرشان نسبت به آن چیست و ما تا چه اندازه می‏توانیم در نظرات و دیدگاه‏های مردم در این زمینه، تأثیرگذار باشیم.

بنابراین این که ما بتوانیم در امکان عمومی و مخصوصاً در خیابان حضور پیدا کنیم و آن‏چه را که فکر می‏کنیم درست است، به شکل کاملاً مدنی، آرام، آگاهانه و صبورانه با مردم در میان بگذاریم، بهترین شکل ارتباط با جامعه خواهد بود.

پرسشی در رابطه با بچه‏ها داشتم. آیا خوشحال بودند که آن روز در کنارشان بودید؟

بله؛ همان‏طور که پیش از این گفتم، ابتدا فکر می‏کردند که ما رقیبان آن‏ها هستیم که کاملاً طبیعی است. چون با شرایط اقتصادی‏ای که جامعه‏ی ما دارد، با نگاهی به سطح شهر می‏بینیم که الان بزرگ‏سال‏ها در مترو، سر چهارراه‏ها و… دارند به کارهایی روی می‏آورند که تا قبل از این بچه‏ها انجام می‏دادند.

به همین دلیل، بچه‏ها در چند دقیقه‏ی اول، فکر می‏کردند ما آمده‏ایم کار آن‏‏ها را انجام بدهیم و به عنوان یک رقیب اقتصادی به ما نگاه می‏کردند. منتها بعد از این‏که ما برای ‏آن‏ها توضیح دادیم و درآمدی را که داشتیم بین بچه‏هایی که آن روز در آن‏جا بودند، تقسیم کردیم، کاملاً با خوشحالی و شادی در کنار ما قرار گرفتند، با ما عکس گرفتند و حتی سعی کردند در این حرکت به ما کمک کنند.

کل این حرکت چقدر طول کشید؟

نزدیک به دو ساعت. یعنی از ساعت هشت و نیم تا ده و نیم شب.

بچه‏ها از شما نخواستند روزهای دیگر هم بروید و به آن‏ها کمک کنید؟

این حرکت برای‏شان خیلی جالب بود و دائماً می‏پرسیدند که باز کی می‏آیید، کجا می‏آیید، قرار دفعه‏ی بعدی‏تان کی است. این سئوال کاملاً در ذهن‏شان شکل گرفته بود که آیا ما دفعه‏ی بعد هم باز در کنار آن‏ها حضور پیدا می‏کنیم و این کار را انجام می‏دهیم یا نه.

پاسخ شما به آن‏ها چه بود؟

به‏طور قطع ما تمام تلاش‏مان را می‏کنیم که با توجه به شرایط و توانی که داریم، این حرکت نو را ادامه بدهیم و سعی کنیم اهداف و مطالباتی را که داریم، در این قالب بیان کنیم.

asal.bano - انگلستان - انگلستان
پارک وی کجای تهرانه دوستان? چه کار زیبایی حسودیم شد
دوشنبه 24 مرداد 1390

jafar_palang - دانمارک - کپنهاگ
بسیار خوبه ادامه بدید خیلی ثواب داره انشالله خدا اجرتون بده
دوشنبه 24 مرداد 1390

parsezanetariki - ایران - بندرعباس
درود بر شرف شما.احساس خفگی و ناتوانی شدیدی می کردم ولی بعد از اگاهی از این موضوع واقعا انرژی گرفتم و متوجه شدم که می تونم مفید باشم فقط کافیه که دقیق نگاه کنم.ممنون بچه ها شما تنها نیستید و ما هم در همین موارد و موارد مشابه فعالیت خواهیم کرد .
دوشنبه 24 مرداد 1390

ben 15 munich - المان - مونیخ
افرین صد افرین به این بزرگ مردان ودلیران من واقعا دل درد میگیرم هروقت کودک های کهمجبورند کار کنند ببینم حالا هر کجاباشند, درود بر شما عزیزان و خوشبحالتون که همچین کاری کردید و افتخار میکنم بشماعزیزان,همیشه زنده و تندرست باشید.المان مونیخ
دوشنبه 24 مرداد 1390

smile_with_flowers - انگلیس - منچستر
هزاران آفرین به جوانان وطن دوست و میهن پرست ،کارتون ۲۰ بود :)
دوشنبه 24 مرداد 1390

soheil_alman - المان - فرانکفورت
افرین....چقدر کار دلجسب.و مردمی...درود بر شرفتان....کمی این مفتخورهای حاکم رزل یاد بگیرن وخجالت بکشنو گورشونو گم کنن دیگه ازان اب و خاک....
دوشنبه 24 مرداد 1390

