ایران درخواست مقتدی صدر را رد کرده است
مقتدی صدر بیش از سه سال از چهار سال گذشته را در ایران اقامت داشته است
مقتدی صدر، روحانی تندوری شیعه در عراق امروز چهارشنبه (۱۹ مرداد) در پیامی از مخالفت ایران با تحویل اسماعیل اللامی، یکی از رهبران سابق سپاه مهدی در عراق ابراز تاسف کرده است.
آقای صدر در پاسخ به نامه یکی از هوادارنش، که توسط دفتر او در نجف منتشر شده، ادعا کرده "ما خواهان بازگرداندن او به عراق شدهایم اما آنها (ایرانیها) قبول نکرده اند."
سنی ها در عراق به او لقب "زرقاوی شیعیان" دادهاند. ابو مصعب الزرقاوی، رهبر سابق القاعده در عراق که پنج سال پیش در حمله آمریکاییها کشته شد، علیه شیعیان اعلام جنگ کرده بود.
مقتدی صدر با ابراز تاسف از رد درخواست بازگرداندن ابودرع توسط ایران نوشته است: "کسانی که باید تبعید شوند، تبعید نمیشوند و کسانی که باید پناه داده شوند، پناه داده نمیشوند."
پیام مقتدی صدر در پاسخ به نامه یکی از هوادارنش منتشر شده است. او در نامه خود به مقتدی صدر نوشته است: "با وجود روابط حسنه شما با جمهوری اسلامی ایران، ما دریافتهایم که آنها به ابودرع پناه دادهاند و از او حمایت میکنند. نظر شما در این باره چیست؟"
در پاسخ مقتدی صدر مشخص نشده که درخواست بازگرداندن ابودرع به صورت رسمی و از مجرای دولتی مطرح شده یا درخواستی شخصی از سوی او بوده است.
در محافل خبری ایران ذکری از وجود چنین فردی در ایران بچشم نمی خورد.
مقتدی صدر که از روحانیون بانفوذ و تندروی شیعه در عراق است، قسمت اعظم چهار سال گذشته را در ایران اقامت داشته است.
سپاه مهدی، گروه شبه نظامی که مقتدی صدر پایهگذاری کرده بود، پس از سال ۲۰۰۳ میلادی بارها با نیروهای آمریکایی و نیروهای دولتی عراق درگیر شد.
درگیریهای این سپاه با ارتش عراق در سال ۲۰۰۸ میلادی، دستگیری و بازداشت تعداد زیادی از اعضای آن را به دنبال داشت و مقتدی صدر در آن زمان اعلام کرد که این گروه سلاحهایش را زمین میگذارد و منحل میشود.
مقتدی صدر پیش از این در نامهای دیگر در ماه ژوئن وفاداران به ابودرع، فرمانده سابق سپاه مهدی را "مجرمان بیایمان" خوانده بود و از دولت عراق خواسته بود تا آنها را مورد پیگرد قرار دهد.
ابودرع متهم است که در جریان درگیریهای شیعیان و سنیها در عراق شمار زیادی از سنی ها را – که وعده محو کردنشان از روی زمین را داده بود – به قتل رسانده است. بنا بر گزارشها در جریان درگیریهای فرقهای سالهای ۲۰۰۶ و ۲۰۰۷ میلادی در عراق دهها هزار نفر کشته شدند.
|
|