۱۴ رشته حذف‌شده علوم‌انسانی به دانشگاه علامه بازگشتند


۱۴ رشته حذف‌شده علوم‌انسانی به دانشگاه علامه بازگشتند

قائم‌مقام سازمان سنجش و آموزش ایران اعلام کرد که ۱۴ رشته از فهرست رشته‌های علوم انسانی که از دانشگاه علامه طباطبایی حذف شده بودند، بازگشتند.

ابراهیم خدایی امروز، ۱۸ مردادماه به خبرگزاری مهر گفت که ۸۸۵ نفر نیز در این ظرفیت جدید پذیرفته خواهند شد.

به گفته آقای خدایی، این افزایش ظرفیت به شرط کاهش ۱۰ درصدی از ظرفیت‌های پذیرش مقطع کار‌شناسی ارشد این دانشگاه انجام شده است.

انتشار خبر حذف چندین رشته از فهرست رشته‌های علوم انسانی این دانشگاه در روز ۱۵ مرداد که از جمله آن‌ها، «روزنامه‌نگاری، روابط عمومی و علوم اجتماعی» بودند، واکنش‌های ضد و نقیضی را در پی داشت.

روز گذشته، وزارت علوم در بیانیه‌ای این تغییرات را در راستای «ضرورت ساماندهی آموزش عالی براساس نیاز کشور» و افزایش ظرفیت تحصیلات تکمیلی دانشگاه‌های مادر، از جمله دانشگاه تهران و علامه طباطبایی اعلام کرد.

در این بیانیه آمده است که تعداد متقاضیان دوره‌های کار‌شناسی ارشد به حدود یک میلیون نفر و دوره‌های دکترا تخصصی به بیش از ۱۳۰ هزار نفر افزایش یافته و در همین زمینه، دانشگاه علامه طباطبایی ۱۰ رشته جدید در مقطع کار‌شناسی ارشد و هشت رشته جدید در مقطع دکترا ایجاد کرده است.

وزارت علوم بدون اشاره به عنوان این رشته‌های «جدید» گفت که ظرفیت این دانشگاه با این رشته‌ها در مقطع کارشناسی ارشد از دو هزار و ۵۰۰ نفر به سه هزار و ۵۰۰ نفر و ظرفیت پذیرش دوره‌های دکتری را نیز از ۲۵۰ نفر به حدود ۵۰۰ نفر افزایش یافته است.

رئیس دانشگاه علامه طباطبایی نیز روز ۱۶ مرداد ماه به خبرگزاری مهر گفته بود که این دانشگاه امسال تنها به سمت تحصیلات تکمیلی پیش می‌رود.

صدرالدین شریعتی، همچنین یادآوری کرده بود که دانشگاه علامه امسال با افزایش ظرفیت کار‌شناسی ارشد از ظرفیت پذیرش کار‌شناسی کم کرده و پذیرفته‌شدگان کار‌شناسی از نیمسال دوم تحصیلی سرکلاس‌ها حاضر خواهند شد.

عبدالله شفیع‌آبادی، معاون آموزشی دانشگاه علامه نیز با «بزرگ‌نمایی» خواندن اخبار حذف رشته‌ها، گفته بود که این حذف در راستای «‌سیاست‌های بازنگری رشته‌های علوم‌ انسانی و اولویت‌های کشور» بوده است.

روزنامه‌نگاری، راهنمایی و مشاوره، روابط عمومی، روان‌شناسی بالینی، علوم اجتماعی (برنامه‌ریزی، پژوهشگری، تعاون و رفاه اجتماعی)، علوم‌تربیتی (آموزش و پرورش پیش دبستانی و دبستانی، تکنولوژی آموزشی، مدیریت وبرنامه‌ریزی آموزشی)، مدیریت دولتی، مدیریت بازرگانی، علوم‌اقتصادی و حسابداری، ۱۴ رشته‌ای هستند که به فهرست رشته‌های علوم انسانی بازگشتند.

علوم انسانی پس از اعلام نتایج انتخابات ریاست جمهوری خردادماه سال ۸۸ و اعتراض‌های گسترده پس از آن، به عنوان متهم ردیف اول، مورد انتقادات تند مقام‌های جمهوری اسلامی قرار گرفت.

آیت‌الله علی خامنه‌ای با ابراز نگرانی و انتقاد از «مادی‌گری و بی‌اعتقادی» در رشته‌های علوم انسانی و تعداد اندک «اساتید معتقد به جهان بینی اسلامی» و تعدادبالای دانشجویان این رشته‌ها، خواستار اسلامی‌کردن آن‌ها شد.

به دنبال انتقادهای مکرر رهبر جمهوری اسلامی، «اسلامی‌کردن دانشگاه‌ها» در دستور کار وزارت علوم و شورای عالی انقلاب فرهنگی قرار گرفت و محمود احمدی‌نژاد نیز مصوبه شورا در این زمینه را به دانشگاه‌های سراسری و آزاد ابلاغ کرد تا اجرا شود.

a.ahooraei - المان - کلن
حالا اگر علوم حیوانی و آخوندشناسی از دیدگاه اسلام و قرآن بود ٤ تا دیگه هم از دیدگاه مجلسی و کاینی ها هم بهش اضافه میکردند.
سه‌شنبه 18 مرداد 1390

h.k - دانمارک - اودا
واقعا ایران راازنظرعلمی واقتصادی به تباهی کشانده اند.هیچ بیگانه ای باکشورتحت تصرفش اینچنین نمیکرد.
چهار‌شنبه 19 مرداد 1390

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.