lilya - هلند - زووله
ایده ی جالبی بود.افرین به جوونامون...اون حکومت که فقط شده یه دراکولا برا مردم بیچاره...
دوشنبه 24 مرداد 1390

h.k - دانمارک - اودا
دستخوش.افرین به مبتکرین این ایده.بااستفاده ازاندیشه درست خیلی کارهامیشودانجام دادکه کسی مزاحم نشود.ومنظوررابفهمانی.
دوشنبه 24 مرداد 1390

dkdk - دانمارک - اسلیس
قابل توجه کسانیکه دم از فرهنگ بالا میزنند و غیرت و تعصب را متعلق به بی فرهنگها و عقب ماندها میدانند..این یعنی غیرت و مردانگی و تعصب داشتن.این شیرپاک خوردها با غیرت ایرانیشون نشان دادند بی تفاوت نسبت به بچه های خیابانی ماشین شور.ادامس فروش و شیشه تمیزکن نیستند.انها نشان دادند که بچه های خیابانی با خواست خودشان خیابانی و شیشه شور نشدند.اکثریت انها یا تهیدستانند.یا دارای والدین معتادند.یا یتیم هستند و یا بچه های طلاقند.اما مردم خوب ایران اگر دولت بداد انها نمیرسه شما مردم بدرد و بیگناهی و نیازمندیشان توجه کنید.بخدا سوگند که تنها دولت نیست که بی تفاوت به مشکلات مردم است.خود مردم هم نسبت به درماندگی فقر و نیازمندگی هموطنهای دیگر بی تفاوت هستند.بخصوص قشر مرفح و ثروتمند بسیار بی خیال قشر فقیر و مظلوم جامعه است.در اخر فراموش نکنیم که همه خواهیم مرد و تنهاهمراهمان چند متر پارچه سفید خواهد بود.بخدا قسم اگر انسان یادش نرود که روزی خواهد مرد بیشتر بفکر همنوعانش است و هرگز از کنار کودک گرسنه و نیازمندی بی تفاوت رد نخواهد شد.
دوشنبه 24 مرداد 1390

bahman_hw - ایران - مشهد
بابا تو دیگه کی هستی ؟ صد ایول داری به آقایون علما و فقها و صلحا و .....
دوشنبه 24 مرداد 1390

persian_aria75 - انگلستان - شفیلد
این مسخره بازی ها چیه دیگه ، بعضی ها هم فقط برای اینکه خودشون رو تابلو کنند دست به هر کاری میزنند ، کودکانی که سر چها راه دست فروشی میکنند بیشتر برای یک باند کار میکنند و اکثرا هم پاکستانی یا افغانی هستند و کارشون هم غیر قانونی و خطرناکه ، بهتر بود برای این کار به طور مخفیانه کسانی که اینها رو سر کار می آورند رو شناسایی می کردند . ولی در کل بعضی ها هم فکر میکنند هر کاری که دوست دارند می توانند انجام بدهند و هیچ کس هم حق اعتراز ندارد ، یک شهر حساب کتاب دارد هر کی شب بخواب صبح به سرش بزنه بره هر کاری دوست داره انجام بده که نمی شه ،.
دوشنبه 24 مرداد 1390

SarayeAzadi - انگلیس - لندن
درود فراوان بر این جوانان برومند ایران زمین. ابتکار عمل مدنی - انسانی بسیار ستودنی و با ارزش بود. از اینکه احساس زیبای مسئولیت پذیری,همیاری و همدردی با "کودکان کار" را در مردم ایران زنده کردید سپاسگزارم. به وجود تک تک شما عزیزان افتخار می کنم.شاد,سربلند و پیروز باشید.
دوشنبه 24 مرداد 1390

Neda02 - کانادا - اتاوا
بعد از شنیدن این همه اخبار جرم از طرف مردم و و جنایت از طرف ساندیس‌خورها، با شنیدن این خبر قشنگ‌ چه‌قدر دلم شاد شد. به آینده ایران امیدوار شدم. دست شما عزیزان رو می‌بوسم و آرزو می‌کنم که وزارت اطلاعات و این آخوند‌ها براتون مشکلی درست نکنند چون بقای این رژیم در دشمنی مردم با هم است نه در نوع‌دوستی آن‌ها. موفق باشید. به شما افتخار می‌کنیم.
دوشنبه 24 مرداد 1390

zador - کانادا - اتاوا
فردا انگ اغتشاش بهشون مئ زنن
دوشنبه 24 مرداد 1390

khosh bavar - ایران - یزد
100 افرین که با یک حرکت " کوچک " بزرگترین " پشتیبانی " خود را از مردمی و یا گروهی که مورد کمک و دادخواهی هستند شدید, پس اکسیون خوبی برای همدردی و همدلی برای اشخاصی که خود را در مقابل ظلم تک و تنها و بدون همصدا میبینند ! بعنوان مثال روشن نمودن " فقط " چراغ ماشین بعنوان اعتراض به ربودن دختر مردم در روز روشن بخاطر بدحجابی و یا خاموش کردن هر روزه برق در ساعت معین بعنوان همصدا شدن با زندانیان سیاسی و یا .. ! شاد و همصدا و همدل باشیم .
دوشنبه 24 مرداد 1390

خیال - ایران - تهران
*asal.bano - انگلستان - انگلستان* جون منطقه بازاری نشین های الان و آدم حسابی های 30 چهل سال قبل . منطقه حاجی بازاری های دزد حروم خور که توی ماشین های چندصدمیلیونی نیم نگاهی هم به این بچه های کار نمیندازن . ساده بگم ، منطقه دزدهای ایران ! و پاتوق بچه بازاری ها . غروب که میشه دختر بازاری ها با تیپ های اجق وجق و بیکلاس ( در تصور خودشون آخر مد و کلاس ) دنبال شوهر حاجی بازاری مثل باباهاشون میگردن تو این منطقه و پسر حاجی ها هم دنبال یه دختر مفت واسه کرایه کردن یه شب ، یه ساعت یا حتی دستمالی کردنشون پشت بوته های پارک ملت ! ( دخترهایی درست شبیه حاجیه خانوم های بازاری )
دوشنبه 24 مرداد 1390

persian_aria75 - انگلستان - شفیلد
دوستان عزیز شما بهتره یک سر به کوره پز خانه های جنوب تهران میزدی و یا قدم رنجه می کردید و به یکی از شهرستانهای دور دست می رفتید و از نزدیک کار کودکانی که از تحصیل محروم هستند و برای امرار معاش مجبورند پا بپای پدران در مزرعه کار کنند رو تصویر می کردید ، نه اینکه تیپ بزنی و بیایی سر خیابان با یک آبپاش و دستمال یک نمایش کمدی بازی بکنی و با هم عکسهای یادگاری بگیرید و در فیسبوک بگذاری ، بدون اینکه به این موضوع فکر کرده باشی که این کار شما شاید از دید همان کودکان مهر تا ئیدی بر کار غیر قانونی آنها باشد و خود بشخصه شاهد بودید که چه پول هنگفتی در کمترین زمان به دست آوردید بدون اینکه کار مثبتی کرده باشید و فهمیدید که چه مافیای بزرگی پشت این موضوع این پول مفت را بدست می آورد،( ادامه در صفحه بعدی ...
دوشنبه 24 مرداد 1390

مبحوت - فنلاند - هلسینکی
چطور خبرگزاریهای داخلی نفهمیده اند ولی دویچه وله خبردار شده؟
دوشنبه 24 مرداد 1390

persian_aria75 - انگلستان - شفیلد
دارم فکرش رو میکنم که آیا میشود در کشور انگلستان هم این اتفاق بیافتد ( بدون هماهنگی و کارشناسی ) واقعا مملکت بی در و پیکری داریم هر کسی هر جوری که می تونه برای تابلو کردن خودش بدون هیچ اجازه ای دست به هر کاری بزنه و از فردا باید شاهد باشیم برای حمایت از حیوانات 100 تا جوان 15 تا 20 سال خیابان ولیعصر تهران رو بستند و گوسفند می چرانند و یا برای حمایت از مواد مخدر فروشان جوان زیر پل سید خندان مواد مخدر می فروشند و یا ... و در اولین فرصت هم در فیسبوک ثبت بشه تا از دوستان عقب نمانند ومطمئن باشید تمام این هماهنگی ها از طریق فیسبوک برای به اصطلاح بازی و شادی آبپاشی و یا خز بازی تمرینی هست که در آینده در گردهمایی های سیاسی و اجتماعی بشه مردم رو به خیابان کشاند نمونه بارز این موضوع در کشور انگلستان که تمام گروه های شورشی از طریق برنامه تویتر و فیسبوک جوانان رو به خیابان می کشاندند تا مغازه های مردم رو غارت کنند و دولت انگلستان امروز با مدیران این سایتهای اجتماعی جلسه داشت تا محدودیتهایی برای آن اعمال کنند ،
دوشنبه 24 مرداد 1390

gorgnama - ایران - تهران
این هموووون روح و احساس پاک ما ایرانیاست که هیچ ربطی به اسلام مسلام نداره. ایزد نگه دار همتون باشه(گریه خوشحالی)
دوشنبه 24 مرداد 1390

yashainiran - ایران - ایران
آفرین بر شما Welldone
دوشنبه 24 مرداد 1390

پسرسیدان - ایران - بیجار
درود بر همه شماها.
دوشنبه 24 مرداد 1390

مانیا - ایران - تهران
asal bano-انگلستان - دوست عزیز پارک وی یک اتوبان است که از میدان 25 شهریور میاد بالا و خیابان پهلوی را چند ایسنگاه پائین تر از میدان تجریش قطع میکنه. و هزار آفرین به این جوانان نازنین و ابتکارات جالب شون.
دوشنبه 24 مرداد 1390

سید ابوالقاسم واعظ - اندونزی - جاکارتا
چه عجب که ملت به جای کارهای سیاسی بی حاصل یک کار اجتماعی قشنگ و مفید انجام دادند. asal.bano - انگلستان - انگلستان وقتی شما پارک وی را نمی شناسید احتمالا هیچ کجای دیگر را هم نمی شناسید چگونه به شما آدرس بدهیم. مانیا - ایران - تهران ایشان انگلستان هستند و خب تهران را نمی شناسند. تعجبم از این است که شما که مدعی هستید در تهران هستید هم تهران را بلد نیستید. آن اتوبانی که از 25 شهریور بالا میاد اتوبان شاهنشاهی است تا پارک وی. پارک وی از میدان کندی بالا می آید. منظور هم در اینجا اتوبان پارک وی نیست بلکه همان چهار راه پارک وی است. چند ایستگاه پایینتر از تجریش و جایی که کورش چادری بود.
دوشنبه 24 مرداد 1390

خلیج همیشه فارس - انگلیس - انگلیس
کار انساندوستانه ولی اشتباهی بود . باید راه حلی پیدا کرد که کودک خیابانی نداشته باشیم نه اینکه اونها را دلگرم به این کار کنیم البته راه حل این مشکل فقط بستکی به عملکرد دولت اون کشور داره که خب همچین انتظاری از دولت آخوندی محال و خندهدار هست . لعنت به اخوند لعنت به حکومت دینی . پاینده ایران جاوید خلیج تا ابد فارس
دوشنبه 24 مرداد 1390

*پسر شجاع* - ایران - تهران
خیال - ایران - تهران. برای خودت همینطوری داری داستان می بافی!!..اولا بازار بزرگ تهران سمت توپخانه و مولوی هست و اتفاقا خیلی از بازاریها هم آدمهای شریفی هستند ..هر کسی پولش بیش بامش بیشتر طبیعی هست که اونها چون وضع مالی خوبی دارند زندگی بهتری داشته باشند ..دوما پارک وی در خیابان ولیعصر هست طرفهای خیابان انقلاب ..اگه بخاطر مغازه هایی که اونجا هست فکر کردی اونجا بازار هست بهتره تو تهران کمی گردش کنی تا ببینی جاهای خیلی زیادی هست که مغازه هاش از پارک وی هم بیشتر هست!. با این منطق تو باید نصف تهران رو بازار حساب کرد ..
دوشنبه 24 مرداد 1390

بنده ی تنهای خدا - قطر - دوحه
اخی نازززززززی چه کار زیبایی...زنده باشین بچه هاااااااا :-)
دوشنبه 24 مرداد 1390

khorramdin babak - فرانکفورت - فرانکفورت
afar_palang - دانمارک - کپنهاگ.ثواب تو سرت بخورد. هنوز درک نکرده اید. که با ثواب روزه نماز یک کشور را اداره نمی کنند.
دوشنبه 24 مرداد 1390

amir-amir - کانادا - تورنتو
در کانادا بعضى وقت ها دختران و پسران کار ماشین شوئى را انجام مى دهند که بعضا براى کمک خرج تحصیلى شان و یا به بعضى ارگان هاى خیریه هدیه مى دهند
دوشنبه 24 مرداد 1390

zartusht67 - المان - فرانکفورت
روح شاهنشاه شاد بیچاره این همه خودش و پدر بزرگوارش برای ایران دل سوزاندن و کار کردند ان طور جواب خوبیهایشان را دادیم.
دوشنبه 24 مرداد 1390

DADA_ST - هلند - آمستردام
یک لحظه چنان بغض گلویم رو گرفت که نتونستم بنویسم ، کاش ایران بودم و من هم کمک می‌کردم ، افسوس که نمیتونم برم ایران ، ولی‌ از بچه‌های ایران خواهش می‌کنم ادامه بدن دولت که غیرت نداره . باز هم غیرت و مردونگی جوانان ایران . سلامت و شاد باشین همیشه . persian_aria75 - انگلستان - شفیلد : برای شما و امسال شما که یه مست وطن فروش و شکم سیر هستین متاسفم اینا مسخره بازی نیست حقیقت کشورت که نمیخوای ببینی‌
دوشنبه 24 مرداد 1390

Dara va sara - استرالیا - ملبورن
یه زمونی بود به ما تو مدرسه تغذیه رایگان میدادن. زمان عنقلاب یه عده میگفتن. اشرف پول این تغذیه هارو میخوره. یه ادم عاقل هم پیدا نشد که بگه. پول چیرو میخوره؟؟ اینکه به ما داره تغدیه میده. حالا. ایران دومین صادر کننده نفت جهان. بچههاش تو خیابون شیشه پاک میکنند. ان یه عده کار بسیار زیبایی انجام میدن و دروافع یک اعتراض به سیستم حکومتی. حالا کسی نیست که بگه چرا اصلا بچه ها باید کار کنند..اشرف کجاست
دوشنبه 24 مرداد 1390

shabparast - ایران - شمال
اشکمو در اوردین.حرفمو عوض میکنم لازم نیست او پولدارهای خودخواه کمک کنن باز هم درود به شرف همین مردم عادی.خدا اجرتون بده
دوشنبه 24 مرداد 1390

leila leila - سوئد - گوتنبرگ
بغضم ترکید. اون دخترک پا برهنه رو دیدید??? نفت داریم و بچه هامون کفش ندارن
دوشنبه 24 مرداد 1390

felora - ایران - تهران
چیزهایی که ما ادمها را ناراحت میکنند هیچکدام کوچک نیستند!باور کنید.... تناسب از دست دادن یک عروسک" ویا اسباب بازی کوچکی توسط یک کودک واز دست دادن تاج پادشاهی"هر دو فجایعی از یک درجه اند!
دوشنبه 24 مرداد 1390

javaad - ایران - تهران
دم همشون گرم و مرگ بر اون آخوندی که تو مترو نشسته بود مشاوره چرت و پرت بده. دمشون گرم که خوب واکنشی به اون آخوندای کثیف تو مترو دادن.
دوشنبه 24 مرداد 1390

sourena.de - آلمان - اشتوتگارت
بی اختیار اشکهایم سرازیر شد. آفرین به غیرت و فهم و درک بالای شما عزیزان. شیر مادرتون حلال تون باشه. این حرکت زیبا و انساندوستانه یعنی ننگ بر حکومت دزد و جنایتکار حاکم. زنده و پاینده باشید. بر روح کثیف خمینی لعنت و مرگ بر خامنه ای و مزدوران دزد و جنایتکارش
دوشنبه 24 مرداد 1390

Hassan1338 - المان - دورتموند
بجه ها کارتون بسیار عالی بود. اگر وقت کردید سری به متروها بزنید و اون طلبه های مفت خور و گردن کلفتهارو دعوت به همکاری کنید.
دوشنبه 24 مرداد 1390

arminpaniranist - ایران - تهران
درود به شرف شما. از راه دور دستان توانمند شما را میبوسم.که در ان مملکت خفقان به خاطر کودکان بی گناه و بی سرپناه خودتان را به خطر انداختید و کار شایسته انجام دادید. دست مریزاد
سه‌شنبه 25 مرداد 1390

خیال - ایران - تهران
*پسر شجاع* - ایران - تهران اولا که حقیقت همیشه تلخه . فکر می کنم بچه بازاری باشی که بهت برخورد ! دوم اینکه جنابعالی که میفرمایید پارک وی سمت انقلابه بهتره بری و یه نقشه تهران بخری تا بدونی که پارک وی بین تجریش و ونک هست . بالاتر از مرکز خرید صفویه و پایین تر از خیابون فرشته ! در ضمن من نگفتم بازار اونجاست ، گفتم بازاری های دزد حروم خور زالو اونجا خونه دارن و کلی هم کلاس محل رو آوردن پایین !! یادت باشه که حقیقت رو همیشه قبول کنی نه اینکه واکنش نشون بدی و عصبی بشی . عالم و آدم می دونن که قشر بازاری تنها چیزی که نداره شرفه . حالا تو میگی آدم های شرافت مند !؟ بازاری ها نه شرف دارن و نه انسانیت و نه هیچ چیز دیگه ( البته از دید قشر تحصیلکرده اینورین و از دید خودشون آدمهایی بسیار ناب و نایاب ) . یادت باشه که نقشه تهران رو بخری یا از گوگل ارث ببینی که پارک وی کجاست .
سه‌شنبه 25 مرداد 1390

خیال - ایران - تهران
*پسر شجاع* - ایران - تهران * در ضمن تو همین هفته ای که گذشت در همین سایت دو تا خبر بود . یکی با این عنوان (( زن کارتن خواب در محله حاجی بازاری ها !)) و دیگه هم خبری بت عنوان (( پدری که برای درمان فرزندش کلیه ش را فروخت )) خب آقای شچاع پس کوشن اون حاجی بازاری های شرافتمندی که شعار میدی هستن و براشون تبلیغ می کنی ؟ یعنی اون پدر توی همسایه و فامیلش و آشناهاش هیچکسی بازاری نبوده که کمکش کنه تا مجبور به فروختن کلیه ش نشه ؟ یا توی اون محله حاجی بازاری ها که اون زن بی پناه روی کارتن میخوابه هم یه بازاری نبوده که بهش کمک کنه ؟ الکی شعار نده و طرفداری این قشر دزد و بی کلاس و بی سواد جامعه را نکن که مثل زالو می مونن و توی انقلاب دری به تخته خورد و بساط دزدی براشون فراهم شد . ما به این ها نمی گیم بام بیشتر برف بشتر ! می گیم بی شعوری بیشتر ، زندگی بهتر ! هرچی کثیف تر و زالو صفت تر باشی خب معلومه که زندگی بیشتر به کامته ( حداقل از نظر مادیات ) چون راحت تر میدزدی ، درست مثل همین قشر زحمت کش و شرافتمند جامعه ما یعنی حاجی بازاری های حروم خور .
سه‌شنبه 25 مرداد 1390

Azadikhah - هلند - تکسل
درود بر هموطنان عزیزم و خسته نباشید
سه‌شنبه 25 مرداد 1390

*پسر شجاع* - ایران - تهران
اولا قرار نیست که هر چی بی خانمان و فقیر هست توسط افراد پولدار بهشون کمک بشه ..چون این خودش گداپروری هست ..و باید حکومت با اینهمه امکاتاتی که داره به اوضاع اینجور افراد رسیدگی کنه ..البته افراد خیر هم میتونند کمک کنند ..دوما اگر همین افراد پولدار نباشند تعداد افراد نیازمند خیلی بیشتر خواهد شد چون هر کدام از این افراد میتونند برای چند نفر شغل ایجاد کنند ..در ضمن منظورم طرفهای ورزشگاه انقلاب بود که اشتباه نوشتم خیابان انقلاب ..چون پایین همین خیابان فرشته مجموعه ورزشی انقلاب قرار داره .
سه‌شنبه 25 مرداد 1390

shabparast - ایران - شمال
پسر شجاع الهی قربون اون تخیلت برم دولت اگه دلت بود که وضع مملکت این نبود .شماشک نکن که 90%مردم برای اینکه از سرشو وا بشه به فقرا تو خیابون پول میدن .از او طرف قضیه هم یک هزارم پولدارای ایران اهل کمک کردن نیستن که اگه بودن........
سه‌شنبه 25 مرداد 1390

Neda02 - کانادا - اتاوا
zador - کانادا - اتاوا . انگ زدن البته نه فرداش، ۲ روز بعد.
سه‌شنبه 25 مرداد 1390

gol andam - سویس - زوریخ
بنی ادم اعضایه یک دیگرند...که در افرینش ز یک گوهرند...چو عضوی به درد ارد روزگار..دگر عضو ها را نماند قرار...10000000 درود بر شما عزیزان ای کاش همه این چنین به پا خیزیم
پنج‌شنبه 27 مرداد 1390

homa-ir - المان - هامبورگ
درود بر شرف و ابتکار شما جوانان غیرتمند و دلسوز - خاک عالم توی سرت ای. خامنه ای دزد و هیچی ندار .
پنج‌شنبه 27 مرداد 1390

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.